Bošnjačka mitomanija

Управо тако, окруњена ”Исламском декларацијом”, тужним фалсификатом бољих дела и лесковачком мућкалицом од идеологије која ставља веру испред нације...

Mi uglavnom nismo ni čuli za "Islamsku deklaraciju" dok je niste promovisali .. a i nema veze s BiH, nego generalno sa stanjem muslimana i islamskim zemalja , kritika stanja ..
DrDabić je izjavio da će se sa Izetbegovićem dogovoriti , a za Durakovića je rekao da će biti rata .. zato što su računali da Izetbegoviću daju fildžan u BiH , a za Durakovića da će čuvati BiH ..
Na našu priču "Islamska deklaracija" uopšte ne utiče , koristili ste je u propagadne svrhe , a značajan je Memorandum SANU :
"Memorandum SANU u svom sadržaju nimalo ne odstupa od već poznatih velikosrpskih programa ("Načertanije", Srbi svi i svuda, Homogena Srbija...) samo je moderniziran za svoje vrijeme:
granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i kao takve one se trebaju prekrajati, jer prema memorandumu Ustav iz 1974. je nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog "umjetnih" administrativnih granica koje ne predstavljaju "pravu" sliku
ugroženost srpskog naroda od strane drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorištavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi.
jačanje protusrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)
potreba za brzu i skoru akciju da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda
Utjecaj
Memorandum SANU je imao dalekosežan utjecaj na razvoj i obnovu nacionalističkog pokreta u Srbiji prvo pod okriljem Saveza komunista Srbije. Memorandum je imao i izravan utjecaj na Slobodana Miloševića koji je ideje izložene u memorandumu pokušao provesti u djelo: antibirokratska revolucija i ideja o velikoj Srbiji koja je kasnije bila uzrok rata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. "
https://bs.wikipedia.org/wiki/Memorandum_SANU
.

Poslednja izmena:
Iako zvuci kao svetogrdje ,moguce je da su Bosnjaci pravi Srbi a bosanski Srbi vlaskog porekla, Tek bosanski Hrvati sa Hrvatima veze nemaju jer ima i podataka kada su ih franjevci pokatolicili i u kojim situacijama i pod kojim vladarima ,Nesto se doselilo pod Austrougarskoj, Politicki ne sporim svako moze da se izjasnjava kako hoce i verovatno je to sa nacijama tamo zavrsena prica formiranjem bosnjacke nacije na toj njihovoj spedificnosti tj islamskoj kulturi,

Ma da, mit je o nabijanju ljudi na omašćene i neomašćene kočeve još u vrěme Prvog srpskog ustanka da po pisanju stranih putipisaca 1808. u okolini Beograda sve smrdělo od leševa.

Ćuti, inače su i Kur'an prěpuni prědivnih opisa uputa ka činjenju zuluma nad nevěrnicima kao i uopšte islamski krug da danas poznat po svirěposti izvršenja kazni, "Islamska država" odsěcanja glava.
Eto ti poslědnji priměr prě oko 2 nedělje ubistva saudijskog novinara u Turskoj koji je potom raskomadan u konzulatu.

Znam da ti je teško to da prihvatiš, ali to jeste odbojno ogavno lice islama koje vidi cěli svět (ne kažem da su svi muslimani na světu takvi).
Mogu razuměti ubijanje neprijatelja u ratu ili u posebnim okolnostima. Bilo je otkad je světa i věka, ali iživljavanje i kinjenje ljudi prěd njihovo pogubljenje i njihovo ponižavanje uz podljudsko mučenje, takvih opisa su prěpune istorije islamskih prostora na kojima su se muslimani sukobljavali.
Da se ne vraćamo šta ste vi sve pravoslavnim Srbima radili u građanskom ratu...

Proglasti takvu stvar za mit čemu smo svědoci i u sadašnjici je zatvaranje očiju sa željom održanja vlastite bošnjačke mitomanije.

Tebi se sve pomješalo, to što su jedni drugima poslije boja otkidali glave ( i Miloš je Karađorđevu) nije nabijanje na kočeve ..
Vidiš šta je urađeno stanovnicima Sjenice , pobili ih redom 1809. god. .. Antonije Protić : "Karađorđe je zapovedio da se glave donesu u Sjenicu. I tako, svrši se ovaj boj. Glave su donijete, no nije bilo dosta kočića da se sve ponabijaju već su onako pomešane u paradu, a čislom, ako je jedna manje od 2.500." http://instituteforgenocide.org/?p=9900&lang=bs

Ne piši gluposti , Saudujci vidi se nevični političkom ubijanju, to kasapljenje je posljedica prikrivanja ubistva ..
Pa u vas Aleksandar Obrenović i Draga Mašin prvo ubijeni iz pištolja , pa isječeni sabljama, pa bačeni kroz prozor ..

Što , jel imaš nekih primjedbi :)

Vidiš ti da ni sveti Pavle u početku nije bio svetac :)

Pa što ne rekoste da je potrebno samo izvinjenje i gotova priča.

Znači, Mladić trebalo samo da se izvini za Srebrenicu i odmah bi ga za kandidata SDA?

Sve samo uski politički interesi, bez nečeg šireg, intelektualnog i duhovnog. Baš kao i tvoja pisanija ovde. :kafa:

Da si bar uzela nešto novo, nego, evo gledam poslednjih par stranica, ti i dalje vrtiš u krug sve jedne te iste stvari kao i pre toliko mnogo godina...ničeg novog. :(

Pa što ne rekoste da je potrebno samo izvinjenje i gotova priča.

Znači, Mladić trebalo samo da se izvini za Srebrenicu i odmah bi ga za kandidata SDA?

Sve samo uski politički interesi, bez nečeg šireg, intelektualnog i duhovnog. Baš kao i tvoja pisanija ovde. :kafa:

Da si bar uzela nešto novo, nego, evo gledam poslednjih par stranica, ti i dalje vrtiš u krug sve jedne te iste stvari kao i pre toliko mnogo godina...ničeg novog. :(

Sratko je više za smrtne kazne , a Srbija za priznavanje krivice za genocid i katarzu ..
Novak Kilibarda je i onda isticao dvije države ,. poslije uvidio da bi mu Crna Gora bila prirepak Velike Srbije ..
A u vas sve novo, jednako otužno vrtite velikosrpsku priču, još se niste pomirili da je velikosrpski projekat propao i kompromitovan .. mora da dođe do nove Seobe Srba da bi se primirili, šta li ..

- - - - - - - - - -

Najjači argument o drevnoj dobrobošnjanskoj naciji joj je govor Muhameda Tunje Filipovića i drevna mudrost antičkih Bošnjaka "Sve ima svoj kraj , samo kobasica dva". :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Tantavičar se uhvatio šale o kobasici i kraju ko pijan plota :)

Sratko je više za smrtne kazne , a Srbija za priznavanje krivice za genocid i katarzu ..
Novak Kilibarda je i onda isticao dvije države ,. poslije uvidio da bi mu Crna Gora bila prirepak Velike Srbije ..
A u vas sve novo, jednako otužno vrtite velikosrpsku priču, još se niste pomirili da je velikosrpski projekat propao i kompromitovan .. mora da dođe do nove Seobe Srba da bi se primirili, šta li ..

- - - - - - - - - -

Tantavičar se uhvatio šale o kobasici i kraju ko pijan plota :)

Citadela nemoj tu pricu o genocidu jer je tvoj narod bio u ww2 vecinski na strani ustasa i nacista i odgovorni ste za masovne pokolje Srba, Da li treba da ti pricam o narodu Kozare, ,pa evo imas i pricu Tunje koji prica o gradu Klucu gde su ustase pobile 803 Srbina i naravno da ce doci do osvete, Da nije bilo pogroma Srba u ww2 danas bi oni bili ubedljivo najbrojniji narod u BIH,

Pa naravno da je dosta novog. Eno pogledaj samo onu temu, koliko sam te mnogo stvari naučio i razbio ti silne zablude, u moru dezinformacija koje si plasirala na forumu.

Svako malo trudim da postavim neku novu stranicu, knjigu, izvor, itd...a od tebe ništa novo. Vrtiš se u krug ponavljajući iste stvari iznova i iznova koje su svi videli, misleći da išta postižeš sem da si mnogo dosadna i neoriginalna. :dontunderstand:

Da sam kao ti sad bi trebalo da batalim ikakvu upotrebu mozga i narednih 25 godina na svakoj temi na kojoj pišem postavljam fotke iz onog bošnjačkog udžbenika. Zašto se barem malčice ne potrudiš da budeš zanimljiva? Iz kog razloga uopšte pišeš te stvari u koje ne znam ni sam da li iskreno veruješ? Je li tebi toliko dosadno u životu pa moraš tako nešto besmisleno raditi...jerbo nikakvog efekta (sem kontraefekta) nema. Ozbiljno je pitanje; ja pišem na forumu iz dva razloga, da objasnim probleme i pitanja koja razumem i da od drugih koji više znaju naučim nešto, npr. Neki ljudi kažu da si im zabavna i zato ovde na Krsti obitavaš sa ugledom nekakvog forumskog klovna, ali meni nisi zato što te dugi niz godina znam pa kad neko 300 puta vidi jednu te istu stvar, složićeš se zasigurno, smuči se više..?

Poslednja izmena:
@Slaven777

Ne kapiraš da on/ona zamišlja kako je, sa svojim argumentima koje ograničeno vrti u krug, velika forumska fintašica koja svojom aktivnošću brani položaj svoje novokomponovane turbofolk nacije.
Tu ti još doda i po koji van konteksta citat iz viki, ima potpis na latinskom "auditur et altera pars" da bi dělovala pametnije.

U svakom slučaju gdě god se dotakne nalazi se paučina i šupljina, te na kraju kobasica ima dva kraja u ravni narodske baščaršijske dosětke ne nadilazeći domet humora iz viceva o Muji i Hasi.

Довољно је само погледати линкове које постави типа "пирамидебосне.ба" и слично.
То нису озбиљни нити релевантни извори.Међутим добро си констатовао, ничег ново нема код ње, шта то значи?!
То је тараба феномен ограничености неке средњебосанске затуцаности,можеш јој овдје поставити брдо извора и литературе она ће се држати свога "хисторијабошњака.ба и слично без уопште велике жеље да прочита било шта што одудара од АлахИја.ба извора.Такви и јесу најбољи за Алаха,зато се ислам тако добро и примио у Босни,заправо у Европи се примио само у најцрњем дијелу Европе-Балкану.
Неозбиљно је полемисати на тај начин,заиста неозбиљно...

Poslednja izmena:
Iako zvuci kao svetogrdje ,moguce je da su Bosnjaci pravi Srbi a bosanski Srbi vlaskog porekla, Tek bosanski Hrvati sa Hrvatima veze nemaju jer ima i podataka kada su ih franjevci pokatolicili i u kojim situacijama i pod kojim vladarima ,Nesto se doselilo pod Austrougarskoj, Politicki ne sporim svako moze da se izjasnjava kako hoce i verovatno je to sa nacijama tamo zavrsena prica formiranjem bosnjacke nacije na toj njihovoj spedificnosti tj islamskoj kulturi,

Дато размишљање засниваш на чему тачно? Јеси ли ти био по БиХ? Помислити да је народ из Требиња или са Романије ”влашког порекла” (ма шта то значило) ми се граничи са сулудим.

Такође, босански Срби је одредница за само један дио Срба у Босни, на шта су оправдано врло осетљиви Семберци, Херцеговци, Крајишници и други.

Poslednja izmena:
@Slaven777

Ne kapiraš da on/ona zamišlja kako je, sa svojim argumentima koje ograničeno vrti u krug, velika forumska fintašica koja svojom aktivnošću brani položaj svoje novokomponovane turbofolk nacije.
Tu ti još doda i po koji van konteksta citat iz viki, ima potpis na latinskom "auditur et altera pars" da bi dělovala pametnije.

U svakom slučaju gdě god se dotakne nalazi se paučina i šupljina, te na kraju kobasica ima dva kraja u ravni narodske baščaršijske dosětke ne nadilazeći domet humora iz viceva o Muji i Hasi.

Neka zamišlja.

Ali sada neka objasni koje su posledice toga i šta je ostvarila u zadnjih 9 godina. Sa konkretnim primerima. I šta je željeni cilj tj. kako se manifestuju uspesi te odbrane.

Mi uglavnom nismo ni čuli za "Islamsku deklaraciju" dok je niste promovisali .. a i nema veze s BiH, nego generalno sa stanjem muslimana i islamskim zemalja , kritika stanja ..
DrDabić je izjavio da će se sa Izetbegovićem dogovoriti , a za Durakovića je rekao da će biti rata .. zato što su računali da Izetbegoviću daju fildžan u BiH , a za Durakovića da će čuvati BiH ..
Na našu priču "Islamska deklaracija" uopšte ne utiče , koristili ste je u propagadne svrhe , a značajan je Memorandum SANU :
"Memorandum SANU u svom sadržaju nimalo ne odstupa od već poznatih velikosrpskih programa ("Načertanije", Srbi svi i svuda, Homogena Srbija...) samo je moderniziran za svoje vrijeme:
granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i kao takve one se trebaju prekrajati, jer prema memorandumu Ustav iz 1974. je nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog "umjetnih" administrativnih granica koje ne predstavljaju "pravu" sliku
ugroženost srpskog naroda od strane drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorištavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi.
jačanje protusrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)
potreba za brzu i skoru akciju da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda
Utjecaj
Memorandum SANU je imao dalekosežan utjecaj na razvoj i obnovu nacionalističkog pokreta u Srbiji prvo pod okriljem Saveza komunista Srbije. Memorandum je imao i izravan utjecaj na Slobodana Miloševića koji je ideje izložene u memorandumu pokušao provesti u djelo: antibirokratska revolucija i ideja o velikoj Srbiji koja je kasnije bila uzrok rata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. "
https://bs.wikipedia.org/wiki/Memorandum_SANU
.

Гомила глупости које си толико пута себи поновила да си самоиспрала мозак си.

1) Начертаније је инспирисано и ископирано од стране туђинских програма, свака озбиљна држава је имала своје планове сличног типа. И данас их државе имају. Срба је тада било још више него данас у БиХ и наравно да је Србија желела да уради нешто за свој стратешки интерес. Разумем да ти је непојмљив документ попут Начертанија јер Бошњаци као новоформирана нација никада нису имали своју националну државу.

2) Срби сви и свуда Вука Караџића је био пресек теренског стања и драгоцено сведочанство о минулом времену а не какав политички памфлет како се данас манипулише од стране затуцаних србомрзаца.

3) Хомогена Србија је неважан документ и идеја једног човека, а маштара и идеолога попут Мољевића има у сваком народу. Ако се по неко залепио, ту нема ништа чудно...

4) Меморандум САНУ нисте ни прочитали а ваши ретки интелектуалци су извршили класичну пропаганду поставивши да је у питању доказ освајачких намера, великосрпске политике и осталих бакрача којим се служе манипулатори.

Др Дејан Медаковић, бивши председник САНУ, научник и аутор светског реномеа каже следеће:

dejan-medakovi-ea96ab98-e54c-44f7-b2d8-71b47a59b85-resize-750.jpeg.jpg

Prvo, mi smo integralni tekst Memoranduma objavili na tri svetska jezika, engleskom, francuskom i nemačkom. Zatim smo objavili jednu knjigu izuzetno značajnih komentara koje su dali akademici Kosta Mihailović i Vasilije Krestić. To je takođe prevedeno. Dakle, mi smo naučno odgovorili na optužbe. Molim vas, nama je podmetnuto da smo hteli da rušimo zemlju. Naprotiv, Memorandum je bio spis kojim se pokušao zaustaviti raspad. U prvom pasusu to stoji: "Zastoj u razvoju društva, ekonomske teškoće, narasle društvene napetosti i otvoreni međunarodni sukobi izazivaju duboku zabrinutost u našoj zemlji. Teška kriza je zahvatila ne samo politički i privredni sistem već i celokupan javni poredak zemlje. Svakodnevne su pojave: nerad i neodgovornost na poslu, korupcija i nepotizam, odsustvo pravne sigurnosti, birokratska samovolja, nepoštovanje zakona, rastuće nepoverenje među ljudima i sve bezobzirniji individualni i grupni egoizam. Raspadanje moralnih vrednosti i ugleda vodećih ustanova društva, nepoverenje u sposobnost onih koji donose odluke praćeni su apatijom i ogorčenjem naroda, otuđenjem čoveka od svih nosilaca i simbola javnog poretka. Objektivno ispitivanje jugoslovenske stvarnosti dopušta mogućnost da se sadašnja kriza završi socijalnim potresima sa nesagledivim posledicama, ne isključujući i tako katastrofalan ishod kao što je raspad jugoslovenske državne zajednice. Pred onim što se zbiva i što se može dogoditi, niko nema pravo da zatvara oči. Pogotovu na to nema pravo najstarija ustanova naučnog i kulturnog stvaralaštva u ovom narodu." Samo se upotrebljava kako kome treba.
Kada se pojavila memorandumska afera, mi smo na Zapadu doživeli aplauz. Onda je to protumačeno kao antikomunistički spis, kao prodor u neku novu demokratsku državu. Zvanična politika u zemlji nas je napala. To znači komunisti, Stambolić, cela hrvatska štampa, Slovenci. Svi su skočili kao ugroženi, uključujući i vladu Srbije. Nama je vlada Ivana Stambolića oduzela pravo na proslavu stogodišnjice SANU. U Hagu se sada opet poteže Memorandum. Naravno, sada im treba druga varijanta. To je vrtlog dnevne politike. Moram ovo reći, postoji veliki problem a to su nevladine organizacije koje isporučuju ili prosto odrađuju neki svoj honorar. Ja ne znam ko to plaća, tek, uglavnom stalno isporučuju optužbe za nacionalizam, jednostavno ljudi odrađuju svoj lebac. U takvoj klimi koja je nezdrava, koja miriše na trulež teško je sačuvati obraz i dostojanstvo. Ako je ista ova Akademija u mom četvorogodišnjem mandatu uspela, ako sam išta uspeo, sada laskam sebi, to je da sam branio dostojanstvo kuće. Koliko sam ga odbranio, to prepuštam drugima da procenjuju. Ja sada mogu mirne duše da se osvrnem na taj period mog predsednikovanja, koji je inače bio najteži period mog života. Imam i dokumentaciju koju čine moji tekstovi, molbe, protesti, za koje čak i pola Akademije ne zna a koje sam upućivao na razne adrese i koje ću objaviti.

Neka zamišlja.

Ali sada neka objasni koje su posledice toga i šta je ostvarila u zadnjih 9 godina. Sa konkretnim primerima. I šta je željeni cilj tj. kako se manifestuju uspesi te odbrane.

Nemoj da si na kraj srca, pa ostvarila je, kako nije... Da bude primer za neobrazovanu zadriglu sledbenicu poslovično netačnih informacija. Plus... Ljudi se registruju na forume da bi zezali takve kao što je ona, koji ništa ne znaju, a misle da sa Srednjom kobasičarsko mesarskom školom mogu da predaju na Univerzitetu (premda u Federaciji i mogu :think: ).

Дато размишљање засниваш на чему тачно? Јеси ли ти био по БиХ? Помислити да је народ из Требиња или са Романије ”влашког порекла” (ма шта то значило) ми се граничи са сулудим.

Такође, босански Срби је одредница за само један дио Срба у Босни, на шта су оправдано врло осетљиви Семберци, Херцеговци, Крајишници и други.

Prvi znak mi je bio preveliki udeo vlaskog DNK od 49% ,drugi poreklo kneza Borne koga su Franci doveli u Dalmaciju ,bio je knez Guduristanaca i Timocana, Istocna Srbija ,mozda Sloven a mozda i Vlah, Trece nazivi u Dalmaciji,Hercegovini,,Bosni ,Hrvatskoj za pravoslavce je Vlasi,a neki putopisci ih nazivaju Mortolozima, Sledece pitanje mi je bilo odkud toliko pravoslavaca u Bosni,Dalmaciji,Hercegovini gde deluju Franjevci i Otomansko carstvo,mora de je bio jak uticaj Vizantije i istoka iako nisu vladali tim krajevima. Kada pogledate centralnu Bosnu nema tamo pravoslavnih hramova ,ni crkava .Sledece analogija sa nasim Cincarima to su u stvari Aromuni ili Vlasi koji su svi pravoslavni ,Toma Fila,,Kaliopi,Tose Proeski,Nusic,Nikola Pasic,Tasko Nacic, ima jos tih znakova da bi poreklo moglo da ide i na tu stranu.

Poslednja izmena:
Prvi znak mi je bio preveliki udeo vlaskog DNK od 49% ,drugi poreklo kneza Borne koga su Franci doveli u Dalmaciju ,bio je knez Guduristanaca i Timocana, Istocna Srbija ,mozda Sloven a mozda i Vlah, Trece nazivi u Dalmaciji,Hercegovini,,Bosni ,Hrvatskoj za pravoslavce je Vlasi,a neki putopisci ih nazivaju Mortolozima, Sledece pitanje mi je bilo odkud toliko pravoslavaca u Bosni,Dalmaciji,Hercegovini gde deluju Franjevci i Otomansko carstvo,mora de je bio jak uticaj Vizantije i istoka iako nisu vladali tim krajevima. Kada pogledate centralnu Bosnu nema tamo pravoslavnih hramova ,ni crkava .Sledece analogija sa nasim Cincarima to su u stvari Aromuni ili Vlasi koji su svi pravoslavni ,Toma Fila,,Kaliopi,Tose Proeski, ima jos tih znakova da bi poreklo moglo da ide i na tu stranu.

A da nisi čitao možda nekad o tome da su od reke Bosne do Primorja, a severno od Nevetve živeli nekršeni Srbi?
Pravoslavlje u Bosni počinje da se širi nakon sticanja autokefalnosti Srpske crkve...

Koji Vlasi?
Svi se ubiše od priče o Vlasima, a dokaze ne daje niko, svi samo pričaju.

Danas nema pravoslavnih hramova u centralnoj Bosni?
Znaš da se desio Drugi svetski rat? Znaš koliko je sveštenstva pobijeno i hramova zapaljeno?
I ne samo tada, nego u svakom ratu.

Ако ћеш искрено ја не знам никог из ближе и шире околине да је влашког поријекла, Срби из Босне поготово дио уз Дрину потпуно исти народ само ијекавица.
Срби уз сјевер Босне и још даље Крајина босанска има свега,један дио јесте дошао из Србије сеобом Срба један дио је староседеоц од када се зна за историју па још даље хрватска крајина тек ту има свега од Срба католика до дошљака...

Prvi znak mi je bio preveliki udeo vlaskog DNK od 49% ,drugi poreklo kneza Borne koga su Franci doveli u Dalmaciju ,bio je knez Guduristanaca i Timocana, Istocna Srbija ,mozda Sloven a mozda i Vlah, Trece nazivi u Dalmaciji,Hercegovini,,Bosni ,Hrvatskoj za pravoslavce je Vlasi,a neki putopisci ih nazivaju Mortolozima, Sledece pitanje mi je bilo odkud toliko pravoslavaca u Bosni,Dalmaciji,Hercegovini gde deluju Franjevci i Otomansko carstvo,mora de je bio jak uticaj Vizantije i istoka iako nisu vladali tim krajevima. Kada pogledate centralnu Bosnu nema tamo pravoslavnih hramova ,ni crkava .Sledece analogija sa nasim Cincarima to su u stvari Aromuni ili Vlasi koji su svi pravoslavni ,Toma Fila,,Kaliopi,Tose Proeski,Nusic,Nikola Pasic,Tasko Nacic, ima jos tih znakova da bi poreklo moglo da ide i na tu stranu.

Шта је влашки днк од 49%? Озбиљно си у криву око ”влашког днк” (хаплогрупе немају национални или етнички предзнак а и питање је на ком простору је 49% било које), остало врло натегнуто.
Отворио си 4-5 врло обимних и компликованих питања које си поједноставио до зла бога и представио одређене тврдње као чињенице.

A da nisi čitao možda nekad o tome da su od reke Bosne do Primorja, a severno od Nevetve živeli nekršeni Srbi?
Pravoslavlje u Bosni počinje da se širi nakon sticanja autokefalnosti Srpske crkve...

Koji Vlasi?
Svi se ubiše od priče o Vlasima, a dokaze ne daje niko, svi samo pričaju.

Danas nema pravoslavnih hramova u centralnoj Bosni?
Znaš da se desio Drugi svetski rat? Znaš koliko je sveštenstva pobijeno i hramova zapaljeno?
I ne samo tada, nego u svakom ratu.

Ne znam sta bih ti rekao osim odakle nam onda 49% vlaskog DNK? To je to crnilo kod nas od Vlaha .Pazi to nam je dominantan gen i tebi i meni?

Ne znam sta bih ti rekao osim odakle nam onda 49% vlaskog DNK? To je to crnilo kod nas od Vlaha .Pazi to nam je dominantan gen i tebi i meni?

VEROVALI ILI NE

SRBI, HRVATI, BOSANCI I CRNOGORCI SU ISTI NAJSTARIJI NAROD U EVROPI! DNK institut iz SAD otkrio POREKLO SVIH NAS

Genetski kod balkanskih naroda na području Evrope je od pre oko 30.000 godina
Objavljeno: 31.10.2018.

Odavno smo slušali teorije po kojoj su Srbi najstariji narod u Evropi i slušali predanja naših starih o nebeskom narodu i čuvenoj upotrebi viljuške na srpskom dvoru.
Ipak, dileme više nema, jer je DNK institut iz Hjustona pokazao kako stoje stvari na Balkanu, ali i na kontinentu.

Ovaj američki institut, najuglednija institucija u toj oblasti na svetu, izdala je nakon detaljnog istraživanja sertifikat u kome se tvrdi da su Srbi, Hrvati, Crnogorci i Bošnjaci najstariji su narodi u Evropi. Kao i da svi ti narodi imaju isti gen.

U emisiji Jutro televizije Prva doktor Nebojša Drašković, predsednik nevladine organizacije "Porijeklo" iz Herceg Novog, koji je proučavao genetski kod balkanskih naroda, rekao je da je na području Evrope, pre oko 30.000 godina, postojao samo jedan tip homo sapiensa, koji je posedovao samo jedan haplotip - I, koji se kasnije podelio na I1 i I2.

Drašković kaže da to znači da je taj pračovek sa haplotipom I zatekao i neandertalaca, koji je tada na prostoru Evrope živeo duži period.

Haplotop I je stariji od 23.000 godina, a u poslednjih 15.000 najčešće se sreće na području južne Evrope, Balkana i Sardinije, što je potvrdio i Institut iz Hustona.
Brojke
- 3.300 muških uzoraka je uzeto
- 32,20 odsto zastupljen haplotip I2A u Crnoj Gori
- 35,25 odsto zastupljen haplotip I2A u Srbiji
- 45,66 odsto u srpskoj Hercegovini

storijski i etnografski dokazi - Mi smo potomci Ilira, ne Albanci
Prema rečima Draškovića, svi istoričari i naučnici koji su proučavali poreklo stanovništva postavljali su pitanje odakle naš gen u Poljskoj.
On navodi da su postojale seobe u dva smera, tako da u njihovoj istoriji piše da Poljaci vode poreklo iz Podunavlja, a isto tvrde i Česi i Slovaci.

- Jednostavno, jedan deo stanovnika je napustio Balkan i povukao se pred Rimljanima. Glavna seoba našeg gena I2A sa Balkana je bila u vreme rimsko-ilirskih ratova. Kada su Rimljani pokorili Balkan i Panoniju, ta populacija koja nije želela da bude istrebljena bežala je preko Karpata, a oni su se kasnije stopili sa slovenskom masom, kada je i došlo do stapanja tih gena. Srbi i Crnogorci su potomci Ilira, koji su starosedeoci na Balkanu i od Lepenskog vira i Vinče je današnja veza sa stanovnicima Crne Gore, Srbije i Dalmacije. Svi istorijski i etnografski dokazi ukazuju da su dinarski tipovi, ljudi zvani Iliri i Tribali, preci Srba, Crnogoraca, kao i Hrvata i Bošnjaka, a ne Albanaca, a to su potvrdile i genetske analize putem utvrđivanja muškog haplotipa kod svih naroda koji govore bivšim srpskohrvatskim jezikom. Naši preci su s braćom Germanima naselili Švedsku i Norvešku, a najviše ih je bilo u Švedskoj. Kasnije su preci došli i do britanskih ostrva, mnogo pre Škota i Iraca. Ako su mogli da dođu do Skandinavije i Britanije, normalno je da im je mnogo kraći put bio s Balkana do Karpata i južne Poljske - kaže Drašković.

Citadela nemoj tu pricu o genocidu jer je tvoj narod bio u ww2 vecinski na strani ustasa i nacista i odgovorni ste za masovne pokolje Srba, Da li treba da ti pricam o narodu Kozare, ,pa evo imas i pricu Tunje koji prica o gradu Klucu gde su ustase pobile 803 Srbina i naravno da ce doci do osvete, Da nije bilo pogroma Srba u ww2 danas bi oni bili ubedljivo najbrojniji narod u BIH,

Kao prvo , mi smo procentualno najviše stradali i u 2. sv. ratu , a drugo, ne počinje istorija u 2. sv ratu , vi velikosrpski projekat vučete iz 19. vijeka , u 20. vijeku ste ga prevukli u BiH .. i u 2. sv. ratu četnici su napravili pokolje gdje su bili u prilici , i u posljednjem ratu mi smo bili glavna žrtva .. mi nikada nismo imali ideologiju istrebljena kao ustaše i četnici .. ustaše su se zvali i oni što su na početku 19. vijeka ubijali muslimane po Smederevskom sandžaku ..

Poslednja izmena:
Pa naravno da je dosta novog. Eno pogledaj samo onu temu, koliko sam te mnogo stvari naučio i razbio ti silne zablude, u moru dezinformacija koje si plasirala na forumu.

Svako malo trudim da postavim neku novu stranicu, knjigu, izvor, itd...a od tebe ništa novo. Vrtiš se u krug ponavljajući iste stvari iznova i iznova koje su svi videli, misleći da išta postižeš sem da si mnogo dosadna i neoriginalna. :dontunderstand:

Da sam kao ti sad bi trebalo da batalim ikakvu upotrebu mozga i narednih 25 godina na svakoj temi na kojoj pišem postavljam fotke iz onog bošnjačkog udžbenika. Zašto se barem malčice ne potrudiš da budeš zanimljiva? Iz kog razloga uopšte pišeš te stvari u koje ne znam ni sam da li iskreno veruješ? Je li tebi toliko dosadno u životu pa moraš tako nešto besmisleno raditi...jerbo nikakvog efekta (sem kontraefekta) nema. Ozbiljno je pitanje; ja pišem na forumu iz dva razloga, da objasnim probleme i pitanja koja razumem i da od drugih koji više znaju naučim nešto, npr. Neki ljudi kažu da si im zabavna i zato ovde na Krsti obitavaš sa ugledom nekakvog forumskog klovna, ali meni nisi zato što te dugi niz godina znam pa kad neko 300 puta vidi jednu te istu stvar, složićeš se zasigurno, smuči se više..?

Historik , znaš valjda i sam da vam je istorija zasnovana na mitovima, lažima i poluistinama .. ako je neko dosadan, dosadan si ti sa ponjavama punim takve istorije .. ja sam tebe davno pročitala, u zadnje vrijeme mi djeluješ agilniji, more bit da si se uĆlanio ustanku , pa imaš zadatak da plasiraš guslarsku istoriju .. džaba vam je to , pukli ste davno , žalostan slučaj , vidi u kakvoj su vam klimi rasli mladi https://pescanik.net/pravila/ , nije čudo da se danas masovno iseljavaju u potrazi za normalnim životom ..

Back