Boris Tadić kandidat DS za predsednika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koliko je tacno ono sto si izneo u uvodnom tekstu ali je veoma realno i ocekivano.
Tu pre svega mislim da vladu sastavlja "Veliki Brat". Pisao sam vec o tome da je VB organizovao nastup vlasti u 4 kolone i, ako sakupe dovoljno, oni ce i dalje ciniti vlast (Ceda je "pojacanje").
Vestacki se stvara atmosfera da je SNS jedina alternativa (samo pazljivije analize nastupa na glavnim medijima i "istrazivanja" ce to pokazati). Sa stanovista VB varijanta 2 iz uvodnika je prihvatljiva i zato sada tvrde da se "nece mesati" ili da ce "glasaci odlucivati".
Dakle, ako se narod ne osvesti (a jako tesko ce to pored ovakvog forsiranja "DS ili SNS") imacemo vladu iz naslova.

Bravo. Napokon neko ko razume stvari.

Moje misljenje je da je SNS najjaca politicka opcija u nasoj zemlji u ovom momentu. Imaju velike sanse da dobiju izbore i iskreno se nadam da hoce, iz prostog razloga sto je vreme da neko pokusa nesto da promeni! Ne kazem da su savrseni, prosto pruzam im podrsku i smatram da im treba dati priliku da se pokazu! E sad, s druge strane, javlja se problem koji se zove NOVAC! Naime, zuti imaju kesa i to im daje 10% prednosti nad SNS-om i pre pocetka glasanja. Ne smemo zaboraviti "Dveri" partiju koju navodno finansira DS. Ne znam ima li istine u tim navodima, ali pouzdano znam da se kod nas ( u mom gradicu u Vojvodini ) uveliko kupuju glasaci, tj. njihovi glasovi. Nacula sam da se placa 2.000 dinara za glas, navodno "Dveri" placaju. Koje crne "Dveri", zna se ko u ovoj drzavi glumi blagajnu?! Nikada mi nece biti jasni ljudi koji se prodaju za 2.000 dinara i posle 4 godine bivaju k*r*n*!!! Licno mislim da ce sledeci mandat osvojiti Boris Tadic u ulozi predsednika drzave, a SNS ce oformiti vladu- sve opcije (koalicije, moguce i nemoguce) su otvorene u tom smislu...

али не заборави да ће од њих побећи и доста старих разочараних чланова који никако не могу да сваре кохабитацију са СПс, терање Весне Пешић, улогу у власти, Вука....

Svi ste vi samo navijački "ANALIZATORI"! Samo ne računate na jedan detalj, koji nije zanemarujući, a to je: Da li će uopšte, izlaznost biti zadovoljavajuća,
odnosno da li će se uopšte nekom dati legitimitet da bilo ko stvori većinu a biće tu i kao nikada belih listića!:think:

Ako „Veliki brat“ kaže da.

Svi ste vi samo navijački "ANALIZATORI"! Samo ne računate na jedan detalj, koji nije zanemarujući, a to je: Da li će uopšte, izlaznost biti zadovoljavajuća,
odnosno da li će se uopšte nekom dati legitimitet da bilo ko stvori većinu a biće tu i kao nikada belih listića!:think:

Ništa se ne boj. I za to se „Veliki brat“ pobrinuo.

Dovoljno je da jedan čovek izađe i da legitimnost. Takav je zakon. Procenti se uzimaju od važećih listića.

552889_147120462083642_100003570685551_169788_1169510080_n.jpg

али не заборави да ће од њих побећи и доста старих разочараних чланова који никако не могу да сваре кохабитацију са СПс, терање Весне Пешић, улогу у власти, Вука....

To je minorno u odnosu na prelivanje iz DS-a. U krajnjem slučaju ne postoji nijedna "liberalnija" ili opcija koja je na toj strani alternativa. LDP je tu na kraju spektra. Oni će rasti i procentualno i po broju birača. između 5 i 10% u nekoj extremnoj varijanti niske izlaznosti možda i prebace tih 10%.
DS će ubedljivo najviše pasti zbog katastrofalnih rezultata ne zbog saradnje sa SPS-om. Meni je SPS fenomen,ako su rezultati anketa iole istiniti oni će povećati broj glasača. Pri tome em su izdali staro miloševićevsko biračko telo 2008, a sa druge strane učestvovali su u katastrofalnim rezultatima ove vlade. Odakle su zagrabili nove?

Poslednja izmena:
Na žalost, verovatniji je scenario pod brojem 1. Kažem na žalost, zato što Čvarak (kako ga je nazvao pokojni Slobodan Milošević), Ivica Dačić, sa 5-6% biračkog tela, zauzima najvažniju funkciju u državi, bez ikakvog prava ili zasluge. Budući da je u svakom smislu jači igrač, i veća *****, od Tomislava Nikolića, neće mu biti teško da sve ovo sprovede u delo.

Bogami ovde je mrtva trka .ko je veca

Iza zavesa, daleko od javnosti, u političkim kuloarima, uveliko se vode pregovori, koje treba da podrže neke tajne strukture. Ko je veća ***** i ko se bolje proda - taj će bolje proći. U suštini, najveće šanse ima onaj ko može sa bilo kim, a to je trenutno najveća *****... Ivica Dačić...

Izvesne tajne strukture su uzele u razmatranje dva glavna predloga, od kojih još nijedan nije usvojen.

1. Boris Tadić nije bez razloga nedavno podneo ostavku na mesto predsednika, a za vršioca dužnosti odredio Slavicu Đukić Dejanović; učinio je to stoga što je Ivici Dačiću ponudio mesto premijera u novoj vladi u zamenu za podršku u drugom krugu predsedničkih izbora, kao i podršku za sastavljanje vlade u koju bi mogao ući i Čedomir Jovanović... i još neke manje političke stranke, okupljene oko malih koalicija. Po toj verziji Boris Tadić je predsednik, Ivica Dačić premijer, Čedomir Jovanović potpredsednik vlade ili ministar (još nije dogovoreno čega). Vlada bi bila jedva skrpljena, ali opstala bi do kraja mandata, na štetu glasača svih pomenutih stranaka.

2. Tomislav Nikolić pobeđuje u prvom krugu predsedničkih izbora, ali ih gubi u drugom krugu, te mu Boris Tadić (koji postaje predsednik), nudi mesto premijera (na šta ovaj pristaje), i na kraju dve najveće i najjače stranke formiraju jaku ali nestabilnu vladu, koja bi teško dočekala kraj mandata.

Na žalost, verovatniji je scenario pod brojem 1. Kažem na žalost, zato što Čvarak (kako ga je nazvao pokojni Slobodan Milošević), Ivica Dačić, sa 5-6% biračkog tela, zauzima najvažniju funkciju u državi, bez ikakvog prava ili zasluge. Budući da je u svakom smislu jači igrač, i veća *****, od Tomislava Nikolića, neće mu biti teško da sve ovo sprovede u delo.

Iskreno, voleo bih da se dogodi scenario pod brojem 2, jer bi Srpska napredna stranka već jednom (delimično) došla na vlast i uhvatila se u koštac sa problemima oko vođenja ove unesrećene države, umesto što, kao do sada, lagodno uživa u opoziciji, kritikujući sve i svakoga, bez trunke odgovornosti. Bez obzira što su ljudi koji su, po nalogu operativnog tima Borisa Tadića, razbili Srpsku radikalnu stranku i osnovali sadašnji SNS, u starom sazivu već bili na vlasti, 90-tih godina prošlog veka, sa liderom sadašnjeg SPS-a, tadašnjim portparolom, a najverovatnije budućim premijerom, dakle najgorom mogućom opcijom po ovu državu, koja nas je dovela do potpunog kolapsa u toku 1999. i 2000. godine, i čijih se diskriminatorskih zakona donesenih u tadašnjoj Skupštini mi sa malo boljim pamćenjem jako dobro sećamo, ubeđen sam da bi nam bolje bilo da oni uđu u vladu sa Demokratskom strankom.

Šta god se dogodilo ništa se značajnije neće promeniti. Kako stvari stoje, sve partije i stranke u ovoj zemlji su u nekoj varijanti bile na vlasti, kao i njihovi lideri, sve su pokazale ko su i šta su, i kako stvari stoje, nakon ovih izbora, kod većine ljudi će potpuno nestati bilo kakvo interesovanje za politiku, jer će im glas dat bilo kojoj partiji ili stranci, kao izborna volja, biti pogažen postizbornim dogovorima i koalicijama, ali daleko više sadašnjim dogovorima u političkim kuloarima, iza zavesa, daleko od očiju javnosti.

U narednih nedelju dana znaće se (ko zna) koja od ove dve opcije će biti usvojena.

Čvarak premijer. O tempora! O mores! Zemljo otvori se i progutaj bagru...

Šta mislite o ovome?

Prva opcija je najrealnija...

Bogami ovde je mrtva trka .ko je veca

Mislim da će koalicija oko SPS da osvoji iznad 10% glasova....

To je minorno u odnosu na prelivanje iz DS-a. U krajnjem slučaju ne postoji nijedna "liberalnija" ili opcija koja je na toj strani alternativa. LDP je tu na kraju spektra. Oni će rasti i procentualno i po broju birača. između 5 i 10% u nekoj extremnoj varijanti niske izlaznosti možda i prebace tih 10%.
DS će ubedljivo najviše pasti zbog katastrofalnih rezultata ne zbog saradnje sa SPS-om. Meni je SPS fenomen,ako su rezultati anketa iole istiniti oni će povećati broj glasača. Pri tome em su izdali staro miloševićevsko biračko telo 2008, a sa druge strane učestvovali su u katastrofalnim rezultatima ove vlade. Odakle su zagrabili nove?

Priznajem da nemam neko ubedljivo objasnjenje tog fenomena iako stalno pokusavam odgonetnuti.
Jedino sto mi se za sada cini kao najblize jeste sto vecina naroda koji za SPS koaliciju glasa ima misljenje samo na osnovu onoga sto cuje u 19.30 na RTS-u.
Njihova kampanja je j........u zdrav mozak. "Hapsicu!!!"(sto ne hapsi?); "nedamo penzije, necete nam oteti penzije" (ko? oni su vlast) "niko osim SPS ne stiti radnike i seljake" (verovatno tako sto im ne dozvoljavaju da dodju i protestvuju ispred Vlade),...

Videste li vi ove sprdnje?

@GMO Chicken,
Na jednom bh. Forumu isto tvrdi jedan bh. analitičar koji je davno rekao da se na Balkanu izbori uglavnom dobijaju ''iza zavjese i u kuloarima kojekakvih Štabova nacije''.

Bezbroj njegovih pogodaka se desio. Nažalost, pogodiće i ovaj put: Tadić predsjednik, a ostalo kao pod 1. iz uvodnog posta.

Nemam ti ja veze sa tim analitičarem. Ja sam obavešten iz ovdašnjih unutrašnjih organa. Mislim na sve vrste unutrašnjih organa.

Na žalost, znam da je baš na žalost, mislim ovo za premijera. Za Tadića mi je svejedno.

LDP prelazi cenzus na svim izborima, jer ima prilično stabilno biračko telo. A ovaj put će biti „igrač“ od koga će mnogo štošta zavisiti. Da ne kažem ucenjivač.

DS i SPS nisu mnogo izgubili zbog svoje „loše“ ili kakve već politike. I to mi je jako zanimljivo.

...ko laze taj i krade, ko krade taj .... itd. itd.

:whistling:

...on je svoje rekao... :mrgreen:

Svi političari lažu i kradu. Poznaješ li jednog jedinog poštenog političara?

Priznajem da nemam neko ubedljivo objasnjenje tog fenomena iako stalno pokusavam odgonetnuti.
Jedino sto mi se za sada cini kao najblize jeste sto vecina naroda koji za SPS koaliciju glasa ima misljenje samo na osnovu onoga sto cuje u 19.30 na RTS-u.
Njihova kampanja je j........u zdrav mozak. "Hapsicu!!!"(sto ne hapsi?); "nedamo penzije, necete nam oteti penzije" (ko? oni su vlast) "niko osim SPS ne stiti radnike i seljake" (verovatno tako sto im ne dozvoljavaju da dodju i protestvuju ispred Vlade),...

Još jedna dobra analiza situacije.

Negde sam pročitala da traži Ministarstvo unutrašnjih poslova.

@tema

Obe varijante su moguće, ali mislim da je varijanta 2 rezervna.

I meni se čini. Sad će Čeda da hapsi.

Jeste, pod 2 je rezervna.

ЛДП нема теоретске шансе да битније пребаци цензус.
ДСС комотно, према свим анкетама прелази цензус
УРС ни по једној анкети не добацује до цензуса
СПс између 8% и 10 %
СРс вероватно као и ЛДП - око цензуса
ДС плафон 25%
Mislim da je ovo najrealnije predvidjanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back