БРУТАЛНИ НЕОНАЦИСТА ИЗ ЊУЈОРКА УТОЧИШТЕ НАШАО У СРБИЈИ У САД му се суди због језивих напада, а он сада своје насилне идеје ШИРИ У БЕОГРАДУ

Jeste, akreditovan je u USA.

Verovatno koristiš neki loophole da se izmigoljiš. Tipa, "akreditovan" kao što je verska organizacija (neka sekta) pretpostavljam; a da nemaš stvarno nikakvog prava da se baviš poslovima pravne prirode ni na teritoriji SAD.

Ja nisam ovde izražavao nigde mišljenje šta treba da bude, već samo kako jeste...ne znam oko čega se ima (ne) slagati sa mnom.
neslaganje sa tvojim slaganjem u vezi govora mržnje. na više mesta si napisao, 'tako i treba da bude' ili slično.
Najava izvršenja zločina je kriminalizovana u celoj SAD. Evo ti Floride:

INDIVIDUALIZED THREATS​

Where an individual or his or her family member are the subject of the threat, the prosecution must prove the following three elements beyond a reasonable doubt:

1. The defendant wrote or composed a letter, electronic communication, or inscribed communication;
  2. The letter, electronic communication, or inscribed communication contained a threat to kill or inflict bodily injury on the victim or victim’s family;
  3. The defendant sent or procured the sending of that letter, electronic communication, or inscribed communication to the victim.
https://www.husseinandwebber.com/wp-content/uploads/2019/09/Fla.-Std.-Jury-Instr.-Crim-8.22.pdf

Da @Scott Isle piše sa Floride, mogao bi dobiti i do 15 godina zatvora.
čitao sam o više situacija kad nisu mogli da osude pripadnike KKK za govor mržnje jer su se pozivali na amandman o slobodi govora. ako budem pronašao linkove o tome, postaviću

neslaganje sa tvojim slaganjem u vezi govora mržnje. na više mesta si napisao, 'tako i treba da bude' ili slično.

Da pretnja mora biti krivično delo; da, smatram da treba da bude.

Statistika je do danas vrlo jasno dokazala da se borba protiv običnih pretnji pokazuje izuzetno plodonosnom, jerbo bukvalno smanjuje sam koeficijent krivičnih dela kao takvih. Manje su ljudi ohrabreni da vrše krivična dela, jer osećaju manje sloboda da krenu putem kriminala; više se kontrolišu, drugi pak se ne osećaju toliko ugroženo da i sami krenu putem kriminala kao vid odbrane od tih pretnji i slično. Što je sve i ekonomski vrlo profitabilno za zemlju, naravno, kada na kraju govorimo o stvarima kao što je BDP.

Verovatno koristiš neki loophole da se izmigoljiš. Tipa, "akreditovan" kao što je verska organizacija (neka sekta) pretpostavljam; a da nemaš stvarno nikakvog prava da se baviš poslovima pravne prirode ni na teritoriji SAD.

Da se vratimo na ono sto je bitno za srbovanje.
Sudije, nezavisne sudije kraljevskog istorijskog suda, su bog i batina za pravo.
A ove vase demokratske zakonodavne parlamentarne institucije, to nema veze sa pravom. To su Ante Pavelic, Djuro Salaj, Marija Obradovic, koji pisu svoje fiks ideje, budalastine, i onda u vasim banditskim demokratskim prcijama postavljaju sudije da sprovode svoje fiks ideje. To nije pravo, ni pravda. To je terorizam.

Da se vratimo na ono sto je bitno za srbovanje.
Sudije, nezvisne sudije kraljevskog istorijskog suda, su bog i batina za pravo.
A ove vase demokratske zakonodavne parlamentarne institucije, to nema veze sa pravom. To su Ante Pavelic, Djuro Salaj, Marija Obradovic, koji pisu svoje fiks ideje, budalastine, i onda u vasim banditskim demokratskim prcijama postavljaju sudije da sprovode svoje fiks ideje. To lade, to nije pravo, ni prava. To je terorizam.

Ako si ti doktor pravnih nauka, FDDD je moja ćerka iz indijanskog plemena Vanuatu sa Eureke u Jupiterovoj orbiti.

Da pretnja mora biti krivično delo; da, smatram da treba da bude.

Statistika je do danas vrlo jasno dokazala da se borba protiv običnih pretnji pokazuje izuzetno plodonosnom, jerbo bukvalno smanjuje sam koeficijent krivičnih dela kao takvih. Manje su ljudi ohrabreni da vrše krivična dela, jer osećaju manje sloboda da krenu putem kriminala; više se kontrolišu, drugi pak se ne osećaju toliko ugroženo da i sami krenu putem kriminala kao vid odbrane od tih pretnji i slično. Što je sve i ekonomski vrlo profitabilno za zemlju, naravno, kada na kraju govorimo o stvarima kao što je BDP.

У којим ти бајкама цивилног друштва животариш ? ... :kafa:

pouzdanost te tvoje statistike ravna je statistici za covid19

a slažem se da bi i uvodjenje policijskog časa posle 20h i streljanja lica koja prekrše policijski čas, izuzetno smanjila broj krivičnih dela.

pouzdanost te tvoje statistike ravna je statistici za covid19

a slažem se da bi i uvodjenje policijskog časa posle 20h i streljanja lica koja prekrše policijski čas, izuzetno smanjila broj krivičnih dela.

To je sad već relativizovanje; ni ne moramo se oslanjati na statistiku, već i na puku logiku.

Ne znam da li ima čoveka na svetu koji tvrdi da bi dekriminalizacija pretnji i najavi izvršenja krivičnih dela pozitivno uticala na njihovo smanjenje. :D

To je sad već relativizovanje; ni ne moramo se oslanjati na statistiku, već i na puku logiku.

Ne znam da li ima čoveka na svetu koji tvrdi da bi dekriminalizacija pretnji i najavi izvršenja krivičnih dela pozitivno uticala na njihovo smanjenje. :D
ti tu najavu i pretnju moraš pokazati realnom da bi mogla da se podvede pod krivično delo. sve ostalo je kršenje osnovnog prava na slobodni govor.

tvoja logika ide ka ovome, već sam napisao:

ti tu najavu i pretnju moraš pokazati realnom da bi mogla da se podvede pod krivično delo. sve ostalo je kršenje osnovnog prava na slobodni govor.

tvoja logika ide ka ovome, već sam napisao:

Ne, to ti nije nikakav primer.

Mislim, porebno je izmeniti Ustav Republike Srbije pre nego što bi tako nešto bilo zakonito u Srbiji, ali ti ne pretiš nikome izvršenjem krivičnog dela, pobogu. :lol:

Ne, to ti nije nikakav primer.

Mislim, porebno je izmeniti Ustav Republike Srbije pre nego što bi tako nešto bilo zakonito u Srbiji, ali ti ne pretiš nikome izvršenjem krivičnog dela, pobogu. :lol:

svakako je bolji primer represija nad slobodom govora... primer nije najbolji ali poenta je da ne mozes krsenjem osnovnog prava da opravdavas takav zakon zarad 'smanjenja kriminala i povecanja bdp'
ovakav izopacen zakon je recimo i 'zakon o istopolnim brakovima', gde se ne zna granica do koje mogu da ga izguraju u smislu usvajanja dece, itd.

541880622f89c.image.jpg

Vrlo produhovljena ličnost.Moje su molitive sa ovim mladim i plemenitim čovekom.
za zeta ti jedina ponuda bio :rotf:
sav ti onaj štek popičko za tvog života :lol:

8.jpeg

An American White Supremacist’s New Home in Serbia

https://www.bellingcat.com/news/2020/11/18/an-american-white-supremacists-new-home-in-serbia/

Него сада сам збуњен ... да ли је и ово прихватање западних вредности.
Пре пар година смо имали чланак о једном Афроамериканцу који је побегао из гета и нашао уточиште овде, јер тамо друга банда хоће да га убије.
znači renoviranje gajbe
znači radovi
znači tolerancija
znači hvala

Miki

Back