Brachni krevet od kovanog gvozdja ili obichan?

Nikada ne bih uzela krevet od gvozdja.

Kao da je malo bolje stilizovan bolnicki ili zatvorski krevet.:lol:

U svetu je trend da se gvozdje koristi sto manje . Zato se i stavljaju latoflex podloge od laminiranog drveta, bezicni duseci od lateksa. Da li ste nekada videli sta ostane od duseka sa metalnim jezgrom kad se skine ona tkanina? To su gomile izuvijanih federa. Strucnajci kazu da je jako lose spavati na tome..da se stvaraju neka magnetna polja..sta li?

U svakom slucaju glasam za krevet od drveta..po mogucnosti ne prevelik. Zbog lakseg mirenja! ;)

U Beogradu neznam, al' da si u Negotinu, pa da odemo kod Sikija-limara (takav mu je nadimak od kad je radio oluke i popravljao auto-limariju, sad prosirio asortiman, radi i kovano gvozdje:hahaha:). I kakav ti nacrtas on takav napravi. On bi ti napravio "perverziju" od kreveta. Ma i lisice bi mu ugradio ako zelis:super:. Pa posle mogu samo da ti zavide, "niko kao ti"- "custom made bedframe":per:. Dao bi ti i popust ako ga ja cimnem! Mada... upravu ti je ovo sto gore napisa drugarica forumasica- "ikel2"> Zdravije je da imas krevet koji je izradjen od drveta naspram gvozdenog:think:.

Ja imam na sojenici krevet od gvozdja IKEA i moje dete spava na gvozdenom krevetu...Nije hladno,jer nemas kontakt sa gvozdjem,aman,valjda je izmedju tela i kreveta uvek nesto....
Po feng shui takodje mi nije losa kombinacija(jer navodno nekim elementima ne prija),a sto se ambijenta tice...posteljina,prekrivac,pa jastuci,i od bolnickog nema ni b...

Praviti krevet od kovanog gvozdja je prilicno skup sport ali Ikea ima jako dobre plagijate...i znatno jeftinije.

Uh, do juce sam bila potpuno sigurna da zelim od kovanog gvozdja, a danas opet nisam sigurna.:confused:
Dakle nedvoumica je sledeca.
Krevet od kovanog gvozdja ima sledece prednosti:
- visok je, sto je izuzetno zdravo za spavanje
- konstrukcija moze da mu bude takva da ispod lezeceg dela postavim fioke za posteljinu celom duzinom, a da se one zbog onih silnih carshsava ne vide
- izdrzljiviji je od drveta, jer sam ja specificna po tome da ove nase jad i beda krevete koje prodaju lomim na par godina
- jako mi se svidja dizajn, i mogu cak u krajnjem slucaju da ga uklopim i sa punim drvetom, neke tamno braon boje, ukoliko nisam sigurna za stil ostatka sobe

I ima jednu fatalnu manu:
- koliko sam razumela jako je losh materijal za spavanje (u tom energetskom smislu). Ne znam tachno da prepricham, ali ukoliko ima podzemnih voda, valjda gvozdje ne moze to nikako da ublazi ...bla bla...

Iako sama sebi zvuchim ko neka baba, kad spomenem tu manu, neshto mi se nikako ne da da rizikujem. :confused:

Krevet od masiva:
- ne svidja mi se nijedan dizajn koji nude u prodavnicama

Klasichan krevet modernog dizajna (verovatno je u pitanju iverica)
- suvishe su niski, shto je i nezdravo i nepraktichno, jedino je okom lepo, shto bash i nije neki razlog za kupovanje
- verujem da bi mi vrlo kratko trajali, zbog svog izuzetno losheg kvaliteta
- definitivno se uklapaju dizajnerski u moj ukus...

I shta sad? :sad2:

Back