Brod koji tone

Da li ostajete u vezi do kraja tj. dok ne padne raskid ili ne?

• M - da, ostajem dok ne padne raskid zvanicno

• M - ne, spasavam se kako mogu

• Z - da, ostajem dok ne padne raskid zvanicno

• Z - ne, spasavam se kako mogu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Kazu da kapetan tone sa svojim brodom, a sta je sa vama?
Osecate da je kraj veze blizu, ili da nece potrajati jos dugo, sta radite, nalazite li nekog drugog, camac za spasavanje, iako niste prekinuli vezu, ili cekate da potone brod i da zvanicno padne raskid?

Sta mislite o tom camcu za spasavanje, da li je "kukavicki" naci nekog drugog pre nego sto padne raskid zvanicno? Zasto se to radi, i jeste li nekada to radili ili ostali da tonete a ona druga strana ugrabila prvi camac za spasavanje?
Znaci trazite li neku "rezervu", "kec u rukavu", pocinjete neku novu "vezu" cak iako stara nije skroz potonula?

Poslednja izmena:
Osecate da je kraj veze blizu, ili da nece potrajati jos dugo, sta radite, nalazite li nekog drugog, camac za spasavanje, iako niste prekinuli vezu, ili cekate da potone brod i da zvanicno padne raskid?

Sta mislite o tom camcu za spasavanje, da li je "kukavicki" naci nekog drugog pre nego sto padne raskid zvanicno? Zasto se to radi, i jeste li nekada to radili ili ostali da tonete a ona druga strana ugrabila prvi camac za spasavanje?
Znaci trazite li neku "rezervu", "kec u rukavu", pocinjete neku novu "vezu" cak iako stara nije skroz potonula?

Najbolja varijanta je sacekati dok veza nije skroz pukla i brod potonuo:)...medjutim realnost je sasvim drugacija....zavisnosti od situacije zbog koje je brod tone i same zelje za spasavanjem broda.

nisam radila
rade oni koji ne postuju partnera
u ime onog zajednicki provedenog vremena, ako su obe osobe bile ljudi treba raskinuti pa nastaviti dalje
ako su bili crvi, gazice preko leseva
samo slabici nemaju petlju da partnera suoce sa - ne volim te vise, ovo je kraj
treba raskinuti jer ako smo sa emocijom iz necega izasli, treba i drugoj strani dati prostora da izadje iz emocije i veze
i nadasve - treba ostati covek

nisam radila
rade oni koji ne postuju partnera
u ime onog zajednicki provedenog vremena, ako su obe osobe bile ljudi treba raskinuti pa nastaviti dalje
ako su bili crvi, gazice preko leseva
samo slabici nemaju petlju da partnera suoce sa - ne volim te vise, ovo je kraj
treba raskinuti jer ako smo sa emocijom iz necega izasli, treba i drugoj strani dati prostora da izadje iz emocije i veze
i nadasve - treba ostati covek

Bez obzira na to, koja se varjanta izabere, uvek ce onaj koji je napustan da se oseca lose.

Ako je u pitanju raskid bračne veze, ostaje se do zvaničnog kraja.
Sam razvod je skopčan sa rešenjem desetak novonastalih problemčića !

ne pricamo o razvodu braka, nego o prekidanju vanbracne veze
zasto tu ne bi ostali do kraja i drugu stranu jasno suocili da je kraj, a ne vuci je pre toga po blatu sa svojim prevarama?

Bez obzira na to, koja se varjanta izabere, uvek ce onaj koji je napustan da se oseca lose.

nije stvar u tome da li ce napustena osoba lose da se oseca, nego je stvar u tome da mi sa varanjem i kombinacijama pre prekidanja veze gazimo po osecanjima te osobe
jedno je kad nekog posednes ispred sebe i kazes - stvari su se promenile, ne volim te vise, hocu da izadjem iz ove veze
taj neko se oseca lose, ali mu je sacuvano dostojanstvo

ne pricamo o razvodu braka, nego o prekidanju vanbracne veze
zasto tu ne bi ostali do kraja i drugu stranu jasno suocili da je kraj, a ne vuci je pre toga po blatu sa svojim prevarama?

nije stvar u tome da li ce napustena osoba lose da se oseca, nego je stvar u tome da mi sa varanjem i kombinacijama pre prekidanja veze gazimo po osecanjima te osobe
jedno je kad nekog posednes ispred sebe i kazes - stvari su se promenile, ne volim te vise, hocu da izadjem iz ove veze
taj neko se oseca lose, ali mu je sacuvano dostojanstvo

Reci nekome "ne volim te" se nemoze uporediti ni sa cim. To sigurno nece partneru sacuvati dostojanstvo.

Reci nekome "ne volim te" se nemoze uporediti ni sa cim. To sigurno nece partneru sacuvati dostojanstvo.

hoce i te kako
ako si sa nekim bila u vezi, ako mu kazes da su se kod tebe promenila osecanja, dajes mu do znanja da ga i dalje postujes kao osobu i ne gazis po njemu time sto ces da se hebavas sa drugima dok on zivi u iluziji da i dalje ima vezu
na stranu sto obe osobe koje su u vezi, znaju da je necemu dosao kraj po onome na sta veza lici, koliko nas taj pored kojeg smo ushicuje ili ga dozivljavamo kao stenu na ledjima

čekam zvaničan razlaz...ostajem čovek do kraja...i ne zbog nje da je ne bi povredio, nego zbog svog obraza i savesti

dozvolote da citiram ;)

“Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.” Oscar Wilde

doduse ne radim nista od toga ja sam ti ili nisam laf ovaj kapiten

zsto tako mislis, dive je lepo objasnila, ja svoje uradim, dam sansu, ukazem na problem, trazimo resenje, poboljsanje. ne popravi se, pricam opet, ukazem trazimo reseje...e sad ako posle nekog vremena nema napredka onda se raskida i ne vidim razlog zasto bi se ja onda jos lose osecao.

dozvolote da citiram ;)

“Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.” Oscar Wilde

doduse ne radim nista od toga ja sam ti ili nisam laf ovaj kapiten
E , te pametne ja nazivam kurvinim sinovima . I takve zene zasluzuju slican epitet .
U vezi treba biti posten i prema sebi i prema partnerki a ovo sa rezervama su kurvanjske rabote .

zsto tako mislis, dive je lepo objasnila, ja svoje uradim, dam sansu, ukazem na problem, trazimo resenje, poboljsanje. ne popravi se, pricam opet, ukazem trazimo reseje...e sad ako posle nekog vremena nema napredka onda se raskida i ne vidim razlog zasto bi se ja onda jos lose osecao.

Razumem sta Dee pise ali zamisli situaciju: Lezis opusteno na krevetu sa partnerom nakon sex-a. Osecas se blazeno.Predpostavljas da se tako i partener oseca jer je upravo pokazao svu neznost sveta...ali on se okrece prema partnerki i kaze sa suzama u ocima: "Izvini, ne volim te vise".Sta mislite, kako se partnerka oseca? Da li joj je potrebno dodatno objasnjenje?

Poslednja izmena:
Razumem sta Dee pise ali zamisli situaciju: Lezis opusteno na krevetu sa partnerom nakon sex-a. Osecas se blazeno.Predpostavljas da se tako i partener oseca jer je upravo pokazao svu neznost sveta...ali on se okrece prema partnerki i kaze sa suzama u ocima: "Izvini, ne volim te vise".Sta mislite, kako se partnerka oseca? Da li joj je potrebno dodatno objasnjenje?

izvini, a koliko ti imas godina?
to - ne volim te vise stanje ne nastaje u sekundi, odjednom
pre toga ne valjaju stvari, odnos nije isti...oboje osete da se tu sto sta promenilo
koliko ima smisla bore se ili dizu ruke
i ljudski je reci - stvari su se promenile, ne volim te vise

Back