Budzet u drugom upisnom krugu..?

KOLIKO JE OSTALA PRAZNIH MESTA NA KLASICNIM NAUKAMA..?
Koliko bodova je potrebno za budzet..?
Znam da je tezak fax...
Ali ovo je jedino sto mi se svidja i sto mi se pre svidjalo od ponudjenog..?
I sta se polaze na njemu..?
NECU PREVODITI RECENICU,
JER NISAM UCILA LATINSKI U SKOLI..?
HELP!!!

KOLIKO JE OSTALA PRAZNIH MESTA NA KLASICNIM NAUKAMA..?
Koliko bodova je potrebno za budzet..?
Znam da je tezak fax...
Ali ovo je jedino sto mi se svidja i sto mi se pre svidjalo od ponudjenog..?
I sta se polaze na njemu..?
NECU PREVODITI RECENICU,
JER NISAM UCILA LATINSKI U SKOLI..?
HELP!!!

mislim da se za klasicne nauke niko i ne otima jer je mala potraznja, a mislim da se polaze opsta kultura i valjda latinski, ali to je pod mislim!:dontunderstand::think:

O ste svi zapeli za arheologiju...Pa to se u Srbiji uopšte ne traži...Veterina,pa ajd nekako,ali ovo je njesra...

Auuuuu, al' je ovo bilo pametno receno! :hahaha:

Nego, posto vidim da se ovde nasiroko raspravlja o slobodnim mestima na Filozofskom (izmedju ostalog), a narocito je hmmmm... potkacena ( :rotf: ) arheologija, red je da se javi neko ko ima informacije iz prve ruke. Dakle, neko ko studira to "njesra".

Prvo, sanse za posao iz daleka ne izgledaju tako svetle kao studiranje prava... Ali godisnje se ispljune oko 16000 pravnika, pa mnogi od njih kukaju kako ne mogu da nadju posao. Ali, to je sasvim druga prica.

Nodi-wolf, ako volis istoriju, arheologija je prava stvar. Contrary to the popular belief, to nije "kopanje kostiju" (mada nije ni Indiana Jones). Jednostavno, arheologija je nauka o saznavanju proslosti, bas kao i istorija. Osnovna razlika je u tome sto istorija proslost saznaje na osnovu pisanih, a arheologija na osnovu materijalnih izvora. U arheologiji su vazna terenska iskopavanja, zato sto, ako se neki lokalitet ne iskopa pravilno i/ili se unisti pri toj aktivnosti, ne moze se doci do preciznih podataka koji omogucavaju ono najvaznije, a to je interpretacija. Ali, da ne ulazim u tu pricu.

Ono sto je, medjutim, najvaznije za celu temu jeste da ove godine NEMA slobodnih budzetskih mesta na arheologiji za drugi upisni rok. Nema ni na etnologiji. Na ovim odeljenjima je ostalo nesto slobodnih mesta, ali na samofinansiranju.

Sto se tice Filozofskog, na budzetu je ostalo mesta SAMO na klasicnim naukama.

Na klasicnim naukama nakon prijemnog ispita ostalo je 19 mesta na budzetu i 14 na samofinansiranju. Ipak, ukupan broj mesta za septembarski upisni rok znace se tek nakon prozivke u sredu, kada se kandidati koji su "ispod crte" opredeljuju da li zele da se upsiu na neki od smerova na kojima je ostalo slobodnih mesta. To znaci da klasicne nauke mogu ovom prilikom da budu popunjene, ali u praksi se to retko desava.

Kako bre kad se taj jezik traži... :think:
Ne znam koliko se traži ali tražiće se, i šteta je što deca izjednačavaju jezik sa nečim što veze sa njim nema. Mene su svi gledali kao šugavu kad sam govorila da ću upisati albanski ako ne upadnem na ono što mi je bila prva želja (mada sam znala da su šanse za to jako male). Ali svakako nameravam da ga učim bar dve godine.

@postavljačica teme: ako te interesuju jezici, zašto ne odeš na filološki? Ima slobodnih budžetskih mesta. Možda ti se svidi to što upišeš, a možda i ne, onda lepo konkurišeš sledeće godine pa ti priznaju par ispita što si polagala.

Back