Brak / deca

stari, ili me ne citiraj vise kada postovi koje pises nemaju veze sa mojim ili te prijavljujem, 'kej?

prijavi slobodno
ja sam tebi odgovorio.

PS: To prijavljivanje je naravno odlika modernih, samosvesnih zena. Mozes joj odgovoriti ako se slazes sa njom. U ime demokratije i njenih prava. ne mzoes joj odgovoriti, u ime demokratije i njenih prava. Kako god okrenes, psotoji mogucnost prijave, zaljenja, kukanja i pitanja"Ali, ako zena rodi dete, da li je ona koka nosilja, tako vaspitana, zelela, ili mroala zbog muza"? "
U ime 21 veka, ziveli ;)

Ostavio bih da ne moze da ima decu
Ili da ne zeli da ima decu.
Ili ako ne bi mogla da mi rodi SINA! :)
Jedino je ne bih ostavio ako se ne bi bunila da neka druga bude surogat majka, pa posle da se brine o detetu kao da je njeno.
U svim drugim slucajevima bih ostavio.
Nema to veze sa ljubavlju prema zenom vec sa zeljom za potomstvom.

Naravno da od oca zavisi pol deteta. Tj, naravno da znam da to naucnici tvrde. ne znam sa sigurnoscu da li su te njihove tvrdnje tacne ili su objavljene zbog nekih visih ciljeva(oslobadjanja zena krivice kada nekom muzjaku ne rodi sina a on resi da prikolje, kao po arapskim zemljama sada, a u najvecim evropskim civilizacijama do pre 80-100 godina)
Meni je bilo bitno da mi se rode zdrava deca.
A da, imao sam i zelju da imam sina. Hvala Bogu, ispunila mi se.
ne bih se ubio i da nije bilo tako. Ali sam srecniji da ga imam nego da ga nemam

ni bi se ubio nego bi tražio surogat majku za rađanje sinova jel tako?
:zcepanje:

Zasto je zena koja zeli decu "mama koka"? Zasto bi smisao braka bio da zena izradja decu i apsolutno nista vise?

Ako se ovo odnosi na moj post, uopste nije bila negativna konotacija. "Mama koka" ti je vise figurativno receno, devojka kojoj je jedina zelja da se uda i ima porodicu, kojoj je sve podredjeno tome. Znaci, uopste nije pezorativnan izraz vec stvar izbora. A takve osobe se obicno tako zastitnicki ponasaju i prema kolegama/prijateljima, brinu da li ste jeli, utopljeni i sl. Jednostavno takav tip licnosti.
Niko nije pominjao da je to jedini i ultimativni smisao braka, ali stoji cinjenica da za takve zene kazu da su "mama koka".

Za više pitanja više i odgovora.
Ne razumem cemu bukvalno shvatanje stvari... ovde covek mora da nacrta sta misli, obavezno da naglasi sta ne misli, jer ce svi forumasi sigurno pomisliti to!:roll:
Vidiš, shvatila si. Dakle, inteligentna si.
Zasto je zena koja zeli decu "mama koka"?
Nije svaka žena "mama koka" i naročito ne ona koja želi decu. "Mama koka" je po meni ona koja se možda i ne pita već kojoj muž pravi decu jer mu se tako hoće i jer "tako treba".
Zasto bi smisao braka bio da zena izradja decu i apsolutno nista vise? :rtfm:
Pa ko kaže da je to jedini smisao braka. Ako neko kaže ond ga citiraj ili navedi o kome se radi.
Sto se mene tice, to jeste normalan red stvari, da se vencamo i dobijemo decu, ali ne mislim da iko normalan smatra da se vencava da bi bio "masina za radjanje"...
A da dobijete decu pa da se venčate, ili da to uradite kada je dete na putu? Da li je to normalno? Ili je nenormalno?
Šta je normalno a šta ne zavisi i od kulture u kojoj si koja se opet sa vremenom i menja. E sad ako je jedini reper normalnost i šta se smatra u određenoj kulturi u određeno vreme normalnim...

Citam postove i ne verujem u kom pravcu sve ide... Cim zelis dete (ne daj boze da se usudis da kazes da bi voleo i odredejnog pola, iju, svasta), odmah si radjacica dece i nista vise/zadrti balkanac, neambiciozan...:dontunderstand:
A hoćeš li ti svoj život kreirati tako što ćeš obraćati pažnju šta neko priča i misli ili ćeš imati svoje mišljenje i svoj put?

Mozemo li iznositi stavove uz pretpostavku da ih pise osoba sa normalnim razmisljanjima i ocekivanjima?:brus:
Ne možemo.

Ako se ovo odnosi na moj post, uopste nije bila negativna konotacija. "Mama koka" ti je vise figurativno receno, devojka kojoj je jedina zelja da se uda i ima porodicu, kojoj je sve podredjeno tome. Znaci, uopste nije pezorativnan izraz vec stvar izbora. A takve osobe se obicno tako zastitnicki ponasaju i prema kolegama/prijateljima, brinu da li ste jeli, utopljeni i sl. Jednostavno takav tip licnosti.
Niko nije pominjao da je to jedini i ultimativni smisao braka, ali stoji cinjenica da za takve zene kazu da su "mama koka".

Prica je krenula od "mama koke" i nastavila da se razvija u nekom cudnom pravcu, sa kravama i svinjama. Mislim da zivotinjama nije mesto u ovoj prici.

A da dobijete decu pa da se venčate, ili da to uradite kada je dete na putu? Da li je to normalno? Ili je nenormalno?
Šta je normalno a šta ne zavisi i od kulture u kojoj si koja se opet sa vremenom i menja. E sad ako je jedini reper normalnost i šta se smatra u određenoj kulturi u određeno vreme normalnim...

A hoćeš li ti svoj život kreirati tako što ćeš obraćati pažnju šta neko priča i misli ili ćeš imati svoje mišljenje i svoj put?

Ne možemo.

Lepo sam rekla da je to normalan tok stvari sto se mene tice. Na isto imam pravo.

A upravo si dokazao da ovde treba sve da se nacrta i razlozi na proste cinioce, da bi vecina mogla da pretpostavi sta je pisac hteo da kaze...

Ја појам ''мама кока'' тумачим као ''брижна, нежна мајка, посвећена деци, воли да је окружена децом, стожер породице, особа која нежно брине о свим укућанима, па чак такав однос има и према људима у окружењу''.

Prica je krenula od "mama koke" i nastavila da se razvija u nekom cudnom pravcu, sa kravama i svinjama. Mislim da zivotinjama nije mesto u ovoj prici.
Uvek ti je tako u životu. Kreneš na jednu stranu a stigneš na sasvim desetu.
Sad dal je životinjama mesto ili nije, al kad životinja uleti u priču onda je gotovo.
Zavisi i kome je kakva životinja.
I sad ako kažem da i ja imam životinju - mačora, svi ćete misliti da se зајебавам.
Moja žena ga obožava.
Sijamac. Star 4 meseca.
Kum ga pronašao u kutiji. Zapravo bila dva mačeta pa sam jedno poklonio.
Pa moram ovo da pišem, pomislićete svašta, a znam kakva vam je mašta. Sram vas bilo.

Hajde sada prestani da spamujes temu... Ako nemas sta pametno da kazes, ovde bolje cuti.
Imam
Moj stav je da bih bila u braku sa muškarcem koji mi po svemu odgovara a i ja njemu, znači stabilna, jaka veza, kada on ne bi mogao da ima decu. Ipak, takva odluka je apsolutno individualna i zavisi od milion stvari.
E sad bi ja voleo nešto da naučim. Kako prepoznati stabilnu i jaku vezu kad se to zna tek na kraju da li je bila jaka i stabilna.
Svi (ili skoro svi) polaze od toga da će im veza biti stabilna i jaka (sem ako nije iz interesa).
Ali šta život nosi to niko ne zna. Vi se menjate,vaš partner se menja, vaši odnosi se menjaju, okolnosti pa i ta stabilnost.
Najbolji način gledanja na vaš budući ili sadašnji brak je neidealistički.
Ako niste spremni obostrano da opraštate, pravite kompromise i po potrebi menjate stavove, ne očekujte puno od braka.
Čak i ako imate decu, ponekad je bolje da brak pukne i raziđete se nego da deca odrastaju u nezdravoj i napetoj atmosferi.
Ne očekujte idealnog partnera jer ni vi niste idealni. A ko jeste?
Budite spremni na sve (a znam da nećete).
Zapamtite ovo. Trebaće vam.

U ovom trenutku na ovoj zemaljskoj kugli zivi vise ljudi nego broj ljudi koji je umro od nastanka covecanstva. Tacnije 16.000.000.000 a po proracunima naucnika, do sada je umrlo od nastanka civilizacije izmedju 14 i 15 milijardi ljudi.
:eek: sta naprica?!! jel znas ti koliko je 16 milijardi :eek:
The world population is the total number of living humans on Earth at a given time. As of 10 February 2010, the Earth's population is estimated by the United States Census Bureau to be 6,801,800,000.[1] The United Nations estimated the world's population to be 6,800,000,000 in 2009.[2]
http://en.wikipedia.org/wiki/World_population

Imam

E sad bi ja voleo nešto da naučim. Kako prepoznati stabilnu i jaku vezu kad se to zna tek na kraju da li je bila jaka i stabilna.
Svi (ili skoro svi) polaze od toga da će im veza biti stabilna i jaka (sem ako nije iz interesa).
Ali šta život nosi to niko ne zna. Vi se menjate,vaš partner se menja, vaši odnosi se menjaju, okolnosti pa i ta stabilnost.
Najbolji način gledanja na vaš budući ili sadašnji brak je neidealistički.
Ako niste spremni obostrano da opraštate, pravite kompromise i po potrebi menjate stavove, ne očekujte puno od braka.
Čak i ako imate decu, ponekad je bolje da brak pukne i raziđete se nego da deca odrastaju u nezdravoj i napetoj atmosferi.
Ne očekujte idealnog partnera jer ni vi niste idealni. A ko jeste?
Budite spremni na sve (a znam da nećete).
Zapamtite ovo. Trebaće vam.

Saglasna sa gore iznetim.
Ipak, pre nego što citiraš nekoga, pogledaj više postova koje je taj neko napisao (pod uslovom da se priključuješ temi kada je već napisano dosta toga, jer na taj način saznaš šire ko šta misli i koliko ima iskustva, pa se lepo kockice slože).
Znam šta je stabilna veza.....u braku sam 27 godina.....i četiri godine zabavljanja.
O periodu pre braka sam pričala.......za to vreme svako normalan vidi da li mu ta druga osoba odgovara ili ne.....naravno da život donosi svašta svakome od nas, ali ako udjete u brak sa osobom koja vam je do sklapanja braka odgovarala, velike su šanse da vam i dalje odgovara....pa kako se ljudi menjaju, malo popusti jedna, malo druga strana, prilagode se, dopunjuju, imaju želju da se trude oko svoje veze......ako je ikako moguće, ili se razidju ako nije moguće.
Naravno da je sve lutrija, da i najbolje veze van braka mogu u braku postati noćne more.....ne postoje garancije.......niko i ne tvrdi da je sve idealno.
Svrha posta koji si citirao je da je važnija dobra veza nego radjanje dece......jer prvo treba da ostvarite vezu da bi iz nje došla deca.....ako ih bude.

Ја појам ''мама кока'' тумачим као ''брижна, нежна мајка, посвећена деци, воли да је окружена децом, стожер породице, особа која нежно брине о свим укућанима, па чак такав однос има и према људима у окружењу''.

Ja takvu osobu ne smatram mama koka
Vec zena avion!
Uvek tu za decu, da im podari majcinsku ljubav, porodicnu toplinu, da bude oslonac u kuci.
Takve zene drze 3 coska kuce. I to sa pravom.
na zalsot sve je manje takvih zena :(
Ali ko takvu nadje, taj je cuva kao kap vode na dlanu
:super:

opet mi stavljas rijeci u usta, ok, sam si trazio.

Ne znam sta podrazumeva ta tvoja famozna prijava.
Ako ce cel CG da dodje da me juri, od ujaka, striceva, deda, pradeda i pionircica, onda se povlacim :)
A ako ces da prijavis nekom nadleznom moj post, ne znam sta cekas?
:)

PS: Da li se osecas kao mama koka? (cisto da se vratimo na temu)

Ja takvu osobu ne smatram mama koka
Vec zena avion!
Uvek tu za decu, da im podari majcinsku ljubav, porodicnu toplinu, da bude oslonac u kuci.
Takve zene drze 3 coska kuce. I to sa pravom.
na zalsot sve je manje takvih zena :(
Ali ko takvu nadje, taj je cuva kao kap vode na dlanu
:super:

Pa što ne reče čoveče odmah da takve žene ceniš :rtfm:

A ko ne ceni takve osobe, osim ljubomorne komsinice koja je lisena majcinskog osecaja, lisena topline i onda u takvoj zeni(zena avion) zbog ljubomore, pokusava da vidi zenu rodilju :)
Dubok naklon za sve majke u pravom smislu te reci

A ko ne ceni takve osobe, osim ljubomorne komsinice koja je lisena majcinskog osecaja, lisena topline i onda u takvoj zeni(zena avion) zbog ljubomore, pokusava da vidi zenu rodilju :)
Dubok naklon za sve majke u pravom smislu te reci

Ma dobro.......sve je to u redu, kuća, deca, ljubav, pažnja, briga.....a posao, njen hobi, njene malene ljubavi koje joj znače.... sve to treba uklopiti a ne može ona sama...treba joj pomoć oca, muža, podržka, razumevanje kad joj dosade tolike obaveze koje je progutaju..progutaju njeno pravo "ja", ono isto "ja" zbog koga se njen muž, a potom i otac, zaljubio baš u nju a ne neku drugu.........
Mnogo je to kompleksna tema.......ali osnov svega je razgovor, dogovor i razumevanje i podela poslova....uz kafu, dok gledate decu kako se igraju planirate, razgovarate.....ja kažem, ti kažeš.....ja želim, ti želiš......kako ćemo ovo rešiti...pogleda te i zna šta misliš....i, ko ima sreće prodju mu godine u tome.....ko ima mnogo sreće prodje mu čitav život u tome......
Rasplinula sam se.......ebiga :)

Da
Kada covek ima pored sebe takvu zenu, onda mu nista nije tesko :)
Naravno, i brizne i dobre majke i supruge treba da imaju svoj zivot van majcinstva i braka
Kada se znaju prioriteti, za sve se stigne ;)
A i pomoc sa svih strana stigne.
Imam takvu komsinicu.
Zena zmaj!
Stigne i sa decom i sa muzem i do prodavnice i na posao i uvek nasmejana.
Nema osobe u zgradi/ulici koja je ne obozava.
A i niko se ne libi da kaze njenom muzu da je sreckovic
A i on je toga svestan
I stvarno ih je lepo videti zajedno.
On nije fukara pa da to koristi, naprotiv, trudi se jos boljim da joj vrati
PS: A ona ne samo da je dobra, kako opisah, vec i izgleda kao avion.

Back