Брак са странкињом

1. Да ли ја могу уговорити склапање брака у Србији и без њеног физичког присуства?
2. Да ли судски тумач за руски језик мора бити присутан при склапању брака и колико те је то коштало?

Vrlo je moguce da se to razlikuje od opstine do opstine, ali moj muz i ja smo jos ziveli u Srbiji kad smo se vencali i kad je on otisao da zakaze vencanje (pretpostavljam da se to odnosi na tvoje prvo pitanje (ugovaranje sklapanja braka)) opstinski sluzbenici su zahtevali da dodjem i ja. Mi smo se bas cudili tome, pa nije on hteo da se venca samnom bez mog prisustva, nego samo da nam zakazu vencanje. :eek:

Nasao sam bas korisne informacije na ovoj temi, hvala svima i nek vam je sa srecom :)
Imam par pitanja, jer i ja planiram nesto slicno:

1. Posto ona dolazi turistickom vizom koja vazi 90 dana, verovatno da to ne ogranicava da se sklopi brak? Citao sam da je valjda u Holandiji tako nesto zabranjeno.

2. Kada stranac dodje kod nas, ja verovatno moram da prijavim policiji njeno mesto boravka istog dana?

3. Posle sklapanja braka, pre isteka turisticke vize mora da se trazi dozvola za privremeni boravak. E sad kaze ovde uverenje od cega bi se izdrzavali, ja studiram, ali izdrzavanje ne bi bilo problem jer mi moji pomazu... Verovatno mi onda treba neko pismeno uverenje od roditelja, ili mozda transferi novca na bankovnom racunu?

1. Posto ona dolazi turistickom vizom koja vazi 90 dana, verovatno da to ne ogranicava da se sklopi brak? Citao sam da je valjda u Holandiji tako nesto zabranjeno.
Не ограничава. Чим она дође одмах идите код матичара и закажите венчање. У року од неколико дана ће бити твоја супруга, уколико је припремила све неопходне документе. Где хоћеш да је жениш, у Холандији или Србији?

2. Kada stranac dodje kod nas, ja verovatno moram da prijavim policiji njeno mesto boravka istog dana?
Тако је. У року 24 х. Тј. максимално следећег дана од уласка у државу. То се зове БОРАВИШНА дозвола. Процедура је једноставна и завршава се за неколико минута у МУП-у.

3. Posle sklapanja braka, pre isteka turisticke vize mora da se trazi dozvola za privremeni boravak. E sad kaze ovde uverenje od cega bi se izdrzavali, ja studiram, ali izdrzavanje ne bi bilo problem jer mi moji pomazu... Verovatno mi onda treba neko pismeno uverenje od roditelja, ili mozda transferi novca na bankovnom racunu?

Привремени боравак ћеш тражити на основу брака. Е сад није потребно да имаш стално запослење, (ако га већ немаш), већ друге гаранције. Стање на банк. рачуну није лоша идеја, као и ако ти отац има пензију, он може гарантовати за њу. Ако имаш некретнину на своје име такође није лоше. Све у свему, ДРЖАВИ је потребно уверење да она неће бити на ТЕРЕТУ државе.

Poslednja izmena:
Hvala puno ;)
Ovde bi sve zavrsili, nego reko da proverim da nema nekih smetnji sto dolazi kao turista, a za privremeni boravak mi je mozda najbolje da od jednog roditelja donesem ugovor o radu i nesto napisano da se slaze oko izdrzavanja... valjda bi to bilo dovoljno. Ili mozda da dodje licno.
Kada tacno zapisem sta mi sve treba od papirologije i proceduru, zalepicu ovde za slucaj da nekom zatreba, i javljam kako je bilo (mada je to tek za koji mesec).

ju velkam :mrgreen:
Ovde bi sve zavrsili, nego reko da proverim da nema nekih smetnji sto dolazi kao turista
, vecinom i dolaze kao turistinje, ako su strankinje, kako bi drukcije :mrgreen:
a za privremeni boravak mi je mozda najbolje da od jednog roditelja donesem ugovor o radu i nesto napisano da se slaze oko izdrzavanja... valjda bi to bilo dovoljno. Ili mozda da dodje licno.
Ne bi ti bilo lose da odes unapred tamo gde treba i da se informises, sta je sve potrebno sa dozvolu privremenog boravka, i sta je sve potrebno od papirologije za brak. ;)
Kada tacno zapisem sta mi sve treba od papirologije i proceduru, zalepicu ovde za slucaj da nekom zatreba, i javljam kako je bilo (mada je to tek za koji mesec).
Zalepi obavezno, jer ko zna kome ce trebati. Svak informacija je dobrodosla i korisna. :ok:

P.S. I ja za koji mesec. Mozda u isto vreme potrefimo :bye:
пока :super:

Back