Brucoši sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu

Kolege i koleginice, što se tiče predavanja pohađajte sledeće:

Sociologiju obavezno, Miloš Marjanović je izuzetan predavač i voli kad čuje odgovore s predavanja;
Rimsko pravo, jedan od težih ispita na I godini - Malenica je takođe odličan predavač;
Šarkića slušajte samo zato što će vam to biti verovatno prvi ispit koji ćete polagati.

Ostale predmete po želji...

Nacionalnu i ekonomiju učite iz knjige.

Ako nekom nešto mogu da pomognem, tu sam na raspolaganju.

ps. stariji kolega.

Prvi kolokvijum je Rimsko pravo krajem druge nedelje novembra...
I tako ja strebam po pet satica dnevno,
ali sam ocigledno ili nezainteresovana,
ili mnogo retardirana... ;)
Joj kada ja padnem ovaj parcijalni,
moji ce malo poludeti...
Hocu ja da budem zena dvadeset i prvog veka,
fakultetski obrazovana...
Joj, bolje da sam decu radjala nego sto se upustih u ovo...
Serem...
Nema veze prebacicu se u Bg...

Ja, kao najiskusniji i najskolovaniji brucos, mogu da vam svima porucim sledece:
-Nemojte nista da brinete! Bice vam lakse nego bilo kome na ovom faxu do sada. PRVA, experimentalna generacija! Gledace vam kroz prste samo da pokazu Zapadu da je Bolonja bolji sistem skolovanja i da smo odusevljeni kako su oni osmislili taj genijalni sistem, a ujedno i da pokazu koliko smo mi u Srbiji pametniji kad studiramo na novi nacin...
Cilj nije da mi nesto naucimo, nego je cilj da neko zaradi CASH, odnosno- da fakultet pokaze da je ovako veca prolaznost i da studenti vise nauce, tako da sledece godine bude veca navala na upisu, da mogu da dignu skolarine i povecaju kapacitete...
Dakle, kolege, ne brinite jer cete lakse zavrsiti od vasih prethodnika, a manje ce vas kostati i vise cete znanja dobiti nego buduce generacije.

Ja, kao najiskusniji i najskolovaniji brucos, mogu da vam svima porucim sledece:
-Nemojte nista da brinete! Bice vam lakse nego bilo kome na ovom faxu do sada. PRVA, experimentalna generacija! Gledace vam kroz prste samo da pokazu Zapadu da je Bolonja bolji sistem skolovanja i da smo odusevljeni kako su oni osmislili taj genijalni sistem, a ujedno i da pokazu koliko smo mi u Srbiji pametniji kad studiramo na novi nacin...
Cilj nije da mi nesto naucimo, nego je cilj da neko zaradi CASH, odnosno- da fakultet pokaze da je ovako veca prolaznost i da studenti vise nauce, tako da sledece godine bude veca navala na upisu, da mogu da dignu skolarine i povecaju kapacitete...
Dakle, kolege, ne brinite jer cete lakse zavrsiti od vasih prethodnika, a manje ce vas kostati i vise cete znanja dobiti nego buduce generacije.

Duhovito u svakom slučaju...

Ne samo da će te učiti, nego će te i plaćati više od prethodnika. To da će vam gledati kroz prste zaboooravite! Hoćete da vam kažem? Odvaljivaćete se od učenja, svaki 3 koji je upisao će dati uslov za drugu godinu, svaki 5ti će završiti fakultet. U proseku će te studirati 7 godina, i to ako budete dobro učili. Predemti na prvoj su vam dooosta laki, da ne kažem "smejurija". Nemojte se zavaravati, od starta počnite da učite, iskoristite svaki rok, pokušajte da pređete na budžet ukoliko niste, predstoji vam jedan dug, nimalo lak put.

Poslednja izmena:
Mico, mora malo i da se resetuje mozak! Spavaj bre malo, nemoj da lutas po koncertima i brucosijadama!
...bez odmora nema ni ucenja...
I, nemojte se zanositi- nema nista od sistematskog ucenja. Taj tempo se moze odrzati jedan semestar, a posle cete uciti kao i svi drugi: nedelju dana pred ispit.
Garantujem da ce ova prva bolonjska generacija dati do sada najveci procenat onih koji ce zavrsiti u roku!
Zamislite bruku da se utvrdi da je bolonjski rezim tezi i da nije dobar! ...a za nas sve iz Evrope treba da bude svetinja.
Zato su fakulteti instruisani da olaksaju studentima, kako bismo se divili genijalnosti tvoraca Bolonje, i kako bi im bili zahvalni.
Starije kolege ce nam zaviditi! ;-)

'Čula sam...'
evo čuj i mene: ja sam na DIF-u položio anatomiju iz prvog pokušaja,a učio sam 3 dana pred ispit, po 5-6 sati. I ja sam 'čuo' da se taj predmet sprema mesecima, ali ja za to nisam imao vremena od posla... Dozirajte sami sebi učenje, i odredjujte 'taktike' kad šta da polažete, jer svi smo različiti i ne treba nikoga da slušate oko učenja!

Naravno da smo svi razliciti,ali mislim da ovaj fax ne treba ni malo olako shvatiti.Samo kad pogledas statistike faxa,mali br.od ukupnog broja upisanih studenata zavrsi fakultet...Mislim da to nesto govori.Veruj mi,u srednjoj sam bila kampanjac nad kampanjcima(ucila sam vece pred kontrolni) ali znam da sad moram da promenim navike.

Mico, mora malo i da se resetuje mozak! Spavaj bre malo, nemoj da lutas po koncertima i brucosijadama!
...bez odmora nema ni ucenja...
I, nemojte se zanositi- nema nista od sistematskog ucenja. Taj tempo se moze odrzati jedan semestar, a posle cete uciti kao i svi drugi: nedelju dana pred ispit.
Garantujem da ce ova prva bolonjska generacija dati do sada najveci procenat onih koji ce zavrsiti u roku!
Zamislite bruku da se utvrdi da je bolonjski rezim tezi i da nije dobar! ...a za nas sve iz Evrope treba da bude svetinja.
Zato su fakulteti instruisani da olaksaju studentima, kako bismo se divili genijalnosti tvoraca Bolonje, i kako bi im bili zahvalni.
Starije kolege ce nam zaviditi! ;-)

Ja ne izlazim nigde jer je NS mrtav grad...
Ponekad izadjem u Bg...
Spavam sasvim normalno...:sad2::thumbdown:

Naravno da smo svi razliciti,ali mislim da ovaj fax ne treba ni malo olako shvatiti.Samo kad pogledas statistike faxa,mali br.od ukupnog broja upisanih studenata zavrsi fakultet...Mislim da to nesto govori.Veruj mi,u srednjoj sam bila kampanjac nad kampanjcima(ucila sam vece pred kontrolni) ali znam da sad moram da promenim navike.

Ucila si dan pred kontrolni..?:worth:
ja nisam uopste ucila...
Mislim ja sam i ovako zavrsila umetnicku gimnaziju...:whistling:

Naravno da treba ozbiljnije učiti, ako želiš da stekneš znanje. Te statistike kojima vas plaše, nisu sjajne jer prosek studiranja kvare oni koji su pobegli iz rodnog sela i nije im uopšte stalo da u roku završe...
Meni, lično, zbog načina školovanja, više odgovara fakultet od srednje škole, te ga je lakše završiti jer dozvoljava slobodu da sebi prilagodiš način učenja.

Back