Demokrate: U građansku Crnu Goru su svi dobrodošli, ali nećemo ćutati na fašističke povike koji podsjećaju na NDH 18.11.2025 vijesti.me
Grupa mladih ljudi, hrvatskih navijača, došli su u Crnu Goru i umjesto da podrže svoju reprezentaciju, fer i sportski navijaju, sa južne tribine poslali su poruke “ko ne skače pravoslavac je”, “ubij Srbina”, “za dom spremni”, “ustaški se barjak vije” i slično, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore u kojoj su najoštrije osudili, kako su kazali, sramne poklike gostujućih navijača.
U toj političkoj partiji su ocijenili da su sinoć u Podgorici viđene sramne scene.
"U Crnoj Gori živi blizu 33% Srba, preko 70% pravoslavaca, ali sigurni smo da je 100% građana Crne Gore sinoć bilo uvrijeđeno i zgroženo", dodaje se u saopštenju Demokrata.
Дританова странка...
GP URA: Građanska Crna Gora ne smije dozvoliti da ekstremizam, govor mržnje ili primitivizam kroje njen javni prostor 18.11.2025 vijesti.me
Sa hrvatske tribine "za dom spremni" i "ubij Srbina", sa crnogorske zvižduci takvim povicima i navijanje za Crnu Goru 18.11.2025 vijesti.me
Fudbalskom spektaklu pod pod Goricom večeras su bili dorasli samo crnogorski navijači, koji su aplauzom pozdravili hrvatsku himnu, aplaudirali velikanima u protivničkom timu Modriću, Perišiću... a pjesmom bodrili svoje fudbalere od prvog do posljednjeg minuta.
A sa juga, gdje su bili smješteni hrvatski navijači, još na početku meča čuli su se sramni povici: "Ubij Srbina", "za dom spremni", "ustaški se barjak vije"...
Podgorički stadion je na takva skandiranja u prvom poluvremenu odgovorio gromoglasnim zviždukom, a fudbaleri na najbolji način - golovima.
Nikola Krstović je poslao "haubicu" sa ivice šesnaesterca, a huk sa sjevera i zapada zaglušio je šovinistička i fašistička skandiranja sa juga.
Hrvati su, ipak, zaigrali bolje u nastavku, preokrenuli rezultat, a u fer i sportskoj igri pokazali su koliko su iznad svojih simpatizera, ili onog dijela koji je sramno skandirao.
Definitivno, bruka hrvatskih navijača u Podgorici, i oficijelni spiker je nekoliko puta molio goste da fer i sportski navijaju.
U nastavku, na jugu je razvijen i transparent u kojem je, uz sve ostalo, pisalo "nema oprosta", aludirajući na parolu crnogorskih navijača u prvom meču u Zagrebu: "Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče".
Zanimljivo da je na Maksimiru prije dva mjeseca taj tranparent dočekan aplauzom, što najbolje govori kakva je "fela" hrvatskih navijača doputovala u Podgoricu.
Znakovit je bio i odgovor crnogorskih navijača na kraju: "Ustaše, četnici, zajedno ste bježali".
У коментарима испод текста...
https://www.vijesti.me/sport/fudbal...m-povicima-i-navijanje-za-crnu-goru/komentari
pg 17-11-2025 21:16h
nikad braca sa hrvatima
+1278 -179
NaMorskomePlavomZalu 18-11-2025 03:21h
.@PG
Nikad braca sa Srbima, sa Hrvatima uvijek
+74 -392