BRAĆO SRBI AMERIKA JE PROTIV ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA

nesko101

Elita
Poruka
20.808
Sjedinjene Američke Države protiv izvršnih ovlašćenja zajednice srpskih opština i neposrednih izbora.
news_109209.jpg

Sjedinjene Američke Države se protive izvršnim ovlašćenjima i neposrednim izborima za zajednicu srpskih opština na Kosovu, rečeno je u vašingtonskoj administraciji.

Visoki funkcioner administracije istakao je u razgovoru s dopisnikom Tanjuga da SAD nisu protiv zajednice opština, ali da ne žele da se dođe do rešenja kao u BiH s Republikom Srpskom.

"Želimo funkcionalno rešenje, a ne Republiku Srpsku na Kosovu", dodao je on.

[TABLE="class: afl, align: left"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Na konstataciju da Beograd smatra da su izvršna, a ne protokolarna ovlašćenja zajednice opština bitna i da neće odstupiti od tog stava ni po cenu nedobijanja datuma za početak pregovora sa EU, američki zvaničnik je odgovorio da su za taj stav znali od ranije.

Albanci traže što i Srbi sa severa?

Preševo -- Albanci sa juga Srbije će iz Preševa uputiti zahtev Vladi u Beogradu, da se po uzoru na sever Kosova, u Srbiji formira zajednica albanskih opština.

Realno i posteno..dogovor kucu gradi.
Prateći vas iz Kragujevca šta pišete po ovom forumu počinjem da verujem da tamo nema više Srba koji su za Srbiju.

Tomina platforma & rezolucija je jaca

ma vidis ti kako americki izdajnici ne ispunjavaju zelju srbima sa severa/ to je za ostru osudu

- - - - - - - - - -

Albanci traže što i Srbi sa severa?

Preševo -- Albanci sa juga Srbije će iz Preševa uputiti zahtev Vladi u Beogradu, da se po uzoru na sever Kosova, u Srbiji formira zajednica albanskih opština.

Realno i posteno..dogovor kucu gradi.
ako se da ono sto se trazi, ja sam za svaku vrstu dogovora. fer i posteno

Pa ako je Kosovo deo Srbije, što onda uopšte tražite nekakvu "zajednicu" pa još i srpskih opština?

Ili, da zakotrljamo diskusiju, zašto država Srbija u sred Srbije traži "zajednicu" opština za Srbe, ali ne i za Albance, Madjare, Rumune, Bošnjake?

Ajmo drugari malo maštovite diskusije na temu "Ja 'oću ovo za mene, al to isto nedam nikom drugom"

Pa ako je Kosovo deo Srbije, što onda uopšte tražite nekakvu "zajednicu" pa još i srpskih opština?

Ili, da zakotrljamo diskusiju, zašto država Srbija u sred Srbije traži "zajednicu" opština za Srbe, ali ne i za Albance, Madjare, Rumune, Bošnjake?

Ajmo drugari malo maštovite diskusije na temu "Ja 'oću ovo za mene, al to isto nedam nikom drugom"

Prvo treba makar jednom da dođeš na Kosmet pa da vidiš uživo šta je okupacija ovako je teško takvom kao što si ti dokazati bilo šta pre toga

- - - - - - - - - -

Jedino ste vi ostali autenticni srbi?
Ovde nije reč samo o Srbinu već se radi o čoveku i nečoveku.

Poslednja izmena od moderatora:

zato sto se na bosnjacku, albansku i madjarsku decu ne bacaju bombe i zato sto drzava Srbija ima kontrolu nad tim regionima... . . .

Poslednja izmena od moderatora:

И за Пларформу дапаче.

Treba ipak da napomenem da Kosovo jos uvek nije priznalo vise od pola drzava na svetu i da nije clan UN. To je nasa jedina prednost i sve dok je tako imamo neki prostor da popravimo stanje naseg naroda dole na KiM. Nista mi necemo izgubiti ako datum dobijemo neki mesec kasnije a njima je to zivotno pitanje. Vidim neki prave paralelu sa Bosnjacima ,Madjarima ,ali to je zavrsen posao jedino nije ispregovarano sa Albancima i kako bude dogovoreno tako ce dugo da bude.

Da zasto ? Jer politicarima iz Srbije, SPC, i SANU naprosto trebaju srbi po komsiluku da bi hranili ove u Srbiji nacionalizmom i za popunu glasackih kutija posto nista drugo nemaju da im ponude !!!

Back