Poslije Kopaonika, Jelena je Novaka dovela u beogradski TK “Partizan” i rekla im da im dovodi dječaka koji će jednog dana biti najbolji ukoliko se s njim bude radilo. Treneri nijesu željeli da se prihvate te dugotrajne obaveze, jer se igrač gradi deset godina, pa je ona, pored posla u Televiziji ''Beograd'', počela da trenira Novaka.
-Bilo je teško. Napravila sam mu program. Problem s finansijama riješila sam tako što sam kao predsjednik TK “Partizan” Noletu besplatno davala terene, lopte, a i sebe kao trenera, prisjeća se naša sagovornica.
Jelena je Novaka trenirala do njegove dvanaeste godine. Objašnjava da je on već tada fizički ojačao tako da više nije mogla da vraća njegove loptice. Takođe, nije mogla da mu nađe ni adekvatnog sparing partnera, jer je pobjeđivao sve redom, juniore i seniore.
Obratila se za pomoć prijatelju Nikoli Piliću koji je imao tenisku akademiju u Minhenu.
-Pilić je moj dobar prijatelj i vrhunski profesionalac. Rekla sam mu da imam fenomenalnog dječaka kojeg bi trebalo da primi u kamp. To što nema novac mogu da riješe tako da naprave ugovor da mu Nole vrati kad počne da zarađuje na turnirima. Nikola je malo negodovao smatrajući da je Nole još mali, ali me je već poslije nedjelju dana nazvao i rekao da je Đoković mali genije. Pitao je što mu ga ranije nijesam poslala, priča Jelena
http://www.revijad.co.me/index.php?nivo=3&rubrika=5&datum=2011-05-25&brojms=465&clanak=1852