Brak

:think: pa ne znam bas...ako moje dete bude zeleo da ostane samac i ne bude mu pod obavezno da ima porodicu i decu necu se smatrati neuspesnom u zajednici....svako je kovac svoje srece....

Brak je danas ugrožen činjenicom da deca pre nekih 30tak godina pa do danas nisu odgajana u duhu zajedništva nego u duhu "američke individualnosti" ono tipa "sam sam sebi dovoljan"..
Život nas uči da kad tad dodje KAJANJE...čovek živi sam dok je sposoban da leči svoju samoću kretanjem...kada dodju poznije godine...život postaje sve tužniji i tužniji...i na kraju obično umire sam...a neki daleki rodjaci se otimaju za imovinu...:roll:

Брак је заједница у којој знаш да ћеш са том особом да дочекаш старост.

Poslednja izmena:
Brak...e to je "ono" zbog čega sam dobila duplo za pranje i peglanje a izgubila vjeru u ljubav

Пере машина а не ти. Ти само убацујеш и простиреш.

Што се тиче пеглања, то је омиљени спорт жена које воле да себе представе као жртве.

Ем је изговор да се не изађе са мужем - "Види колика ми је гомила за пеглањееее..."

А онда, чим муж нестане из куће, седају на телефон и кењају најбољој другарици како су се зајебале у животу.

Poslednja izmena od moderatora:
Žalosno je što je za mnoge mlade dame brak izgovor da se provuku kroz život. Isto tako je tužno čuti od muškarca da se oženio jer mu je bilo vreme, ništa ljubav ili želja za stvaranjem zajedničke budućnosti.

Brak je ono što od njega napravite.... Žaljenje na kućne probleme kao na najveći životni problem je nerealno kada je po veoma pristojnim cenama moguće kupiti bezbroj kućnih pomagala koji će mrske poslove obavljati umesto vas oboje. E sad, to što je lakše peglati i vajkati se nad sudbinom nego kvalitetno provodti vreme sa osobom koju ste izabrali (pa videli da se ne ponaša kako ste zamislili već po sopstvenim shvatanjima života) to je već stvar linije manjeg otpora

Ja se pitam kad je brak postao "oabveza"?--pa da zbog te "obaveze" neki ljudi ne žele da se venćavaju ili stupaju u neku dužu vezu
I koja je to tačno obaveza koje nema u "slobodnoj" vezi?

Sa te strane se uvek nasmejem kad u "ženskoj" i sličnoj štampi naletim na članak o tome kako je početak kraja onda kada supružnici počnu jedno drugo da uzimaju zdravo za gotovo... Ne znam kako bih mogla da živim sa žmuom pitajući se da li će danas doći kući.... Po meni, tek kada si siguran da ste oboje tu gde jeste zato što to želite moguće je dalje graditi i nadograđivati brak ili bilo koji drugi odnos... Opet, još uvek nam je jednocifren broj godišnjica pa možda i nisam najmerodavnija da sudim o tome...

Било би добро да се у свим срединама повремено оганизују скупови слободних мушкараца и женски ради упознавања,јер многи тешко сами налазе одговарајућу особу супротног пола и то је доста велики проблем у Србији.

Од како сам се оженио, ја сам се препородио. Некако ми се чини да је то једна од бољих ствари које сам у животу урадио.

Требало би да је уобичајено. И било је некад. Међутим,породица као основа се непрекидно девастира намерно и плански. Открили су да тако лакше манипулишу људима.

Требало би да је уобичајено. И било је некад. Међутим,породица као основа се непрекидно девастира намерно и плански. Открили су да тако лакше манипулишу људима.

Covek u svojoj prirodi NIJE MONOGAMNO BICE.

U bark je NATERAN.

Covek u svojoj prirodi NIJE MONOGAMNO BICE.

U bark je NATERAN.

Јел тако? Можда , Блајбингеру. Но, то је психологија и биологија. Ја сам на жалост, затуцани романтик. Мени је добро и овако. И не би мењао.

1. ДЕФиНИЦИЈА: Брак је законска ОБАВЕЗА Мушкарца и Жене ДА ЖИВЕ У ЗАЈЕДНИЦИ.:per: Ако двоје људи живе заједно а нису законски и потписима обавезни да живе заједно, онда то није Брак.

2. ЈЕДИНИ ЦИЉ брака: ДА СЕ ОНА ДРУГА СТРАНА ЗАКОНСКИ НАТЕРА ДА ДЕЛИ СВЕ У ЖИВОТУ СА ОНОМ ПРВОМ СТРАНОМ.:zcepanje:

3. Брак је као и фирма, мафија, држава, општина...било која законом уређена друштвена заједница.

4. Неписан ЗАКОН БИЛО КОЈЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НАЛАЖЕ да МОРА да постоји ВОЂА, тј. ПРЕДСЕДНИК те Заједнице, тј. онај који доноси одлуку о било чему што се тиче чланова заједнице и саме Заједнице. Иначе, Заједница не може опстати. ДАкле: прича да су брачни партнери равноправни у браку, је ТЕШКА лаж! Ако није и тежа од тога! :hahaha:

5. ПРИРОДНА СВРХА БРАКА не постоји. ЗАТО ШТО: силом не можеш нтерати никога да ради нешто што им се не допада. Можеш да успеваш једно кратко време, али на дуже стазе НЕЋЕШ МОЋИ. Јер ће тај једноставно изаћи из брака.

6. Улазак у брак особама које имају поштен приступ животу и људима НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ!! НИКАД, НИКАД ни у ВЕКОВЕ ВЕКОВА. АМИН! Ево зашто: Зато јер ће бити ГУБИНИК у БРАКУ.

Кратка анализа/ДОКАЗ ситуације: Постоје само две могућности:
А) Да је друга страна поштено заинтересована да живи у браку.
Б) ДА друга страна је заинтересована само да се окористи тј. употеби другу страну за своје потребе.

НИ У КОМ СЛУЧАЈУ, тј. Нити случај А нити случај Б је немогуће сазнати о каквој се особи ради, све док не потпишеш. (А онда ти је касно).
Случај А је једноставан и не треба га анализирати.
СЛУЧАЈ Б: друга страна је незаинтересована за поштен однос према Заједници, већ хоће само да се што више сама окористи. Без обзира шта да урадиш, она друга страна неће променити став. Јер не може да промени своју природу, све и дда хоће. (А неће ! :hahaha:). Дакле, или ће те оробити, или ће изаћи из брака, ако види да не успева да те ороби.

Паметноме доста. Нажалост, они што поштено гледају на БРАК немају ту памет да ово виде. Те су осуђени на неуспех!!

ЗАКЉУЧАК: AKO POШTENO GLEDAШ NA BRAK I VERUJEШ DA SU SUPRUЖNICI PODJEDNAKI - NE ULAЗИ U BRAK!

Poslednja izmena:
1. ДЕФиНИЦИЈА: Брак је законска ОБАВЕЗА Мушкарца и Жене ДА ЖИВЕ У ЗАЈЕДНИЦИ.:per: Ако двоје људи живе заједно а нису законски и потписима обавезни да живе заједно, онда то није Брак.

2. ЈЕДИНИ ЦИЉ брака: ДА СЕ ОНА ДРУГА СТРАНА ЗАКОНСКИ НАТЕРА ДА ДЕЛИ СВЕ У ЖИВОТУ СА ОНОМ ПРВОМ СТРАНОМ.:zcepanje:

3. Брак је као и фирма, мафија, држава, општина...било која законом уређена друштвена заједница.

4. Неписан ЗАКОН БИЛО КОЈЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НАЛАЖЕ да МОРА да постоји ВОЂА, тј. ПРЕДСЕДНИК те Заједнице, тј. онај који доноси одлуку о било чему што се тиче чланова заједнице и саме Заједнице. Иначе, Заједница не може опстати. ДАкле: прича да су брачни партнери равноправни у браку, је ТЕШКА лаж! Ако није и тежа од тога! :hahaha:

5. ПРИРОДНА СВРХА БРАКА не постоји. ЗАТО ШТО: силом не можеш нтерати никога да ради нешто што им се не допада. Можеш да успеваш једно кратко време, али на дуже стазе НЕЋЕШ МОЋИ. Јер ће тај једноставно изаћи из брака.

6. Улазак у брак особама које имају поштен приступ животу и људима НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ!! НИКАД, НИКАД ни у ВЕКОВЕ ВЕКОВА. АМИН! Ево зашто: Зато јер ће бити ГУБИНИК у БРАКУ.

Б) ДА друга страна је заинтересована само да се окористи тј. употеби другу страну за своје потребе.

НИ У КОМ СЛУЧАЈУ, тј. Нити случај А нити случај Б је немогуће сазнати о каквој се особи ради, све док не потпишеш. (А онда ти је касно).
СЛУЧАЈ Б: друга страна је незаинтересована за поштен однос према Заједници, већ хоће само да се што више сама окористи. Без обзира шта да урадиш, она друга страна неће променити став. Јер не може да промени своју природу, све и дда хоће. (А неће ! :hahaha:). Дакле, или ће те оробити, или ће изаћи из брака, ако види да не успева да те ороби.

Паметноме доста. Нажалост, они што поштено гледају на БРАК немају ту памет да ово виде. Те су осуђени на неуспех!!

ЗАКЉУЧАК: AKO POШTENO GLEDAШ NA BRAK I VERUJEШ DA SU SUPRUЖNICI PODJEDNAKI - NE ULAЗИ U BRAK!

Necu da citam.......:) Lici mi kao opomrna za iskljucenje struje

Исправно је постављати питања, али само онда, кад те одговор занима. Међутим, цивилизаија и сифилизација су , очитгледано паралелени процеси.
Дакле, озбиљно бркаш Брак и регистарацију у општини. То су две различите ствари и немају никакве везе једна с другом. Венчање је сасвим другачији чин, од општинског потписивања папира. Не сумњам да су негативна искуства чста у данашње време, колико и позитивна, ал, ко није падао, није ни летео. Брак то јест, венчање су дубоко интиман акт, а регистарација у општини служи неким сасвим другим стварима. на пример, да се деца заштите , у колико се предомислите, то јест, ако сте се оженили незрели за брак, или ако сто упли у брак дупетом, па сте утврдили да ипак не можете да издржите да кроз цео живот идете дупетом. Кад се уђе срцем, ситуација је чистија. Брак сваком ( и свечано венчање) препоручујем, а за регистрацију ме заболе.

Back