LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.541
Tužno, zaista. Ta mlada devojka će se vremenom smiriti kao i njena opsednutost decom.....vreme će joj u tome pomoći......ipak, u mnogo je težoj situaciji da nadje partnera....možda će i imati sreće.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нама је страшно зато што то тако каже мушкарац....па му одмах приписујемо све што рекох у претходном посту.
Мој муж и ја смо обоје били у сличним ситуацијама.
У првој трудноћи он је желео сина, а ја ћерку. Било ми је важно, баш као што каже НН76, да прво дете буде ћерка, да будем сигурна да ћу имати макар једну ћерку...а после шта год да буде....А мој муж је исто тако мислио о сину.
Родила се ћерка.
ММ је био пресрећан и обожавао ју је, иако је све време трудноће говорио о сину. Када сам остала други пут трудна, ја сам сада желела сина, пошто сам ћерку већ имала....а он је рекао:''Сад кад видим колико је лепо имати ћерке - није ми више стало до сина!'' (Вероватно бих и ја тако размишљала и осећала да смо имали прво сина.)
Tužno, zaista. Ta mlada devojka će se vremenom smiriti kao i njena opsednutost decom.....vreme će joj u tome pomoći......ipak, u mnogo je težoj situaciji da nadje partnera....možda će i imati sreće.
...претпостављам да не мислиш тако, али некако као да испада да је већа несрећа ако не нађе партнера, него што не може да има деце....balkanizam kod NN76 se ne ogleda samo u želji za sinom
ima tu još i da MORA da prisustvuje porodjaju bez obzira na to šta žena kaže
i još mnogo toga
eh da je samo želja za sinom u pitanju
Хм.......претпостављам да не мислиш тако, али некако као да испада да је већа несрећа ако не нађе партнера, него што не може да има деце....
Што је ''опседнутост'' децом нешто што треба да се смири и да престане, а опседнутост налажењем партнера не?
Ја живим без партнера, са двоје деце и никад се не бих мењала за живот са партнером а без деце......и била бих ужаааасно несрећна да нисам мога да имам деце (свакако бих усвојила).
Људи су једноставно различити, немају сви исте потребе и исте приоритете у животу.

jer se boji da neće umeti da vaspita žensko dete kako treba, tj. da neće moći da je odbrani od svih potencijalnih strahota koje mogu da snađu žensko dete. 

Kristina, ma vrištao bi on od sreće svakako...i da je doktorka rekla da je devojčica, a ovo je samo plus što je sin
Drago mi je zbog tebe......uživaj![]()

Činjenica je da je najlepše imati i muško i žensko dete tj.decu. Ali tugovati ako nije sve kao što je planirano...tu već nešto ne štima...

Ја сам се исто овако осећала, само је била ћерка у питању.
Желела сам увек четворо деце, 2 ћерке - 2 сина, по могућству...то ми је било маштање...Али, ма колико деце имала увек ми је било важно да имам макар једну ћерку. Наравно да бих једнако волела сву децу и да имам синове, али мислим да бих се осећала некако....ускраћено...не знам да нађем праву реч.....
И такође мислим да је наше друштво мало отишло у крајаности. У неким заосталијим срединама још увек се даје огромна предност мушком детету, а женска деца се држе у запећку, мање вољена и мање поштована...
Али, са друге стране, међу образованим ''светским'' људима просто је срамота да мушкарац каже да би желео сина - одмах му се приписују неки лоши мотиви, патријархалност и затуцаност.
Када мушкарац каже да би волео ћерку - онда је ок.
Али када каже да би волео сина - одмах га гледају попреко као конзервативца!![]()
naravno da sad ne mogu da razumem kako bih to drugacije volela cerku ili joj se vise obradovala, nego sinu... a umirala samo da mi prvo bude cerka, da mi bude bas briga sta ce biti drugo 

Nema ništa loše u tome želeti muško ili žensko dete ili jedno, dvoje ili više.
Loše je ne voleti svoje dete zato što nije onakvo kakvim smo ga zamišljali - određenog pola, boje očiju, naravi...

ja nisam htela da mi kazu posle UZ sta je...iz silnog straha da ce mi reci da je sin...a razlog...imam uzasan strah da ne bih umela da vaspitam musko dete, daleko od toga da ga ne bih volela. i eto rodila sam cerku, htela bih jos jedno dete, sad kad razmisljam, svejedno mi je kog pola, mada se jos uvek pribojavam da ne bih umela ...

ja nisam htela da mi kazu posle UZ sta je...iz silnog straha da ce mi reci da je sin...a razlog...imam uzasan strah da ne bih umela da vaspitam musko dete, daleko od toga da ga ne bih volela. i eto rodila sam cerku, htela bih jos jedno dete, sad kad razmisljam, svejedno mi je kog pola, mada se jos uvek pribojavam da ne bih umela ...
Ja volim decu ... ali nikada nisam poželela da imam svoje dete ... niti mi je to prioritet u životu. MOžda sebično zvučim, ali tako je.
balkanizam kod NN76 se ne ogleda samo u želji za sinom
ima tu još i da MORA da prisustvuje porodjaju bez obzira na to šta žena kaže
i još mnogo toga
eh da je samo želja za sinom u pitanju
Ja sam zarko zelela devojcicu.
Svima sam pricala (moze da se proveri na Kutku za trudnice)