BOZICNI MEMOARI

Nisi bila budna kad sam stigao
Sav ranjen od snova
Sem tebe ništa nisam imao
Ti si bila moja stara i Nova

P'evaju noćas b'eli jablani
A moja duša je od katrana
Sad su mi neki dripci odani
A i ti nisi više moja dragana.
Loše mi je...

...

A Božić je
A kao da nije
Kad sam bez tebe
Sve isto mi je...

BOŽIC BEZ TEBE...

Ponoc je, u mojoj maloj sobi nocas hladno je.
Ponoc je, u mojoj dusi ova bol ne prestaje.
Ponoc je, i vec se cuju negdje zvona daleka.
Ponoc je, i samo topla suza meni nazdravlja.

Božic je i cijeli svijet se nocas Kristu raduje.
Božic je, Božic bez tebe.
Božic je i svatko svoje drage noćas daruje.
Božic je, Božic bez tebe.

O, Bože moj, kako mi nedostaje!

Oliver Dragojevic

BJELI BOŽIC

Bijeli božic zasjao
kao zlatni brijeg
i u sobi ostao
jer je vani snijeg.

Božic bijeli zacaran
radostan i svet
možda takav jedan dan
zbliži cijeli svijet.

Nocas će nas vijati
okiceni bor
i naš dom ce sijati
kao carski dvor.

Sve ce s jutrom zaspati
zadovoljan ti
nasa jelka zasjati
sjajnija od svih.

Goscica:
Novcic_u_fontani:
Neobuzdana tresnja:
Mozda ga je slucajno smazala :P !
Goscice proveri ti to...za svaki slucaj...:lol: :P :wink:
A nisam ga pojela, stvarnooo :( Sve sam onako sitno grickala, ali novcica nigde.Moja majka umesila preveliku cesnicu, niko nije nasao, tek ona sutradan, stajao u samoj sredini. :? Evo, sad kad bolje razmislim - mozda je to namerno uradila! :lol: :P

E pa Goscice ti sad znas maminu caku :D , iduce godine kreni da od sredine cesnice :P :wink:
A za ovu godinu možda nemas novcic iz cesnice, ali imas Novcic u fontani :wink:

Goscica:
Da, Novcic u fontani je ipak nesto dragocenije :wink: :)

Samo za Goscicu...
54wq.gif

Evo posto se približava Božić, ponovo pokrećem ovu staru temu.
Želim produbiti ovu temu i između ostalog možemo pisati o ljubavi OPŠTOJ univerzalnoj, ljubavi između ljudi širom planete, sve do one najuzvišenije ljubavi između ljudi i Boga....
Srećni novogodišnji i Božićni praznici...

"Ja znam da mnogi ljudi ne pominju to ime. Znam, da mnogi nisu ni radi, da se to ime pominje. Znam, da mnogi to ime ruže i obesvećuju. Mene to ne iznenađuje. Što god je jedan čovek veći, to više protivnika ima. Bog ima najviše protivnika nego ma koji veliki čovek na zemlji, jer i veličina božja nadmašuje svaku veličinu ljudsku.
No, zar će ime Božje biti manje, ako ga neki ljudi ne pominju ? Zar bi ime Božje bilo manje, kad ga nijedan čovek na zemlji ne bi pominjao. Ne zaista.
Ono bi bilo isto tako veliko bez ljudi kao i sa ljudima.
….
Na tvrđim osnovama zasnovao je Bog svoju slavu nego što je čovečji rod.
….
Ne, gospodo, nije slava božja zavisna od nas, ali je naša slava zavisna od Boga, - naša slava i naša sreća."

("Besede pod Gorom", Vladika Nikolaj Velimirovic)

"Mi se ne bojimo smrti, velimo mi našim protivnicima, još i zato, što naša logika nikako ne dopušta da je smrt u stanju uništiti jednog Šekspira, Getea, Kanta, Tolstoja itd. Uništiti jednom rečju najuzvišenije produkte prirodnog velikog truda. Jer kad bi to naša logika dopustila, onda bi ona morala dopustiti i nerazum i prirodi, a ako bi dopustila nerazum, dopustila bi nezakonitost – a to je isključeno. Kad bi smrt bila u stanju uništiti potpuno Šekspira, ona bi bila, znači, u stanju, da obustavi zakon evolucije u prirodi. Šekspir je pre smrti nesumljivo želeo, kao i svi ljudi što žele, da i po smrti živi, i da i po smrti duhovno evoluira, usavršava. Zar je tu evoluciju mogla smrt obustaviti ? Uostalom, možda i bi, kad bi to bila samo želja Šekspirova. No gle, to isto je želeo i Gete i Kant i Tolstoj, i ceo ljudski rod od Adama do danas. A ko je ceo taj rod ljudski, ako ne jedan znatan deo prirode ? Želja ljudskog roda može se identifikovati sa željom same prirode. Priroda želi, da se i po smrti produži život, tj. produži započeta evolucija, započeto usavršavanje. A kad to priroda želi, to je lako ostvarljivo. Priroda ne može imati prepreka u ostvarenju svojih želja."

“Besede pod gorom” (Vladika Nikolaj Velimirovič)

Back