Brod koji tone

Da li ostajete u vezi do kraja tj. dok ne padne raskid ili ne?

• M - da, ostajem dok ne padne raskid zvanicno

• M - ne, spasavam se kako mogu

• Z - da, ostajem dok ne padne raskid zvanicno

• Z - ne, spasavam se kako mogu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja sam taj koji daje pedaljeros uvek sam ja bio taj koji je devojku ispedalirao i osecaj je fantazija ona peni sece vene sizi a ja cooliram cugam vinjak i palim cigaretu dok ona dobija nervni slom.

Ja sam taj koji daje pedaljeros uvek sam ja bio taj koji je devojku ispedalirao i osecaj je fantazija ona peni sece vene sizi a ja cooliram cugam vinjak i palim cigaretu dok ona dobija nervni slom.

U cemu je poenta biti zadovoljan sto si ispalio nekog? Taj neko je bio sa tobom, poklonio ti svoje vreme, paznju, emocije, sex...? Zar ne treba biti zahvalan za sve pruzeno?
Meni je OK dogovoriti se sa nekim u stili "Ovo nije ozbiljna veza, zajedno smo nekoliko meseci i kada neko odluci da raskine to je to".
Meni su OK i "friends with benefits" i "Open marriage" kombinacije dok god tu nema LAZI I PREVARA.

Zasto uzivas da lazes, varas i zayebavas nekog ko je ti je dao sebe? Zar to nije malo bezveze?

Kazu da kapetan tone sa svojim brodom, a sta je sa vama?
Osecate da je kraj veze blizu, ili da nece potrajati jos dugo, sta radite, nalazite li nekog drugog, camac za spasavanje, iako niste prekinuli vezu, ili cekate da potone brod i da zvanicno padne raskid?

Sta mislite o tom camcu za spasavanje, da li je "kukavicki" naci nekog drugog pre nego sto padne raskid zvanicno? Zasto se to radi, i jeste li nekada to radili ili ostali da tonete a ona druga strana ugrabila prvi camac za spasavanje?
Znaci trazite li neku "rezervu", "kec u rukavu", pocinjete neku novu "vezu" cak iako stara nije skroz potonula?

Nisam za to.
Nemam panicnu potrebu da uvek imam nekoga. A znam mnoge takve...

U cemu je poenta biti zadovoljan sto si ispalio nekog? Taj neko je bio sa tobom, poklonio ti svoje vreme, paznju, emocije, sex...? Zar ne treba biti zahvalan za sve pruzeno?
Meni je OK dogovoriti se sa nekim u stili "Ovo nije ozbiljna veza, zajedno smo nekoliko meseci i kada neko odluci da raskine to je to".
Meni su OK i "friends with benefits" i "Open marriage" kombinacije dok god tu nema LAZI I PREVARA.

Zasto uzivas da lazes, varas i zayebavas nekog ko je ti je dao sebe? Zar to nije malo bezveze?

upravo ovo!
zasto bi bilo koga zavlacili, obmanjivali, drzali u zabludi?
svaka kombinacija je moguca, ako je to stav obe osobe u vezi - i otvorena veza i konzervaivna posesivnost..samo da je to stav oboje koji su u toj vezi..
i onda zaista ne vidim problem..
to sto se vremenom razidjemo u pogledima, sto nam se emocije ugase, sto nas taj neko vise seksualno ne privlaci nije razlog da tu osobu ne postujemo do kraja i ne kazemo - ovo vise nije to sto bi trebalo da bude..gotovo je.

za to si u pravu
ocekivanja su ti da si sa covekom u vezi, kad ono iznenadjenje..nije covek nego gomno

ajde i ja jedno svoje iskustvo
bili smo pune 4 godine zajedno
da sam slusala sebe, trebalo je da raskinem posle 6 meseci, al posto nisam on me je prevario posle 3. godine
osoba sa kojom je prevario je bila potpuno beznacajna, al je meni sujeta bila povredjena i umesto da ga uhvaim za usi i isutiram u dupe, ja sam se jos godinu dana ``borila`` za tu vezu
godinu dana sam bila u necemu od cega mi se povracalo
raskinuli smo tako sto je on namestio sve da ja u ocaju kazem - raskidamo
bio je toliko glup, da ne zna da postoji ono dno o koje kada udaris budes jaci nego sto si ikad bio
ja jesam rekla da raskidamo, ali sa onim sto sam mu rekla i potezima koje sam posle povukla bio je toliko zatecen da je samo rekao - nisam verovao da bi mi to ikad uradila..
odlicno, najbolje da sedim skrsenih prstiju prevarena, izgubljena, zarozana u suzama i da svoju bol lecim tonama cokolada dok ti svijas novo gnezdo sa jednom od bivsih devojka sa kojom si raskinuo zato sto te je ranije prevarila, i da se oprostim od zivota i svega sto smo zajedno napravili
ne sreco - ljubav za emociju, a stvarnost za racio

znaci koliko je on nju voleo iako ga je prevarila on s enjoj vratio
toliko i ti njega volis iako te prevario
jedino sto te oterao u ocaj pa si morala da raskines

ljubav je cudna stvar

jel si ti to sad nesvesno potvrdila da bi mu se vratila?

ni nesvesno, ni svesno se ne bih vratila nikome sa kime sam prekinula
sto je bilo, proslo je..nema nazad..
a sto se njega tice, on je pokazao za pola godine sve svoje najgore osobine, tako da ono sto je bilo lepo vise ni ne postoji u secanju
to je jedina osoba za koju ne mogu da vratim lepu emociju kad se setim vremena koje smo proveli zajedno..vise ne osecam ni ljutnju, ni bes - sto mi je drago zbog mene..u vezi njega samo neki bljutav osecaj..

ni nesvesno, ni svesno se ne bih vratila nikome sa kime sam prekinula
sto je bilo, proslo je..nema nazad..
a sto se njega tice, on je pokazao za pola godine sve svoje najgore osobine, tako da ono sto je bilo lepo vise ni ne postoji u secanju
to je jedina osoba za koju ne mogu da vratim lepu emociju kad se setim vremena koje smo proveli zajedno..vise ne osecam ni ljutnju, ni bes - sto mi je drago zbog mene..u vezi njega samo neki bljutav osecaj..

pa ljudi kazu suprotnost od ljubavi nije mrznja vec ravnodusnost

ne vozim se brodovima,camcima i slicno,zato i "ne tonem sa brodom",ako se na putu nadje nov neko,zanimljiv,desavalo mi se da zapocnem vidjanje.to je jedan od principa koji sam krsila ali koji hocu da promenim.

Back