Bože, kako je glup

Logicno je sto Ceric hoce serijat, i ja ne sumnjam uopste da svaki seoski hodza misli da bi serijat bio najbolje resenje za sve. Da ne misli tako, ne bi ni bio hodza.

Medjutim, on ovo ne govori, recimo, u Pakistanu. Znajuci Bazniju, i ljude tamo, i njihove odnose, i ziveci tamo ceo zivot, jasno je da on ovim pre svega hoce da provocira i polarizuje javnost.

Logicno je sto Ceric hoce serijat, i ja ne sumnjam uopste da svaki seoski hodza misli da bi serijat bio najbolje resenje za sve. Da ne misli tako, ne bi ni bio hodza.

Medjutim, on ovo ne govori, recimo, u Pakistanu. Znajuci Bazniju, i ljude tamo, i njihove odnose, i ziveci tamo ceo zivot, jasno je da on ovim pre svega hoce da provocira i polarizuje javnost.

Provocira javnost???

Za to provociranje javnosti on dobije od Saudijske Arabije petrodolare u ogromnim količinama.

А због чега онда пишеш ???
Умеш ли да прескочиш тему, или баш на свакој мораш да оставиш траг ???

Znaš, čovek treba da bude otvoren za nove informacije. Ako izbegavam temu, to bi značilo da ne želim da znam ništa o tome.

Ako ti misliš da se ne treba uključiti u diskusiju da bi nešto saznao, onda si vrlo ograničen...

Ja nisam sujetan, priznajem da neke stvari ne znam. Sujetni ljudi su ograničeni ljudi.

Da sam izbegao temu, ne bih znao da Šerijat uključuje diferencijalni pristup prema nemuslimanima. A to bi bilo jako tupavo s moje strane. Tačnije, ograničeno.

Neznanje nije opasno, opasna je sujeta koja zatupljuje čoveka.

Dobro, ne znam mnogo o šerijatu, ali ako ne ugrožava druge vernike, onda je ok, jer, kako vidim, to bi se u Ustavu odnosilo samo na prava muslimana, ne bi doticalo druge nacije i vernike...

Sad, možda grešim, nek me neko ispravi.

Ipak, malo je glupo tražiti da se verski zakon (ili šta već) uključi u Ustav.

Ех... требало да знаш и ти а и други који мисле да је прича овог Церића безазлена да по том ШЕРИЈАТСКОМ ЗАКОНУ ЗА МУСЛИМАНЕ - БИЛО КАДА ОСВОЈЕНА НЕКА ЗЕМЉА ЈЕ ЗАУВЕК ЊИХОВА.

У светлу чињенице да је Јеремић (Поздерац) пре неки дан ПОТПИСАО СА ТУРСКОМ БЕСЦАРИНСКИ РЕЖИМ - само се ствара погодно тле ЗА ПОНОВНО УПАДАЊЕ НА БАЛКАН, ЗА ОЖИВЉАВАЊЕ ОСМАНЛИЈСКОГ ЦАРСТВА... и када додамо томе да тај исти Церић ПАЛИ ВАТРУ У РАШКОЈ (САНЏАКУ) онима који мисле мало унапред - све је јасно.

Back