Branislav Lečić novi predsednik Demokratske stranke

1602763345084.png

Lečićeva frakcija predala zahtev za registraciju

1602763632251.png

13. oktobar 2020. | Izvor: Tanjug

BEOGRAD - Frakcija DS, koja je izabrala Branislava Lečića za predsednika stranke, predala je, 5. oktobra, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu zahtev za registraciju, a potpredsednik DS Dragoslav Šumarac kaže da očekuju pozitivnu odluku.

U Registru političkih partija zvanični zastupnik DS je Zoran Lutovac.

Dragoslav Šumarac podseća da je na izbornoj skupštini za predsednika izabran Branislav Lečić i navodi da je odmah nakon sledeće skupštine, na kojoj su potvrđeni rezultati, poslat dopis Ministarstvu, koje treba da upiše te promene.

"Očekujemo pozitivnu odluku, jer smo sve procedure ispoštovali, uključujući i Statut stranke", rekao je Šumarac za Tanjug i dodao da je pripremljena i dodatna dokumentacija, ukoliko je nadležni u resornom ministarstvu zatraže.

"Želimo da jačamo DS. Do sada su bili neki drugi prioriteti, što se vidi po skidanju table u Nušićevoj, otkazima zaposlenima u stranci, zatvaranju prostorija... Mi ćemo vratiti ono što je bila DS", poručuje Šumarac i dodaje da će odugovlačenje sa registracijom samo pokazati da nije tačna optužba dela DS koji je us Zorana Lutovca da su oni "Vučićevi".

Lutovčev DS je ranije poslao dopis Ministarstvu za državnu upravu kako bi predupredio Lečićevu struju da se registruje.

Prema Zakonu o političkim strankama, stranka je dužna da Ministarstvo obavesti o svakoj promeni podataka, koji se upisuju u Registar u roku od 15 dana od dana nastale promene, podnošenjem prijave za promenu podataka u registru, uz koju se podnosi propisana dokumentacija.

Rešenje o upisu promene podataka u Registar Ministarstvo donosi u roku od 30 dana od dana dostavljanja dokumentacije.

Zakonom je propisano da, ako promena podataka koji se upisuje u Registar nije u skladu sa odredbama ovog zakona, programa i statuta stranke, Ministarstvo poziva zastupnika političke srtanke da otkloni nedostatke i zavisno od postupanja/nepostupanja dalje vodi postupak.

1605182524919.png

Glumac i demokrata za Danas o zahtevu da bude upisan kao novi predsednik DS-a

Lečić: Zakon odlučuje o mojoj registraciji, a ne Lutovac

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović tražila je dopunu dokumentacije kako bi Ministarstvo donelo odluku o upisu promena u registar stranaka i mi smo tu dopunu predali 6. novembra.

branislav-lecic-DD173386[1].jpg

Piše: Marija Stojanović 12. novembra 2020. 12.19

Očekujem, dakle, da odluka bude doneta naredne sedmice, posle ovih praznika. Zakon bi morao da progovori. Ništa drugo ne priznajem niti ću priznati osim zakona, kaže za Danas glumac i demokrata Branislav Lečić, odgovarajući na pitanje da li je dobio odgovor od nadležnog ministarstva na zahtev da bude upisan u Registar političkih stranaka kao novi predsednik Demokratske stranke, budući da se ranije pominjalo da je 11. novembar rok za to. Podsetimo, Lečić i njegov tim tvrde da je on izabran za predsednika DS-a na neposrednim izborima održanim 26. septembra, koje ne priznaje ranije izabrani predsednik Zoran Lutovac.

Povodom tvrdnji Zorana Lutovca da „Ministarstvo ne može da kao predsednika stranke u Registar upiše Branislava Lečića“, Lečić kaže: „Mi smo stranka koja poštuje zakon i samo zakon može da odlučuje o našoj registraciji.“

– Što se tiče Lutovca, on čovek živi u prošlosti, a pritom se neprekidno gleda u ogledalo i zna koliko je zavisan, i zna ko ga je podmetnuo u DS, i zna čiji je, tako da on misli da i ja moram biti nečiji. E, pa, zato smo se i pokrenuli mi u DS-u, da bismo sačuvali stranku, da ne budemo ničiji. Znači, mi smo oslobodili i vratili DS iz zagrljaja onih koji hoće da je pripitome i da je podrede svojim političkim interesima, nismo se mi od jednog pretendenta na vlasništvo DS-a odvojili da bismo bili u nečijem drugom vlasništvu. DS nije na prodaju, a to sam rekao i pre dve i po godine, na unutarstranačkim izborima, gde je bio i Zoran Lutovac, a on je taj plakat skinuo. DS nije na prodaju, i tako će ostati sve dok ima DS-a. DS je nacionalna institucija i nijedna politička partija, ni na vlasti, niti u opoziciji, ne može odlučivati o sudbini DS-a. O misiji Demokratske stranke i njenoj političkoj sudbini odlučivaće samo njeni članovi i građani, poručuje naš sagovornik.

Lečić naglašava: „Veliki demokrata Lutovac zaboravlja razloge zbog kojih DS ne želi da je on više predstavlja. DS je izabrala novo rukovodstvo, sa više od 2.500 glasova. Taj posao je završen direktnom, neposrednom demokratijom.“

– Članovi DS-a su izabrali, a pošto Lutovac misli da se demokratija rešava u kabinetu i tvrdoglavim ponavljanjem iste mantre, on ne priznaje glasove svojih članova. Naravno, u toj stvari on se više ništa i ne pita. Statutarna komisija je odavno poništila svako izbacivanje svih onih koje je Lutovac u svojoj neformalnoj organizaciji u raznim odborima i glavnim odborima, sazvanim nakon naših legalno održanih unutarstranačkih izbora, izbacio. Dakle, iz DS-a niko nije izbačen. A on bi mogao da se dogovori sa gazdom kakvu pesmu da pevaju sa nekim novim notama. Ova pesma je dojadila i Bogu i ljudima, tvrdi Branislav Lečić.

Procedura upisa
U Registru političkih stranaka, ažuriranom 1. oktobra 2020, navodi se da je Lutovac zastupnik DS-a, a kao sedište stranke navodi se Nušićeva 6, Beograd. U taj registar trenutno su upisane 123 stranke. Prema pravilima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, „prijavu za upis u Registar podnosi lice ovlašćeno za podnošenje prijave za upis u Registar“, a Ministarstvo je „dužno da donese rešenje o upisu političke stranke u Registar u roku od 30 dana od dana predaje uredne prijave za upis“.

1607769531841.png

Lečić: DS opasnost za režim, ali i za opoziciju jer neki imaju nameru da je kupe

Predsednik frakcije Demokratske stranke (DS) suprostavljene zvaničnom partijskom rukovodstvu, Branislav Lečić pozvao je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da „u najkraćem roku samo postupi po zakonu“ i upiše ih u registar političkih stranaka jer su, kako je rekao, sve u vezi upisa dostavili u zadatim rokovima.

1607769567352.png

10. decembra 2020.

Uz podsećanje da su zahtev za upis podneli 5. oktobra a da do danas nisu dobili pozitivan odgovor nadležnog ministarstva, Lečić je ocenio da je razlog za odlaganje upisa u samoj politici DS koja je po njegovim rečima, „opasnost za režim, ali i za opoziciju jer neki imaju nameru da je pokore i kupe“.

„Dugo smo ćutali jer smo poštovali zakon. Sada se oglašavamo jer ni posle više od dva meseca nismo dobili odgovor Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i nastavićemo to da činimo bez obzira koliko upis bude trajao“, kazao je Lečić na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru.

Ocenio je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave preuzima na sebe prerogative sudske vlasti što su dve odvojene grane vlasti u demokratskom sistemu.

„Ignoriše se više od 4.500 glasova demokrata sa imenom i prezimenom koji su glasali za novo rukovodstvo stranke. Dva meseca nam se oduzima pravo da učestvujemo u političkom životu. Ne upisuju nas jer znaju da smo kompetentni da kritikujemo ovo društvo, jer vide da je DS u stanju da revitalizuje ideje Zorana Đinđića i Dragoljuba Mićunovića“, rekao je Lečić.

Odbacio je kao „besmislene“ optužbe da je da je frakcija DS koju predvodi bliska predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Nema šanse da u budućnosti nađemo zajednički jezik sa Srpskom naprednom strankom jer su razlike među nama ontološke. Mantra da smo bliski njima se ponavlja da bi se stvorilo tržište u kom je moguće proturiti neke ideje, kako vlasti tako i opozicije“, naveo je Lečić.

Govoreći o „krizi institucija“ u Srbiji, Lečić je kazao da ona ukazuje na povratak u jednopartijski sistem.

„Sa parlamentarnog se prešlo na predsednički sistem gde je očigledna potreba za totalnom kontrolom a u parlamentu je došlo do izjednačavanja zakonodavne i sudske vlasti jer se u skupštini, preko medija, sudi političkim protivnicima što je jako opasno za društvo“, ocenio je Lečić.

Dodao je da u parlamentu nema dijaloga jer nema razlike u mišljenima ali zato kako je rekao, „ima izdajnika izvan parlamenta“.

„Doživljavanje opozicije kao neprijateljske, uništava sistem vrednosti u društvu. Politički snajperisti targetiraju političke protivnike, pre svega u opoziciji, a pošto imaju višak municije a nemaju protiv koga da je upotrebe u parlamentu, preko medija targetiraju profesionalce koji rade svoj posao, poput Seke Sablić i Dragana Bjelogrlića“, naveo je Lečić.

Dodao je da je frakcija DS na čijem je čelu spremna da sarađuje sa svim opozicionim strankama i pokretima koje se zalažu za „beskompromisnu borbu za civilizovanu Srbiju, odnosno članstvo u EU, gradjansku Srbiju sa jasnom podelom vlasti i slobodom medija i za jednake šanse za sve“

1607926486931.png

Lečić o Lutovcu

Reakciju na izjavu Zorana Lutovca iz Danasa, od 11. decembra, objavljenu pod naslovom: „Lutovac: Odbranili smo Demokratsku stranku“, objavljujemo na molbu Branislava Lečića: „Zoran Lutovac je ko stara žvaka na cipeli DS-a. Nikako da se odlepi. Ali, cipela nije kriva što su ulice takve. Pune ‘starih žvaka’. DS ide dalje. P. S.: Glasalo se, stari moj, ništa lično, Zorane.“ Branislav Lečić, DS.
https://www.danas.rs/politika/paunovic-naprednjaci-su-neprijatelji-slobode/

1611014832680.png

ponedeljak, 18. januar 2021.
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 15. januara tražilo još jedno izjašnjavanje na izjašnjavanje Lutovčevog advokata, što ponovo produžava rok za konačni upis izabranog predsednika DS-a.

lecicc1.jpg

Tri meseca čekamo da Ministarstvo legitimiše legalno izabrano rukovodstvo DS-a na direktnim demokratskim izborima. Imali smo razumevanje za promenu vlasti, koja, uzgred rečeno, nije mogla da se formira šest meseci, i pored jasne situacije da u Skupštini nema opozicije.

Po zahtevu Ministarstva podneli smo dve dopune, u dva meseca, i jedno izjašnjavanje na primedbe Zorana Lutovca, koji u ovom postupku uopšte ne učestvuje, niti treba bilo šta da se pita, jer nije stranka u ovoj stvari. A sada, evo, imamo još jedno izjašnjavanje na inicijativu opet Lutovca.

Zakon smo ispoštovali do najmanje sitnice, a sadašnja ministarka, koja je svojevremeno vodila konvencije DS-a u Kraljevu, ili se sveti DS-u, jer joj, za razliku od SNS-a, nije otvorila sadašnju političku karijeru, ili sluša bespogovorno Aleksandra Vučića, koji nas mimo zakona mrcvari, jer je rat protiv Demokratske stranke objavio još pre osam godina, i kome je svaka druga reč i dan danas, posle dva mandata vlasti:“Za sve su krivi žuti lopovi“.

Da se razumemo: ne upisuje se Branislav Lečić u nekakav registar, ja sam svoje ime već odavno zabeležio u svesti građana i moje branše. Nikakva druga lična karta meni ne treba.
Ovde nije tema Branislav Lečić, nego odnos prema DS-u. Poštovali je ili ne poštovali, mrzeli je, ili voleli, Demokratska stranka je osvojila i promovisala demokratiju u ovoj zemlji
Ovde nije tema Branislav Lečić, nego odnos prema DS-u. Poštovali je ili ne poštovali, mrzeli je, ili voleli, Demokratska stranka je osvojila i promovisala demokratiju u ovoj zemlji.

Ona je bila i danas je tvorac višepartijskog sistema. I seme iz koga su se rodile druge demokratske stranke. Pluralizam političkog života je krenuo od osnivača DS-a, da vas podsetim, intelektualaca i umetnika.

I bez obzira na opravdano razočaranje jednog dela njenih glasača i na njene političke promašaje, DS je nacionalna institucija ove države.
Ovo je sto prva godina njenog postojanja i trideset prva godina od obnavljanja.

To je jedina demokratska stranka u kojoj je Statut jači od predsednika, u kojoj se poštuju demokratski principi i čuva demokratija, i, najzad, ne zaboravite, stranka koja je dala najveću žrtvu – svoga predsednika i tadašnjeg premijera, za slobodnu i modernu Srbiju.

Danas je ona sramno i podmuklo napadnuta kao plen, i opozicije i vlasti.

Demokrate su pre četiri meseca, zgrožene činjenicom da njen tadašnji predsednik Zoran Lutovac može pasti tako nisko i prodati stranku drugoj političkoj organizaciji, izdati saborce, osnivače stranke, stare članove koji su život proveli u stranci, sve demokrate i glasače DS-a u Srbiji, odlučile da oteto vrate.
Na izborima biraju novo rukovodstvo i spasavaju stranku od prodaje, izdaje i beskrupuloznog Lutovčevog foliranja, jer je DS predata na milost i nemilost drugoj partiji i drugom lideru, od koga Lutovac dobija platu.

Prodao je sve nas zajedno. I stavio nas u tuđi džep. Time je izdao slobodarski duh DS-a, njenu politiku i program u kome stranka ne pripada nikome do samo njenim članovima, i, naravno, glasačima.

Moje poštovanje države i zakona ne reklamira me kao normalnog čoveka i patriotu, nego u zarobljenoj državi kao gubitnika.

Jer se kompletna politička stvarnost u Srbiji pretvorila u interes, gde politička misao ne može da se čuje. Čuje se samo buka obračuna i ličnih animoziteta.
Kada neko i izvan političkih partija progovori, kao što je to akademik Vladimir Kostić, ili vladika dizeldorfski Grigorije, doživi salvu napada i uvreda, i od političara i od ostrašćenih političkih navijača, botove da i ne pominjem.

Gde smo to mi kao društvo dospeli?

Nema ni normalnih razgovora, ni razmene mišljenja, ni ozbiljne polemike. Sve se svelo na ukidanje prava na slobodno mišljenje, jer ćeš odmah biti napadnut u medijima, koji su, takođe, saučesnici ove impotentne podele.

Čast izuzecima.

Aleksandar Vučić ne samo da je zarobio državu, njene institucije, nego zarobljava i život. On sam bira svog političkog protivnika i medijski ratuje protiv njega.
I sam i sa svojim trabantima. A instituciju Skupštine, koja bi trebalo da bude mesto sučeljavanja najozbiljnijih političkih razmišljanja, pretvara u još jedan propagandni servis isijavanja mržnje.

Ova politička igra je u punom zamahu i dovodi u klopku celo društvo.

Možete nam ukinuti legitimitet, ali to je siguran znak da nećete poštovati ni glasove na izborima koji slede, kada ne poštujete ni izbore u DS-u.
I da malo razjasnimo ovu političku klopku.
Dva medijska bloka, jedan Vučićev, a drugi Đilasov, naizgled sviraju različitu muziku, ali je tonalitet isti. To je, da se ne lažemo, isti muzički žanr – „Ja tebi lopove, ti meni pederu, a biznis ide“
Dva medijska bloka, jedan Vučićev, a drugi Đilasov, naizgled sviraju različitu muziku, ali je tonalitet isti.

To je, da se ne lažemo, isti muzički žanr – „Ja tebi lopove, ti meni pederu, a biznis ide“.

Sitno srpsko kolo se igra i dalje. Ko se u kolo uhvatio, igra, ko nije, neka gleda. Crno-bela igra.

Da ste bar partizanovci pa da navijam za vas. Evo, na primer, da je DS upisan, odmah postaje saradnik „crne strane“. Šta smo mi? Mi smo „Vučićev projekat“?

Druga solucija – DS nije upisan, ko je, onda, „Vučićev projekat“?

Ako njemu odgovara postojeće stanje, a Lutovac je, znamo, u Đilasovom džepu, čiji je, onda, ovo dil? Čija je, onda, ovo politička kreacija? Zar demokrate ne bi imale pravo da misle? Čekaj, zašto Vučiću odgovara Đilas? Čekaj, zašto ga on sam i cela Skupština, i čitava medijska mašinerija „naduvavaju“ u lidera opozicije, a, realno, on to nije?

Pre bismo mogli da kažemo da Đilas razjedinjuje nego što objedinjuje. Da li je on realna opasnost za Vučića? Nije. Zato što bi za njega manje ljudi glasalo, nego što je potrebno za Vučićevo obaranje. I Vučić to zna. A zna to i Đilas.
Zato mi iz DS-a, kao politički upućeni i iskusni ljudi, i možemo o tome tako da sudimo. Zato DS i poštuje zakon i bori se za stvaranje sistema da iz ove klopke izađemo.
DS neće biti ni uništen ni marginalizovan. Niko, ni u vlasti, ni u opoziciji, ne može da uništi politiku koju DS predstavlja
DS neće biti ni uništen ni marginalizovan. Niko, ni u vlasti, ni u opoziciji, ne može da uništi politiku koju DS predstavlja. Taj san današnjih političkih aktera da se DS pokori, ili regrutuje pod bilo koje skute, nemoguća je misija. Zato što je politika DS-a više nego ikada potrebna Srbiji.
Jer, demokrate su i patriote i demokrate. Mi nikada od svog nastanka nismo bili u pozadini. U ratovima za otadžbinu i borbi za modernu Srbiju uvek smo bili u prvim redovima. Tako će biti i sada.

Obilazićemo Srbiju i mobilisati narod da masovno izađe na izbore i da srušimo ovaj režim, koji nas je pretvorio u slabiće, nemoćne pred izazovima vremena u kojem živimo.

Ko ste, bre, vi, koji zarobljavate slobodarski duh ove nacije? Ko ste vi da nas ovako beskrupulozno lažete i zavodite? Ako ste uzurpirali državu, niste nam posisali pamet i iščupali srce.

Imamo i jedno i drugo. Sva vaša vlast i uzurpirane institucije, svi vaši kriminalci, ne mogu nas zaustaviti da vas sve zajedno pošaljemo u istoriju.
Ako nema poštovanja za jednog predsednika SANU, koji predstavlja najumnije glave ove zemlje, ako nema poštovanja za stav i promišljanje jedne od najumnijih glava SPC, i inicijatora njene reforme, kako ja mogu očekivati da se bilo šta što izgovaram ili radim poštuje ili bar čuje?
Možete da se ne slažete sa akademikom Kostićem, sa vladikom Grigorijem, ali ne možete da ih sprečite da promišljaju slobodno o svojoj državi i svom narodu.

Sram vas bilo za taj primitivizam.

Šta, po vama, treba da radimo? Da svi ćutimo i priklanjamo se samo sili vlasti ili sili novca, a one obično idu zajedno? Zabrana promišljanja je zabrana mišljenja, a to je uvod u ropstvo ili bekstvo.
Dosta je proterivanja građana iz ove zemlje! Nije nama problem nedovoljan natalitet, ni veliki mortalitet, nego uništavanje nade u bilo kakvu normalnost i budućnost ove zemlje
Dosta je proterivanja građana iz ove zemlje! Nije nama problem nedovoljan natalitet, ni veliki mortalitet, nego uništavanje nade u bilo kakvu normalnost i budućnost ove zemlje.

Za izlazak iz patološke psihodrame i gramzivih ambicija za pokoravanjem života u ovoj zemlji treba nam mnogo hrabrih i mislećih glava. Oslobođenje je naš zadatak.

Ali prvi korak je da svako od nas oslobodi sebe, onda ima šanse da se oslobodimo svi. Iz ove političke, medijske, egzistencijalne klopke.
Aleksandre Vučiću, pošto si pokorio državu i sve u njoj, ili gotovo sve, da te pitam: u čemu je to Srbija moderna, da li se radi na evoluciji našeg društva?
Da li se radi na dostupnosti obrazovanja, popravljanja njegovog kvaliteta, afirmaciji slobodnih udruživanja u sferi ideja ili kapitala, u davanju šanse običnom čoveku da pronađe i sebe i sopstveni život u sopstvenoj zemlji, ili mu je ova zemlja samo malo veća tamnica iz koje može da ode, ali samo u jednom pravcu?
Gde je to vrednosni sistem modernog društva a da je izvan tvoje lične priče? Gde je ono što u društvu stvaramo da bismo iznedrili najbolje? Da li ti misliš da to „najbolje“ određuje naprednjačka članska knjižica? Šta je sa onima izvan tvoje partijske države?
Naš duhovni društveni pad i ogleda se u tome što ništa ne poštujemo i ne vrednujemo.

Vlast stvara mržnju već godinama, jer time ubija solidarnost, svi postajemo instrument njene volje, sebične ovce za šišanje i klanje – po potrebi.
Zadovoljavamo se malim i opšta korupcija postaje kodeks ponašanja i očekivanja. Kad neko dođe na vlast, odmah misli da sve od njega počinje – „sve što je neko pre mene napravio nema vrednost“, oholost našeg duha sabrana je u kratkoj rečenici:“A sada ja“.
Kad neko dođe na vlast, odmah misli da sve od njega počinje – „sve što je neko pre mene napravio nema vrednost“, oholost našeg duha sabrana je u kratkoj rečenici:“A sada ja“
To rade primitivna društva u kojima je autoritet pojedinca jači od kolektivne svesti, jer nema evolucije, sećanja, jer da bi prevazišao prošlost, moraš je poznavati. Nema napretka ili je on minimalan.

Propuštaju se sve šanse društva iz razloga egoizma i pohlepe onih na vlasti koji uvek pronađu pokorne, gramzive da im služe ili se okoriste.
Od takvih ljudi i takvog ponašanja možemo se odbraniti samo jakim i na pravu zasnovanim demokratskim sistemom, gde se te pojave brzo sankcionišu, kao postizborno ponašanje Trampa u Americi. Demokratija mora da se zida i neprekidno brani.
Neće oni da upišu DS jer DS može da bude magnet za opozicione stranke i istaknute pojedince. I može da im se politika otme kontroli i pobegne iz ove sadašnje političke kreacije.

Jednostavno rečeno: plaše nas se. I zato je naš zahtev prema ovoj vlasti, zahtev koji može da okupi sve opozicione stranke i ukine bilo kakve razlike: bespogovorno oslobađanje svih medija.

To je uslov svih uslova za bilo kakve razgovore sa ovim režimom, sa ili bez posrednika iz EU.
Oslobađanje medija i povratak njihovoj funkciji da nepristrasno i istinito informišu javnost, a ne da zastupaju poziciju ili opoziciju. To je imperativ za normalizaciju društvenog i političkog života u Srbiji. To je uslov i za učestvovanje na izborima. Bez slobodnih medija učestvovanje na izborima je suicid.
Obavestićemo institucije Evrope i sveta, međunarodne organizacije, i srodne socijaldemokratske partije, šta ovaj režim radi Demokratskoj stranci. Da nas neupisivanjem sprečava da politički delujemo.

E, sad nas odmah upišite, ako ste država, i ako poštujete zakon.
(Autor je glumac i demokrata)
(Danas)

1611373575143.png

INTERVJU ZA OBJEKTIV

LAŽNI šef Lutovac krije Đilasovu podvalu: Lečić otkriva muljanje vredno 300.000 evra

– Jedva čekam da me Lutovac tuži - rekao je Lečić

Branislav-Lecic.jpg

22.01.2021.

Demokratska stranka nije na prodaju i nikada neće biti, poručuje u intervjuu za Objektiv predvodnik dela demokrata Branislav Lečić. On danas ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave protestuje i traži da ga što pre upišu kao predsednika Demokratske stranke koji je legalno izabran, za razliku od Zorana Lutovca, koji je, ističe, plaćenik Dragana Đilasa i politički falsifikat.

– Jedva čekam da me Lutovac tuži, zato što će tom prilikom moći da se sazna i gde je 300.000 evra od kamate koju je Đilas na konto duga vratio stranci. Voleo bih da objasne gde je završio taj novac, jer stranka nije videla ni dinar – poručuje Lečić.

Kako je Đilas pomislio da je DS toliko jeftin da može da ga kupi?

– Đilas je prvo otkupio dug koji je DS imao, otkupio ga je od banaka, i to je postao dug stranke prema Draganu Đilasu. Račun je blokiran i sve što se tamo nađe mora da ide na otplatu tog duga. Jedino pošteno jeste to što je Đilas obećao da kamatu od tog duga neće naplatiti stranci.

Šta se potom desilo s tim novcem?

– Na kraju je Đilas ispunio obećanje i odrekao se 300.000 evra kamate. Međutim, taj novac nije uplaćen na račun DS, nego na račun Fondacije Ljube Davidovića, čija je predsednica Lutovčeva Dragana Rakić. Taj novac nikada nije dospeo u stranku, uprkos našim zahtevima da se to razjasni. Nije bilo ni pomena od toga! Novac je jednostavno ispario, ne znamo gde je…

Hoćete da kažete da se novac čudnim putevima vratio onome ko ga je i dao?

– Verovatno je to Lutovac sa svojom Rakićkom iskoristio, ne znam gde i šta. Jedva čekam da me tuže, zato što će tom prilikom moći da se sazna i gde je taj novac. Lutovac sada galami, nek tuži, pa ćemo saznati sve njegove manipulacije, jasno nam je sve u milimetar. Mi papire imamo.

Lutovac tvrdi da su ti papiri falsifikovani.

– Jedini falsifikat je Zoran Lutovac, potpuno lažan predsednik DS. Za mene su glasali članovi, nema tu falsifikata. Falsifikat je on, ali pravi galamu da bi sakrio Đilasovu podvalu u DS.

Rekli ste da Lutovac viri iz Đilasovog džepa.

– Javna stvar je da Lutovcu platu daje Đilas, čovek je jednostavno zalepljen za njega, to je Đilasov projekat sa ciljem da se DS uništi, pokori.

Kako to da ranije niste prepoznali Đilasovu podvalu?

– Pa kako ne, ja sam pre dve i po godine, kad je bio izbor, konkurisao za predsednika, sa ekipom ljudi koji podržavaju Đinđićevu politiku. Tada kad sam govorio, zalepio sam na govornicu „DS nije na prodaju”. Video sam šta se dešava, da se kupuju odbori, da se kupuju ljudi, da Đilas plaća da se glasa za Lutovca. Rezultat kupovine je da je Lutovac potureni predsednik druge partije. Bilo bi pravedno i normalno da se učlani kod Đilasa u SSP i nek mu Đilas obezbedi da bude neki rukovodilac. To je jedino što je pošteno, a nas da ostavi na miru.

Ko je kriv za propadanje DS, sujeta ili novac?

– DS je istorija, ove godine je 101 godina od osnivanja i 31 godina od obnavljanja, to je nacionalna institucija. Đilasova ideja je da DS, ako već ne može da ga kontroliše, jednog dana usisa u svoju partiju, jer ima infrastrukturu. Đilas hoće DS zbog infrastrukture, priče i imidža. Sve je to trebalo upropastiti i pokrasti.

Šta očekujete od protesta ispred ministarstva?

– Očekujem poštovanje zakona. To je pitanje države, da ministarstvo obavi svoju funkciju, da nema političkog mešanja s vrha.

Piše: Marija R. Ilić

Sanjao sam ga pre nego što sam se probudio da pišam upravo lomio je macolom vrata barikadirane zgrade u kojoj su se brojali listići na izborima, iza njega usred zime stotine ljudi a desetine isto sa macolama a ja gledam iz perspektive lika što je u zgradi i drži ruku na vratima
Moj profesor tumačenja snova, smatrao je da treba "staviti ruku na staklo" nakon sna, radi interpretacije

Pogledajte prilog 770530

Branislav Lečić novi predsednik Demokratske stranke

Prema preliminarnim rezultataima, na glasanju je zabeležena izlaznost od 72,6 odsto.

Pogledajte prilog 770537

26.09.2020. 21:30

Glumac Branislav Lečić izabran je za predsednika Demokratske stranke, saopšteno je na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati Izborne skupštine.

Prema preliminarnim rezultataima, na glasanju je zabeležena izlaznost od 72,6 odsto.

Kako su saopštili iz te stranke, na Starom gradu nasilno je prekinuto glasanje, a osim tog incidenta, sve je proteklo u redu.

- Ovo je festival demokratije, svo koji su se osećali kao demokrate, mogli su da glasaju, ne samo oni koji su platili članarinu. Ovo je dan kada se obnavlja demokratija - rekao je Lečić.

On je pozvao da se sve demokrate ujedine i budu zajedno u ovom poduhvatu.

- Krajnje je vreme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobeda i najveća uloga i uradiću je onako kako što sam radio na sceni. Uspešno - poručio je Lečić.

Ranije danas, bivši poslanik DS Balša Božović rekao je da je na izborima koji organizuje deo DS došlo do incidenata i da su polomljene kutije i pocepani listići, a da su fizički napadnute članice izborne komisije DS na Starom gradu

link

.

После две године, опет је Србијанац на челу Демократске странке. Дочекасмо и тај дан! Нека је са срећом великом глумцу и надамо се успешном председнику "жутих"! Србијанци више никада не смеју да кормило Демократске странке препусте онима са резервном домовином.

Pa da, nema se posla na daskama, korona shebala i glumce, a ovo foliranje naroda sa reklamom za prostatu ne donosi neku lovu, pa brate U POLITICI JE SPAS !

Malo je verovatno da DS moze povratiti raniju velicinu, ali neke druge stranke koje imaju slicnu ideju mogu izaci na povrsinu i DS treba da se prikljuci tim strankama, a ne da pokusava da ih objedini pod svoje ime.

E sad, da li ce biti Srbije posle Vucica? To ne znam.
Teško da će *******ija ponovo doći na vlast.
Pre će komunisti nego oni.
Pa prodali su Srbiju Zapadu brate, bukvalno.
Uteraše nam ovaj hebeni neoliberkapitalizam koji je dobar samo za njih (tajkune), do jaja brate.

Tako da o BESPLATNOM PARKIRANJU , BESPLATNIM STANOVIMA, REGRESIMA i drugim vrednostima Slobinog Socijalizma možemo samo da gledamo u Žikinoj dinastiji ?

Teško da će *******ija ponovo doći na vlast.
Pre će komunisti nego oni.
Pa prodali su Srbiju Zapadu brate, bukvalno.
Uteraše nam ovaj hebeni neoliberkapitalizam koji je dobar samo za njih (tajkune), do jaja brate.

Tako da o BESPLATNOM PARKIRANJU , BESPLATNIM STANOVIMA, REGRESIMA i drugim vrednostima Slobinog Socijalizma možemo samo da gledamo u Žikinoj dinastiji ?
Bukvalno naredna vlast ti je DS.

E sad da li slavi 100 dana 2022. ili 2021. tu se već stručnjaci razilaze.

Bukvalno naredna vlast ti je DS.

E sad da li slavi 100 dana 2022. ili 2021. tu se već stručnjaci razilaze.

Pa ako ćete da nam vratite besplatno parkiranje, pare koje ste digli sa Kipra i firme koje ste između sebe izdelili posle 5-tog oktobra ?

A i Ruška da onih 50 miliona dolara uplati u humanitarne fondove (valjda se okamatila dovoljno do sad) za decu bez roditelja, vrtiće, škole, puteve i td i td, kao svaki pravi srpski patriota.

Pa da razmotrimo ?

Al izgleda mi, ništa od toga, ne da Ružica dolare.

A i srbi ne vole baš *******iju ?
__________________________________________________________________________________________________________
Mrzim bandu koja me je bombardovala, a da joj ništa nažao učinio nisam!

Pogledajte prilog 844135

INTERVJU ZA OBJEKTIV

LAŽNI šef Lutovac krije Đilasovu podvalu: Lečić otkriva muljanje vredno 300.000 evra

– Jedva čekam da me Lutovac tuži - rekao je Lečić

Branislav-Lecic.jpg

22.01.2021.

Demokratska stranka nije na prodaju i nikada neće biti, poručuje u intervjuu za Objektiv predvodnik dela demokrata Branislav Lečić. On danas ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave protestuje i traži da ga što pre upišu kao predsednika Demokratske stranke koji je legalno izabran, za razliku od Zorana Lutovca, koji je, ističe, plaćenik Dragana Đilasa i politički falsifikat.

– Jedva čekam da me Lutovac tuži, zato što će tom prilikom moći da se sazna i gde je 300.000 evra od kamate koju je Đilas na konto duga vratio stranci. Voleo bih da objasne gde je završio taj novac, jer stranka nije videla ni dinar – poručuje Lečić.

Kako je Đilas pomislio da je DS toliko jeftin da može da ga kupi?

– Đilas je prvo otkupio dug koji je DS imao, otkupio ga je od banaka, i to je postao dug stranke prema Draganu Đilasu. Račun je blokiran i sve što se tamo nađe mora da ide na otplatu tog duga. Jedino pošteno jeste to što je Đilas obećao da kamatu od tog duga neće naplatiti stranci.

Šta se potom desilo s tim novcem?

– Na kraju je Đilas ispunio obećanje i odrekao se 300.000 evra kamate. Međutim, taj novac nije uplaćen na račun DS, nego na račun Fondacije Ljube Davidovića, čija je predsednica Lutovčeva Dragana Rakić. Taj novac nikada nije dospeo u stranku, uprkos našim zahtevima da se to razjasni. Nije bilo ni pomena od toga! Novac je jednostavno ispario, ne znamo gde je…

Hoćete da kažete da se novac čudnim putevima vratio onome ko ga je i dao?

– Verovatno je to Lutovac sa svojom Rakićkom iskoristio, ne znam gde i šta. Jedva čekam da me tuže, zato što će tom prilikom moći da se sazna i gde je taj novac. Lutovac sada galami, nek tuži, pa ćemo saznati sve njegove manipulacije, jasno nam je sve u milimetar. Mi papire imamo.

Lutovac tvrdi da su ti papiri falsifikovani.

– Jedini falsifikat je Zoran Lutovac, potpuno lažan predsednik DS. Za mene su glasali članovi, nema tu falsifikata. Falsifikat je on, ali pravi galamu da bi sakrio Đilasovu podvalu u DS.

Rekli ste da Lutovac viri iz Đilasovog džepa.

– Javna stvar je da Lutovcu platu daje Đilas, čovek je jednostavno zalepljen za njega, to je Đilasov projekat sa ciljem da se DS uništi, pokori.

Kako to da ranije niste prepoznali Đilasovu podvalu?

– Pa kako ne, ja sam pre dve i po godine, kad je bio izbor, konkurisao za predsednika, sa ekipom ljudi koji podržavaju Đinđićevu politiku. Tada kad sam govorio, zalepio sam na govornicu „DS nije na prodaju”. Video sam šta se dešava, da se kupuju odbori, da se kupuju ljudi, da Đilas plaća da se glasa za Lutovca. Rezultat kupovine je da je Lutovac potureni predsednik druge partije. Bilo bi pravedno i normalno da se učlani kod Đilasa u SSP i nek mu Đilas obezbedi da bude neki rukovodilac. To je jedino što je pošteno, a nas da ostavi na miru.

Ko je kriv za propadanje DS, sujeta ili novac?

– DS je istorija, ove godine je 101 godina od osnivanja i 31 godina od obnavljanja, to je nacionalna institucija. Đilasova ideja je da DS, ako već ne može da ga kontroliše, jednog dana usisa u svoju partiju, jer ima infrastrukturu. Đilas hoće DS zbog infrastrukture, priče i imidža. Sve je to trebalo upropastiti i pokrasti.

Šta očekujete od protesta ispred ministarstva?

– Očekujem poštovanje zakona. To je pitanje države, da ministarstvo obavi svoju funkciju, da nema političkog mešanja s vrha.

Piše: Marija R. Ilić
cekaj, on ceka da ga ovaj tuzi da bi se ispitalo gde je novac

pa nece on da ga tuzi u vezi tih para , nego u vezi neceg drugog, tako da te pare nece biti dokaz u procesu

posto je glumac faktor u ds-u , treba da angazuje advokata , da tuzi on lutovca zbog tih para

1611783237825.png

„Apsolutista – to sam JA“

Čuh da Lutovac hoće da me tuži, da sam po njemu kriv za sve i svašta. Jako bih voleo da se osmeli na taj čin. Zašto? Zato što ćemo videti sva njegova kršenja Statuta, i razna druga nepočinstva, koja su ponižavala i zaposlene u Sekretarijatu i samohrane majke i demokrate osnivače i one koji su ceo život proveli u Demokratskoj stranci.

Apsolutista - to sam JA 1

Piše: Branislav Lečić 27. januara 2021

A trešnja na tortu biće mi činjenica što ćemo članovi Demokratske stranke i ja, a bogami i javnost, najzad, saznati gde su to nestale pare iz Fonda “Ljuba Davidović”, koje je na ime kamate na dug Demokratske stranke prema Draganu Đilasu on uplatio u taj Fond, za DS. Radi se o sumi od 300.000 evra.
Tom sumom raspolagali su isključivo Zoran Lutovac i Dragana Rakić, kao najodgovornija lica za finansijsko poslovanje Fonda i Demokratske stranke. I pored niza zahteva članstva na glavnim odborima DS-a da se izveštaj o tim sredstvima uplaćenim za stranku podnese, to se nikada nije desilo. Niti imamo izveštaj, ni bilo kakvo objašnjenje.

Novac je ispario. Tu se, izgleda, radi o našim džepovima, Ex Predsedniče! Otuda se može razumeti, ako ništa bar pretpostaviti, grčevito držanje za krnji DS, krnje predsedništvo i krnju politiku. Jer, izgleda, ne samo da se zavukao u Đilasov džep, neki prstići su, izgleda, otišli i malo dalje – i u naše džepove.
Na delu je veliki festival licemerja. U ovom slučaju radi se o malim igračima, a svi, izgleda, uče od velikoga. Aleksandar Vučić je jasno pokazao kako i na koji način manipulisati i našim osećanjima i uverenjima. Apsolutizam podrazumeva autoritet koji se može stvoriti strahom i ucenom, ali autoritet se može stvoriti i poštovanjem.

Jedini autoritet koji ja priznajem je taj, da neko ono što misli to i govori, a ono što govori to i radi, tad možeš na osnovu dela da sudiš o čoveku. I zato nastojmo da su nam dela izraz naše i misli i volje i duše, jer ona su jedina verodostojna legitimacija ko sam to ja.

Nažalost, autoritarizam koji je na delu, od pre svega, našeg “velikog tate”, počiva na želji da se sakrije istina. Jer, istina i leči i ubija. A šta je istina savremenih apsolutista – od onih sitnih, koji se samo prilagođavaju situaciji, i zaklanjaju iza velikih reči i poštenja, do onih krupnih, koji nas tako beskrupulozno uporno i dugo lažu, da na kraju, i poverujemo. I tu nastane velika prevara. Kako obarati “velikog oca nacije”?! Kako atakovati na rođenu državu, jer oni se uvek poistovete sa državom – “Država, to sam ja”! DS, to sam ja – Lutovac.

Ta potreba da se identifikujemo sa državom, partijom, institucijom, klubom, je naša potreba da se zaštitimo, jer nismo sigurni, ili nešto varamo, kraduckamo, nešto smo licemerni. Svaki tor je neka zaštita. Kad nema sistema, čovek ne može da podnese da je sam, suviše je rizično, meta je, ali, demokratija jeste baš to. Demontaža licemerja.

Nazvati pojave i stvari onakvima kakve one zaista jesu. Iskustvo nam je pokazalo -kad odlepimo plakate apsolutizma, kad ih pocepamo, iza njih je uvek lična korist, gramzivost, sebičnost, i nepoštenje.

Svaki apsolutista na vlasti troši resurse naših života, jer smo, za to vreme dok smo se lagali, mogli da iskoristimo istinu kao lek i da ozdravimo, i da se mobilišemo, i da zaista nešto uradimo sa svojim društvom, u najmanju ruku da napravimo sistem koji će nas osigurati od takvih, i definitivno nas usmeriti ka ostvarenju naših individualnih i kolektivnih ambicija.

Tad će se u društvo vratiti i vera i nada. Idealan čovek ne postoji. Savršen još manje. Ali, postoji namera da budemo bolji. Sama ta namera nas pokreće. Demokratija kao poredak to omogućava. Neprekidno izražavanje različitosti, potreba za empatijom i razumevanjem, za popravljanjem društva i za iskorišćavanjem svih potencijala koji u njemu postoje.

Mit je društvu potreban kao koren, ne kao cilj. Mitovi su kao stare knjige. Traže savremen prevod da bi se i čitale i razumele. Nije naš problem što imamo mit i dugu istoriju, naš problem je što nemamo savremen i pošten tretman, tj. prevod. Da bismo motivisali naše, pre svega mlade, da oslanjajući se na svoj koren stvaraju svoj, autentičan mit. O državi i naciji kojoj pripadaju.

Jedini apsolutizam koji bismo mogli da priznamo svi jeste prosvećeni apsolutizam.

Ali, kako iznedriti takav, pored konstantnog zaglupljivanja kroz medijski mejnstrim šunda, kiča i poniženja ljudskog duha. Mi sami pljujemo u svoj čisti izvor. Ne razlikujemo izvor od bare. Apsolutista koji želi da ukrade mora i da prevari.

Zato plakat mora biti rodoljubiv i herojskog naboja, da niko ne bi video šta mi rade ruke, tj. prsti. Voleo bih da se mi vratimo magiji naših života.
Ovo što ću vam sad reći nije mađioničarska veština. Zamislite parlament, Skupštinu u kojoj sede ljudi koji ozbiljno misle, koji su birani da pojedinačno odgovore na zahtev zastupanja ljudi koji su ih birali, od kojih imaš šta da naučiš, a ne samo da čuješ.

U kojem vam je važno da i sami kao gledalac ili slušalac učestvujete, jer vam oni pomažu da protumačite svet u kojem živite. Koji donose zakone od kojih odahnete, a ne iz besa vrisnete. I shvatite da je besmisleno da varate državu zato što ona ne vara vas.

A mi smo se navikli da mrzimo. Počinjemo da se navikavamo da moramo da korumpiramo, i budemo korumpirani, jednom rečju – nepošteni, zatim neiskreni, i očekujemo da će to neko sam da reši. Suviše pretenciozno.

Ovaj mađionačarski trik je posledica onoga što treba da obavimo sa sobom – da uzmemo beli papir ispred sebe, od vrha do dna po sredini udarimo crtu vertikalnu, s leve strane napišemo sve ono što mi kod sebe smeta, a s desne strane napišemo sve ono što mi prija. A naslov neka bude:”Samo iskreno”.
Kad podvučete crtu, na veliko vaše iznenađenje saznaćete koliko vi podržavate ovaj sistem ovakav kakav jeste i koliko on podržava vas ovakve kakvi jeste. Tu postoji savršena simetrija. Na onom mestu gde povučete horizontalnu crtu trebalo bi da se desi tačka vaše promene. Reći ćete: suviše je teško, navikao sam se, navikli smo se.

A ja vam kažem: stare navike menjaju se isključivo novim.

Ako ne uspeš sam sebe da promeniš, ne može se promeniti ni sistem. I to je istina koju neko najzad mora da vam kaže. Čekanje da to reši neko drugi je samo prebacivanje odgovornosti i jedino što može da iznedri jeste apsolutizam koji imamo.

*Autor je glumac i demokrata.

Ne bavim se aktivno politikom,jer sam uveren da je ona krilatica:Politika je k....va,zaista u pravu.Medjutim,kao misleci covek,jedina stranka u koju duboko verujem,to je demokratska stranka u bilo kojoj zemlji na svetu.Ovo sto se dogadja kod nas,da se opozicione stranke medju sobom postavljaju kao krajnje
neprijateljske,zaista je odvratno.Mislim da u srbiji jod dugo nece biti pravih politickih stranaka.Zasto ? Pa mi kao narod,kao pojedinci,nemamo evropsku
zrelost.Suvise dugo (pet vekova) bili smo pod okupacijom jedne primitivne sile,mislim na Tursku,koja nas je "okovala",koja nam nije dozvolila nikakav
kurtoroloski uzlet duha,ostali smo zarobljenici srednjeg veka.To se vidi svaki put,kada se suocimo sa naprednim idejama,koje zraci iz evropskih zemalja
prema nama,ali kod nas nema odziva.Mislim da je vece u sredu dvadeset sedmog januara,reklo sve....

1612159121203.png

Lečić: Cilj sporazuma Telekoma i Telenora slabljenje SBB-a

Grupa isključenih članova Demokratske stranke koje predvodi Branislav Lečić ocenila je da aktuelni predlog sporazuma Telekoma i Telenora ima za cilj da se kompanija SBB oslabi kako ne bi predstavljala pretnju rejtingu vladajuće političke organizacije, odnosno Srpske napredne stranke.

1612159228175.png

Piše: Beta 31. januara 2021

U saopštenju je navedeno da je ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu uz stavljanje infrastrukture Telekoma Srbija na raspolaganje Telenoru pod povlašćenim uslovima, sačinjen isključivo s ciljem da se jedan učesnik na tržištu medijskih sadržaja, SBB, oslabi.

„Uloga države je da definiše pravila tržišnog učešća, štiti i podstiče konkurenciju putem svojih institucija, a država koja svojim svesnim činjenjem krši pravila koja je sama donela, čime ugroža položaj bilo kog učesnika na tržištu, smatra se državom pravne nesigurnosti“, saopštili su isključeni članovi DS.

Oni su u saopštenju ocenili da taj sporazum predstavlja još jednu u nizu demonstracija sile u cilju zaštite interesa vladajućeg režima, odnosno pružanja poruke šta se može desiti organizaciji, privredniku, građaninu ako nije po volji vladajućem režimu.

Pogledajte prilog 851256
Lečić: Cilj sporazuma Telekoma i Telenora slabljenje SBB-a
Grupa isključenih članova Demokratske stranke koje predvodi Branislav Lečić ocenila je ********
Друже Комшо, САБАХАЈРАЛА! :)
Од када је Милентије Павловић, командир станице Горње поље и стечајни управник Жутог предузећа,
постао еХперт за телекомуникације? z:lol: Јел' ишао на курс на Кубу или 'нако?
Такође, зашто га протежираш када он није дерпе? Да ли би могао то објаснити?
Tri-karte-za-Holivud-02.jpg

1612570306626.png

Lečić brani Đelića: Nije Boža sam

Branislav Lečić, glumac i predsednik frakcije isključenih članova Demokratske stranke, juče je na svojim profilima na društvenim mrežama objavio tekst u kome podržava nekadašnjeg ministra u prvoj vladi Zorana Đinđića Božidara Đelića.

Lečić brani Đelića: Nije Boža sam 1

Piše: P. D. 05. februara 2021. 22.32

„Šta je to toliko razjarilo ovaj režim da iz svih tabloidnih topova pucaju već danima po Božidaru Đeliću, nakon njegovog gostovanja na N1 u emisiji Pressing, kod Jugoslava Ćosića?

Čemu toliko uznemirenje i tolika količina mržnje? Uravnoteženijeg, iskrenijeg i posvećenijeg patriotu i ekonomskog stručnjaka od njega skoro da nisam sreo.

Znam zašto mirni, racionalni i iskreni ljudi nisu poželjni. Bez ikakve mere i ukusa, pregršt izmišljotina, napada se svako ko govori istinu! Hipnotička predstava režima je u opasnosti čim se posumnja u nju.

Zato armija botova, tabloida, režimske propagandne mašinerije štiti iluziju uspešnosti i gigantskih dostignuća ove vlasti, proglašavajući svaku istinu za laž, a svaku ličnost sa integritetom i znanjem za lažova! Lopovi, lažovi, koristoljubive hulje i podlaci ne vide ni svet ni ljude drukčije nego opisuju sebe u ogledalu. Jadno li je društvo koje nikog i ništa ne poštuje. Neće ništa da čuje, nego kao horda lošeg đaka, horski ponavlja uvežbano lajanje i vežba vođino zavijanje.

Otporni smo mi na to! Nije Boža sam!

Istina uvek pronađe svoj put i ne zaboravite, na kraju, uvek pobedi!“, navodi se u objavi Lečića.

1612672053076.png

Lečić: Vratili smo otetu DS (VIDEO)

Političar i glumac Branislav Lečić je odgovarajući na pitanja građana sa društvenih mreža za portal Danasa izjavio kako nije učestvovao u otimanju Demokratske stranke, već da je grupa koju okuplja „oteto vratila“.

Lečić: Vratili smo otetu DS (VIDEO) 1

Piše: Miloš Đošić 06. februara 2021. 20.11

„Nikada niko nije oteo DS od ovih ljudi koji su sa mnom. Tu je do 5.000 ljudi, što je ozbiljan broj ljudi koji su me glasali. Jednostavna poruka jeste – mi smo oteto vratili“, kazao je Lečić.

Prema njegovim rečima, aktuelna dešavanja tiču se spašavanja, a ne gašenja DS-a.

„To što otimači žele da to bude njihovo vlasništvo je drugi problem. Neće im to proći“, poručio je Lečić.

On je podsetio da su DS 1919. osnovali intelektualci i umetnici u cilju formiranja modernog demokratskog društva, a stranka je obnovljena 1989. godine.
Uloga Zorana Lutovca je, kako ja naveo, da DS drži pod kontrolom u okviru opozicionih stranaka.

„Naravno da je bio problem nekim ambicioznim opozicionim liderima koji su želeli da preuzmu primat u opoziciji pa su onda poturili predsednika, u ovom slučaju Zorana Lutovca“, izjavio je Lečić.

On se osvrnuo i na optužbe da je njegov motiv za politički aktivizam dolazak do fotelje.

„Branislav Lečić nikada nije čeznuo ni za kakvom foteljom, izabrao je profesiju koja nema nikakve veze sa foteljašenjem. Naprotiv, jako otvoreno i direktno je razgolićen na sceni u smislu duše, emocije i svog mentala. Bilo koja primedba da tražim bilo kakve fotelje je potpuno besmislena i netačna“, naveo je Lečić.

Šta misli o Miroslavu Miki Aleksiću? Da li smatra da je opozicija, uključujući i njega, uništila proteste „Jedan od pet miliona“? Vidi li Mariniku Tepić na čelu opozicije?
Odgovore na ova pitanja potražite na zvaničnom Instagram profilu lista Danas – @danas.rs.

Back