Барышников
Poznat
- Poruka
- 9.345
преборјао сам у фамилији и пријатељима колико деце имају... то ми је био покретач јер је то далеко од званичне статистике - сад неко може рећи мали ти је узорак, није типичан....
1994-96 sam studirao u Prištini, na jednom od predmeta smo imali zadatak da popisujemo razne ulice, kuće, bla, bla...vezano za urbanizam....tako da sam obišao Prištinu uzduž i popreko....a nisu mi bila strana ni ostala mesta....tada je medju studentima PR univerziteta jako bilo popularno obilaziti crkve i manastire Kosmeta, lep običaj.....sada nemoguć nažalost....
Da skratim, moj utisak je da je u Prištini odnos
Albanaca i Srba, bio
......60 % : 40 %.........
Albanaca je IZGLEDALO da ima više jer stalno se vuku po ulicama u čoporima, bleje, ne rade ništa sede ispred onih radnji po ceo dan i zaista je IZGLEDALO da ih ima doooosta više al to nije istina jer sam obilazio uzduž i popreko i gledo imena porodica na vratima...
Kakve ovo veze ima sa temom?
Pa ima, Albanci se nisu popisivali od 1974-e i stalno se govorilo kako ih ima 1 500 000 - 1 800 000 što je neistina.
Celo Kosovo nije moglo imati više od 1 200 000 stanovnika a Albanaca 800 000 a Srba 400 000.
PA BRE TIH SRBA SA KOSOVA PRE 1999-e u SRBIJI, užoj, u prvom kolenu koji su rodjeni dole
BILO 300 - 400 000, po BGD, KG, SM, KV i ML uglavnom.......ostali gradovi su bili poštedjeni njihove prisutnosti....