Bošnjačka mitomanija

Historik , znaš valjda i sam da vam je istorija zasnovana na mitovima, lažima i poluistinama .. ako je neko dosadan, dosadan si ti sa ponjavama punim takve istorije .. ja sam tebe davno pročitala, u zadnje vrijeme mi djeluješ agilniji, more bit da si se uĆlanio ustanku , pa imaš zadatak da plasiraš guslarsku istoriju .. džaba vam je to , pukli ste davno , žalostan slučaj , vidi u kakvoj su vam klimi rasli mladi https://pescanik.net/pravila/ , nije čudo da se danas masovno iseljavaju u potrazi za normalnim životom ..

Dok je pseudo istorija, za koju samo ti misliš da je istorija, zasnovana strogo i isključivo na mašti pojedinaca.

Ja sam, lično, ovde kačio upravo ovaj tekst koji govori o Srbima, kao glavnim žiljem Bosne, te teritorija sa obe strane Drine.
Surbiam autem quae et Transmontana dicitur, in duas divisit provinciam: unam a magna flumine Drina contra occidentalem palagam usque and montem Pini, quam et Bosnam vocavit, alteram vero ab eodem flumine Drina contra orientalem plagam usque ad Lapiam et [ad paludem Labeatidem], quam Rassam vocavit
(Letopisi Popa Dukljanina)

Kao prvo , mi smo procentualno najviše stradali i u 2. sv. ratu , a drugo, ne počinje istorija u 2. sv ratu , vi velikosrpski projekat vučete iz 19. vijeka , u 20. vijeku ste ga prevukli u BiH .. i u 2. sv. ratu četnici su napravili pokolje gdje su bili u prilici , i u posljednjem ratu mi smo bili glavna žrtva .. mi nikada nismo imali ideologiju istrebljena kao ustaše i četnici .. ustaše su se zvali i oni što su na početku 19. vijeka ubijali muslimane po Smederevskom sandžaku ..

Historik , znaš valjda i sam da vam je istorija zasnovana na mitovima, lažima i poluistinama .. ako je neko dosadan, dosadan si ti sa ponjavama punim takve istorije .. ja sam tebe davno pročitala, u zadnje vrijeme mi djeluješ agilniji, more bit da si se uĆlanio ustanku , pa imaš zadatak da plasiraš guslarsku istoriju .. džaba vam je to , pukli ste davno , žalostan slučaj , vidi u kakvoj su vam klimi rasli mladi https://pescanik.net/pravila/ , nije čudo da se danas masovno iseljavaju u potrazi za normalnim životom ..

attachment.php

Довољно је само погледати линкове које постави типа "пирамидебосне.ба" и слично.
То нису озбиљни нити релевантни извори.Међутим добро си констатовао, ничег ново нема код ње, шта то значи?!
То је тараба феномен ограничености неке средњебосанске затуцаности,можеш јој овдје поставити брдо извора и литературе она ће се држати свога "хисторијабошњака.ба и слично без уопште велике жеље да прочита било шта што одудара од АлахИја.ба извора.Такви и јесу најбољи за Алаха,зато се ислам тако добро и примио у Босни,заправо у Европи се примио само у најцрњем дијелу Европе-Балкану.
Неозбиљно је полемисати на тај начин,заиста неозбиљно...

Potvrda viceva o Muji, Hasi, Fati=Citadeli...neka je ba, neka ljudi vide sucim se Vi tamo ganjate....treba nam jos "akademika" iz BANU trokutistana. Napravite neke lazne naloge jos.

Kada već postoje dve slične teme, da nam se i muslimani ne osećaju zapostavljeno.

1. Bilo je 11 genocida nad Bošnjacima kroz historiju
2. Bošnjaci su Iliri
3. Zapravo, Bošnjaci su Goti
4. Srbi u Bosni su Romani došli iz Srbije koji su u XIX veku bili posrbljeni
5. Zapravo nisu, pravoslavni Bošnjaci su, kao što su i Hrvati bili katolički; Bosna bila milenijumima etnički čista zemlja sve do podela u XIX veku zahvaljujući Srpstvu i Hrvatstvu
6. Husein-kapetan Gradaščević je podigao bošnjački nacionalni ustanak
7. Hrvati, Srbi i Crnogorci ukrali su svoj jezik od nas; bosanski jezik je osnov za srpsko-hrvatski
8. Bošnjaci su bogumili koji su samo prešli na islam, jer je bogumilstvo ionako skoro isto što i muhamedanstvo tj. male veze ima sa hrišćanima
9. Muslimani su stigli u Bosnu još u IX stoleću; Bosnu nisu islamizovali Turci ognjem i mačem
10. Prvi bosanski rječnik izašao je 1631. godine, skoro dva puna veka pre prvog srpskog
11. U Jugoslaviji je bila izvršena masovna krađa jer je konfiskovana zemlja begova; u Beču se čuvaju spiskovi i pristupom u EU mnoge familije će moći potraživati povratak silne zemlje; agrarna reforma bila je suštinski antibošnjačka
12. Car Teodosije je podelio Rimsko carstvo 395. godine na Zapad, Bosnu i Istok
13. Bošnjaci...narod najstariji
14. Bosna je jedna od najstarijih slovenskih država i nikada u istoriji nije bila deo niti Srbije ni Hrvatske (Srbi nisu prelazili Drinu)
15. U Osmanskom carstvu vladala je harmonija naroda vekovima i ona je bila narušena 1878. godine, od kada imamo krvoproliće koje postoji do današnjeg dana
16. U Drugom svetskom ratu najviše su stradali od svih Bošnjaci
17. Srba u Bosni zapravo nema pre 1918. godine
18. Godine 1993. odlučio se povratak imena koji je bio zabranjen zbog velikosrbohrvatske tajne zavere
19. Bosna i Hercegovina će se ubrzo sva pobošnjačiti; potrebno je samo integrisati se u EU i NATO i kroz nekoliko generacija svi Srbi i Hrvati će se nanovo pobošnjiti.
20. Alija Izetbegović nije bio islamista; štaviše, nije ni vernik nikada neki bio.
21. Pomaci, Goranci i Mrkojevići su potomci doseljenika iz Bosne
22. Stećci su posebna bošnjačka etnička osobenost.
23. Bošnjaci su direktni baštinici nasleđa kralja Tvrtka i dinastije Kotromanića
24. Garašanin je osmislio rešenje za nas u Načertaniju: trećinu Bošnjaka pobiti, trećinu proterati, trećinu pokrstiti
25. Bosanske piramide

...
...
..
31. Hebeš zemlju koju Bosnu nema.

Nejma u nas Srba, samo Bošnjani ..

Samo, Pop Dukljanin nije živeo u devedesetim godinama prošlog veka, da bi mogao da sretne jednu takvu pojavu, kao što su Bošnjaci (koji su, uzgred, budi rečeno, jedna grupa ljudi koja je odlaskom turaka ostala bez identiteta, pa su morali da ga izmisle).

Niko se u pred Osmanskom periodu nije zvao ni Mujezdin ni Sulejman na ovim prostorija. Dakle, izdaja sopstvenog identiteta, te današnje jurenje od nemila do nedraga, kleptomanija i izmišljanje su osnovne karakteristike Bošnjaka poput tebe.
Čast onim čestitim ljudima koji i danas slepim kokoškama pokušavaju da osvetle da nema sramote u tome što su Bosanski muslimani nastali islamizacijom Srba i Hrvata.

NeJma u tebe pameti, pre svega.
Jer, neko sa sa završenom kobasičarsko mesarskom srednjom školom ne može ni da vodi ovakve rasprave. :)

Salih Selimović objasnio lepo sve:
https://www.telegraf.rs/vesti/19788...mi-muslimani-smo-srbi-i-govorimo-srpski-jezik

Sigurno misli na nas , jer mi smo se borili protiv Turaka u 19. vijeku , i kod dolaska A-U turpa smo pružili oružani otpor , a vi ste se prišutili .. jedini protiv koji ste se vi borili smo bili mi , borili ste se najviše protiv naših civila ..
Borili se protiv turaka postajući poturice i primajući Islam kao veru.
Borili se uzimajući turska imena.
Mudar način borbe, iznutra hteli da ih unište, tesno se integrišući u njihovu naciju... :hahaha:

Aa, onda... Turci su otišli...
Te su se Muslimani iz Bosne, nakon toga, u jednom momentu, izjašnjavali Srbima, pa Hrvatima, pa opet Srbima, pa neopredeljenima, pa samo Muslimanima, pa... Naposletku, Bošnjacima (jer ih Svet ne bi priznao da su se borili u ratu pod zastavom Husein Kapetana (zbog toga su morali da ukradu grb Tvrtkov, sa ljiljanima kao modifikovanim krstovima)).

Poslednja izmena:
Kao prvo , mi smo procentualno najviše stradali i u 2. sv. ratu , a drugo, ne počinje istorija u 2. sv ratu , vi velikosrpski projekat vučete iz 19. vijeka , u 20. vijeku ste ga prevukli u BiH .. i u 2. sv. ratu četnici su napravili pokolje gdje su bili u prilici , i u posljednjem ratu mi smo bili glavna žrtva .. mi nikada nismo imali ideologiju istrebljena kao ustaše i četnici .. ustaše su se zvali i oni što su na početku 19. vijeka ubijali muslimane po Smederevskom sandžaku ..

Ranije sam napisao da su muslimani iz Bosne 29 puta upadali u Srbiju kao kaznena otomanska ekspedicija, Gde su prosli ,svuda su ostavljali pustos i ubijali ,Dodju popale,ubijaju i vrate se, Pricamo o periodu kraj 18 i prva polovina 19 veka, Znaci iz Bosne je pretila velika opasnost i samo je dolazila nevolja, I od Turaka i od Srba ,ovo sam je dodao , kasnije i Ustase ,Verovatno ljudi ne znaju da su muslimani u ww2 pod ustaskim obelezjima dolazili u Srem i Macvu, Naravno da sdolazi do reakcije Srba, Reklo bi se ko je bio u prilici tlacio je one druge, Neke stvari su gurane pod tepih zbog teznje kralja Aleksandra i kasnije Tita da opstane Jugoslavija.. Imamo tu genezu losih odnosa Srba i muslimana kao naslednika okupatorske osmanske ddrzave.

Bona Vi ste katolika, zadnjeg srpskog despota Stjepana (izdajnika Smedreva, po mirazu i 3 meseca vlasti), nabili posle na kolac, a pre toga im odrubili glave.

Cuj, tuka prica Bosanskijeh....pa to su ti bre katolici......i nesto sitneza ortodoksnog oko Srebrenice, Gorazda, Trebinja = Huma.

Hajd znaj , možda na Mehmeda el Fatiha uticala maćeha Mara .. nije iz čista mira sigurno ..

Sigurno misli na nas , jer mi smo se borili protiv Turaka u 19. vijeku , i kod dolaska A-U turpa smo pružili oružani otpor , a vi ste se prišutili .. jedini protiv koji ste se vi borili smo bili mi , borili ste se najviše protiv naših civila ..

Screenshot - 11032018 - 10:02:38 PM.jpg
Screenshot - 11032018 - 10:03:57 PM.jpg
Screenshot - 11032018 - 10:04:42 PM.jpg

Не будали, ево ти извештај из прве руке Шарла Илијарта из устанка 1875.
Види се ко су устаници а види се и на којој су страни твоји претци.

Sva ideologija o Bošnjačkoj naciji zasniva se na reči Tunje Filipovića i par postova sa Bosnjaci.net sajta...
Tako da...
Svet zna, narodi znaju, da današnji Muslimani iz Bosne potiču od islamizovanih Srba i Hrvata.
A ti im, citadela, nisi na ponos, nego na sramotu.
Jer čestiti Musliman ne krade, poput tebe.
Čestit Musliman se diči verom, a ne ukradenom i izmišljenom nacijom.

Ranije sam napisao da su muslimani iz Bosne 29 puta upadali u Srbiju kao kaznena otomanska ekspedicija, Gde su prosli ,svuda su ostavljali pustos i ubijali ,Dodju popale,ubijaju i vrate se, Pricamo o periodu kraj 18 i prva polovina 19 veka, Znaci iz Bosne je pretila velika opasnost i samo je dolazila nevolja, I od Turaka i od Srba ,ovo sam je dodao , kasnije i Ustase ,Verovatno ljudi ne znaju da su muslimani u ww2 pod ustaskim obelezjima dolazili u Srem i Macvu, Naravno da sdolazi do reakcije Srba, Reklo bi se ko je bio u prilici tlacio je one druge, Neke stvari su gurane pod tepih zbog teznje kralja Aleksandra i kasnije Tita da opstane Jugoslavija.. Imamo tu genezu losih odnosa Srba i muslimana kao naslednika okupatorske osmanske ddrzave.

"Na početku ustanka, Osmanlije su protiv ustanika slali snage ograničenih vojnih mogućnosti. Ustanicima je pošlo za rukom da malobrojne osmanske snage na samom početku ustanka 1805. godine poraze pod Ivankovcem, te zauzmu Rudnik i Valjevo, a ubrzo zatim, Smederevo, Požarevac, Aleksinac, sve kasabe i varoši u Beogradskom pašaluku i nahije Zvorničkog sandžaka na desnoj strani Drine. Na kraju, zauzeli su i Beograd 29. veljače/februara 1806. godine. Najteži poraz Osmanlije su doživjele u bici na Mišaru kod Šapca 13. kolovoza/augusta 1806. godine. To je ustanicima omogućilo da počmu ostvarivati postavljene ciljeve. Po načelu spaljene zemlje, palili su i rušili sve što je muslimansko, muslimanske žene silovali (i ovo se ponoviolo u BiH 1992-1995), a muslimane progonili i tjerali iz Beogradskog pašaluka. Posebno teško stradalo je Užice (Bilo je najveća kasaba u Beogradskom pašaluku i, prema službenim podacima, godine 1834. imala je 3.500 muslimanskih i 600 srpskih kuća, te 34 džamije)..

Oduševljen uspjesima ustanika, sve je njihove ciljeve u epskoj pjesmi Početak bune protiv daija (ispravno dahija, opjevao poznati slijepi pjesnik i guslar Filip Višnjić. Tekst pjesme glasi:

Kad je Đorđe Srbijom zavlado’

i Srbiju krstom prekrstio

i svojijem krilom zakrilio

od Vidina pak do vode Drine

od Kosova te do Biograda

vako Đorđe Drini govorio:

Drino vodo, plemenita međo

izmeđ’ Bosne i izmeđ’ Srbije

naskoro će i to vrijeme doći

kada ću ja i tebeka preći

i čestitu Bosnu polaziti.

Nove povoljne okolnosti, koje su ustanicima išle u prilog, bile su objava rata Osmanskog carstva Rusiji 1807. godine, u kojemu su sudjelovale velike osmanske vojne snage, a ustanici prešli na vojnu saradnju s Rusijom. Rusija je u augustu iste godine zaključila mir s Osmanskim carstvom. Ustanici su to iskoristili za učvršćivanje svoje vlasti i njenu organizaciju.

Kad su 1809. godine borbe obnovljene, ustanici su se još većom žestinom obračunavali s muslimanima. Nisu se zaustavili uništavanjem mjesta s muslimanskim stanovništvom u Beogradskom pašaluku, nego i u nahijama na desnoj strani Drine u Zvorničkom sandžaku, a zatim u nahijama na području predosmanske Bosne: selo Dobrun i kasabu Višegrad u Bosanskom sandžaku, te Rudo, Pljevlja, Prijepolje i Bijelo Polje u sastavu Hercegovačkog sandžaka. Najgore je stradalo Rudo, jer su zapalili i porušili čaršiju, sve četiri džamije, hanove, hamam, tekije i tabhanu. Samo su od Mustafa-pašine džamije ostali zidovi i munara. Novi Pazar je potpuno spaljen, a vidno su stradali Sjenica i druge kasabe i naselja u Novopazarskom sandžaku.

Ove i druge barbarske pogrome nad svim što je muslimansko i bošnjačko, srpski historičr i akademik Vasa Čubrilović, porijeklom Arbanas iz plemena Kuči (Brda/Malesija) i podsticatelj etničkog čišćenja Albanaca s Kosova u Tursku, nazvao je revolucionarnim pokretima, a srpski historičar i akademik Milorad Ekmečić, porijeklom Vlah iz katuna Pribinovići/Pribilovci (grupacija Donjih Vlaha u Hercegovini), sastavljač i potpisnik Memoranduma o položaju srpskog naroda iz 1986. godine, koja je bila podstrekačka osnova za srpsko-crnogorsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine, srpskim revolucijama."
https://www.preporod.com/index.php/...prvi-srpski-ustanak-i-zlocini-nad-muslimanima

Ово стављам поново иако је за тему 'Хрвати'.
Screenshot - 11032018 - 10:02:38 PM.jpg

Пише човек да су католике у Босни наоружали сами Турци да помогну гушењу
устанка док су у Херцеговини католици учествовали у устанку.
Како су учествовали видео је ускоро, што је и написао о овом фратру Мусићу.

- - - - - - - - - -

Фато, нађе ли претке устанике у овом француском путопису што поставих.
Да ниси можда од Љубибратића или Павловића, можда од Петковића?

Hajd znaj , možda na Mehmeda el Fatiha uticala maćeha Mara .. nije iz čista mira sigurno ..

Mani se povjesti, ne rece mi da se malko poigramo, po minderlucima i cilimima, onako domacinski. Lepe "vlaske vragolaste igrice".....man se politike, tu nema selameta.

Selamet je u nama, jos ako dobro gotvis jela, mantije Hurmasice, bices moja SULTANIJA Hurem, ako i burek znas, i pitu sirnicu, bices cela u svili i kadifi, zlatom optocena.

Sam da legas i da uzivas. Casna Titova vlaska srbijanska rijec. Bez fige u dzepu. Javi mi se na pp.....imam neke mastovite predloge.

Secundum continentiain privilegiorum quae lecta coram populo fuerant, scripsit privilegia, divisit provincias, et regiones regni sui, ac terminos, et fines earum hoc modo: secundum cursum aquarum, quae a montanis fluunt, et intrant in mare contra meridianam plagam, Maritima vocavit; aquas vero que a montanis fluunt contra septentrionalem plagam, et intrant in magnum flumen Donavi, vocavit Surbia. Deinde Maritima in duas divisit provincias: a loco Dalmae... usque ad Valdevino vocavit Croatiam Albam, quae et Inferior Dalmatia dicitur... Item ab eodem loco Dalmae usque Bambalonam civitatem, quae nunc dicitur Dyrachium, Croatiam Rubeam vocavit, quae et Superior Dalmatia dicitur... Surbiam autem, que et Transmontana dicitur, in duas divisit provincias: unam a magno flumine Drina contra occidentalem plagam usque ad montem Pini, quam et Bosnam vocavit. Alteram vero ab eodem flumine Drina contra orientalem plagam usque ad Lupiam, et Lab, quam Rassam vocavit.

Nigde Bošnjaci, samo Bosna kao jednu od dve srpske zemlje, dok se plemena, srpsko i hrvatsko, jasno pominju, nedvosmileno.

Back