brak je zlo

luda nasta

Aktivan član
Poruka
1.608
Онај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.

Nije nužno zlo, ali polako postaje prevaziđen. Ne daju se više žene. Što ste harali, harali ste. :rotf:
Bolji su uslovi za život i za odgajanje djeteta. Muž može biti, a ne mora.

Онај ко жели духовни мир, пре свега неће као циљ у свом животу поставити заснивање брака, то јест оснивање породице. Јер за оно мало задовoљстава на том путу морао би натакнути себи јарам проблема на врат за цели живот. Огромно је олакашње одбацити и бити без тог јарма у животу.
Nisam skoro cuo vecu glupost.

...Brak kao i pojam nacionalnog i religijskog
su pojmovno zardjale sastavnosti zivotne
ortodoxno ucmale
bez osvjezenja u samom pojmu
pa tek onda u funkcionalnosti...
...nemoze se brak kao institucija ili zajednica ozakonjena da iskljuci
jer mora podlijegati obavezama sredine, drustva i morala u svemu tome
nikako ne gledajuci brak kao tendencionalnu obavezu i kocnicu makog ispoljavanja i funkcionisanja
mora se imati obaveza prema porodu inace ostaje na problematicnom staranju zajednice i otimanja kontrole i staranja...i, tako to...

Ako te neće niko, onda brak jeste nezgodan.

A da probas da ne mislis, vidis da ti ne ide!
ide
Da su svi tako mislili ne bi nikad bilo ljudi na planeti...deca su blagoslov, a i brak.
netoćno,deca su prokletstvo a i brak
brak je baš glup
Онда одеш у манастир...
neodem
Nisam skoro cuo vecu glupost.
jesi
Ako te neće niko, onda brak jeste nezgodan.
nije

Nema ništa gluplje nego kada neko poželi ući u brak naprasno ili da još nije pronašao ,,srodnu,, dušu, ali eto on hoće... Kao vrijeme je, zadnji voz ili šta već. U brak se ulazi, trebalo bi da se ulazi, kao zaljubljeni par, kojima će ta zaljubljenost pomoći da se prilagode na jedan sasvim novi život, da pojača toleranciju i osvježi strpljivost.
I brak se zasniva rano, što je kasnije mnogo je teže.

Sto luduje :D
Juce procitah gde bas ti pises kako se ljubav udajom/zenidbom urusava?
Na nekoj mojoj temi... sutra cu naci tacno gde.
...Ptico,
veceras me sahvatalo nekakvo pametovanje... :D
Ja Ovdje pisem o uniformnom shvatanju a moje je meni svojstveno
i nije preporucljivo
ja sam zaista pokusavao da brakujem ali,
nije me htjelo...
Kako da iznesem moje neugasivo htjenje
koje sigurno nije
bracno postenje...

Back