BRAZILSKI JIU JITSU

ja sam video nokaute :)

sad sve zavisi ko udara..ali znam par ljudi koji je bolje da nekog ne zakace...jer bice strasno :)

@stepski vuk

sto se tice distance imas takodje i dugi krose i aperkat :) samo se ne izvode cesto..ne mora samo za distancu da se koristi krose :)

@ gnjec
mislio sam da si me shvato da nisam uopste imao nameru da objasnjavam nacin borenja ka jedne celine, koja podrazumeva udarce i parter. Pretpostavljam da sve to znam ako sam recimo boksovao oko 5 godina.. bio malo trener kick-boxa itd..... Ako neko zeli da malo rasparvlajmo na temu borenja kao zaokruzene celne, tj na svim distancama onda OK

@DRAKO
Po meni je tesko zavrsiti borbu jednim udarcem! Onde ne podrazumevam nekog rmpaliju koji bije puno slabijeg od sebe. Ako ti je protivnik priblizan, ili sto je najcesce slucaj da su nasilnici na ulici veoma jaki, onda je veoma, veoma tesko nokautirati ga jednim udarcem. Inace po statistikama velika vecina borbi se najceste odvija u klincu, rvanjem, padom na zemlju itd... Oni nokauti kada lete protivnici jedan za drugim.. to su samo filmse bajke!!!

PREPORUCUJEM VAM, jedan dobar sajt, koji je nedavno startovao:

http://www.dsshooto.com/

StepskiVuk:
@DRAKO
Po meni je tesko zavrsiti borbu jednim udarcem! Onde ne podrazumevam nekog rmpaliju koji bije puno slabijeg od sebe. Ako ti je protivnik priblizan, ili sto je najcesce slucaj da su nasilnici na ulici veoma jaki, onda je veoma, veoma tesko nokautirati ga jednim udarcem. Inace po statistikama velika vecina borbi se najceste odvija u klincu, rvanjem, padom na zemlju itd... Oni nokauti kada lete protivnici jedan za drugim.. to su samo filmse bajke!!!

PREPORUCUJEM VAM, jedan dobar sajt, koji je nedavno startovao:

http://www.dsshooto.com/

Znam i ja da za tu statistiku kada su u pitanju Vale Tudo ili Ultimat, ali tu imas ljude koji nisu vicni samo rvackim vec i udarackim tehnikama (koliko toliko), tako da znaju makar malo da se zastite od udaraca, cak i ako ne znaju da udare.Ali sta je sa ulicom?Ti kazes da je sportska jiu jitsu najbolja vestina samoodbrane, ali da li je bas tako, da li bi neko ko je dobar u parteru i nema blage veze sa udaranjem mogao da istrpi na nogama par udaraca od coveka njegove snage dok ga ne obori na pod?Podsecam tebe i ostale forumase da na ulici najcesce napad pocinje iznenada i da cesto nema vremena da se zauzme stav i podigne gard.

Evo i jedno pitanje za sve:da li ste do sada bili u prilici da se branite i da upotrebite sport koji trenirate u samoodbrani i da li mozete ukratko da opisete sta je se desavalo (ovo nije pitanje za atleticare :) :) mada postoje forumasi koji smatraju da je upravo to ultimativni sport samoodbrane :) )

StepskiVuk:
@ gnjec
mislio sam da si me shvato da nisam uopste imao nameru da objasnjavam nacin borenja ka jedne celine, koja podrazumeva udarce i parter. Pretpostavljam da sve to znam ako sam recimo boksovao oko 5 godina.. bio malo trener kick-boxa itd..... Ako neko zeli da malo rasparvlajmo na temu borenja kao zaokruzene celne, tj na svim distancama onda OK

pa ja sam da raspravljamo o borenju kao zaokruzenoj celini :)

a sto se udarca na ulici tice...pa pazi gledao sam ljude koje tuku i ne vredi nece da padne...a gledao sam ogromne ljude koji lete iz udarca...

sad ******...sve zaivis od coveka koji udara, coveka koji prima, trenutka, stanja...bla bla kenj kenj...

moze o tome da se prica do sutra

@drako jesam imao priliku da se branim...

ad vidimo..najvise me izvuklo to da umem da se postavim..i eskivaze...jednom sam samo scepao coveka...nisam znao sta da mu uradim..pa je slomio saku o moju glavu :)

ne znam ne secam se svih tih gluposti...ni ne zelim da se secam nekih..ali uglavnom ne znam sta me izvuce...valjda nesto reflexno...

voleo bih da mi neko kaze gde mogu da nabavim instrukcione dvx-dvd(a i borbe ufc,pride-a...)a da nije preko net shopa ?
zanima me i gde jotic drzi treninge thai-boxa u ns-u ili kontakt?
i jos, ako sam dobro procitao da se u budimpesti trenira gracie bara?

p.s.komentar za fajt, brzina je cudo al pri tom ne mislim na dragisu binica :D ! meni je pomogla dva puta nisam nikog nokautirao ali sam ih dobro izboksovao :roll:

@rei_zulu
Jotic vodi treninge u NS. Pokusacu da ti nabavim kontakt adresu ili mob... Pokusaj i sam na netu, mozda ima nesto!
Da u Budimpesti ima Gracie Bara. Hteli smo da uspostavimo kontakt sa njima, ali smo odustali. Imamo saradnju sa Top Timom!

O ulicnim tucama smo vec pricali. Mislim sta reci :o))).. Ako pricamo o SPORTU na ulici, i 1:1 onda je BJJ po meni najbolji.. Ali sportski BJJ nije ZAOKRUZEN SISTEM BORENJA... BJJ kao samoodbrana ili Vale Tudo, to je druga prica... Da se ponovim po ko zna koji put: udarci+obaranje+parter = borba na svim distancama... Dobitna kombinacija!!!

Ako vas zanima ima dobar sajt gde mozete da vidite sve borbe bjj i grappling
http://www.x-combat.com.br/

Copa do Mundo de Jiu-Jitsu 2005
Copa Rio de Janeiro Internacional de Judô Novidade em 2005
4º Submission Wrestling de São João da Barra exclusivo em 2005
Seletiva Nacional ADCC 2004 - Campos dos Goytacazes - Rio de Janeiro
3º Submission Wrestling de Campos dos Goytacazes Retrospectiva 2004

Za vesti imate 2 brazilski sajta http://www.tatame.com.br/ingles/index.htm
www.graciemag.com

FrankShamrock:
Imam par pitanja za Stepskog Vuka
1.Kako se Kameni zove?
2.Gde Kameni drzi treninge?
3.Da li je tacno da se u njegovom klubu trenira 6 puta nedeljno?
Hvala unapred!

1. Jovan Manojlovic - Kameni
2. treninzi BJJ su u Pioniru
3.Treninzi BJJ su: ponedeljak-sreda-petak. Mislim da je od 18:30 ili od 19h

FrankShamrock:
Evo imam jos jedno pitanje za Stepskog Vuka.Kad i gde ce da bude to takmicenje u grappling-u?

Takmicenje u Submission Wrestlingu (ili BJJ bez kimona), trebalo bi da se odrzi u aprilu-maju 2006, u Beogradu. Detaljnije informacije o datumu i pravilima takmicenja bice blagovremeno objavljene ovde. Verovatno ce do tada biti postavljen i sajt BJJK "Beograd".. ali i o tome cu vas obavestiti na Forumu.

Kojim sportom se bavis i odakle si?

Back