Bošnjački toponimi usred Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jaranice,lako cemo mi za ove navedene.ali sto se vi muslimani odrekoshste svoga Hrvatskog porijekla.to mi nikako neidje u ovu moju tintaru.bosna srebrena je do osmana bila 100% katolicka i divanila se ikavica.svi njezini vladari su bili Hrvatskoga roda...

More suti savij se i ne diraj mecku.
Ako cemo jos dublje dobar dio danasnjih Hrvata nema veze sa Hrvatima.

Poslednja izmena:
Bosanski toponimi u Šumadiji nisu retkost iz prostog razloga jer je Bosna isto kao i Šumadija i Lika,Crna Gora,Makedonija,Hercegovina i da ne nabrajam samo geografske oblasti Srbske države koju su imperijalisti i domaći izdajnici razbili i dezintegrisali.Zamislite kako ja kao Šumadinac izjavljujem da nisam Srbin.Ja sam rodom iz sela Bošnjana,a čija je zadruga na prvim stranama.Bošnjaci nisu nacijonalnost već budale Srbskog porekla i korena koje mi Šumadinci zovemo Turcima.A da razjasnimo i zašzo se moje rodno selo zove Bošnjane:Po prvoj verziji jer se tu rodio Boško Jugović,barjaktar SV Cara na Kosovu1389,pa po Bošku dobi ime Bošnjane.Po drugoj ovde je u jeku Varvarinske Bitke,Hajduk Veljko napravio sačekušu i poklao grupu turaka koji su bili iz Bosne.To se zbilo u vreme I Srbskog ustanka na 5 km od mesta gde su Srbi i Rusi do nogu potukli TURKE odnosno Bosance i Šiptare.U mom selu znam tačnu lokaciju gde je mekropola ovih turaka,ali u mom kraju ih je više nego u Srebrenici.Ratko Mladić je amater šta su radili moji Bošnjanci i Šumadinci Turcima...Pozdrav od Bošnjanca SIME:rtfm:

Izvorno ime «Bošnjanin» (u latinskim vrelima sing. «Bosnensis») prvotno označuje jedino pripadnika srednjovjekovne bosanske političke jedinice. U početcima osmanske vladavine «Bošnjak» (turcizirano povijesno «Bošnjanin») ime je za podanika kršćanske vjeroispovijesti, dok se izraz «Bosnalu» odnosio na islamizirano domaće pučanstvo.

Bošnjaci (Vukovarsko-srijemska županija)BošnjaciBošnjaci (grb).gifBošnjaci na karti HrvatskaBošnjaciBošnjaciBošnjaci na karti HrvatskeKoordinate: 45°03′N 18°46′EŽupanija Vukovarsko-srijemskaNačelnik općine Andrija JuzbašićStanovništvo (2001.) 4.653Poštanski broj 32275Bošnjaci su općina u Republici Hrvatskoj, posavsko selo smješteno u istočnom djelu Slavonije s hrvatskim katoličkim starosjedilačkim stanovništvom, koje se naziva i Slavoncima Šokcima.Sadržaj[sakrij]1 Zemljopis2 Stanovništvo2.1 Nacionalni sastav, 2001.3 Povijest4 Gospodarstvo5 Poznate osobe6 Spomenici i znamenitosti7 Obrazovanje8 Kultura9 Šport10 Vanjske povezniceZemljopis [uredi]Prema svom zemljopisnom položaju i dnevnomigracijskim obilježjima općina Bošnjaci pripada županjskoj Posavini.Selo je u blizini rijeke Save i najbližeg većeg grada Županje. Udaljenost između centara sela Bošnjaci i grada Županje je oko 6 km. Riječ je o pretežito ruralnom naselju u kojem se većina stanovništva bavi poljoprivredom i stočarstvom.Stanovništvo [uredi]Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Bošnjaci imala je 4.653 stanovnika, raspoređenih u jednom naselju - Bošnjacima.Nacionalni sastav, 2001. [uredi]Hrvati - 4.592 (98,69)Albanci - 13 (0,28)Srbi - 13 (0,28)Bošnjaci - 2Poljaci - 1Slovaci - 1ostali - 12 (0,26)neopredijeljeni - 13 (0,28)nepoznato - 6 (0,13)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bošnjaci_(Vukovarsko-srijemska_županija)

Bošnjački toponimi usred Hrvatske :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back