Buducnost srpsko-hrvatskih odnosa?

Sta ce biti s nasim odnosima?

• Prokletstvo se nastavlja

glasova: 26 63,4%
  • Vece zlo ce nas spojiti

glasova: 9 22,0%
  • Jedan narod ce nadvladati drugi

glasova: 6 14,6%

• Ukupno glasova
    41
Ne, Porfirije čuva dostojanstvo Srba. A Pupi od Srba dobro zaradi. I od proračuna jasno.

Od djeteta iz Ceranja, do kuće na Tuškancu, ili Šestinama, gdje već. Nije loše. Ugrožen čovjek.
Čovjek je toliki biznismen da ga se i Josipović gnuša a najjače se uzjogunio kad neko njegov iz stranke nije dobio funkciju u NP Plitvice, odma je bila konferencija.
to ne menja cinjenicu da su Srbi ugrozeni u Hrvatskoj

to ne menja cinjenicu da su Srbi ugrozeni u Hrvatskoj
Nisu, eto tako, kratko i jasno.

Srbi u Hrvatskoj, u odnosu na one u Srbiji u prosjeku imaju veći standard, bolju perspektivu i pristup boljim bolnicama, školama, europskom tržištu, bolje mogućnosti da putuju, da se školuju i da zarade, bilo u Hrvatskoj bilo u Europi, bolji pristup poticajima u poljoprivredi, bolju penziju, bolju plaću, duplo višu minimalnu plaću. To su sve objektivne i neoborive činjenice.

Srbe statistički ne pogađaju kaznena djela disproporcionalno u odnosu na generalnu populaciju. Vaši ljudi iz Srbije ovdje dolaze da zarade. Oni ovdje vide priliku. A ti se samo loži na p.izdarije i uživaj u slobodi sa 400 evra platom.
U 2017. po podacima iz Novosti zabilježeno je 25 zločina iz mržnje od čega je 17 motivirano nacionalnom mržnjom, od čega su 12 završila pravomoćnom sudskom presudom, prošle godine nekih 35.
Nije precizirano je li se to odnosilo na Srbe, ili na sve.

Novosti su od 2014-2018. po nepoznatoj metodologiji zabilježili 1376 verbalnih i fizičkih napada na građane srpske nacionalnosti.
Po statistici MUP RH 2018. na nivou cijele zemlje zabilježeno je 3539 takvih prijavljenih kaznenih djela što odgovara brojci od oko 15 000 za isto razdoblje. Ako pretpostavimo isti broj svake godine.

Srbe statistički ne pogađaju kaznena djela disproporcionalno u odnosu na generalnu populaciju. Vaši ljudi iz Srbije ovdje dolaze da zarade. Oni ovdje vide priliku. A ti se samo loži na p.izdarije i uživaj u slobodi sa 400 evra platom.

Nemas ti meni sta da objasnjavas vidim ja sta se desava.

PS. Srecom ne radim za 400 evra. Nisam u Srbiji -idem tamo gde me postuju. A i da radim radila bih pre za 400 nego da idem na posao sa mislju da ce neko da me baci u more.

Nemas ti meni sta da objasnjavas vidim ja sta se desava.

PS. Srecom ne radim za 400 evra. Nisam u Srbiji -idem tamo gde me postuju. A i da radim radila bih pre za 400 nego da idem na posao sa mislju da ce neko da me baci u more.

Dakle Piano020 br 2. Bitno da vi iz dijaspore znate sve i da bistrite problematiku Srba u Hrvatskoj iz daleke Kanade, ili gdje već.

Niko od Srba koji živi u Hrvatskoj se nije ovdje javio, jesi primjetila to? S izuzetkom Loonca.
Ali vama je sve uvijek kristalno jasno, naravno.

Niko od Srba koji živi u Hrvatskoj se nije ovdje javio, jesi primjetila to? S izuzetkom Loonca.
Ali vama je sve uvijek kristalno jasno, naravno.

Mozda zato sto vise gotovo da i nema Srba u Hrvatskoj, jesi li primetila....ima ih 4 % , ostalo ste proterali......

ali nikad nije dovoljno malo Srba da se nad njima ne izivljavate.......

onaj ko ide da radi u Hrvatsku ide iz muke
ne zato sto je lud za Hrvatskom u najvecem broju slucajeva nemaju nikakve kvalifikacije i ne znaju nijedan strani jezik inace ne bi isli u Hrvatsku

Mozda zato sto vise gotovo da i nema Srba u Hrvatskoj, jesi li primetila....ima ih 4 % , ostalo ste proterali......

ali nikad nije dovoljno malo Srba da se nad njima ne izivljavate.......

onaj ko ide da radi u Hrvatsku ide iz muke
ne zato sto je lud za Hrvatskom u najvecem broju slucajeva nemaju nikakve kvalifikacije i ne znaju nijedan strani jezik inace ne bi isli u Hrvatsku

Gledaj, potrudio sam se i našao ti podatke iz srpskih Novosti, usporedio to sa MUP-ovim biltenom statistike kaznenih djela i prekršaja, pa se ispostavlja da su Srbi ugroženi u Hrvatskoj otpr onoliko koliko i Hrvati i svi ostali.

Ignoriranje i prelaženje preko tuđe argumentacije je trolanje, jer eto ti a priori znaš najbolje bez obzira što ti sugovornik podnese. Dakle, nije cilj razmjena mišljenja nego je cilj druge ljude za.iebavati.

A sa ljudima iz dijaspore, bilo Srbima, bilo Hrvatima ili Bošnjacima je uvijek isti problem, uvijek su uvjereni da znaju i da imaju odličan pregled situacije, i kompenziraju svoju odsutnost sa isključivim stavovima, redovno su pod utjecajem glupe propagande koja im se servira preko interneta. Naravno, to je samo moje mišljenje.

Back