Bošnjačka mitomanija

To je bar jasno, katolici su razvalili i Vizantiju , pravoslavlje na Balkanu ne bi opstalo bez Osmanlija ..

Kako da ne, naravno i uz spaljene mošti Svetog Save, ponabijane ljude na kočeve, poharane sve bogovětne crkve i izgrađene džamije na temeljima crkava.

E, i to trěba da uđe u bošnjačku mitomaniju kroz falsifikovanje i izvrtanje poznate istorije, nezaobilazna stavka => PATOLOŠKA OSMANOFILIJA

Žutokljunac , ne očekujem zahvalnost, al hem slabo shvataš, hem si drCak :)

Evo je, počinje histerija i pokušaj zadirkivanja. :hahaha:

Osim pojedinih govora raznih muslimana i sajtova tipa patriot.ba, plus YouTube snimaka koji veze sa vezom nemaju, ti nikad dokaz konkretan ni za šta nisi postavila, tako da se tvoje reči svode na lajanje išibanog kučeta. :D Ee, zato, što ne znaš ništa o istoriji i njenim faktima, baš zato svako briše patos sa tobom, kao sa pocepanom krpom koju treba baciti nakon upotrebe. :per:

Vidiš kako polako ali sigurno izvire patologija věrske netrpeljivosti iz tebe. :per:

Poslě ćeš nam se prosrаti ono patetično kako je "Bosna otvorena za sve i svakoga". :whistling:

Ja ne znam kakvu ti tu netrpeljivost čitaš, to su istorijska dešavanja .. U Zapadnoj Europi katolici i protestanti su vodili Tridesetogodišnji rat, i na kraju se dogovorili da se međusobno isprotjeruju :
'Luteranstva se izjednačuje s katoličanstvom
Time je luteranstva postala službena vjera u Svetom rimskom carstvu. Prema principu, lat. cuius regio eius religio koji znači: "čija je zemlja, onoga je i vjera" ili "kneževa zemlja, kneževa vjera", određuje se vjera u pojedinim područjima, što zapravo znači da vjera regionalnog vladara određuje vjeru podanika. '
'Tijekom određenog prijelaznog razdoblja obitelji imaju vremena preseliti se u područje, gdje je dopuštena njihova vjera. Kao vjere spominju se samo katoličanstvo i luteranstva. '
https://hr.wikipedia.org/wiki/Augsburški_mir
Ovo je bilo u 16. vijeku , do tada ne bi ostalo 'p' od pravoslavlja na Balkanu ..

Evo je, počinje histerija i pokušaj zadirkivanja. :hahaha:

Osim pojedinih govora raznih muslimana i sajtova tipa patriot.ba, plus YouTube snimaka koji veze sa vezom nemaju, ti nikad dokaz konkretan ni za šta nisi postavila, tako da se tvoje reči svode na lajanje išibanog kučeta. :D Ee, zato, što ne znaš ništa o istoriji i njenim faktima, baš zato svako briše patos sa tobom, kao sa pocepanom krpom koju treba baciti nakon upotrebe. :per:

Smanji brbljanje, previše sam vremena potrošila na tebe , a džaba , ništa nisi shvatio nego i dalje nešto brbljaš .. da smo uživo da ti lupim zaušku, možda bi bolje pratio :)

Smanji brbljanje, previše sam vremena potrošila na tebe , a džaba , ništa nisi shvatio nego i dalje nešto brbljaš .. da smo uživo da ti lupim zaušku, možda bi bolje pratio :)

Da si jedan relevantan dokaz postavila, pa hajde. :D Laješ 9godina bez dokaza... :D Uveravaš, ne nas, nego samu sebe da si pripadnik te imaginarne nacije, ali, moram da te razočaram - nisi.

Pripadnica su nacije koja je nastala relativno skoro. Nacije koja je veru dobila islamizacijom Srba i Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine. Nacije kojoj je otac Muhamed TUNJO Filipović.
Bolji radi na izgradnji nacije, a ne na krađi tuđe kulturne baštine.

Brukaš sebe, svoj narod i svoju veru (Islam nije vera lopova, nego čestitih ljudi (tako da, svojoj veri nisi na ponos, nego sramotu)).

Ovo je bilo u 16. vijeku , do tada ne bi ostalo 'p' od pravoslavlja na Balkanu ..

Znam ja sve to, al ne znam što mi to ovdě navodiš uz kilometarske definicije i objašnjenja iz vikipedije.

Jasno ti je da mi istorijski nismo pripadali tom srědnjeevropskom miljeu, ali jesmo sa vama, Osmanlijama i našim katolicima kao i sa katoličkom Hab. monarhijom.

Činjenica je da su Osmanlije ojadile i unazadile sve dotadašnje hrišćanske zemlje izbacivši ih sa dotadašnjih kulturoloških tračnica.

Vojskovođa koji je bukvalno sravnio Sarajevo sa zemljom najgore u istoriji ojadivši ga gore nego Osmanlije Vrhbosnu, bio je Eugen Savojski.

Poslednja izmena:
Kako da ne, naravno i uz spaljene mošti Svetog Save, ponabijane ljude na kočeve, poharane sve bogovětne crkve i izgrađene džamije na temeljima crkava.

E, i to trěba da uđe u bošnjačku mitomaniju kroz falsifikovanje i izvrtanje poznate istorije, nezaobilazna stavka => PATOLOŠKA OSMANOFILIJA

Pa jest , muslimani jedva čekali da spale mošti , promovisali kremiranje ..
Mošti sv. Save korištene za podsticanje na pobunu, u gušenju pobune stradale ..
Mit o nekakvim kočevima je predosadan, i upravo je obrnuto , na kočeve je zbog vjere nabijao Vlah Vlad Tepeš ..

- - - - - - - - - -

Da si jedan relevantan dokaz postavila, pa hajde. :D Laješ 9godina bez dokaza... :D Uveravaš, ne nas, nego samu sebe da si pripadnik te imaginarne nacije, ali, moram da te razočaram - nisi.

Pripadnica su nacije koja je nastala relativno skoro. Nacije koja je veru dobila islamizacijom Srba i Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine. Nacije kojoj je otac Muhamed TUNJO Filipović.
Bolji radi na izgradnji nacije, a ne na krađi tuđe kulturne baštine.

Brukaš sebe, svoj narod i svoju veru (Islam nije vera lopova, nego čestitih ljudi (tako da, svojoj veri nisi na ponos, nego sramotu)).

Idi šta uči, pa kad nešto naučiš dođi da šta pametno napišeš, dosadno je čitati tvoje tantavice :)

Znam ja sve to, al ne znam što mi to ovdě navodiš uz kilometarske definicije i objašnjenja iz vikipedije.

Jasno ti je da mi istorijski nismo pripadali tom srědnjeevropskom miljeu, ali jesmo sa vama, Osmanlijama i našim katolicima kao i sa katoličkom Hab. monarhijom.

Činjenica je da su Osmanlije ojadile i unazadile sve dotadašnje hrišćanske zemlje izbacivši ih sa dotadašnjih kulturoloških tračnica.

Vojskovođa koji je bukvalno sravnio Sarajevo sa zemljom najgore u istoriji ojadivši ga gore nego Osmanlije Vrhbosnu, bio je Eugen Savojski.

Znaš šta meni nije jasno , odakle vama ideja da vi nekome možete "popovati" , a vlastela vam se orodila sa Turcima , i aktivno pomogli da se skrši kršćanska koalicija na Nikopolju..
Taj Eugen Savojski bio kao elementarna nepogoda, prošao , popalio, jedino je odveo katolike sa sobom , bezbeli im obećao blagostanje, mlogo su se usrećili ..

- - - - - - - - - -

Pa dobro vama je bilo kao u loju, ali sve ima svoj kraj.:D

Sve ima svoj kraj , samo kobasica dva :)

Znaš šta meni nije jasno , odakle vama ideja da vi nekome možete "popovati" , a vlastela vam se orodila sa Turcima , i aktivno pomogli da se skrši kršćanska koalicija na Nikopolju..
Taj Eugen Savojski bio kao elementarna nepogoda, prošao , popalio, jedino je odveo katolike sa sobom , bezbeli im obećao blagostanje, mlogo su se usrećili ..

Ali smo ostali Aleksandri, Miloši, Vojini, Slobodani... Nismo postali Muje, Sulje, Bakiri, Alije...

Sve ima svoj kraj , samo kobasica dva
Vrhunac drevne dobrobošnjanske mudrosti (inače, to je citat iz piramide u Visokom) :hahaha:

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Sve ima svoj kraj , samo kobasica dva :)

Vasa jedan, kad je naceta.

Moram priznati sa žaljenjem da si ovdě potpuno u pravu.
Prvi su se s Turcima orodili upravo vaši prěci od Ahmet-paše, Husrev-bega do Mehmed-paše i ne bi sigurno primili i věru ondašnjih Turaka da nisu imali naměru da se orode s njima i postanu děo Osmanskog državnog sistema nerětko kao pûki karijeristi.

Pravoslavci i katolici su bili u savezu sa Osmanlijama kao njihovi vazali u cilju da bi produžili svoju slobodu i nezavisnost svojih država u zaměnu za očuvanje svog identiteta (pr. despot Stefan).

Takva je bila istorijska realnost bez ikakve izlišne romantizacije. Sve je to děo naše istorije.

Neki ostali neki postali , uglavnom ste umislili da se imenom dokazuje porijeklo .. pravoslavni mix :)

Poreklo jednog naroda dokazuje se istorijskim faktima, koji, u slučaju današnjih Bošnjaka, za period iza 20og veka, ne postoje (a po gotovu za Srednji vek, u kojem Srbe i Hrvate istoriografija izuzetno često pominje baš kao takve, kao plemena, kao naroda, samosvesne i jasno određene).
Istorijski izvor nije Tunjo Filipović ili wikipedia.ba :per:
Istorijski izvor je dokument, spomenik, objekat, prsten, pečat, zakonik, knjiga, tipik...
Ali, ti si ona kokoš bez očiju, koja, tako slepa, ne može, makar htela, da vidi sunce, jer, eto, ograničena je.

Управо тако, окруњена ”Исламском декларацијом”, тужним фалсификатом бољих дела и лесковачком мућкалицом од идеологије која ставља веру испред нације...

Moram priznati sa žaljenjem da si ovdě potpuno u pravu.
Prvi su se s Turcima orodili upravo vaši prěci od Ahmet-paše, Husrev-bega do Mehmed-paše i ne bi sigurno primili i věru ondašnjih Turaka da nisu imali naměru da se orode s njima i postanu děo Osmanskog državnog sistema nerětko kao pûki karijeristi.

Pravoslavci i katolici su bili u savezu sa Osmanlijama kao njihovi vazali u cilju da bi produžili svoju slobodu i nezavisnost svojih država u zaměnu za očuvanje svog identiteta (pr. despot Stefan).

Takva je bila istorijska realnost bez ikakve izlišne romantizacije. Sve je to děo naše istorije.

Valjda su se prvo orodili Lazarevići i Brankovići, dali kćeri Turcima .. A naši su se kasnije ženili kćerima sultana, muslimanke ne mogu da se udaju za nemuslimane ..
A vi ste samo zato što ste bili u OC ostali pravoslavci , da je bilo neko katoličko carstvo ne bi ostali pravoslavci , da je bilo Rusko carstvo bili bi rusificirani ..

Valjda su se prvo orodili Lazarevići i Brankovići, dali kćeri Turcima .. A naši su se kasnije ženili kćerima sultana, muslimanke ne mogu da se udaju za nemuslimane ..
A vi ste samo zato što ste bili u OC ostali pravoslavci , da je bilo neko katoličko carstvo ne bi ostali pravoslavci , da je bilo Rusko carstvo bili bi rusificirani ..

- - - - - - - - - -

Koji Branković je tačno koju kćerku dao Osmanlijama. Hajde :D

Pa jest , muslimani jedva čekali da spale mošti , promovisali kremiranje ..
Mošti sv. Save korištene za podsticanje na pobunu, u gušenju pobune stradale ..
Mit o nekakvim kočevima je predosadan, i upravo je obrnuto , na kočeve je zbog vjere nabijao Vlah Vlad Tepeš ..

Ma da, mit je o nabijanju ljudi na omašćene i neomašćene kočeve još u vrěme Prvog srpskog ustanka da po pisanju stranih putipisaca 1808. u okolini Beograda sve smrdělo od leševa.

Ćuti, inače su i Kur'an prěpuni prědivnih opisa uputa ka činjenju zuluma nad nevěrnicima kao i uopšte islamski krug da danas poznat po svirěposti izvršenja kazni, "Islamska država" odsěcanja glava.
Eto ti poslědnji priměr prě oko 2 nedělje ubistva saudijskog novinara u Turskoj koji je potom raskomadan u konzulatu.

Znam da ti je teško to da prihvatiš, ali to jeste odbojno ogavno lice islama koje vidi cěli svět (ne kažem da su svi muslimani na světu takvi).
Mogu razuměti ubijanje neprijatelja u ratu ili u posebnim okolnostima. Bilo je otkad je světa i věka, ali iživljavanje i kinjenje ljudi prěd njihovo pogubljenje i njihovo ponižavanje uz podljudsko mučenje, takvih opisa su prěpune istorije islamskih prostora na kojima su se muslimani sukobljavali.
Da se ne vraćamo šta ste vi sve pravoslavnim Srbima radili u građanskom ratu...

Proglasti takvu stvar za mit čemu smo svědoci i u sadašnjici je zatvaranje očiju sa željom održanja vlastite bošnjačke mitomanije.

Poslednja izmena:

Back