БРУКА: Косово примљено у УЕФА невероватним кршењем статута!

Ja ne znam šta tebi nije jasno kod činjenice da je prekršen važeći statut UEFA...

--

Kolega krang dozvoli pitanje.
Kako to da su Groenland, Skotska, Gibraltar, Farska Ostrva, Sjeverna Irska clanice UEFA a nijesu clanice UN,-a?

Na kojem principu se dobija clanstvo UEFA?
Moze li sjutra po tom principu i Katalonija, Korzika, Bavarska,..etc isto postati clanice UEFA?

Срби би могли да науче од Албанаца нешто о лобирању

I od Jevreja i od drugih. Nema primera bas koliko hoces, ali dovoljno ima.

Ali... nasa politika je...

NADA-Umire-poslednja.jpg

I sta posle? :roll:

Zelim srecu komsijama u UEFA takmicenjima, i nadam se da cemo ih pobediti ako ukrstimo koplja na sportskom terenu.

Ako ne mozemo da pobedimo makar Grenland, San Marino i Kosovo, e da ga jbem onda bas.

Misliš, Farska ostrva?

Zbilja, kakav im je to statut kada su Farska ostrva član UEFA?

Znao sam da mi nešto sumnjivo čim Tole brani Srbstvo...pa Tole bi nas prodo Šiptarima za kesicu semenki...:hahaha:

--

Kolega krang dozvoli pitanje.
Kako to da su Groenland, Skotska, Gibraltar, Farska Ostrva, Sjeverna Irska clanice UEFA a nijesu clanice UN,-a?

Na kojem principu se dobija clanstvo UEFA?
Moze li sjutra po tom principu i Katalonija, Korzika, Bavarska,..etc isto postati clanice UEFA?

Uz dozvolu i saglasnost matičnih saveza tj danskog(farska ostrva i grenland mada se on ne takmiči zvanično). Škotska,Vels i S. Irska su od početka kao i Engleska posebni savezi i tako su ušli u UEFA prilikom njenog osnivanja zbog tradicije ili tako nečega kao presedan jer ne postoji fudbalski savez UK. Za Gibraltar ne znam ali i oni verovatno imaju dozvolu Engleskog saveza kao matičnog

Dakle nije ista situacija.

Uz dozvolu i saglasnost matičnih saveza tj danskog(farska ostrva i grenland mada se on ne takmiči zvanično). Škotska,Vels i S. Irska su od početka kao i Engleska posebni savezi i tako su ušli u UEFA prilikom njenog osnivanja zbog tradicije ili tako nečega kao presedan jer ne postoji fudbalski savez UK. Za Gibraltar ne znam ali i oni verovatno imaju dozvolu Engleskog saveza kao matičnog

Pa, pošto očigledno to što su Škotska, Vels, Severna Irska, Engleska članice UEFA, i Farska Ostrva, ne znači da su dotične međunarodno priznate države, šta nama smeta što je Kosovo član UEFA?

--

hvala. cita se logicno.

:-)

Мутко: Били смо против Косова, али поштујемо одлуку УЕФА

БУДИМПЕШТА– Руски министар за спорт Витали Мутко изјавио је да је његова земља гласала против чланства Косова у Европску фудбалску унију (УЕФА), али да поштује одлуку Конгреса.

„Русија није подржала одлуку Конгреса да се придружи Косово УЕФА. Ипак, ово је демократија и одлука већине и она мора да се спроводи”, рекао је Мутко новинарима у Будимпешти.

Eto braca Rusi sasvim realno i korektno

Zelim srecu komsijama u UEFA takmicenjima, i nadam se da cemo ih pobediti ako ukrstimo koplja na sportskom terenu.

Ako ne mozemo da pobedimo makar Grenland, San Marino i Kosovo, e da ga jbem onda bas.
Da to je dobra vest , ipak ce biti jos gorih slepaca od nas u UEFA,mozda ih nekad i pobedio pa se cak i plasiramo na neko evropsko prvenstvo.

E ova ti je dobara,shabane.

Šaban ti je ćaća, Muljezine!!!

- - - - - - - - - -

Било је тајно гласање,зато је занимљиво како је гласала Србија;)
BRAVO, REPKA KO VRATA!!!
Srbija je glavno glasanje u Briselu obavila, ....sumnjaš!!!
Čitam ove maloumnike i ne mogu vjerovati da tako GLUPAV svjet postoji!!!

Pa, pošto očigledno to što su Škotska, Vels, Severna Irska, Engleska članice UEFA, i Farska Ostrva, ne znači da su dotične međunarodno priznate države, šta nama smeta što je Kosovo član UEFA?

Oni su članice jer su im matični savezi dozvolili ili su tako struktuirani. I to je dozvoljen presedan po statutu. Danas su trebali da promene statut pa da ubace Kosovo.Ali nisu.
I realno sad su naši u pravu. Postoji statut ili ne postoji statut. Postoje pravila ili ne postoje pravila.

Ne da nama konkretno nešto znači,uostalom posle prijema u MOK sve je samo pitanje trenutka i za ostale sportove. Ali moraju ispoštovati svoja pravila jer u protivnom se otvara prostor za mnogo zajebancije u budućnosti. Nisu Španci džaba najviše popizdeli na odluku.

Pa sami smo krivi, umesto da nam politika bude uci duboko u americki cm*r mi tu kao nesto balansiramo. Ne kazem da mozemo da budemo kao Izreal, nikako, daleko smo mi od vrednog i pametnog javrejskog naroda ali neka kopija toga i ovo se ne bi desavalo. Mada izgleda da nemamo kapaciteta i mozga za ozbiljnu spoljnu politiku.

Poslednja izmena:
Pa sami smo krivi, umesto da nam politika bude uci duboko u americki cm*r mi tu kao nesto balansiramo. Ne kazem da mozemo da budemo kao Izreal, nikako, daleko smo mi od vrednog javrejskog naroda ali neka kopija toga i ovo se ne bi desavalo.

Ovo se upavo zbog toga i desava.

Da li je moguce da jos postoji oakih likova,pa vi ste direktni koljaci.

FSS nema pravo da se zali,odnosno FSS je intitucija ispod UEFE i ima da postuje svaku njenu odluku,medjutim drzava Srbija moze da tuzi UEFA i glatko dobija,ali opet medjutim u Briselskom sporazumu pise da ih necemo ometati u prijemu u ovakve organizacije.

Sve je to lepo upakovano uz saradnju sa nasim vlastima i gle cuda,dva dana posle izbora,lepo.

Ako se UEFA nekim slucajem bude povukla to ce biti jedino pod pritiskom navijaca shirom Evrope.

Pazi sad kad na prvom izvlacenju srpski klub "slucajno" dobije kosovski a reprezentcija u kvalifikacijama da igra s kosovom.
Nego gde bi igrali u okolini na neutralnom terenu kad su sve komsije verovatno glasale za njih?

Nece izvuci ne brini se,tja pa nisu oni glupi da odma sve za&eru,izvucice nas u sledecoj rundi kuvanja,taman pred ulazak u EU.

Taman kao sto ce se i ove godine CZ verovatno pod okriljem namestaljki UEFA plasirati u ligu sampiona,pa ce nam jednostavno postaviti ultimatum "pa evo plasirali ste se,20 miliona,ocete li da bojkotujete ili da igrate Ligu sampiona".

Back