Bosna je drzava Bosnjaka

Hajde bolaan shta si zapeo, pa vidish da se radujemo Evroviziji...a ti o nekim borovnicama i napolitankama...ko da ti je neshto krivo il' te neshto boli, pa pundravci zasvrbili...shto se mene tiche mozesh da mi kazesh i da sam Tikva, ne chujem...ili kako se kaze ''ne fermam''. Bosna je chudo nevidjeno i ja se sama pitam shta je Bogu trebala takva ludorija...

( ja ovdje sluchajno upadoh, odoh, otishla sam...)

eremita:
@ KoscheiBesmertnii

Свака част.....стихови које шаљеш најбољи су политички одговори овде сакупљеним слепим мишевима........

Dve debele stalno jedu
Mene jadnom ništa nedu
Po cigare dokle trknem
Sve gi izedu - ja nek crknem.

Dve debele vole mene
A ja volem tanke žene
Nek su crne nek su plave
Samo nek su koštunjave

Marin55:
Bosnjaci su navijali za njihovu milu Bosnu I Hercegovinu i za prelijepu Bosanku Mariju Sestic.
Marija Sestic je najljepsa pjevacica u Bosni i mi Bosnjaci je na damo Srbiji!!

Sve što vredi obavezno dodje za Beograd. Recimo, da li si čuo da se Severina muva sa Bregovićem? Da li si čuo da se Fahreta Jahić zove Jelena Živojinović? Pa onda da li si čuo... Daj ti neki kontra primer.

...pa niko ti nije rekao da je neko bolji, zar te nisu uchili u shkoli da je komshija prechi od rodbine...pa proci ce i kroz Bosnu turisti kad budu dolazili u Srbiju...samo si ti pocheo prvi da se zekish s nama da smo svi Boshnjaci, a ja za Boshnju nikad chula nisam... :smile:

Marin55:
E za to izvini majmune!!! Nemoj mi dirati Bosnu!!!

Dobro je kada Bošnjaci znaju da čitaju postove na ćirilici. E sad, ajd se uozbilji jer smo mi ovde zaokupljeni svojim problemima i nemamo vremena sad da se bavimo protokolarnim stvarima.

Tema je totalni promašaj. A ne možemo je svrstati ni u provokaciju jer je za istu potrebno da bude dobro dokumentovana. Ako je ono država pravoslavaca, katolika i islamista a Bog jedan onda čemu podela?

Pozdrav! Odoh ja sa ove teme...
:D

Tamburaaalooo momčeee u tambuuruuu...

Mesa Selimovic o "Bosnjacima"....

"Mi smo ničiji. Uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Vjekovima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ko smo.
Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi historije kao na grebenu. Otrgnuti smo, a neprihvaćeni. Ko rukavac što ga je bujica odvojila od majke pa nema više ni toka, ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije.
Drugi nam čine cast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje, a sve se plaća pa i ova ljubav. Svako misli da će nadmudriti sve ostale i u tome je naša nesreća.
Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamršeniji ljudi na svijetu, ni skim se istorija nije tako pošalila kao sa Bosnom. Juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo, a nismo postali ni nešto drugo. S nejasnim osjećajem stida zbog krivice i otpadništva, nećemo da gledamo unazada, a nemamo kad da gledamo unaprijed.
Zar smo mi slučajno tako pretjerano meki i surovi, raznježeni i tvrdi. Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav kao jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti, zašto?
Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka čast našoj ludosti!"

Mesa Selimovic (Dervis i smrt)Sarajevo 1967 godina Trece izdanje

p.s. toliko o vama i vasoj "majci" Turskoj

...da, svaka chast na ovom citatu...zaista , zaista Bosna je zemlja s kojom se dragi Bog, kako god ga imenovali svi koji smo iznikli sa te zemlje, bash ''nashalio''...., ni tamo, ni tamo, ni tamo...zajednichki zivot je uticao da svi poprime neshto od svega...i taj humor pusti...i zalost je velika da sve shto je trebalo da bude kvalitet, postalo je propast...i to teshko neko moze da razumije...

Back