Bratstvo i Jedinstvo

mile kuronjic

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
342
Moje misljenje je da je bratstvo i jedinstvo nasih naroda i narodnosti jedini smisao ljubavi i zivota naseg drustva.Bratsvo i jedinstvo moramo cuvati kao zenicu svoga oka.Samo uspostavljanjem drustvene jednakosti mozemo doci do duhovnog smirenja i lecenja nabujale mrznje prema drugim narodima.
Sta je MRZNJA? Mrznja je bolest koja coveka nadvladava i cini ga agresivnim i vrlo opasnim.Mrznja nalazi podlogu u politici jer tu su najvece mogucnosti ispoljavanja mrznje.Evo ovako se mrzi:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A ovako se siri ljubav i tolerancija:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A ovo su ljudi koji se stide za svoja nedela:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Da :), medjutim, nema ljubavis i bratsva s nevjernicima, s onima koji ne vjeruju u Istinu.

Bilo je bratsvo u bivsoj SFRJ i niko nije drzavo vise do bratsva kao sto su to drzali Bosnjaci, pa im nije koristolo to da ih zlikovci kolju...

Znaci nema toga, samo moze postovanje i tolerancija izmedju biti, i mozemo suradjivati jedno uz drugo, a ljubavi i bratsva nema !

Abdurrahman:
Da :), medjutim, nema ljubavis i bratsva s nevjernicima, s onima koji ne vjeruju u Istinu.

Bilo je bratsvo u bivsoj SFRJ i niko nije drzavo vise do bratsva kao sto su to drzali Bosnjaci, pa im nije koristolo to da ih zlikovci kolju...

Znaci nema toga, samo moze postovanje i tolerancija izmedju biti, i mozemo suradjivati jedno uz drugo, a ljubavi i bratsva nema !

U pravu si Abdo, nazalost. A to za Bratstvo i Jedinstvo - isto ja kazem za Srbe. Naivno to... Sacuvaj Boze. :(

mile kuronjic:
Dobro ako ne bratstvo i jedinstvo onda neka bude tolerancija i postovanje. Recite mi koja je razlika izmedju bratsva/jedinstva i tolerancije/postovanja?

P.S. Ovom temom nisam ni na koga ciljao direktno.

Pa razlika je VEEEELIKA!

Kod bratstva ne mora da postoji i jedinstvo (zajednistvo), sto je vidljivo po narodima koji su sacinjavali jugoslaviju. Neka braca su htela da bude jedinstvenija od drugih sto je dovelo ... do cega je dovelo.

Tolerancija i postovanje gradi zajednistvo uprkost razlicitostima.

Pozdrav

maleni:
mile kuronjic:
Dobro ako ne bratstvo i jedinstvo onda neka bude tolerancija i postovanje. Recite mi koja je razlika izmedju bratsva/jedinstva i tolerancije/postovanja?

P.S. Ovom temom nisam ni na koga ciljao direktno.

Pa razlika je VEEEELIKA!

Kod bratstva ne mora da postoji i jedinstvo (zajednistvo), sto je vidljivo po narodima koji su sacinjavali jugoslaviju. Neka braca su htela da bude jedinstvenija od drugih sto je dovelo ... do cega je dovelo.

Tolerancija i postovanje gradi zajednistvo uprkost razlicitostima.

Pozdrav

Bratstvo nam je svakako odredjeno jer smo potomci Adema a.s. i Have a.s. a tolerancija i postovanje su nama ostavljeni od Allaha D.Z. da mi to sprovodimo u praksi.

Selam

mile kuronjic:
Moje misljenje je da je bratstvo i jedinstvo nasih naroda i narodnosti jedini smisao ljubavi i zivota naseg drustva.Bratsvo i jedinstvo moramo cuvati kao zenicu svoga oka.Samo uspostavljanjem drustvene jednakosti mozemo doci do duhovnog smirenja i lecenja nabujale mrznje prema drugim narodima.
Sta je MRZNJA? Mrznja je bolest koja coveka nadvladava i cini ga agresivnim i vrlo opasnim.Mrznja nalazi podlogu u politici jer tu su najvece mogucnosti ispoljavanja mrznje.Evo ovako se mrzi:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A ovako se siri ljubav i tolerancija:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A ovo su ljudi koji se stide za svoja nedela:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Sačuvaj nas, slatki Bože, ponovo Jugoslavije.... :shock:

Abdurrahman:

Cisto sumnjam "jarane" (sa tim tvojim pogledom na svet JARAN mi nikad neces biti!) da ti imas blage veze sa stvarnoscu! Nije sve tako crno kako bi VI pojedinci zeleli da bude! Nisu svi netolerantni kao sto si ti a da o postovanju neistomisljenika i ne govorimo!!! Za tebe su oni neprijatelji,i TI sebe smatras vernikom?! Takvi kao TI su osudjeni na propast jer ste Vi i uzrok svemu tome sto se desilo u ex-yu.

Tražeći_ljubav:
Sizif:
Tražeći_ljubav:
Sačuvaj nas, slatki Bože, ponovo Jugoslavije...:
Jel' sladak Bog? Kad već znate sve o njegovom karakteru, a nikad ga niste ni videli ni čuli - mora da je poznato i kakvog je ukusa. :wink:

Tu je i naša sveznalica.....uvijek sa svojim Satanističkim skepticizmom naoružana.... :roll:
No, ničija nije do zore gorijela.... :wink: 8)

Pa Hilandar jeste 8)

Harborym:
Tražeći_ljubav:
Sizif:
Tražeći_ljubav:
Sačuvaj nas, slatki Bože, ponovo Jugoslavije...:
Jel' sladak Bog? Kad već znate sve o njegovom karakteru, a nikad ga niste ni videli ni čuli - mora da je poznato i kakvog je ukusa. :wink:

Tu je i naša sveznalica.....uvijek sa svojim Satanističkim skepticizmom naoružana.... :roll:
No, ničija nije do zore gorijela.... :wink: 8)

Pa Hilandar jeste 8)

Ćut Sotono....Podići ćemo mi još veći i ljepši u kome če se od sada pa do vijeka Slaviti ime Gospodmje i ime prečiste naše djeve Marije... :D :wink:

Back