Brak sa strankinjom u Srbiji

Pozdrav!
Pisem ovde jer imam neka pitanja pa ako ima neko ko prati,cenio bih pomoc.Zelim se ozeniti strankinjom.Konkretno me brine deo u kome pise da mora imati dokaz o sredstvima za izdrzavanje.Potpada li pozivno pismo i moje obavezivanje o izdrzavanju tj. snosenju troskova pod to ili mora imati kao neki svoj kesh na svom racunu?Zaposlen sam i mislim da mi ne bi bio preveliki problem da snosim trosak zajednickog zivota...
Svaka informacija bi mi mnogo znacila
Hvala

Колико се сјећам доказ о средствима за издржавање мораш предоставити ти а не она. То је обавезан папир приликом склапања брака. Ако си запослен и имаш нормалну плату то онда није проблем. Једноставно ти напишу у твоој фирми колико просјечно зарађујеш и то је довољно као доказ.

Колико се сјећам доказ о средствима за издржавање мораш предоставити ти а не она. То је обавезан папир приликом склапања брака. Ако си запослен и имаш нормалну плату то онда није проблем. Једноставно ти напишу у твоој фирми колико просјечно зарађујеш и то је довољно као доказ.

Citao sam negde da,kao, ona bi morala da ima sredstva(i to 4000 evra na racunu ovde u srbiji, jer je to ukupna prosecna godisnja zarada u srbiji)
Nadam se da mozemo proci sa pozivnim pismom i da dokazem da sam stalno zaposleni i da mogu da snosim potrebne troskove.
4000 evra nije malo...

Најтачнију информацију ћеш наћи на сајту министарства унутрашњих послова - одјел за рад са странцима. Тамо би требало све бити указано. Ако у нешто ниси сигуран само њих контактирај. Сви остали извори информација су непоузадни. Закони се стално мијењају, људи заборављају итд. Ја сам кроз све то пролазио прије десетак година када сам се женио странкињом али половине ствари у вези папира се више не сјећам. Знам само да је било прилично компликовано.

Најтачнију информацију ћеш наћи на сајту министарства унутрашњих послова - одјел за рад са странцима. Тамо би требало све бити указано. Ако у нешто ниси сигуран само њих контактирај. Сви остали извори информација су непоузадни. Закони се стално мијењају, људи заборављају итд. Ја сам кроз све то пролазио прије десетак година када сам се женио странкињом али половине ствари у вези папира се више не сјећам. Знам само да је било прилично компликовано.
Raspitacu se naravno.
Nadam se da mogu da izbegnem taj trosak od 4000 evra,sve ostalo je manji problem.
Ako ona moze da dodje na 30 dana,recimo,pa da tokom boravka ovde podnesemo papire za privremeni boravak i za vencanje...mislim da bi to odgovaralo najvise...ali,videcemo
Hvala na odgovorima
Iskustvo cu preneti ovde pa mozda zatreba nekome
Pozdrav

Ako ona moze da dodje na 30 dana,recimo,pa da tokom boravka ovde podnesemo papire za privremeni boravak i za vencanje...mislim da bi to odgovaralo najvise...ali,videcemo
Hvala na odgovorima
Iskustvo cu preneti ovde pa mozda zatreba nekome
Pozdrav
Josipe to se tako ne radi. Ugovori kod maticara vencanje pre nego dodje, kad dodje odmah tamo. Na osnovu vencanog lista dobice privremeni boravak.

Back