Brod II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И ја стигну са једном играчком, да вам време лакше пролази!

Ево и објашњење.

Помоћу ове таблице може се наћи сваки дан у недељи било ког датума! Година датума се подели са 28 а остатком у колони, остаци, се тражи магични број у вертикалној колони магичних бројева. Без остатка је исто као за остатак 28. Пример; Први Јануар 2008 године? 2008:28=71+20 остатка. За остатак 20 магични број је 7, јер је преступна година и месец Јануар. Исто ће бити и за Фебруар, док је за остале месеце 6. То важи за све преступне године, којих има седам различитих у циклусу од 28 година. На табли датума за Јануар под водоравним магичним бројем 7, је такођер број 7, сви нађени магични бројеви означују Недељу на вертикалној колони датума. Пошто је број седам, овога пута, Недеља, значи бројимо уназад до првог, и видимо да Први Јануар 2008-ме године пада у понедељак, по Јулијанском календару. Пример за остале месеце исте године. Први Мај 2008 године? Магични број је 6. На табли датума за Мај под водоравним магичним бројем 6, је број 5, што значи Недеља, опет идемо назад и видимо да Први Мај 2008-ме године пада у среду, по Јулијанском календару. Пример из прошлости; 15- Јуни 1389-те године? 1389:28=49+17 остатка. За остатак 17, магични број је 3. На табли дана за месец Јуни под магичним бројем 3 налази се број 6, Недеља, идемо напред и видимо да 15 јуни пада у уторак. Пример; 31 Јануар 2008-ме Грегорианског календара? Потребно је одузети 13 дана од тог датума и онда тражити по правилу за горе наведени Јулијански календар; 31-13=18. Видимо да 18-и Јануар по Јулијанском календару пада у четвртак, значи 31-ви Јануар по цивилном или Грегоријанском календару је у четвртак. Скрените пажњу да 13 дана важи од 1-ог Јануара 1901-ве до 31-ог Децембра 2100-те године. За пре или после одузети одговарајући број дана. За 19-ти век 12 дана за 18-и век 11 дана, за 16-ти и 17-ти век само од 15 октобра 1582-ге године до 31 децембра 1700-те године 10 дана. Пре 5ог октобра 1582-ге године, био је само Јулијански календар који се може примењивати у бескрај у прошлости. За Први Јануар 2101-ве до 31-ог децембра 2200-те одузимаће се 14 дана и тако у недоглед према правилу. Надам се да сам разумљиво објаснио употребу приложене табле, ако неко има питање нека га постави.

Ma, i on napada Miška sad u predizbornoj kampanji....

Jutro....

kafaqf8.gif

ne nasedaj na marketing za one sa jeftinijim ulaznicama ;)

nije on prestao da bude lopurda time shto je mozda cheda dobio 1% glasova na tu kampanju
vec ce da prestane kad plati sve kazne
i odlezi zatvor

a najjacha izjava "od njega zive 100 000 ljudi, i treba da ima!"
a moz on i da ima i da radi po zakonu
a ne da prli gde i kolko stigne

a pored tih 100 000
josh 7 000 000 placa duplo skuplji zejtin nego nemac! (i sve ostalo, da ne nabrajam)

ne nasedaj na marketing za one sa jeftinijim ulaznicama ;)

nije on prestao da bude lopurda time shto je mozda cheda dobio 1% glasova na tu kampanju
vec ce da prestane kad plati sve kazne
i odlezi zatvor

a najjacha izjava "od njega zive 100 000 ljudi, i treba da ima!"
a moz on i da ima i da radi po zakonu
a ne da prli gde i kolko stigne

a pored tih 100 000
josh 7 000 000 placa duplo skuplji zejtin nego nemac! (i sve ostalo, da ne nabrajam)

Ama, nisi me razumeo.....Kažem da i on napada Miška u predizbornoj kampanji, a ako pobedi ne verujem da će ga napadati i posle....
Sinoć je potrvrdio Čeda da je ovaj dobio Marakanu...Jesi ga slušao na Studiju B?

Ama, htela sam da kažem da su počeli neki novi modovi da mi idu na ganglije....

Ama, nisi me razumeo.....Kažem da i on napada Miška u predizbornoj kampanji, a ako pobedi ne verujem da će ga napadati i posle....
Sinoć je potrvrdio Čeda da je ovaj dobio Marakanu...Jesi ga slušao na Studiju B?

Ama, htela sam da kažem da su počeli neki novi modovi da mi idu na ganglije....

verovatno, na zalost, to necemo nika saznati :(
sve da i dodje u situaciju
proci ce ko zoran...

Dopro jutro...

Ovo je iz 2005... ima li danas nešto slično u Pirotu.

Časni krst iz Nišave izvadio je radnik pirotskog preduzeća "Tigar" Igor Kovač, koji je pretekao još tri takmičara iz Pirota. Saborna crkva u Pirotu je zbog toga dodelila Kovaču "krstonosni mač", plaketu i novčanu nagradu.
Tradicija skakanja u Nišavu po bogojavljenski krst u Pirotu nije prestajala posle rata, ali je prisustvovao mali broj vernika i nije bilo litija. Poslednjih godina ovaj obred ponovo je postao događaj dana u Pirotu.

vidish, Pirke
bez namere da vredjam nechija verska osecanja...
al ni ja nikako ne razumem par sitnica tu...

ako 'shtovaocima lika i dela
Isusa Hrista
nije bitno... recimo da slave njegov rodjenda na pravi datum (ne mislim na razliku stari-novi kalendar vec na biblijski opis koji taj dan stavlja negde krajem marta)
ili da oko vrata nose pravu sliku raspeca, odnosno pravi oblik "krsta"

da li ima smisla za Bozic reci da je Sveti dan
i da li je ljubljenje krsta onakvog kakvog danas imamo na, kako kazu, svetim zgradama, bogougodno?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back