Brzo opadanje kose - pomoc

templar

Početnik
Poruka
27
Kosa je pocela brzo da mi opada. Zalisci iznad cela su mi se udvostrucili i nastavlja da opada. Na jastuku, kada prođem prstima kroz kosu (uvek ostane u ruci) i kada se tushiram (nenormalna kolicina dlaka mi ostaje u shaci).

Shta mi preporucujete da radim?

Razmishljao sam da se oshisham na nulu (obrijam glavu) jer sam čuo da tako ne moze da opada i da se jača koren kose. Da li je to tačno?
Postoje li neke kreme, shamponi ili bilo shta shto bi zaustavilo opadanje i shto bi mi povratilo kosu na zaliscima koje sam izgubio?

Hvala unapred

Mene su lekari strucno i pazljivo pregledali i prepisali neku komplikovanu tecnost koju apotekari po narudbi prave, tablete vitamina b, minerale i jos neke kapi.
Redovno sam uzimao mesecima, nadajuci se ozdravljenju. Zbog eliksira sam imao kosu ko Kusturica. Pokvario stomak i metabolizam tabletama minerala i vitamina. Povecao apetit i ugojio se.
Onda sam otisao kod lekara i on me je pitao sta sad zelim od lekova.
Rekao sam da nije vazno sta ja zelim nego sta ce resiti moj problem.
"Ja cu vam prepisati sta god zelite, koliko god zelite, samo recite, to stvarno uopste nije problem. Ucinicu da se bolje osecate, ne smete nikako izgubiti nadu. A kosu cete brzo izgubiti, to niko ne moze zaustaviti, znate, nasledno je."

Poslednja izmena:
Postoji ogroman broj razloga,a najveca je sansa od stresa.Moze da bude i nedovoljno unosenje proteina(ako si na dijeti).Opet moze da bude i posledica problema sa radom stitne zlezde,mozda i kao posledica uzimanja lekova.Mogu da budu i oboljenja koja dovode do gubitka kose,ali da se ne bi tripovao najbolje je da popricas sa svojim lekarom.Nek te pregleda,uradi od analiza sta treba i ne utrljavaj na glavu nista(ako ti iko ista preporuci) dok ne saznas sta je uzrok.

Kosa je pocela brzo da mi opada. Zalisci iznad cela su mi se udvostrucili i nastavlja da opada. Na jastuku, kada prođem prstima kroz kosu (uvek ostane u ruci) i kada se tushiram (nenormalna kolicina dlaka mi ostaje u shaci).

Razmishljao sam da se oshisham na nulu (obrijam glavu) jer sam čuo da tako ne moze da opada i da se jača koren kose. Da li je to tačno?
Postoje li neke kreme, shamponi ili bilo shta shto bi zaustavilo opadanje i shto bi mi povratilo kosu na zaliscima koje sam izgubio?

Hvala unapred

Dobro si razmišljao da se olindraš na nularicu, ali ne zato što ti tako neće opadati kosa (čak šta više nastaviće dlaka da ti se skraćuje dok potpuno koren ne postane neaktivan), već zato što ćeš pripremiti i sebe i okolinu za vrlo skoro buduće vreme u kojem nećeš imati kose na glavi.
Dakle, psiha je tu važna. Pošto opadanje ne možeš da sprečiš, ti mu se pridruži tako što ćeš već sada početi da briješ glavu.

Hvala unapred

Пре свега, да ли ти је с мушке линије генетски предиспонирана ћелавост?
Ако јесте, неће ти никакви шампони помоћи.

Ако није, провери прво крвну слику- гвожђе и хемоглобин.

Међутим, код вас мушкараца, чим чујем да се стварају залисци, то одмах личи на генетику. ;)

Back