Британцима смањили плате и ево шта се десило

Kод нас твоји комунисти се више не боре за права радника, већ за права националних мањина и педера и служби сте крупног капитала. Ми националисти смо већи комунисти од вас.
Прави комунисти се и даље боре за права радника.

Треба тим синдикатима заврнути опет шију као што је одрадила својевремено рахметли Меги Тачер.

Кад су се те штеточине задњи пут питале нешто у Британији, седамдесетих, то је била најгора декада коју су људи тамо имали у задњих двеста година.

Ништа добро од бољшевизма.

Нисмо ми Енглези, Французи, Немци... Ми смо Ми и знамо да нам не може нико ништа и да јачи смо од судбине. Смањење плата и сличне ситнице нас се не дотичу и не могу нам ништа.

Velika vecina ljudi koji rade za minimalni dohodak ne protestuje . Citava zemlja se sunovracuje , srednji stalez izlazi na ulice

Vec sam pisao, ali evo malo potkrepljeno konkretnim podacima - zasto ja mislim da je kod nas prisutno to odsustvo reakcije na iznose plata/penzija, a u velikoj meri i na to ko vlada Srbijom:

Od doznaka 1,27 mlrd EUR, od investicija upola manje u prvoj polovini 2014. godine

http://www.ekapija.com/website/sr/page/999407

Citiracu samo ono sto mi je bilo najinteresantnije:

Putem doznaka po građaninu Srbije godišnje pristigne između 370 i 430 EUR dodatnog deviznog priliva - rečeno je Tanjugu u NBS.

Recimo moja sira porodica, jedno 30-tak dusa, nema ni cent od tih doznaka. Znaci neki drugi gradjani Srbije imaju (mnogo???) vise od ovog prosecnog iznosa.

Shodno tome, zakljucicu da jedan poveci broj gradjana Srbije sasvim lepo zivi od donacija iz inostranstva, te ih uopste ne zanima kolike su plate ili penzije ovde u Srbiji, kao ni ko ni kako vlada, jer od njih ni ne zive.
I kao sto sam rekao, iako dijaspora salje novac svojima iz najboljih namera, zapravo dugorocno i strateski gladano nam cine medvedju uslugu.
Jer da nema tih dotacija ljudi bukvalno NE BI IMALI od cega da zive. E, onda bi na ulicu izazli u roku od ODMAH! A i lopovska vladajuca garnitura ima te prihode da krpi rupe koje pravi kradjama iz budzeta.

Ovako, jedan deo ljudi ima novac jer ga stvarno zaradi, jedan jer se uvalio na jasle u javni sektor pa prima socijalnu pomoc, pardon platu, jedan deo krade, jedan deo zivi od doznaka, i jedan deo stvarno zivi u bedi i siromastvu.

Za druge i trece me ne moze manje biti briga, kao sto znaju oni koji prate sta pisem, za cetvrte me rapidno sve manje briga i mislim da su prilicno i krivi za situaciju, a zapravo se sve slomi na prvima i poslednjima. Ali njih nema dovoljno da naprave kriticnu masu. Najtuznije je sto na kraju, kada se sve sabere i oduzme, dobro zivi samo mali broj ljudi.

Zato imam poruku, zapravo MOLBU, za nase emigrante:

MOLIM VAS DA NE SALJETE VISE NOVAC U SRBIJU, to ce primorati ljude da konacno prelome i promene nesto, jer ovako samo tonemo sve brze i brze. To ce ih naterati da sami zarade za sebe, pa kada vide kako to (ne) ide, a bez pomoci sa strane, u izuzetno kratkom roku imacemo REVOLUCIJU i to izazvanu ekonomskim razlozima! Uz to ce ici i expresna promena svesti da se mora raditi, a za to treba nesto i znati (raditi), a vala i imati (za uloziti). Jer u Srbiji danas masa ljudi niti radi, niti vise zna da radi (ista pametno), niti ima sta da ulozi u to sto (bi da) radi.

Zato imam poruku, zapravo MOLBU, za nase emigrante:

MOLIM VAS DA NE SALJETE VISE NOVAC U SRBIJU, to ce primorati ljude da konacno prelome i promene nesto, jer ovako samo

Шаљивџијо. Не шаљу се паре у Србију ради стабилизације макроекономске ситуације, знаш, него да деца и бабе, шурњаје и снаје имају шта да једу, шта да обуку, чиме да се лече.

Zanimljivo razmisljanje o dijaspori, mozda tu ima istine. Ali sigurno nije samo to. U Srbiji ima mnogo neobrazovanog sveta koji ne samo sto nema pojma o tome kakva su njegova prava po zakonima, vec ima i veliku dozu plasljivosti, po sistemu " samo da nije gore". Kod nas komsije nemaju hrabrosti ni vlasniku kafica da ukazu na krsenje propisa o buci u njihovoj sopstvenoj zgradi, jedva da se iko usudi da sam trazi fiskalni racun ako ga ne dobije, a ako kazete da cete tuziti drzavu zbog krsenja nekog vaseg zakonskog prava, zgranjavaju se. Englezi su ipak drugaciji narod.

Zanimljivo razmisljanje o dijaspori, mozda tu ima istine. Ali sigurno nije samo to. U Srbiji ima mnogo neobrazovanog sveta koji ne samo sto nema pojma o tome kakva su njegova prava po zakonima, vec ima i veliku dozu plasljivosti, po sistemu " samo da nije gore". Kod nas komsije nemaju hrabrosti ni vlasniku kafica da ukazu na krsenje propisa o buci u njihovoj sopstvenoj zgradi, jedva da se iko usudi da sam trazi fiskalni racun ako ga ne dobije, a ako kazete da cete tuziti drzavu zbog krsenja nekog vaseg zakonskog prava, zgranjavaju se. Englezi su ipak drugaciji narod.

Ја бих радије тражио да ми не издају фискални рачун

Према оцени Конреса синдиката, на протесту у Лондону окупило се око 80 000 људи, јавља АП

80 000 magaraca koji šetaju sa balonima ne znači ništa .

8 000 likova koji bi bacali molotovljeve koktele na policiju i palili sedišta banaka i političkih partija, to bi značilo nešto malo .

A 800 dobro utreniranih ljudi koji bi vršili atentate na cionističke glavešine i njihove slugeranje po Britaniji, e to bi već bila krupna stvar o kojoj bi mediji pisali svakodnevno ;)

8 000 likova koji bi bacali molotovljeve koktele na policiju i palili sedišta banaka i političkih partija, to bi značilo nešto malo .

A 800 dobro utreniranih ljudi koji bi vršili atentate na cionističke glavešine i njihove slugeranje po Britaniji, e to bi već bila krupna stvar o kojoj bi mediji pisali svakodnevno ;)
Da ali, s obzirom da Vast Zionist Conspiracy ne postoji, onda ti u stvari traćiš energiju na glupstva.

Телетабиси шетају с балонима. После, кад дођу кући, каче фотке на фејс. А онда гледају неку фудбалску утакмицу и ложе се 100 пута више на трчкарање по терену, него на протест и своју "борбу". Нема од тога ништа. Систем ефикасно шљака - инфантилизује, дебилизује и стерилише.

Da ali, s obzirom da Vast Zionist Conspiracy ne postoji

Ceniš ? :mrgreen::hahaha:

- - - - - - - - - -

Телетабиси шетају с балонима. После, кад дођу кући, каче фотке на фејс. А онда гледају неку фудбалску утакмицу и ложе се 100 пута више на трчкарање по терену, него на протест и своју "борбу". Нема од тога ништа. Систем ефикасно шљака - инфантилизује, дебилизује и стерилише.

I concur :mrgreen:

Uvek smo govorili glup kao englez,ali ispade da smo mi kao narod mnogo gluplji od engleza...
Imaju ogromne plate u poredjenju sa nasim i oni ipak izadju na ulice i bore se za svoje plate,a nas narod kao da smo programirani botovi sedimo kucama i kukamo po forumima kako zivimo jadno i bedno...
To samo pokazuje koliko smo kao narod nezainteresovani,lenji,a pritom i ljubomorni na onog ko je bolji od nas,svako gleda svoje dupe i raduje se tudjoj nesreci.... jednostavno uzas od naroda.
Samo kukamo,kukamo i kukamo....
Dok se ne promeni nacin razmisljanja nikad nam nece biti bolje...
Bravo Britanci!

Uvek smo govorili glup kao englez,ali ispade da smo mi kao narod mnogo gluplji od engleza...
Imaju ogromne plate u poredjenju sa nasim i oni ipak izadju na ulice i bore se za svoje plate,a nas narod kao da smo programirani botovi sedimo kucama i kukamo po forumima kako zivimo jadno i bedno...
To samo pokazuje koliko smo kao narod nezainteresovani,lenji,a pritom i ljubomorni na onog ko je bolji od nas,svako gleda svoje dupe i raduje se tudjoj nesreci.... jednostavno uzas od naroda.
Samo kukamo,kukamo i kukamo....
Dok se ne promeni nacin razmisljanja nikad nam nece biti bolje...
Bravo Britanci!

i mi smo se nekad borili ali su nas skuvali.

naime znate mnogo puta ponavljanu pricu kako se kuva zaba

e mi smo skuvani ,dok se englezima voda greje.

Back