Борисов бизнисменима: Прво продајте своје „бугатије“ и „бентлије“, па тражите новац за запослене

Cari-brod

Ističe se
Poruka
2.594
Борисов бизнисменима: Прво продајте своје „бугатије“ и „бентлије“, па тражите новац за запослене

Бугарски премијер Бојко Борисов поново је предложио бизнисменима да продају своје скупе аутомобиле пре него што затраже од државе новац за спасавање запослених.
„Често ми упућују критике да сам некога увредио. Никога нисам увредио. Рећи ћу само да тренутно у ’бедној Бугарској‘ постоји три ’бугатија‘, 241 ’бентли‘, 123 ’ферарија‘, 54 ’мајбаха‘, 22 ’мекларена‘, 87 ’ламборгинија‘, 311 ’масератија‘, за број ’ролс-ројс‘ аутомобила нисам сигуран, али ми се чини да смо први у Европи. Имамо и 280 ’хамера‘, 4000 ’јагуара‘ и око 5.000 ’поршеа‘“, набројао је Борисов аутомобиле из докумената које је добио од полиције.
Он је додао да је покушао да заштити запослене предлогом да се број аутомобила смањи.

„Када сам рекао да представници неких привредних сектора треба да смање број ’ролс-ројса‘ како би сачували запослене, чиме сам их тачно увредио? Они тврде да сам их дословно увредио. Покушавао сам да заштитим запослене“, истакао је премијер.
Крајем марта премијер је већ критиковао предузетнике, позивајући их да продају своје скупоцене аутомобиле.

„Продајте један од својих ’мерцедеса‘ или ’мајбаха‘ – одмах ћете платити за први месец. Нема аутомобила јефтинијих од 200.000 евра“, рекао је премијер.
https://rs.sputniknews.com/regioni/...ije-i-bentlije-pa-trazite-novac-za-zaposlene/
У праву је Бојко.

Бугарски премијер Бојко Борисов поново је предложио бизнисменима да продају своје скупе аутомобиле пре него што затраже од државе новац за спасавање запослених.
„Често ми упућују критике да сам некога увредио. Никога нисам увредио. Рећи ћу само да тренутно у ’бедној Бугарској‘ постоји три ’бугатија‘, 241 ’бентли‘, 123 ’ферарија‘, 54 ’мајбаха‘, 22 ’мекларена‘, 87 ’ламборгинија‘, 311 ’масератија‘, за број ’ролс-ројс‘ аутомобила нисам сигуран, али ми се чини да смо први у Европи. Имамо и 280 ’хамера‘, 4000 ’јагуара‘ и око 5.000 ’поршеа‘“, набројао је Борисов аутомобиле из докумената које је добио од полиције.
Он је додао да је покушао да заштити запослене предлогом да се број аутомобила смањи.

Крајем марта премијер је већ критиковао предузетнике, позивајући их да продају своје скупоцене аутомобиле.

https://rs.sputniknews.com/regioni/...ije-i-bentlije-pa-trazite-novac-za-zaposlene/
У праву је Бојко.
Cekaj, tebi je recimo poslodavac neki od ovih, ne daju ti platu mesec dana pa ti jos ti poruce da ides kod poslodavca
pa da ti on da pare koje je dobio od prodaje svog ferarija ili svoje vile?
Zasto uopste onda postoji drzava, neka silna ministarstva?

У праву је Бојко.
Nego sta je,vucic pomaze lopove biznismene a ne napacen ojadjen narod koji treba da bije za rodjene zaradjene pare

У праву је Бојко.
Nece prodati kola i otpustice radnike, ali uz ovakve izjave mozda radnici ostete neki bugati, a ne parlament.

Ali upravo vlast je krivac za sve to...šta su radili da se ti tajkuni ne stvore...da ne ojade većinu...
Treba srušiti parlament i lupati Bugati , za primer.
Ovo vreme dovodi do ekonomskih kontradikcija.
Sa jedne strane, liberalizam kaze pusti niz vodu sve koji ne mogu samostalno da rade, a onda na prvi signal kriza, krece povika "drzavo daj pare, ne mozemo sami". :confused:

Borisov se opire tom trendu, mozda ceka da EU pomogne. Ko zna?

Ovo vreme dovodi do ekonomskih kontradikcija.
Sa jedne strane, liberalizam kaze pusti niz vodu sve koji ne mogu samostalno da rade, a onda na prvi signal kriza, krece povika "drzavo daj pare, ne mozemo sami". :confused:

Borisov se opire tom trendu, mozda ceka da EU pomogne. Ko zna?
Da , toskoe.
Videćemo ko će da uradi pravu stvar i promeni sistem na "bolje"

A ti svi automobili, je su li negde pokradeni, ili su legalno kupljeni i ocarinjeni?
Znajuci kakve su balkanske "biznis elite" nista me ne bi cudilo.
interesantno da sve znamo a da nista ne preduzimamo...............kako to?

Da , toskoe.
Videćemo ko će da uradi pravu stvar i promeni sistem na "bolje"

Sistem ostaje isti, ali svi ocekuju da ce kriza proci za par meseci i da ce upumpavanje novca stabilizovati situaciju.
Ako kriza prodje do leta, onda ce moci da premoste, ako se kriza produzi, onda ko zna.

Ko te je slagao da sistem ostaje isti?
Ne BiH bio siguran da će sve biti kao posle SEK-e ...
Ovo je samo nastavak doduše, inače planirano..
Već ulazimo u postkapitalizam.
Ne razumem kako ulazimo u postkapitalizam, kada ce ovo jos vise ojacati kompanije, posebno u SAD?
SAD je predvidela pomoc kompanijama, a ne ljudima. Izuzetak je testiranje na Covid-19 i navodno jednokratna uplata od 1200 dolara, koju mi kopiramo.

Ne razumem kako ulazimo u postkapitalizam, kada ce ovo jos vise ojacati kompanije, posebno u SAD?
SAD je predvidela pomoc kompanijama, a ne ljudima. Izuzetak je testiranje na Covid-19 i navodno jednokratna uplata od 1200 dolara, koju mi kopiramo.
Koliko će još kriza generisati da bi shvatio da je neodrživo.. ?!

Back