BRAZILSKI JIU JITSU

ribolov:
Imam jedno pitanje za Stepskog. Ako nije tajna koliko kostaju mesecno treninzi?

Nije tajna... ne krademo nista :).
Mesecna cena treninga je 20 EUR!
Inace pozivamo sve ljude koji su zainteresovano za treniranje BJJ ili MMA, a lokacijski im odgovara Novi Beograd neka nas posete. Prvi trening je besplatan!!!

Sala se nalazi u:

GUY FITNES CENTRU
Bulevar AVNOJ-a 197
Novi Beograd
(preko puta glavnog ulaza u Studentski grad)

termini su (za sada, a bice ih jos vise):

ponedeljak-sreda-petak od 20:30 - 22:00

Trener:
Jovan Milicevic

Kontakt:
bjjkbeograd@yahoo.com
063 314 552

Cao Murillo,

Ja treniram sa Milanom svaki dan u poslednje vreme, na ovom sajtu je ON Milan Ferjaz, valjda brazilci tesko izgovaraju ili pisu to prezime pa su malo permutovali.
Ako vidis ti negde te poene ti mi kazi.

Milan je trenutno sigurno najperspektivnije BJJ -sta kod nas. Ipak ima samo 16 godina a drugo mesto na svetu.

http://www.xcombat.com.br/campeonatosem2006/mundial_2006/copadomundo2006/mundial2006.htm

A svi znamo gde on trenira, tako da svi ovi ostali su .... ne zelim nikog da vredjam.

Pozdrav,

Pozdrav svima !

Slazem se sa Shooterom da forma tela ima interesantno razmisljanje....
Samo mi nije jasno sta znaci "forma tela"? Ja mislim da forma znaci nesto nepromenjivo.Recimo ne promenjiv oblik tela ? Ne zvuci li to malo cudno ?
A kada se nesto krece,recimo telo, onda to znaci kretanje tela ! A telo se moze kretati na razlicite nacine ! Posebno u BJJ, gde za razliku od mnogih borilackih vestina ne postoji nikakva forma.

I uopste nije problem da ovde kaze ko sta misli... Ali ja definitivno ne mogu da se slozim "da su svi ostali....." Osim ako forma tela nije trenirao sa ostalima i sam dosao to tog zakljucka.

Pozdrav svima!
Želeo bih da postavim pitanje Shooteru i StepskomVuku.
Imam 25 godina i želeo bih da počnem da treniram BJJ. Medjutim, u decembru idem u vojsku na regularno služenje.
E sad, zanima me vaše mišljenje, da li vredi krenuti sada na treninge, odraditi mesec i po, iako ću ubrzo morati da prekinem na tih šest meseci?
Ovo pitam zato sto je u svakom sportu, a pogotovo borilačkom veoma važan kontinuitet u treniranju da bi se napredovalo.
Jos jedno pitanje, ako mislite da bi trebalo da sačekam i da počnem da treniram po povratku iz vojske, da li je problem početi sa treniranjem u maju ili junu?
Ne znam da li imate treninge preko leta, zato pitam.
Toliko od mene, unapred zahvalan za svaki savet.

Da se ne ponavljamo:dolazi, jer ako nesto iskreno zelis onda to i uradi sto pre... Odaberi sam lokaciju, u zavisnosti koja ti je sala bliza. Novi Beograd - preko puta Studentskog grada ili OFK stadion, sala ODZK..

Dejan_Kula:
Pozdrav svima !

Slazem se sa Shooterom da forma tela ima interesantno razmisljanje....
Samo mi nije jasno sta znaci "forma tela"? Ja mislim da forma znaci nesto nepromenjivo.Recimo ne promenjiv oblik tela ? Ne zvuci li to malo cudno ?
A kada se nesto krece,recimo telo, onda to znaci kretanje tela ! A telo se moze kretati na razlicite nacine ! Posebno u BJJ, gde za razliku od mnogih borilackih vestina ne postoji nikakva forma.

I uopste nije problem da ovde kaze ko sta misli... Ali ja definitivno ne mogu da se slozim "da su svi ostali....." Osim ako forma tela nije trenirao sa ostalima i sam dosao to tog zakljucka.

Iskreno receno, neznam kako ti nije jasno sta znaci forma tela. Pogotovo ako si nekad trenirao bjj. Ne postoji nikakva forma tela u bjj?? Izvini, nemoj se ljutiti, al to zvuci bas laicki.

dugouhi:
Evo jos jedan ljubitelj BJJ je odlucio da se prijavi na vas forum.Mislim da decko nije dovoljno pazio na "casovima".

Dugouhi, jedno je kritikovati (pozitivno/negativno) sta je neko reko, a drugo je biti nepristojan, kao ti u ovom slucaju. Posto si se ti uclanio sa namerom da bi meni odgovorio na nesto, a pritom se vidi da ti krajnje nisi kompetentan da komentarises, odaje se utisak da ti strasno branis clana"DejanKula" kao da ti je clan porodice ili neki rodjak. A pri tom, ja sam iskomentarisao Dejanovu izjavu, nista protiv njega licno naravno, to ne bi radio......a verujem da je Dejan normalan covek i da nije to shvatio kao uvredu.....

Tako da dugouhi.....opusti se malo......

Eddie Bravo:
Iskreno receno, neznam kako ti nije jasno sta znaci forma tela. Pogotovo ako si nekad trenirao bjj. Ne postoji nikakva forma tela u bjj?? Izvini, nemoj se ljutiti, al to zvuci bas laicki.

Nazalost,sada je samo sedma godina od kako treniram BJJ i inace imam ljubicasti pojas.Trenirao sam sa Leo Nevesom, Margaridom, Marombom,Jacare-om Cavalcanti-em i nijedan od njih nikada nije spomenuo nikakve "forme tela", niti "dve tacke oslonca dva vremena".Svi oni su pominjali samo kretanje a ne formu.
Da ponovim: BJJ se odlikuje po tome sto nema nikakvu formu za razliku od ostalih borilackih sportova.
To je uvek bilo shrimp two times(dvaput),a nazalost neki su to preveli "dva vremena".
Sta su "dva vremena" ? Kako neko moze da se krece "dva vremena" ili u "dva vremena" ? Sta je "prednja poluga tela"?Da to nije mozda "sprawl" ili "sag"?
Mislim da su to apsolutno pogresni opisi datih vezbi,a ja vrlo dobro znam koje je su to vezbe i one se mogu raditi na mnogo razlicitih nacina,lezeci,sedeci,sa laktova itd...
Nazalost postoje jos neki termini koji se koriste a nisu u duhu naseg jezika,ni japanskog,a jos manje portugalskog.
Ja takodje ne zelim nikoga da vredjam,samo zelim da skrenem paznju da izrazi koje je neko postavio i lose preveo nisu ni u najblizu ruku adekvatni.
Taodje ne postoji u Srbiji samo jedan covek koji radi BJJ niti je BJJ icije vlasnistvo, ima nas mnogo vise i mi smo se potrudili da dovedemo kvalitetne trenere i takmicare iz Brazila koje sam gore pomenuo.
Mi se borimo da podignemo kvalitet BJJ, ne da stvorimo licnu imperiju.Kod nas su svi dobrodosli i mi ne smatramo "da su svi ostali..."
Smatram da bi mi ovde trebali da zastupamo nas sport i da ga prezentujemo na pravi nacin!

Dejan_Kula:
Nazalost,sada je samo sedma godina od kako treniram BJJ i inace imam ljubicasti pojas.Trenirao sam sa Leo Nevesom, Margaridom, Marombom,Jacare-om Cavalcanti-em i nijedan od njih nikada nije spomenuo nikakve "forme tela", niti "dve tacke oslonca dva vremena".Svi oni su pominjali samo kretanje a ne formu.
Da ponovim: BJJ se odlikuje po tome sto nema nikakvu formu za razliku od ostalih borilackih sportova.
To je uvek bilo shrimp two times(dvaput),a nazalost neki su to preveli "dva vremena".
Sta su "dva vremena" ? Kako neko moze da se krece "dva vremena" ili u "dva vremena" ? Sta je "prednja poluga tela"?Da to nije mozda "sprawl" ili "sag"?
Mislim da su to apsolutno pogresni opisi datih vezbi,a ja vrlo dobro znam koje je su to vezbe i one se mogu raditi na mnogo razlicitih nacina,lezeci,sedeci,sa laktova itd...
Nazalost postoje jos neki termini koji se koriste a nisu u duhu naseg jezika,ni japanskog,a jos manje portugalskog.
Ja takodje ne zelim nikoga da vredjam,samo zelim da skrenem paznju da izrazi koje je neko postavio i lose preveo nisu ni u najblizu ruku adekvatni.
Taodje ne postoji u Srbiji samo jedan covek koji radi BJJ niti je BJJ icije vlasnistvo, ima nas mnogo vise i mi smo se potrudili da dovedemo kvalitetne trenere i takmicare iz Brazila koje sam gore pomenuo.
Mi se borimo da podignemo kvalitet BJJ, ne da stvorimo licnu imperiju.Kod nas su svi dobrodosli i mi ne smatramo "da su svi ostali..."
Smatram da bi mi ovde trebali da zastupamo nas sport i da ga prezentujemo na pravi nacin!

ok...
ako je tako onda predpostavljam da to sve sto si reko vazi i za celu francusku bjj federaciju posto oni imaju izraz "forme de corps" na primer...da ne ulazimo sada u ostale izraze, stvarno nema potrebe. Da ne spominjemo da je Francuska kolevka evropskog bjj-a, da su najjaci u evropi i da imaju oko 20ak svojih crnih pojaseva...
Naravno da nece Margarida ili Jacare da dodje i da ti kaze "forma tela" na srpskom, niti "form of body" na engleskom....a ako znas portugalski kako treba, tu skidam kapu.
Jos nesto...dobro je sto si radio sa ljudima koje si naveo. Al jedno je trenirati sa nekim par meseci, a drugo je ici na seminar kod nekog od tih. I koliko se ja secam, Jacare je dosao u Zagreb i tamo je drzao seminar...ne secam se da je bio u Kuli.....al ok..postoji sansa da se ne secam kako treba..
I da, reci samo gde si trenirao bjj 1999/2000 posto znam da tad u Srbiji nije bilo...pa gde si isao na treninge..da li je bilo nesto u hrvatskoj ili slicno....
Sto se tice licne imperije, tu stvarno neznam o cemu pricas....tu ne mogu da te ispratim...

Pozdrav od mene!!
da ne pomisli neko da sam dosao da se svadjam ili da vredjam nekog....
sve najbolje....

Mislim da se BJJ slabo promovise kroz stampu i tv bukvalno se radi u ilegali .Cim se pomene brazilska ljudi to povezuju sa tucom i necim nasilnim.Trebalo bi praviti javne prezentacije recimo po skolama .Tako Lj.Vracarevic promovise aikido pa samo u centru kod njega ima 5oo clanova.

Ako BJJ pa i MMA shvatimo kao "proizvod", normalno je da bez dobre reklame i kvalitetne "ambalaze" (tj prezentacije), nema osvajanja trzista, tj popularizacije. Taj proble nije samo karakteristican za nas. Gracie su znatno pre dosli u USA i uopste bili nepoznati javnosti, dok Rorion nije pokrenuo UFC i fakticki tako zainteresovao svet za BJJ. Kod nas je MMA borenje pokrenuto, ali sve ovo nije imalo nekog jaceg odziva na popularnost BJJ i MMA borenja. Mislim da je osnovni razlog, razjedinjenost i nedostatak plana i organizovanog timskog rada...

U subotu 28. oktobra 2006.u Budimpesti, odrzano je takmicenje II. Open Brazilian Jiu-Jitsu Hungary 2006.
Evo zapazenih rezultata takmicara BJJ iz Srbije, a sve rezultate mozete pogledati na sledeci link
http://www.fight.hu/index.phpaction=full&id=1793&PHPSESSID=773a0fe5a70f88aa539e3299a312d04c
Htela bih da naglasim, posto ne pisem na sajtu, da Milan Zerjal, ne samo da je dobio zlatnu medalju u svojoj kategoriji, nego je dobio i zlatnu medalju za Najbolju borbu.
Pozdrav svima!

Super Feather -64kg

1. Kovács Tamás Áron (Honvéd)
2.Márton Tamás (Gracie Barra Hu)
3.Cvetic Vros (Zerjal Team Vracar)
3.Aaron Au-Yong (Gracie Barra Birmingham)

Feather -70 kg

1.Manojlovic Stefan (Zerjal Team Vracar)
2.Ivan Koppen Rodrigues (Brazilian Jiu-Jitsu Vienna Sandro Santos)
3.Rékai Gábor (Gracie Barra Hu)
3.Csépes Balázs (Ronin Fight Club)

Light -76kg
1.Korom Márk (Carlson Gracie Hu)
2.Vucinic Zlatko (Zerjal Team - Mirijevo)
3.Bjelica Marko (Zerjal Team - Vracar)

3.Durkó Zoltán (Gracie Barra Hu)

Medium -82kg
1.Marino Lokas (Winner Croatia Jiu-Jitsu)
2.Matko Kvesic (Alliance Croatia)
3.Strezoski Luka (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)
3.Veljko Milicevic (Zerjal Team Vracar)

Medium Heavy -88kg
1.Denis Bazulic (Alliance Croatia)
2.Dario Plichata (Alliance Croatia)
3.Virovac Bojan (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)
3.Marko Ignjatovic(Jiu-Jitsu Family Novi Sad)

Heavy -94
1. Dietz Gusztáv (Gracie Barra Hu)
2. Mario Stanojevic (Zerjal Team Mirijevo)
3. Petrovic Milos (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)

3. Bence György (Gracie Barra Hu)

Super Heavy -100kg
1. Jakov Sperand (Alliance Croatia)
2. Fejéregyházi Zsolt (Gracie Barra Hu)
3.Mario Vranje (Allience Croatia)
3.Aleksa Lekic (zerjal Team Vracar)

Open Class - Absolute:
1.Dietz Gusztáv (Gracie Barra Hu)
2.Ignjatovic Marko (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)
3. Vucinic Zlatko (Zerjal Team - Vracar)

3.Petrovic Milos (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)

Blu Belt - Kék öv
Light -74kg
1. Jakub Zawadzki (Copacabana Poland)
2. Lukasz Zalewski (Copacabana Poland)
3.Neil Simkin (Gracie Barra Birmingham)
3.Marko Gledic (Zerjal Team Pancevo)

Medium -82kg
1.Milan Zerjal (Zerjal Team Pancevo)
2.Ignacy Noneck (Copacabana Poland)
3. Berkó Tamás (Gracie Barra Hu)
3.Vranjes Miodrag (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)

Medium Heavy -88kg
1.Mihajlovic Damir (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)
2. Rigó Norbert (Gracie Barra Hu)
3.Bojan Mirovic (Winner Croatia)

Heavy -94
1.Dubravko Colic (Alliance Croatia)
2. Ivan Jurkovic (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)
3. Ilja Cavarovic (Allience Croatia)

Super Heavy -100kg
1. Michial Stanslawski (Copacabana Poland)
2. Dragan Petkovic (Zerjal Team Vracar)

Open Class - Absolute

1. Ivan Jurkovic (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)
2. Halmi Viktor (Gracie Barra Hu)
3. Slobodan Davidkov (Zerjal Team Mirijevo)
3. Vojnovic Bojan (Jiu-Jitsu Family Novi Sad)

Back