Broj i ime puške?

Ja inače volim da pamtim brojeve. Posebno to kad moraš. Hehe
Takodje...znam garazne brojeve skoro svih vozila gsp, pogtovo tramvaja, sve registarske oznake aviona JAT i Air Serbia, i mnoge druge, sve tablice svih kola koja sam imao, mnogo brojeva telefona, oznake raznoraznih stvari koje imaju brojeve itd... Al zato kad treba da se zapamti neki tekst, to malo teze :D

Nikakva opsednutost, po pravilu sluzbe svaki vojnik je trebalo da zna serijski broj oruzja koje zaduzi, a i prakticna je stvar, jer svako je bio odgovoran za sopstveno oruzje i svakako je bolje kada mozes lako da je identifikujes.
Dok je to “aktuelno”, dok je u vojsci, npr.
Zasto bi neko pamtio broj puske do kraja zivota?
To zvuci prilicno traumaticno.

Pa nije traumaricno, ljudski mozak tako radi, ako ponovis nesto hiljadu puta - zapamtis ga za sva vremena htela ne htela :)

Kao tablica mnozenja.
Mislila sam traumaticno u smislu da je sama vojska traumaticna (moje misljenje a i imam dosta poznanika i bliskih koji su na granici sa Kosovovom bili u vojsci).

Sto se tice zaboravljanja tablice mnozenja ili kosenja trave rucnom kosom, secas li se one teme o stetnom uticaju AI na mozak?
Sve se zaboravi sem onog poput ovakvih i sl. trauma...
Pozdrav.

Mislila sam traumaticno u smislu da je sama vojska traumaticna (moje misljenje a i imam dosta poznanika i bliskih koji su na granici sa Kosovovom bili u vojsci).

Sto se tice zaboravljanja tablice mnozenja ili kosenja trave rucnom kosom, secas li se one teme o stetnom uticaju AI na mozak?
Sve se zaboravi sem onog poput ovakvih i sl. trauma...
Pozdrav.

Ja pamtim i lepe stvari, ne samo traumaticne.
Npr. fiksne brojeve moja 4 najbolja druga iz detinjstva i moje prve ljubavi :)

Back