Brucoši sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu

Eh, ne pripadam ovde ali .............

Na trecoj godini sam na visokoj poslovnoj. Kakvi loodaci tamo idu davam ne pricam. Mala grupa ljudi medju kojima sam je resila da upise jos nesto i pobegne od vps. U junu idem u vojsku, kad zavrsim trazim neki poslic i planiram pravni. Kakav je prijemni, odnosno sta se polaze. Da li ste culi da se nesto priznaje sa vps? Nesto mi je privlacan ovaj smer kriminalistika, ali verovatno je tezi i navala je? Za sve sto mislite da bi trebalo da znam o upisu i studiranju vi pisite....

pozdrav

Prijemni za Pravni je lagan- istorija i srpski, međutim zbog velike navale i konkurencije, na budžet se teško upada. (Ako ti je prosek ispod 4.50, teško upadaš čak i ako rasturiš na prijemnom) Zato se pomiriš da nećeš upasti na budžet u prvu godinu, ali ipak se potrudi ako možeš. Posle ti je lako da upadneš na budžet jer je fax lagan, i nema puno da se uči, tako da možeš lako da očistiš godinu, pogotovo je sada olakšano uvođenjem 'bolonje'... Imaš 6 'kikiriki' ispita(spremiš ispit za 5-6 dana) na opštem smeru, i 8 na Smeru UP, za dva semestra... što i nije neko opterećenje pogotovo što većinu obaveza možeš da završiš parcijalima, pre(ili bez) samog ispita.
A to za priznavanje ispita pogledaj na faxu ili uzmi zakon pa vidi kakva je procedura. Ja imam neke ispite sa Voj. akademije što bi mi mogli priznati, ali me mrzi da se cimam do Bg. zbog 4-5 ispita... a i nije mi teško da se malo prisetim pa opet položim.

Hvala. Da li se polaze se nesto vec pripremljeno za prijemni, neka knjiga specijalna ili moram da bubam gradivo iz cele srednje?

Posto se krenuli po novom a ja po starom, sta rade studenti koji su zaposleni i nisu u mogucnosti da dolaze na predavanja? Naravno dolazio bih na ono sto stignem. Da li to treba da prijavim u sluzbu da ne mogu dolaziti ili......., bih morao da dam otkaz i samo da studiram?

Koleginice, ja sam samouk! :-)
Pre upisa na Pravni, imao sam bogato iskustvo sa sudovima, i u svim oblastima prava...
Osim toga mnogo je lako učiti sadržaje koji vas zanimaju, a naročito ako koristite napredne tehnike učenja...
I, najvažnije od svega, to je da imate MOTIV i potpuno jasan CILJ, a da vas na to niko ne tera.
Ja imam posao koji nije loš, a studiranje mi je kao rekreacija, a ne ni potreba ni obaveza, tako da nemam nikakav pritisak.
Kada se tako postavite, onda je sve lakše!

Kolega,ja vas ne razumem...Jel se vi prvi put susrecete sa pravnim ili ste obnavljali godinu?Ili ste neki genijalac from the other planet ili ste to vec ucili:per:Stvarno ne razumem kako neko knjigu od 130 str.moze da spremi za 4 dana:manikir:Stvarno se nekad osecam glupom kad citam vase postove...

Hvala na komplimentima!
:$
...samo, savetujem da Vas to ne zabrine jer to zaista može svako ko je upisao naš fakultet, samo je potrebno da 'ukradete' malo iskustva i prihvatite dobronamerne savete...
Pozzz!

Back