Braća i sestre

Braćo i sestre!

nije to, opet individualna psihologija. nedavno sam čitao o razlikama u IQ prvorođene dece u odnosu na mlađu braću i sestre, ali ta teorija je "obačena". mada su rezultati istraživanja bili veoma interesantni, nećemo o njima, nego bih voleo da čujem i vaša mišljenja i iskustva o braćama i (ili) sestrama... mogu i mišljenja koja nisu vaša, obradili su ih neki psiholozi..

...............................................

...............................................

Ma to nema veze.

Ponekad, bas zato sto je mladji 'mezimce', ovog starijeg roditelji 'guse" da mu ne naudi, da ga ne povredi i sl.

Pre bih rekla da mladji odrastaju nekako zasticeni i da su 'razmazeniji" od starijih, ali nisam primetila neku volju za nadmetanjem sa starijim, koliko neku vecu ambiciju pracenu pak, i vecim lutanjima. I vecom nesigurnoscu.

Jer stariji zna svoj identitet (silom prilika), dok je mladji u nekoj vecitoj (ili bar duzoj) potrazi za njim.

Moj kolega je znao reći za našeg zajedničkog kolegu: "On je prvi sin u roditelja pa su ga slali na učenje stranih jezika, časove klavira i lepog ponašanja. U školi su ga podsticali... Ali kada se rodio mladji brat roditelji su se već od svega umorili i potpuno su digli ruke pa je on zato pravi harambaša..."
Nezavisno; mi smo toliko jedinstveni da su te male razlike po pitanju redosleda u porodici, polu i brojnosti dece ili po obrazovanosti ili neobrazovanosti naših roditelja gotovo zanemarljive. Te razlike uočavaju oni koji čoveka vide i analiziraju kao golo mehaničko biće iako čovek to nije.
Osnovnu, suštinsku i najvažniju razliku i jedinstvenost spoljašni analitičari ne mogu spoznati i razumeti.
Ta suštinska razlika je u duhovnoj zrtelosti osobe koja se dobija kroz ogroman broj inkarnacija.

Back