Будизам...

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kašika

Ako samo slušate učenje o Dhammi, ali ne vežbate, onda ste nalik kašici u
tanjiru punom supe. Kašika je u supi svaki dan, ali uopšte ne zna kakav
je ukus te supe.

Maya Angelou

17a03807-30ee-43d9-b508-ca7347b95568.jpg

aaa.. fino...:D

A šta misliš o citatu?
Ja se po nekad zaista osećam kao kašika u supi...:confused:

Будизам има лепе и мудре изреке, а и свидео ми се филм "мали Буда" (чини ми се да се тако зове).
највише ми се свиђа онај део (сад не знам да ли ћу то лепо објаснити) када Буда слуша деду и унука у чамцу где седе и деда говори унуку да кад затеже жицу на инструменту не буде прејако стегнута јер ће жица пући, а ако ли не довољно затегне онда инструмент неће имати сврху.
тако једноставно и то ми се свидело, ја сам то схватио као умереност.

Будизам има лепе и мудре изреке, а и свидео ми се филм "мали Буда" (чини ми се да се тако зове).
највише ми се свиђа онај део (сад не знам да ли ћу то лепо објаснити) када Буда слуша деду и унука у чамцу где седе и деда говори унуку да кад затеже жицу на инструменту не буде прејако стегнута јер ће жица пући, а ако ли не довољно затегне онда инструмент неће имати сврху.
тако једноставно и то ми се свидело, ја сам то схватио као умереност.
življenja...:D

Ne sećam se tog filma. Davno sam ga gledala, ali mi se dopada ovo što si ispričao.

Sta god ljudi mislili o Budizmu pozitivno ili negativno, ja iz licnog iskustva mogu reci da oni zive mnogo srecnije i zdravije i da je religija za njih zaista nacin zivota! Npr. Cekaju na semaforu u autu 10min svi nasmejani,raspolozeni,upali im se zeleno svetlo i pesaci im i dalje prelaze put, oni i dalje cool... Mi bismo im vec poskidali pola svetaca sa neba i pjbali celu familiju!!!

Sta god ljudi mislili o Budizmu pozitivno ili negativno, ja iz licnog iskustva mogu reci da oni zive mnogo srecnije i zdravije i da je religija za njih zaista nacin zivota! Npr. Cekaju na semaforu u autu 10min svi nasmejani,raspolozeni,upali im se zeleno svetlo i pesaci im i dalje prelaze put, oni i dalje cool... Mi bismo im vec poskidali pola svetaca sa neba i pjbali celu familiju!!!

е то се већ може тумачити на више начина.

Kojice zasto bas budizam?

Da li si budista ili ....?

угаси те рефлекторе, оћоравићу...:lol:

Не знам да ли сам будиста, а не знам ни кога да питам... тако да мож бити да јесам, а мож бити и да нисам...
И коме је и битно. :D
Што будизам? Много је разлога и све их је више.
Писала сам већ више пута о томе... чуди ме да не знаш...:lol:

Радују мене овакви коментари.. просто ми се учини да сам интересантнија од Будиног учења...:lol:
Нисам тема ја. ;)

угаси те рефлекторе, оћоравићу...:lol:

Не знам да ли сам будиста, а не знам ни кога да питам... тако да мож бити да јесам, а мож бити и да нисам...
И коме је и битно. :D
Што будизам? Много је разлога и све их је више.
Писала сам већ више пута о томе... чуди ме да не знаш...:lol:

Радују мене овакви коментари.. просто ми се учини да сам интересантнија од Будиног учења...:lol:
Нисам тема ја. ;)

a znas da pricas o budizmu :lol:
da znam ne bi te pitala, kao i juce sto sam pitala pa ti nije jasno
nisi ineresantnija od Budinog ucenja nego si pokretac ove teme pa ko reko mozda znas nesto pa da te pitam jer ne znam nista o budizmu
a ti rece da ne budu teska pitanja :D
;)

да ли будисти верују у реинкарнацију?

Не бих могла да ти одговорим у име свих будиста. Не знам да ли верују, не верују, разумеју...
Ја не верујем у реинкарнацију.
Отприлике ми је јасно како би могла да функционише, али не сасвим.
а другима нећу да верујем.. тако да остаје нејасно док ми се само не каже..:lol:

Back