комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Борис Тадић: Ђилас је покушао да ме склони

Петак, 17.11.2023.
Лидер Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић је у гостовању у емисији "Директно са Мињом Милетић" открио да је прави разлог зашто се његова странка није придружила коалицији "Србија против насиља" на предстојећим изборима налог Драгана Ђиласа.
Тадић је навео да је Драган Ђилас захтевао да му се "забрани јавна реч у наредних неколико месеци".
“Оно што је био један од захтева који су стварно бласфемични за улазак наше странке у ту коалицију јесте да мени забране јавну реч. Покушао сам да објасним људима са којима сам разговарао да је забрана јавне речи повезана са најмонструознијим тоталитарним режимима у свету.
Дакле, тоталитаризам наступа преко забране јавне речи. То је био услов који је поставио један од лидера те коалиције или лидер те коалиције јер он не зна да се тако нешто не може успоставити. То је Драган Ђилас” – рекао је Тадић.
Образложење које је коалиција "Србија против насиља" као разлог због којег СДС-а неће бити на листи - да је Тадић "закаснио са изјашњавањем", овај назива "наивним и смешним оправдањем" и додао је да је Мирослав Алексић током тих преговора у ствари преговарао о поткупљивању функционера СДС посланичким местима.
"Од почетка смо прихватали услове који су били постављени за учешће на тој листи", нагласио је Тадић.
Када је у питању покушај сарадње са Драганом Ђиласом, тврди да му је савест мирна и да је "учинио све што је могао".
"Прихватио сам све нормалне околности, ненормалне нисам. Мени је савест потпуно мирна. Ако ће неко лагати о природи наших преговора - њему на част", нагласио је Тадић.
link
Тако ти и треба Тадичу Борисове! Ниси ономад подржао Светог Леку када му је твој бивши пулен из ваше "руске" струје у ДС-у Друг Ђидо као изабраном председнику "жутих" покушао да намести силовање да би га политички уништио. Пази се ти Борисове, јер и ти си познат као швалер, да Ђидо исто тако не плати некој твојој другарици са факултета да по таблоидима крене са причом како си је неке тамо '79-те звао да слушате плоче ...