Bošnjaci - šta je to?

Za tvoju informaciju, nazivi jezika se u srpskom jeziku pišu malim slovima . Ovako samo pokazuješ koliko si nepismen.I ti bi, tako nepismen, drugima da određuješ kako da im se jezik zove !:dash:
Ako su u BiH zvanična tri jezika, to je to tako zakonski i tebe ni mene niko ne pita za mišljenje. Ista stvar sa crnogorskim - u CG je to zvanični jezik ( pored još nekih) i to je njihova stvar.
Dobro bi bilo da poradiš na pravopisu!

Ne znam zašto pristaješ na ovu diskusiju.....pa ne možeš starog ko.. naučiti....pa vide oni i sami dokle ih je dovelo njihovo poznavanje povijesti...Jednostavno bud... ignoriši i to je to...

Ne znam zašto pristaješ na ovu diskusiju.....pa ne možeš starog ko.. naučiti....pa vide oni i sami dokle ih je dovelo njihovo poznavanje povijesti...Jednostavno bud... ignoriši i to je to...
Eki tebe.:) Ne izgleda kao stari konj nego kao frustrirani, nepismeni tinejdžer. Nek' nešto nauči kad već "vata zjala" po forumu. ;) Nadam se da će bar zapamtiti kako se pišu nazivi jezika. :)I da neće diskutovati o nečem o čemu pojma nema.
I nisu svi isti. :)

"Prelistavao sam jednu staru knigu iz 1972 ("Sve o Krompirima" od Snjuke Selikovica) i pronadjem podatak da je postojala vrsta krompira koji su se zvali Bosnjaci. Navodno ta je vrsta mogla da uspeva samo na nekim brdima u Bosni iznad Jajca. Do sad sam sumnjao da je Alija izmislio ime Bosnjaci, ali koliko vidim oni su postojali, doduse kao krompiri, ali su ipak postojali. "
http://forum.krstarica.com/threads/404870

A ovako izgleda kućna idila (gledanje prenosa ZuKorleonovog govora):

krompirTV.jpg

:rtfm::rtfm::rtfm:

"Prelistavao sam jednu staru knigu iz 1972 ("Sve o Krompirima" od Snjuke Selikovica) i pronadjem podatak da je postojala vrsta krompira koji su se zvali Bosnjaci. Navodno ta je vrsta mogla da uspeva samo na nekim brdima u Bosni iznad Jajca. Do sad sam sumnjao da je Alija izmislio ime Bosnjaci, ali koliko vidim oni su postojali, doduse kao krompiri, ali su ipak postojali. "
http://forum.krstarica.com/threads/404870

A ovako izgleda kućna idila (gledanje prenosa ZuKorleonovog govora):

Pogledajte prilog 85378

:rtfm::rtfm::rtfm:

taj grad jajce je jedini grad bez prefiksa TITO zasto?

Kad je neko toliko inferioran u odnosu na vecinski narod, kad vise nece da kazu da su poturceni Srbi koji govore srpskim jezikom, onda sebe ne zovu vise muslimanima, jer je to naziv za religijsku pripadnost, onda oni izmille naciju- nekim nazivom -BOSNJACI, srpski jezik kojim govore samo ijekavskim dijalektom i min. razlike preimenuju u bosnjacki!!!!
Izmisljena nacija koja je zahvaljujucu ratu, i stradanjima koja su imala ne samo oni, pocela da koristi raspad zemlje za promociju TOG naziva!!!!
Znalo se da su u Bosni i Hercegovini ziveli Bosanci koji su se tako zvali, a bili su to Srbi, Hrvati i ostali koji su bili muslimanske veroispovesti.Poturceni Srbi, koji su primivsi islam postali muslimani.Oni pokusavaju da zaborave svoje poreklo, pa su se zvali muslimani mesajuci veroispovest i narodnost, da bi se se posle rata nazvali BOSNJACI i sebe promovisali u naciju.
Sta su BOSNJACI bili pre petnestak godina dok nisu TO postali???
I kako god da se zovu, uvek ce biti TO-muslimani koji pokusavaju nesto sto nikako ne mogu da dostignu...

Ne mislim nikoga da uvredim,Sumadinac sam,ali bih voleo da mi neko obijasni pojam Bosnjaci:
1.Sta je to
2.otkud to

bosnjaci su sumadinci a sumadinci su bosnjaci odnosno to implicira da smo mi svi bosanci i hercegovci ukljucujuci i sumadince iz okoline posavine koji se rasprostranjeno sire do EU odnosno ULAZE u sastav portugalije koja pri tome nema veze nikakve sa juznoafrickom republikom kja je nastala nekada davno na sjevernom polu a koju su tuljani bacili ribama kako bi ove doske u sukob sa cudovistem iz loh nesaa:hvala:

bosnjaci su sumadinci a sumadinci su bosnjaci odnosno to implicira da smo mi svi bosanci i hercegovci ukljucujuci i sumadince iz okoline posavine koji se rasprostranjeno sire do EU odnosno ULAZE u sastav portugalije koja pri tome nema veze nikakve sa juznoafrickom republikom kja je nastala nekada davno na sjevernom polu a koju su tuljani bacili ribama kako bi ove doske u sukob sa cudovistem iz loh nesaa:hvala:

E, pa konacno razjasnismo :rotf:

Kakvo visokoumno, STRUCNO, i nadasve razumljivo objasnjenje!Ili je mozda trebalo da bude duhovito?!Ili te mozda pogodilo ono 'TO" iz posravljene teme?
E, kompleksi su CUDO!!!!

Lepo si to obijasnio,cista sprdacina sa samim sobom.
Za sprdacinu i jeste,ali da to neko od nas kaze bilo bi uvredljivo,ovako si nam saopstio izvornu istinu,iz prve ruke.:rtfm::pop::amen:

Ne mislim nikoga da uvredim,Sumadinac sam,ali bih voleo da mi neko obijasni pojam Bosnjaci:
1.Sta je to
2.otkud to

ukapirali su napokon da im nacija "Musliman" smesno zvuci jer je to religija a ne nacija ili narod. To su samo komunisti mogli da izmisle (muslimane kao narod).
Pa posto nisu valjda ludi da priznaju da su im se preci prodali za saku dolara sad se setise da su oni u stvari Bosnjaci. :hahaha:
To je verovatno neko pleme koje je zaostalo tu na Balkanu jos pre Rimljana a oni su njihovi potomci.:rotf:

ukapirali su napokon da im nacija "Musliman" smesno zvuci jer je to religija a ne nacija ili narod. To su samo komunisti mogli da izmisle (muslimane kao narod).
Pa posto nisu valjda ludi da priznaju da su im se preci prodali za saku dolara sad se setise da su oni u stvari Bosnjaci. :hahaha:
To je verovatno neko pleme koje je zaostalo tu na Balkanu jos pre Rimljana a oni su njihovi potomci.:rotf:

E, vidi se da si odrastao-la u plemenu...

Hmmm , da vidimo lupila si 18 gluposti u 22 rijeci, svaka cast napredujes :)

BOSNJACI?! SRBIJANCI?! Al to bese da Bosanac tako kaze za Srbina iz Srbije SRBIJANAC a za sebe kao Bosanca ce reci BOSNJAK,dakle,Bosanac i Bosnjak je jedno te isto! Srbin bi rekao Bosanac iz Bosne a ne Bosnjak,dok bi za sebe rekao,Srbin sam iz Srbije,prosto ko pasulj hehehe! Pa znas kako,Titu se nije dopalo da ima tolike TURKE u YU pa im je dao naziv MUSLIMANI (MUS je ger.porekla,oznacava prisilu,zavisi u kom obl.se koristi itd) dakle,da sam Musliman i ja bih se uvredio kad bi mi neko sasuo u lice da sam Turcin,al opet,sami su i Srbi i Hrvati krivi sto su im dali takvo ime,pa su neduzni hteli ili ne MORALI da prihvate to sto ih snalazi,jer po odlasku Turaka s Balkana bili su oni koje nacije,bili su Srbi i Hrvati ISLAMSKE VERE,al posto Srbin kao ni Hrvat nije prizanvao da je te nacije ako nije i te vere Pravoslavne ili Katolicke,onda im nista nije preostalo nego da stvore odboj prema DOJUCERASNJOJ BRACI i traze adekvatan naziv za sebe kako bi se pretvorili u narod i sebe zastitili kao i mi sto smo,pa eto,situacija iz bivse drzave im je isla i na ruku,sto to mi iz RS i HR hteli ili nehteli da priznamo njima! Al opet Bosna je kroz istoriju postojala,koreni joj se zaju,istorija je sve zabelezila i dakle,ON CE MENI NEMA BOSNE :)

Poslednja izmena:
HALLO nemoj ti takoooo baaa! Ha baa pogledaj malo na internetu ovde o BOSNI,istoriji njevoj i ostalim prateecim stvarma odakle Bosna i kak je svorena. Na kraju ti napiisa gore odakle je stvorena,i nemoj se ljutit kad su Srbi i Hrvati za sve krivi,nisu nas priznali kao bracu muslimane Srbe i Hvate pa su nas proobali istrijebit. Zato,skokni malo na internet,potrazi spise i nadpise i bicet jasnije sve,AJD U ZDRAVLJE :)

HALLO nemoj ti takoooo baaa! Ha baa pogledaj malo na internetu ovde o BOSNI,istoriji njevoj i ostalim prateecim stvarma odakle Bosna i kak je svorena. Na kraju ti napiisa gore odakle je stvorena,i nemoj se ljutit kad su Srbi i Hrvati za sve krivi,nisu nas priznali kao bracu muslimane Srbe i Hvate pa su nas proobali istrijebit. Zato,skokni malo na internet,potrazi spise i nadpise i bicet jasnije sve,AJD U ZDRAVLJE :)

Nikakve veze nema Bosna sa bosnjacima.Nisu to "bosanci",onda bi bilo jasno.Taj ti novokomponovani bosnjak moze biti iz tunguzije koji nikad bosne nije ni video.O tome se radi!

Ok,po tebi nema i sta sad? Zelis da ubedis da je to cita budalastina ili sta? NEMOGU DA SE NAZIVAJU MUSLIMANIMA,PONAJMANJE SRBIMA I HRVATIMA,aTurci nisu,pa onda TEBE CU DA PITAM ,STA SU TI MUSLIMANI-SRBI-HRVATI-TURCI-ARAPI..........ako nesmeju dase nazivaju time sto jesu,onda kako bi ih TI nazvao? :) Jer oni sebi su prisvojili rec BOSNJAK iz razloga da ne budu SRBI jer u Srbiji zive (raska oblast) a tako i u Bosni,da nebi bili Srbin ili Hrvat od kojih su odbaceni jer nisu iste vere,su prisvojili BOSNJAK za sebe,sto do nekle smatram normalnim,jer tako ce opstati kao narod u bilo kakvoj formi.

Poslednja izmena:

Back