Da,
I mnogo pre 88 godine.1981,pred prve demonstracije na Kosovu,na njivi,ne secam se kog sela,al okolina Gnjilana je u pitanju,Dusanu Markovicu su siptari nabili pivsku flasu u tur.I onda je pocelo........
Kako se zavrsilo i sta je bilo svi znamo.
Ruda koja se gore spominje je nijedna druga do URANUJUM i to je javna tajna. Dalje,kroz Kosovo treba Uralski gasovod za Afriku da prodje.Velika se ,ogromna para tu vrti.Ima nesto,danas bas gledam na TV Velju Ilica.Ne gledam politicare,al ovo nekako pogledah.I kaze covek( ne ulazim kakav je on covek,politicar,jer kao coveka ga ne znam,politicar nikad nisam bio): " ALBANSKI LOBI i te kako radi na zapadu.Zato nema niti jednod Shiptara u Hag! Mi nazalost,radimo tek kad nam stignu optuznice.Onda se busamo,kao nije fer.Nije fer,tek mi smo potpisali sporazum o saradjivanju sa Hagom.Shiptari nisu,niti ce ga potpisati." To rece izmedju ostalog Velja...Nije vise Milosevic vazan,igra se sasvim druga igra.Osudice Milosevica(a nesto do sad traljavo im ide to sa dokazima,al ce ga osuditi),kad ga osude onda je SRBIJA kriva za ratove.Kad je Srbija kriva,onda ima i RATNU STETU da placamo svima.Da se IZVINIMO MI Amerima i NATO-u...jer je Srbija kriva.A onda ce veliki nam prijatelji,koji su sejali osiromaseni uranijum,umesto da PLATE za zlocine,oni ce nam davati KREDITE,jer nas pobogu,mnogo vole.Ok je.Ja se slazem,ne mozes bre protiv celog sveta,al pa da i zaboravis tek tako sta je bilo,to pomalo vredja sve one koji su nekog izgubili u ratu,sve one koji su bili u ratu. Ja za samo jednu stvar mrzim Milosevica:Kad god je trebalo da idemo do kraja(primer planina Cicevica),kad god bi ih proterali preko Prokletija,uvek je bilo STOJ! E to "stoj"...uhhhhhh.....
Kosovo nazalost nikad vise nece Srbsko(ako je bila SERBIJA,onda je SRBSKO) biti.Nece biti ni enklava. Izgubljeno je za vek i vekova.Jedno su zelje,drugo realnost.Na kraju svih krajeva,ako se stvarno dogodi da se Evropa ujedini,da se granice brisu,onda nek se tesimo da cemo opet ici nesmetano u Gracanicu,Pecku Patrijarsiju....samo...ja ih veoma dobro poznajem,niti ja volim Shiptare,oni mene josh i manje.Ima ljudi i medju njima,necu da kazem da nema,ali omladina njihova je toliko zatrovana mrznjom prema Srbima da to nije normalno.
Iskreno,kao chovek,samo jedno Boga molim

A NIKAD VISE RATA NE BUDE!!! Nek se politicari bore,al cek prvo da dobijemo vladu.I predsednika(cuj:VD predsednik????) Sramota je sto na danasnji dan nemamo ni drzavu,nit vladu,nit predsednika.Sramota...ne ulazim ko je za to kriv.To samo okoreli nece da priznaju. Afere,afere...u svim aferama se pominju ili Ministri ili Podpredsenici vlade?! I aj sad,ovi prete da ce hapsiti,ovi ne daju vlast jer ce biti hapsenja?! Pa cega da se ja plasim ako znam da nista nisam ukrao? Al vlast je opasna slast...i osiguranje.Bolje osiguranje no Lojdovo.