Boris Tadić, kao bivši predsednik Srbije, zatražio hitnu smenu Tonina Picule

Kada je režim nacional-socijaliste Slobodana Miloševića doneo prvi separatistički ustav u SFRJ kojim su ukinute ustavne autonomije Kosovu i Vojvodini i od istih napravljena sprdnja i u kome je pisalo da je uredba vlade Republike Srbije iznad saveznih zakona i ustava, prvi čovek Hrvatske bio je IZRAZITO PROJUGOSLOVENSKI orijentisani titoista Stipe Šuvar. Onda je, po principu spojenih sudova, Miloševićev nacional-socijalizam i tzv. antibirokratska revolucija koju je Milošević krenuo da izvozi u druge republike pomogla dolasku desničarskog HDZ-a i Franje Tuđmana na vlast u Hrvatskoj.
Da nismo mi možda krivi što ste se vi odvojili od SFRJ?

Kada je režim nacional-socijaliste Slobodana Miloševića doneo prvi separatistički ustav u SFRJ kojim su ukinute ustavne autonomije Kosovu i Vojvodini i od istih napravljena sprdnja i u kome je pisalo da je uredba vlade Republike Srbije iznad saveznih zakona i ustava, prvi čovek Hrvatske bio je IZRAZITO PROJUGOSLOVENSKI orijentisani titoista Stipe Šuvar. Onda je, po principu spojenih sudova, Miloševićev nacional-socijalizam i tzv. antibirokratska revolucija koju je Milošević krenuo da izvozi u druge republike pomogla dolasku desničarskog HDZ-a i Franje Tuđmana na vlast u Hrvatskoj.
Srbija je bila podeljena na tri dela i ponovo je bila cela. :deda2:

Да би се говорило о великосрпској идеологији, претходно мора да се постави дијагноза хрватском пренапрегнутом национализму.
Velikosrpska ideologija je 1990. došla u Hrvatsku salonske planove sprovesti u djelo. Prilika kakva je javlja jednom u 1000 godina, ali srećom Srbi nisu vojnici pa je sve dobro završilo za Hrvatsku.

И тако сте држали линије, држали, држали, а онда су дошли Американци са Томахавцима и сами сте се ослободили "окупације".
Da nisi ti dobio "tomahavkom" po tintari u susjednoj tući oko međe pa ti se pričinjavaju stvari?

Da nismo mi možda krivi što ste se vi odvojili od SFRJ?
Nezavisnost Hrvatske nije bilo je planu hrvatske politike, srpski nacionalizam je doslovno istjerao Hrvatsku i sve druge republike iz zajednice da Srbijom.
Jedino Srbija nije imala referendum o svojoj budućnosti, što ne ide u prilog nekakvoj državotvornosti Srba.

Nenormalno je da jedan izvestilac ima ratnu prošlost i da drobi o Srbiji
Zašto ne, objasni.
Da je bio ćato u uredu, onda bi sve bilo okej, ali ovako je drama?
I usput, nije li sramota da je danas predsjednik Srbije isti onaj Vučić koji je '95-te drobio o Velikoj Srbiji u Glini?
Nešto se ne sjećam da je rekao "Predomislio sam se, više ne mislim tako".

Zašto ne, objasni.
Da je bio ćato u uredu, onda bi sve bilo okej, ali ovako je drama?
I usput, nije li sramota da je danas predsjednik Srbije isti onaj Vučić koji je '95-te drobio o Velikoj Srbiji u Glini?
Nešto se ne sjećam da je rekao "Predomislio sam se, više ne mislim tako".
Zato što je to nastavak njegove(i još nečije) borbe protiv Srba i Srbije,ovaj put sa pozicije izvestioca.
Ne vidim vezu između njih dvojice.

Zašto bi bilo tko bio kriv? Pukla ljubav, pošteno se raziđemo i svatko na svoju stranu. Mirno kao Česi i Slovaci. Vi ste krivi što je taj razlaz bio krvav. Zinulo vam dupe na Veliku Srbiju.
Mi?Zašto mi?
Sećaš li se šta je Mesić kao predsednik predsedništva Jugoslavije izjavio u oktobru 1991.?
Ево неких порука које је изговарао на промотивним скуповима ХДЗ-а 1990:
– Срби у Хрватској ће моћи да стану под један кишобран; Срби ору земљу у Хрватској, а бога моле да киша пада у Србији; Не мисле ваљда Срби да ми у шлеперима из Мађарске носимо наливпера. Мало сутра, господо; Нека Срби иду у Србију, али нека понесу оно мало земље коју су донели на опанцима кад су долазили на ове просторе.
Ове Месићеве поруке слушао сам својим ушима и сведок сам колико су, у комбинацији са симболима и песмама из времена Павелићеве НДХ, утицале на побуну Срба у августу 1990, пежоративно названу „балван револуцијом”.
Овакве мисли и поруке су га и определиле да, после првих вишестраначких избора (мај 1990), постане председник Владе Хрватске. С те функције у августу 1990. одлази на место члана, а од јула 1991. преузима и функцију председника Председништва СФР Југославије, што је за нас, његове савременике, било још шокантније од честих поменутих изјава у предизборној кампањи.
И питали смо се колико дуго заједничка држава „братских народа” може да опстане под вођством оваквог политичара. Одговор смо добили већ у октобру 1991, кад је Месић, као њен актуелни председник, у Хрватском сабору славодобитно изјавио: „Мислим да сам обавио задатак, Југославије више нема.” У децембру исте године федерација се и формално распала.

Mi?Zašto mi?
Sećaš li se šta je Mesić kao predsednik predsedništva Jugoslavije izjavio u oktobru 1991.?
Evo nekih poruka koje je izgovarao na promotivnim skupovima HDZ-a 1990:
– Srbi u Hrvatskoj će moći da stanu pod jedan kišobran; Srbi oru zemlju u Hrvatskoj, a boga mole da kiša pada u Srbiji; Ne misle valjda Srbi da mi u šleperima iz Mađarske nosimo nalivpera. Malo sutra, gospodo; Neka Srbi idu u Srbiju, ali neka ponesu ono malo zemlje koju su doneli na opancima kad su dolazili na ove prostore.
Ove Mesićeve poruke slušao sam svojim ušima i svedok sam koliko su, u kombinaciji sa simbolima i pesmama iz vremena Pavelićeve NDH, uticale na pobunu Srba u avgustu 1990, pežorativno nazvanu „balvan revolucijom”.
Ovakve misli i poruke su ga i opredelile da, posle prvih višestranačkih izbora (maj 1990), postane predsednik Vlade Hrvatske. S te funkcije u avgustu 1990. odlazi na mesto člana, a od jula 1991. preuzima i funkciju predsednika Predsedništva SFR Jugoslavije, što je za nas, njegove savremenike, bilo još šokantnije od čestih pomenutih izjava u predizbornoj kampanji.
I pitali smo se koliko dugo zajednička država „bratskih naroda” može da opstane pod vođstvom ovakvog političara. Odgovor smo dobili već u oktobru 1991, kad je Mesić, kao njen aktuelni predsednik, u Hrvatskom saboru slavodobitno izjavio: „Mislim da sam obavio zadatak, Jugoslavije više nema.” U decembru iste godine federacija se i formalno raspala.
U čemu je problem s Mesićevim izjavama? Tko god ne priznaje hrvatsku državu, nema što u njoj tražiti.

Pomešao si Kilibardu i Bećkovića. Veze ti nemaš ali ovde nekome soliš pamet.
TI si zbilja nedokazan čovjek...postoji razlog zbog kojeg sam naveo ime Novaka Kilibarde. Isti je bio jedan od apologeta rata kao "predsjednik" tamo nekakve Narodne stranke CG- Čovjek koji je dolazio u Beograd da prima zadatke i instrukcije.
Pozivao na odaziv za ratnu mobilizaciju i nazivao izdajnicima sve one koji se ne odazovu. Bulaznio o Dubrovniku kao o budućem glavnom gradu CG i preseljenju Ljetnih igara u Nikšić. Ima toga još...takav je bio Novak Kilibarda...ništak

U ostalom imaš link u postu # 162 koji sam postavio kao odgovor Radašinu....pročitaj ako imaš volje...pa ćeš vidjeti tko su mu bili kompanjoni, u kakvom se društvu kretao i što je mislio i radio.

To što je "starina Novak" kasnije okrenuo ćurak naopako i nekim "čudom" postao "gorljivi crnogorski nacionalist" je..drugi par rukava. Uglavnom ljiga od ćovjeka.

TI si zbilja nedokazan čovjek...postoji razlog zbog kojeg sam naveo ime Novaka Kilibarde. Isti je bio jedan od apologeta rata kao "predsjednik" tamo nekakve Narodne stranke CG- Čovjek koji je dolazio u Beograd da prima zadatke i instrukcije.
Pozivao na odaziv za ratnu mobilizaciju i nazivao izdajnicima sve one koji se ne odazovu. Bulaznio o Dubrovniku kao o budućem glavnom gradu CG i preseljenju Ljetnih igara u Nikšić. Ima toga još...takav je bio Novak Kilibarda...ništak

U ostalom imaš link u postu # 162 koji sam postavio kao odgovor Radašinu....pročitaj ako imaš volje...pa ćeš vidjeti tko su mu bili kompanjoni, u kakvom se društvu kretao i što je mislio i radio.

To što je "starina Novak" kasnije okrenuo ćurak naopako i nekim "čudom" postao "gorljivi crnogorski nacionalist" je..drugi par rukava. Uglavnom ljiga od ćovjeka.

Šta bi ti bez Gugla? Eto, napokon si saznao ko je Kilibarda Novak a on svakako nije deo "beogradske čaršije".

Srbija je bila podeljena na tri dela i ponovo je bila cela. :deda2:

Milošević nije hteo da potpiše sporazum iz Rambujea čija je prvobitna verzija samo zahtevala da se Kosovu vrati autonomija iz ustava iz 1974 i nije predviđala referendum o nezavisnosti; tada je, da se podsetimo, prvi čovek Kosova bio književnik Ibrahim Rugova koji je zagovarao mirno rešenje i koji je tokom sukoba u Hrvatskoj i Bosni odbio ponude hrvatskog i bosanskog rukovodstva da otvori još jedan ratni front protiv Miloševića, zbog čega je nazvan „balkanskim Gandijem“. Pošto se tada već bio okrenuo drugovima u Moskvi i Pekingu, nacional-socijalista Slobodan Milošević je Rambuje odbio jer je želeo sukob sa NATO premda je znao da je to unapred izgubljen sukob, da bi izazvao antiamerikanizam kakav do tada u Srbiji nije postojao, ali i zbog toga što nije stvarno ni želeo reintegraciju Kosova u sastav Srbije čime bi dobio novih više od milion glasača protiv SPS-a i njegove lažne opozicije. Isto važi za sve nacional-šoviniste koji ne mogu ni da zamisle parlament sa otprilike 80 albanskih poslanika, a puna su im usta Kosova.

Velikosrpska ideologija je 1990. došla u Hrvatsku salonske planove sprovesti u djelo. Prilika kakva je javlja jednom u 1000 godina, ali srećom Srbi nisu vojnici pa je sve dobro završilo za Hrvatsku.
Pošto je bila jedna od zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, Kraljevina Srbija je tada mogla od raspale Austro-Ugarske kao legitimni ratni plen da na severu uzme ne samo teritoriju sadašnje Vojvodine nego i Baranju i Zapadni Srem, a na jugu da uzme deo Dalmacije i to naša SRBIJANSKA dinastija Obrenović ne bi propustila da uradi. Međutim, radikal Nikola Pašić je ponudu sila Antante o stvaranju tzv. Velike Srbije odlučio da odbije i prednost je dao jugoslovenskom rešenju, tj. ukidanju postojeće Kraljevine Srbije i njenom utapanju u jugoslovensku državu.

Milošević nije hteo da potpiše sporazum iz Rambujea čija je prvobitna verzija samo zahtevala da se Kosovu vrati autonomija iz ustava iz 1974 i nije predviđala referendum o nezavisnosti; tada je, da se podsetimo, prvi čovek Kosova bio književnik Ibrahim Rugova koji je zagovarao mirno rešenje i koji je tokom sukoba u Hrvatskoj i Bosni odbio ponude hrvatskog i bosanskog rukovodstva da otvori još jedan ratni front protiv Miloševića, zbog čega je nazvan „balkanskim Gandijem“. Pošto se tada već bio okrenuo drugovima u Moskvi i Pekingu, nacional-socijalista Slobodan Milošević je Rambuje odbio jer je želeo sukob sa NATO premda je znao da je to unapred izgubljen sukob, da bi izazvao antiamerikanizam kakav do tada u Srbiji nije postojao, ali i zbog toga što nije stvarno ni želeo reintegraciju Kosova u sastav Srbije čime bi dobio novih više od milion glasača protiv SPS-a i njegove lažne opozicije. Isto važi za sve nacional-šoviniste koji ne mogu ni da zamisle parlament sa otprilike 80 albanskih poslanika, a puna su im usta Kosova.
Ala si ti nerealan,čudo jedno.

Nezavisnost Hrvatske nije bilo je planu hrvatske politike, srpski nacionalizam je doslovno istjerao Hrvatsku i sve druge republike iz zajednice da Srbijom.
Jedino Srbija nije imala referendum o svojoj budućnosti, što ne ide u prilog nekakvoj državotvornosti Srba.
Srbija je dan-danas pod okupacijom koja počinje Osmom sednicom SKS i smaknućem našeg SRBIJANSKOG političara Ivana Stambolića koje je te 1987. godine bilo političko, da bi u Avgustu 2000. godine Ivan Stambolić bio i fizički likvidiran da se ne bi vratio u politiku i ponovo stao na čelo Srbije šta bi značilo njeno oslobađanje od okupacije koju su sproveli kripto-staljinisti i nacional-socijalisti.

Srbija je dan-danas pod okupacijom koja počinje Osmom sednicom SKS i smaknućem našeg SRBIJANSKOG političara Ivana Stambolića koje je te 1987. godine bilo političko, da bi u Avgustu 2000. godine Ivan Stambolić bio i fizički likvidiran da se ne bi vratio u politiku i ponovo stao na čelo Srbije šta bi značilo njeno oslobađanje od okupacije koju su sproveli kripto-staljinisti i nacional-socijalisti.
Dobro to je vaša interna politička borba. Ne možeš biti okupiran od sebe samog.

Pošto je bila jedna od zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, Kraljevina Srbija je tada mogla od raspale Austro-Ugarske kao legitimni ratni plen da na severu uzme ne samo teritoriju sadašnje Vojvodine nego i Baranju i Zapadni Srem, a na jugu da uzme deo Dalmacije i to naša SRBIJANSKA dinastija Obrenović ne bi propustila da uradi. Međutim, radikal Nikola Pašić je ponudu sila Antante o stvaranju tzv. Velike Srbije odlučio da odbije i prednost je dao jugoslovenskom rešenju, tj. ukidanju postojeće Kraljevine Srbije i njenom utapanju u jugoslovensku državu.
To bi bila katastrofa za Srbe, drzava u kojoj nisu ni polovica stanovništva a sa još više vanjskih neprijatelja..

Као што сам до сад мислио. Хрвати су заиста болесстан народ. Борис Тадић је био југословен. Практично хрват. У њгово време, више од 200 хрватских фирми је ушло у Србију, без икаквог реципроцитета.

4000, док наши нису тамо могли отворити ни 4 киоска

Реципроцитет - вазални

To bi bila katastrofa za Srbe, drzava u kojoj nisu ni polovica stanovništva a sa još više vanjskih neprijatelja..
Sa Obrenovićima, koji su bili drugačiji od radikala Nikole Pašića i Karađorđevića, tzv. Velika Srbija mogla je da funkcioniše. Obrenovići su bili prozapadna dinastija, a Kraljevina Srbija pod Obrenovićima predstavljala je Pijemont u regionu. Pa je tako, na primer, u izrazito katoličkom Dubrovniku u vreme obrenovićevske Srbije cvetala neka vrsta prosrpskog pokreta mladih ljudi koji nisu voleli Austro-Ugarsku i bili zagledani u našu zemlju slobodnih seljaka.
Dobro to je vaša interna politička borba. Ne možeš biti okupiran od sebe samog.
To je unutrašnja okupacija. Inače, Slobodan Milošević je bio Crnogorac; ovo je njegov rođeni brat, isto pokojni, Bora, koji je režimu bio glavna konekcija sa Moskvom:

Back