Brzina download-a manja je od merenja na Speedtest-u!

nesa973

Poznat
Poruka
8.881
Pre 10 dana uveo sam kablovski net i paket od 6Mbps.
Na Speedtest.net-u pokazuje da mi je brzina 5,6 - 5,9Mbps, u zavisnosti od servera koji koristim za merenje.
Međutim, kada skidam fajlove preko torenta (BitComet ili uTorrent) ili browser-a (Mozilla ili Internet Explorer ) brzina je max 4,5Mbps.
Imam 2 operativna sistema na kompijuteru: Windows XP Professional SP3 i Windows 7 Ultimate SP1.
I na oba sistema je isto.
Sve fajlove koje sam skidao probao sam i kod prijatelja, i idu brzinom 9 - 10Mbps (brzina na speedtest-u je 15 - 16Mbps).

Pre 10 dana uveo sam kablovski net i paket od 6Mbps.
Na Speedtest.net-u pokazuje da mi je brzina 5,6 - 5,9Mbps, u zavisnosti od servera koji koristim za merenje.
Međutim, kada skidam fajlove preko torenta (BitComet ili uTorrent) ili browser-a (Mozilla ili Internet Explorer ) brzina je max 4,5Mbps.
Imam 2 operativna sistema na kompijuteru: Windows XP Professional SP3 i Windows 7 Ultimate SP1.
I na oba sistema je isto.
Sve fajlove koje sam skidao probao sam i kod prijatelja, i idu brzinom 9 - 10Mbps (brzina na speedtest-u je 15 - 16Mbps).

Kada je računar sa sveže instaliranim operativnim sistemom brzina konekcije isključivo zavisi od komunikacije računara sa udaljenim serverom koji može biti opterećen jer nisi sam na internetu niti je server u sobi kraj tvoje nego sve ide preko satelita.
I Krstin server je u Americi tj akamo se preko satelita čim javimo provajderu da šaljemo poruku
pa opet u deliću sekunde vidiš komentar.

A kada ti brzina downloada padne na polovinu na bilo kom serveru onda znaj da imaš bespotrbne servise na računaru
a koje zovemo malware i virusi.

mnogo zavisi odakle skidaš i kada skidaš - pogotovu ako skidaš sa torrenta

e pa tu ako su prisutni korisnički računari tj nema veze sa serverom jer se prenos vrši moj tvoj računar
pa ja isključim računar a ti plači

inače toreti su vrhunac cinizma - visokotehnološke zemlje sa dobrim primanjima najviše dele programe
a naši slepci se bave tobožnjom zaštitom nečijih prava po pravnom sistemu "aha, ufaćen si sad će te mlatim"

Faćani su i u tim stranim zemljama pa većinu nisu osudili - tamo je pravni sistem složen pojam nije na polugu kao kod nas

torrent ne moze da ti bude pokazatelj jer zavisi od sidera,a ni fajlovi koje skidas sa file host servera tipa radpid,extabit i ostali jer imaju ogranicenje za free korinsike
speedtest je dobar pokazatelj,a probaj i sa skidanjem neke verzije linux-a,mislim da tu skida u full-u

ako ti je brzina 6Mb/s onda treba da ti pokaze download od 768KB/s,naravno malo manje,sigurno nece pokazati toliko

ne znam sa cega da probas da vuces download,adobe,microsoft...
ja imam 4Mb/s adsl,naravno nije brzina 4 vec 3,6 ali kad skida ,skida max brzinom ,oko 440KB/s ako se ne varam,probaj par servera,par browsera
Probao sam Adobe i Microsoft....i druge browser-e....i dalje je isto.
Spotovi na YouTube-u u Hd-u idu isto 4,5Mbps.
Da li je moguće da mi provajder ograničava DL brzinu iako mi speedtest pokazuje da je sve u redu????
Pre ovoga bio sam kod telekoma sa 4Mbps ADSL i išlo je isto kao i kod tebe.

Instaliraj Internet Download Manager pa pogledaj kojom brzinom on skida....

4payeviaain2yu605jgf.png

Back