Stojkov Menidjer
Stara legenda
- Poruka
- 83.111
mene buni nejasan naslovДобар дан, пошто гледам опет мој дипломски након што је неко њега цитирао (уствари професорица за источну европу на университету у Бечу, где сам и сам похађао један семинар, дошло ми мисао.
Одкуд то да Скопљак има 1813 за време офензиве на Србе око 120.000 до 180.000 војника, а по овом раду број становника Босне не премаши 750.000. https://hrcak.srce.hr/file/161881 А од тога су Муслимани максимално 40 % (хршђана има више) или 300.000, хајде да узмемо то да сваки 4 муслиман иде у војску, наравно без жена неспособних и деце онда смо код 75.000 војника. И наравно на Чокешини и Мишару је минимум 5.000 од њих и пало. Карађорђе је мобилизовао све од 16 до 70 на крају рата а није имао 50.000 војника.
Па очигледно да минимум половина тих војника су "прави" или "други" Турци, а не Турци Бошњаци. Да ли је Турска слала трупе да се не понови шумадински Сценарио или како то објаснити.
da li su nas osvajale Osmanlije ili Osmani?
Postoje hrvatske a postoje srpske forme izražavanja.
uvažavam istorijsku činjenicu da je populacija uBosni prvu osnovnu školu imala tek sa komunistima pa su čak i žene smele da budu pismene