brazilka

• Začetnik teme Začetnik teme Tajah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tamo gde ja to radim, ta pasta je za jednokratnu upotrebu. lepo ti daju one jednokratne gace, kozmetičarka otkine parče paste, malo zagreje u prstima i depilira. posle toga baca dlakavu pastu:lol:

evo copy/paste

"Depilacija šećerom, stari recept Bliskog istoka, ponovo dobija na popularnosti. Po postupku je vrlo slična depilaciji voskom, topao šećer se nanese na kožu, zatim se ukloni pomoću tankih platnenih traka. Šećerna pasta je rastvorljiva u vodi, lako se uklanja pomoću tople vode, nema lepljivosti i nereda.
Potreban materijal:

250g sećera
200g meda
2 kašike svežeg soka od limuna
nekoliko platnenih traka

U čistoj posudi šećer se zagreva dok ne potamni. Zatim se doda med i sok od limuna. Smeša se skine sa vatre i lagano meša dok ne postane zlatno-žuta, gustine kao smola.
Posle dezinfikovanja kože, šećerna pasta (koja u ruci liči na smolu) nanosi se suprotno od rasta dlake. Pasta obuhvata dlaku u korenu i onda se naglim pokretom šećerna pasta uklanja s kože u prirodnom pravcu rasta dlake. Važno je naglasiti da nije neophodno čekati da dlake porastu do određene dužine (kao što je to slučaj s depilacijom voskom), već se odstranjuju i one najsitnije. S obzirom da se dlaka uklanja u svom prirodnom pravcu rasta, ne dolazi do urastanja. Urasle dlake se stvaraju, s jedne strane, ako su dlake sklone da urastaju nisko ispod kože i s druge strane, ako se dlaka izlomi prilikom primene drugih metoda, na primer brijanjem, depilacijom voskom, čupanjem pincetom. Kod epilacije šećernom penom dlake se ne kidaju i ne lome, a koža je mekana i nežna.

Postoji jos jedan nacin spremanja smese:
casa secera
pola case vode
jedan limuntus
Postupak je isti.

pa da, ali onda kad potroši pastu istim tim lepljivim prstima uzme još iz onog kontejnerčića
šta ga ja znam, baš mi nije problem da to sama odradim.
samo da utrefim recepturu jednom

Lepota boli :neutral: nesto mora i da se istrpi..
pre sam koristila topli vosak (sama, kod kuce),
ali cini mi se da za leto nije praktican, jer pocnes
da se znojis, pa ne hvata lepo. Sad samo depilator.
Ima lidokain gel da se kupi, lokalni anestetik, al
ne pomaze puno. A posle depilacije, aloja gel ili
tako nesto- sto hladi i smiruje kozu..

zna li neko gde u bg-u moze da se uradi dobra, jeftina i sto bezbolnija brazilska depilacija?
:rumenko:
Naravno da znamo..napravi palacinke onako tanke da ne provalis da su se dve zalepile..nutela..banane..eventualno plazma i lesnik i ocas posla ce te sredimo
gillette-mach3-disposable_1.jpg

šećer i limun
ali otkako sam u kozmetičarkinoj smesi videla tuđe dlake ja se sama čupam
mislim, u šećeru ko zna šta sve može da se namnoži bljeeeeeeeee kad se već zaseje

TUDJE DLAKE???????? :eek:
Okeeeej, mislim da cu smisliti neku home made varijantu.... Definitivno cu da odradim neku home made varijantu
:rotf:
Ne zna sta cu, baaaas mi je frka

pa da, ali onda kad potroši pastu istim tim lepljivim prstima uzme još iz onog kontejnerčića
šta ga ja znam, baš mi nije problem da to sama odradim.
samo da utrefim recepturu jednom

ma imaš na yt klipove i klipove sa pripremom i upotrebom šećerne paste.

Mada se meni čini da je vosak bolji

šećer i limun
ali otkako sam u kozmetičarkinoj smesi videla tuđe dlake ja se sama čupam
mislim, u šećeru ko zna šta sve može da se namnoži bljeeeeeeeee kad se već zaseje

ja sam pre deset godina, ma i vise, napravila sebi opekotine time :roll: hebene devedesete... jos imam oziljak... hvala bogu ne brazilski... ondak sam postala veverica :cool:

ja sam pre deset godina, ma i vise, napravila sebi opekotine time :roll: hebene devedesete... jos imam oziljak... hvala bogu ne brazilski... ondak sam postala veverica :cool:

pa to se radi na hladno =)
p.s. mislim da mi je danas konačno uspelo, dokuvavala sam u mikrotalsnoj =I
p.p.s ništa bolje od šećera, kakav vosak, ovo nekako i ispilinguje, ma da ne idem u detalje =)

tad sam bila amater za kucnu kozmetiku :D kak' sam to cudo prilepila i sprzila kozu uf, grozota...

meni su one veet trake sa hladnim voskom super, samo ih iseckas na manje komade... ekonomicnije... i dlakocupac elektricni takodjer, khm donekle...

Poslednja izmena:
cekaj da li ovde svi picamo o brazilijani a ne o bikini liniji? i ti mileva stvarno mislis da brazilka mora da se radi i to voskom?

da pričamo o brazilki
da ja volim da je radim voskom tj da mi u salonu urade jer sama ne bi mogla.
da samo depilirana imam osećaj čistoće, tj ako nisam depilirana, ma koliko bila realno čisat nemam taj osećaj

ne ne htedoh reci da mi se cinilo kao da si napisala da je to nekakva obaveza za sve i da bol nije izgovor "da neko to ne radi"

mislim sta sad ko nije u bebi varijanti ili ako hocemo da zvuci bolje u brazilskoj varijanti, taj je......dopuniti

ja mislim da je bol i suludost celog postupka sasvim fin izgovor. al ko voli nek izvoli...

Back