Torrente Bgd
Buduća legenda
- Poruka
- 34.549
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A onda je Srpska Pravoslavna Crkva napravila najveći idiotizam u srpskoj istoriji i odvojila trećinu Srba!
meni je upala u oko jedna informacija...
pishe Cesi,Moravci i Slovaci....Moravci!?
ja znam,ali ne znam da li neko drugi zna neshto o njima...
neradnici ili junachine?![]()
Није СПЦ ни постојала у том периоду као институција, да би могла да учини нешто тако. Олако наседаш на бечку пропаганду.
Ne lupetaj leba ti! Naravno da je postojala kao institucija, i to još ranije!
A poznata odluka je bila da Srbi mogu da budu "sano Pravoslavci" i time su Srbi izgubiti 1/3 ljudi!
Не. Моравска је област у оквиру Чешке. Почетком деведестих, кад се Чехословачка распадала, имали су свој аутономашки покрет. На срећу, никад ништа нису успели да ураде по питању одвајања од Чешке.
A onda je Srpska Pravoslavna Crkva napravila najveći idiotizam u srpskoj istoriji i odvojila trećinu Srba!
Nisu Italo romanizirani Srbi nego Italijani i romanizirani Srbi na tlu italijanskih pokrajina koje su bile u sastavu Austrije ( skoro cela severna Italija) i Dalmacije. Dalmatinaca je od toga bilo oko 300.000.
Кажем ти да лупаш, и то бечлијски. Оно што је од Срба римокатолика направило Хрвате је намера Ватикана да Срба буде што мање, а све уз помоћ АУ монархије.
Postojala je itekako, fanariotska arhiepiskopija Vaseljenske patrijaršije - najveći neprijatelj Srba ikada, popovi su vodili turski asker sa sobom kako bi uterali desetak. Ljudima se više isplaćivalo da pređu u katoličanstvo ili islam.Не глупетај. Није СПЦ ни постојала у том периоду као институција, да би могла да учини нешто тако. Олако наседаш на бечку пропаганду.
Кажем ти да лупаш, и то бечлијски. Оно што је од Срба римокатолика направило Хрвате је намера Ватикана да Срба буде што мање, а све уз помоћ АУ монархије.
а имаш неки доказ за ову тврдњу? а да није можда Римокатоличка црква одвојила Србе западног обреда од православне већине? шта мислиш о томе.
upravo tako
SPC nije postojala sve do 1918 godine kada je obnovljena
do tada su postojale samo mitropolije koje nikakvu politiku prakticno i nisu vodile.
Opet nije tačno.
To je učinila pogubna politika SPC koja je proglasila da Srbi mogu da budu samo Pravoslavci.
Najveći deo Srba katolika je jednostavno odbačen, i odna je Vatikan posle odbacivanja od njih stvorio "Hrvate"
Хехехе... опет Ватикан "продаје краставце" а ти их купујеш. Зашто се не запиташ да ли постоји неки Хрват православац...или да ли постоји "Бошњак" православац???
Naprotiv.
SPC je i te kako postojala, samo niej imala rang Patrijarha, ali je postojala.
Seti se Pećke Patrijaršije.