Braćo Hrvati neće slonče u lonče

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da je kod tebe sve relativno ko kod Ajnštajna u teoriji relativiteta, pa bi i Jasenovac relativizovao......

Taj čovek je bio udarna igla Miloševićevog režima, čovek koji je stajao iza većine akcija srpske-tajne službe na prostoru SFRJ, upravljanja kriminalnim podzemljem, osnivanju jedinica kakve su Knindže, Arkanovci, JSO, ......

To je relevantno, a ne relativno...

To što je čovek bio Hrvat (a možda je sebe šire doživljavao i kao Jugoslovena, pored Hrvata) je nebitno....

kao što rekoh,svijet nije crno-bijel.

koliko mogu shvatiti,simatović je bio samo OPERATIVAC - sitna riba.

Znam da je kod tebe sve relativno ko kod Ajnštajna u teoriji relativiteta, pa bi i Jasenovac relativizovao......

Taj čovek je bio udarna igla Miloševićevog režima, čovek koji je stajao iza većine akcija srpske-tajne službe na prostoru SFRJ, upravljanja kriminalnim podzemljem, osnivanju jedinica kakve su Knindže, Arkanovci, JSO, ......

To je relevantno, a ne relativno...

To što je čovek bio Hrvat (a možda je sebe šire doživljavao i kao Jugoslovena, pored Hrvata) je nebitno....

nije nebitno..
to je važan dokaz da milošević nije sprovodio genocidnu politiku...

:)

kao što rekoh,svijet nije crno-bijel.

koliko mogu shvatiti,simatović je bio samo OPERATIVAC - sitna riba.

Ma pešadinac, prašinar...zato i leži danas u Hagu...:lol:

Franko "Frenki" Simatović (Serbian Cyrillic: Франко "Френки" Симатовић) (born April 1, 1950 in Belgrade, Serbia, FPR Yugoslavia) was the head of the Serbian secret police of Slobodan Milošević, the Special Forces of State Security of the Serbian Ministry of Internal Affairs. He was the founder of the "Unit". Simatović is an ethnic-Croatian.

As Milosevic himself put it, "Franko Simatovic headed the intelligence administration of the state security service."[1] Captain Dragan testified that Simatovic was a "computer scientist who didn't even graduate."[2]

Inače u Srbiji su pripadnici specijalnih jedinica policije, posle njihovog javnog pojavljivanja i formiranja JSO, u narodi bili poznati kao ''Frenkijevci''

uh gdje ste opet otplivali sa temom...
RH je tuzila Srbiju za povredu konvencije ili ti povelje o genocidu.jer je umjesana u rat u Hrvatskoj., bila njegov inicijator i financijer..i za to ima dokaze, koji su izmedu ostaloga izreceni u presudama Babicu, i ostalima....pitanje je, dali ce se sud izjasniti nadleznim....srbija argumentira cinjenicom da se sud izglasao nenadleznim kad je htjela da tuzi Nato drzave zbog bombardovanja, uz obrazlozenje da ona (Srbija) nije tada bila clanica UN-a, po toj logici sud ce se proglasiti nenadleznim...RH ce pokusati argumentirati cinjenicom da je Srbija nasljednica SRJ, SCG i kao takva podlijeze sudu ...ja osobno sumnjam da ce se sud proglasiti nadleznim, ali vidjet cemo...u slucaju da se sud proglasi nadleznim( u sto sumnjam), bit ce frke jer RH ima dovoljno dokaza a i malo bolje advokate od bosanaca...Srbija namjerava , ako se sud proglasi nadleznim, da uputi protivtuzbu o legitimnosti suda (nasto se vec godinama pripremaju...izvrsan pravnicki tim Srbije) srbijanski prijedlog je takoder da se placanje ratne odstete rijesi dogovorom i kompromisom, RH za sada nije pristala...vidjeti cemo kako ce se stvari dalje odvijati...

ne razuijem.

hoćete reći da sam nešto lagao,ali ste previše kulturni i ne želite mi ukazati na to?

ma slobodno,recite,ja sam uvijek otvoren za dijalog temeljen na povijesnim činjenicama,i sa zahvalnošću prihvatam svaku informaciju kojom mogu korigirati svoje skomno znanje.

Suviše ti je skromno "znanje", nismo na istoj "razini" ni po znanju, ni po namerama, ni po toleranciji. Možda i ne lažeš, samo si zloupotrebljen pogrešnim informacijama, ili informacijama koje su nepotpune i sa zlonamerno izvrnutim "činjenicama". Poluistina je mnogo gora od čiste laži, jer je laž mnogo lakše otkriti, ali kada neko iz istorije malo pročešlja delove koji mu ne odgovaraju, to neobaveštenima izgleda kao istina, naročito ako nisu baš mnogo obrazovani, ili su zlonamerni. I dalje ostajem u uverenju da ti na ovaj forum dolaziš samo radi širenja međunacionalne mržnje, jer ne možeš imati poštenog interesa da uređuješ politiku izvan gravica svoje zemlje. Tamo je mesto za tvoje političko delovanje, da pomažeš svojoj državi, a ne da se mešaš u stvari drugih država.:nono:

Mislim da ste opet svi odlutali u povjesna besputja hrvatske genocidnosti.
Svako ko je normalan i poznaje istoriju zna dovoljno o tome.
Tema je o odshteti Hrvatima,a i oni znaju ko i mi da nece videti centa,Hrvatima je ta tuzba u unutarpolitichke svrhe da opet homogenizuju naciju bar oko nechega(mrznje prema Srbima i svetskoj nepravdi shto nece dobiti lovu) jer ih zapad yebe na svakom koraku pa moraju sebi negde da daju bar malo odushka za politichke promashaje.:lol:

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap:

uh gdje ste opet otplivali sa temom...
RH je tuzila Srbiju za povredu konvencije ili ti povelje o genocidu.jer je umjesana u rat u Hrvatskoj., bila njegov inicijator i financijer..i za to ima dokaze, koji su izmedu ostaloga izreceni u presudama Babicu, i ostalima....pitanje je, dali ce se sud izjasniti nadleznim....srbija argumentira cinjenicom da se sud izglasao nenadleznim kad je htjela da tuzi Nato drzave zbog bombardovanja, uz obrazlozenje da ona (Srbija) nije tada bila clanica UN-a, po toj logici sud ce se proglasiti nenadleznim...RH ce pokusati argumentirati cinjenicom da je Srbija nasljednica SRJ, SCG i kao takva podlijeze sudu ...ja osobno sumnjam da ce se sud proglasiti nadleznim, ali vidjet cemo...u slucaju da se sud proglasi nadleznim( u sto sumnjam), bit ce frke jer RH ima dovoljno dokaza a i malo bolje advokate od bosanaca...Srbija namjerava , ako se sud proglasi nadleznim, da uputi protivtuzbu o legitimnosti suda (nasto se vec godinama pripremaju...izvrsan pravnicki tim Srbije) srbijanski prijedlog je takoder da se placanje ratne odstete rijesi dogovorom i kompromisom, RH za sada nije pristala...vidjeti cemo kako ce se stvari dalje odvijati...

nisi u pravu, da bi se država proglasila krivom morao bi da se dokaže genocid, ne agresija koje jeste bilo. dogeđaji u hrvatskoj nigde nisu okarekterisani kao genocid niti u jednoj presudi, za razliku od bih i srebrenice.

kada nije dokazano u slučaju bih neće biti dokazano ni za hrv.

od toga za ratnu odštetu neće biti ništa. smešno mi je da veruješ u takve priče.

agresija je kazneno djelo i zabranjena je.

agresija je zločin.

slažem se ali ne može se država kazniti za agresuju, ne postoji nitijedna takva osuda.

tako je odlučano davno kao ne bi mogle da se podnose tužbe protiv izraela.

iz istog razloga ne postoju mogućnost da se bilokoja država tuži za etničko čišćenje.

Poslednja izmena:
može i postoji.

pogledajte primjer hitlerove njemačke.

i njoj je dokazana agresija i genocid.

nemačkoj suđeno za genocid. :rotf:

hitlerova nemačka kažnjena? nije nemačkoj nikada ni suđeno kao državi. deklaracija o genocidu usvojena je 1948. i ruanda u kojoj je zaista počinjen genocid nije optužena jer je genocid izvršen unutar države, paradoksalno. pokaži odakle ti informacija za ovu genijalnost.

nemci nisu ni nikakvu ratnu odštetu platili nikome. odštetu su platile centralne sile posle wwI ali to je izazavalo takvu krizu da se odustalo odte ideje posle wwII.

ne,nije:D

nurnberški proces je bilo suđenje osobama koje su se rekreacijski bavile lovom na židove:)

i nisam znao da njemci nisu platitili ratnu štetu,niti da im je dokazana agresija na susjedne države.

na nirnberškom procesu osuđene su pojedinačne osobe, kao što se sada sudi u ovom drugom hačkom sudu šešelju, gotovini itd. ukratko, presude iz nirnberga nisu imale nikakve posledice po nemačku.

ne, nisu ništa platili niti im je suđeno za agresiju, kakva besmislica, zbog agresije na poljsku im je objavile rat britanija ali im za to nije suđeno. dokaži suprotno.

Poslednja izmena:
na nirnberškom procesu osuđene su pojedinačne osobe, kao što se sada sudi u ovom drugom hačkom sudu šešelju, gotovini itd. ukratko, presude iz nirnberga nisu imale nikakve posledice po nemačku.

.

suđeno je INSTITUCIJAMA njemačke države.

o posljedicama nurnberškog suđenja mogu njemci puno toga više reći od Vas.

njemci su zbog genocida doživotno stigmatizirani.

što se tiče plačanja ratne odštete,zar nije jugoslavija obeštečena?:)

suđeno je INSTITUCIJAMA njemačke države.

o posljedicama nurnberškog suđenja mogu njemci puno toga više reći od Vas.

njemci su zbog genocida doživotno stigmatizirani.

što se tiče plačanja ratne odštete,zar nije jugoslavija obeštečena?:)

suđeno je ljudima koji su činili te institucije i nije bilo posledica po nemačku državu.

da je bilo sličnog suđenja ovde i da nisu vođe ndh čudesno utekle bila bi priča dugačija jer bi hrvati bili stigmatizirani ali se ovaj rat sa wwII ne može porediti.

samo je vraćen novac koji su nemci direktno uzeli iz trezora osvojenih država čega u ovom slučaju nema, obeštećenja za štetu nije bilo.

Poslednja izmena:
suđeno je ljudima koji su činili te institucije.

da je bilo sličnog suđenja ovde i da nisu vođe ndh čudesno utekle bila bi priča dugačija jer bi hrvati bili stigmatizirani ali se ovaj rat sa wwII ne može porediti.

samo je vraćen novac koji su nemci direktno uzeli iz trezora osvojenih država čega u ovom slučaju nema, obeštećenja za štetu nije bilo.

a to znači da je suđeno njemačkoj.

što se tiče ndh,zbog čega nije bilo suđenja?zbog čega su ustaše slobodno i normalno živjele u demokratskoj europi i jednini neprijatelji su im bili agenti udbe?

zbog čega nije interpol progonio ustaše?

zbog čega jugoslavija nije raspisala međunarodne tjeralice?

možda zbog toga jer nijedan sud nebi mogao usuditi te ljude?

zbog čega drugo?

pazite - NE PROVOCIRAM,i osuđujem svaki zločin.samo me zanima zbog čega se protiv ustaša nisu podizale međunarodne tjeralice,ako su bili ratni zločinci?

što se tiče ndh,zbog čega nije bilo suđenja?zbog čega su ustaše slobodno i normalno živjele u demokratskoj europi i jednini neprijatelji su im bili agenti udbe?

zbog čega drugo?

pazite - NE PROVOCIRAM,i osuđujem svaki zločin.samo me zanima zbog čega se protiv ustaša nisu podizale međunarodne tjeralice,ako su bili ratni zločinci?

ne, suđeno je pojedinačnim nemcima i suđenje nije imalo nikakvih posledica po nemačku.

ti si veoma jadna ličnost koja sedi danas za kompom i ubeđuje ljude verovatno, petnaestak godina mlađe od sebe, u nešto u šta ni sam ne veruje jer si prevelika kukavica da bi se suočio sa istinom.

jednostavno, živiš u državi koja je etnički očišćena kroz jedan genocid (wwII) i dva etnička čišćenja (wwII i prethodni rat) i to nećeš ničim promeniti.

ja imam svoj život i svoju budućnost, baviću se poslom koji volim i imam vremena da izgradim svoju karijeru. šta ti imaš? državu koja izručuje ljude koji su predvodili tvoju vojsku? ne čini li ti se da ti je život pomalo promašen?

zbog čega drugo?

ma ustaše nisu sudjeni prije svega da se ne utvrdi pravi broj žrtava njihovih nepobitnih zločina, a ne ovako da broj žrtava tih jadni ljudi služe kao instrument velikosrpske mitomanije, nažalost...:thumbdown:

ma ustaše nisu sudjeni prije svega da se ne utvrdi pravi broj žrtava njihovih nepobitnih zločina, a ne ovako da broj žrtava tih jadni ljudi služe kao instrument velikosrpske mitomanije, nažalost...:thumbdown:

slažem se.

u sudskom postupku bi se bez sumnje otkrio stvaran broj žrtava,a to nekome nije odgovaralo.

jednostavnije je bilo prepusti da ulična naklapanja odrede točan broj žrtava.

slažem se.

kompletnom vojnom i političkom vrhu njemačke je suđeno.ali nije suđeno njemačkoj državi.

samo se pitam - što je to onda njemačka država?

to je već komplikovano pitanje i zavisi od stajališta.

po mom mišljenju država su ljudi a ne teritorija ili institucije. e sad ti ljudi mogu da odaberu pogrešnu vlast i da za to ispaštaju, srbiji se to desilo sa sankcijama i bombardovanjem mada nisam sigurna koliko su to ispravna sredstva pritiska ali to je već druga tema. kada promene vlast ljudi treba da uvide svoju grešku i unaprede svoju državu a vidiš, to će teško bilokoji sud rešiti, to moramo mi sami.

ne verujem da se državi može suditi ali svakako treba suditi onima koji je vode. bilo bi savršeno da je srpsko sudstvo moglo da iznese procese protiv srpskih zločinaca pa ako bi napravilo greške da se suđenje ponovi u haagu kao višoj instanci ali nije se moglo a i srpsko sudstvo za to nije sposobno. nije tajna da u čitavom regionu sudska vlast nije ni izdaleka nezavisna a mi nismo ni svesni koliko je to loše za državu, dakle loše za sve nas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back