Борис Тадић: Ђилас је покушао да ме склони

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1700523993839.png

677z381_677z381_1234-655778a49761b.jpg

Петак, 17.11.2023.

Лидер Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић је у гостовању у емисији "Директно са Мињом Милетић" открио да је прави разлог зашто се његова странка није придружила коалицији "Србија против насиља" на предстојећим изборима налог Драгана Ђиласа.

Тадић је навео да је Драган Ђилас захтевао да му се "забрани јавна реч у наредних неколико месеци".

“Оно што је био један од захтева који су стварно бласфемични за улазак наше странке у ту коалицију јесте да мени забране јавну реч. Покушао сам да објасним људима са којима сам разговарао да је забрана јавне речи повезана са најмонструознијим тоталитарним режимима у свету.

Дакле, тоталитаризам наступа преко забране јавне речи. То је био услов који је поставио један од лидера те коалиције или лидер те коалиције јер он не зна да се тако нешто не може успоставити. То је Драган Ђилас” – рекао је Тадић.

Образложење које је коалиција "Србија против насиља" као разлог због којег СДС-а неће бити на листи - да је Тадић "закаснио са изјашњавањем", овај назива "наивним и смешним оправдањем" и додао је да је Мирослав Алексић током тих преговора у ствари преговарао о поткупљивању функционера СДС посланичким местима.

"Од почетка смо прихватали услове који су били постављени за учешће на тој листи", нагласио је Тадић.

Када је у питању покушај сарадње са Драганом Ђиласом, тврди да му је савест мирна и да је "учинио све што је могао".

"Прихватио сам све нормалне околности, ненормалне нисам. Мени је савест потпуно мирна. Ако ће неко лагати о природи наших преговора - њему на част", нагласио је Тадић.

link

Тако ти и треба Тадичу Борисове! Ниси ономад подржао Светог Леку када му је твој бивши пулен из ваше "руске" струје у ДС-у Друг Ђидо као изабраном председнику "жутих" покушао да намести силовање да би га политички уништио. Пази се ти Борисове, јер и ти си познат као швалер, да Ђидо исто тако не плати некој твојој другарици са факултета да по таблоидима крене са причом како си је неке тамо '79-те звао да слушате плоче ...

1700714113747.png

BORIS TADIĆ POTPUNO DIREKTNO O UCENAMA ĐILASA I NJEGOVIH UZDANICA: Aleksiću, dosta više LAŽI, licemerja i manipulacija!

1700713940587.png

21.11.2023.

Boris Tadić, lider SDS, koji je nedavno izneo šok detalje s neuspelih pregovora sa listom "Srbija protiv nasilja", uz tvrdnje da njegova stranka nije ušla u tu koaliciju jer je Dragan Đilas tražio da mu se zabrani javna reč, oštro je reagovao na društvenoj mreži Iks posle današnjeg gostovanja Miroslava Aleksića na Juronjuzu, uz poruku lideru Narodnog pokreta Srbije da je ono što govori laž, licemerje i manipulacija!

Aleksić je nevešto pokušao da izbegne odgovore na direktna pitanja voditelja - da li je Tadiću preuzeo ljude za svoju stranku i da li je lideru SDS preneo Đilasovu poruku da mu je zabranjeno da govori.

- Ja sam imao najbolju nameru da se SDS nađe na ovoj listi i bilo je razgovora o tome, ali pregovori su takvi kakvi su, uvek može da dođe do nekakvog neslaganja, da se nekome ne ispune neki zahtevi ili uslovi. Ne postoji tu ništa drugo iza toga, jednostavno nismo napravili dogovor - neubedljivo je Aleksić odgovorio.

Na konkretno pitanje da li je imao plan da preuzme neke ljude iz SDS za svoju stranku, Aleksić je rekao:

- Ne...Apsolutno ne. To su ljudi koje je gospodin Tadić delegirao da sa nama razgovaraju i eto oni su se tu našli. I oni su donosili odluke u okviru svoje stranke i svojih organa stranačkih i kao posledica toga je da su neki ljudi napustili stranku, želeli su da se priključe nama i to je cela priča.

Upitan o tvrdnji Tadića da je Đilas tražio da mu se zabrani javna reč, te da je lideru SDS to preneo upravo Aleksić, on je pokušao da se opravda:

- Ne, on je to preneo kao verovatno njegovo mišljenje iz razgovora...Ja ne bih sada da govorim o tome...Prosto, da vam kažemo nešto, to nije tema u ovom trenutku. Tema su izbori, oni imaju svoju listu, mi imamo našu listu...Ja neću da govorim loše ni o jednoj opozicionoj listi niti stranci koja izlazi na izbore zato što verujem da se svi oni bore protiv ovog režima i ne treba jedni drugima da budu protivnici. Imamo mi mnogo jačeg protivnika ispred nas i to treba da nam bude tema.

Tadić je imao odgovor na društvenoj mreži Iks.

- Dok govori da ne bi trebalo da napadamo jedni druge, Aleksić me direktno napada, jer ovim govori da sam ja izneo laži! Ne, gospodine Aleksić, nećemo ovako. Građanima je dosta laži, licemerja i manipulacija i ako je tema već otvorena, onda da ne lažemo građane. Sada kada je napravljena šteta, onda to više za Vas nije tema? Zašto taj stav da ne bi trebalo da pravimo štetu jedni drugima niste imali i tokom pregovora, kada ste imali priliku da na delu pokažete sve ovo o čemu sada govorite - napisao je, između ostalog, Tadić.

Usledilo je još komentara lidera SDS na ovo Aleksićevo gostovanje.

- Kako može u trenutku kada se borimo za smenu vlasti da ne bude tema ko u opoziciji radi na razbijanju jedinstva, ko pravi podele u opoziciji, ko se služi metodama vlasti i ko radi na uništavanju drugih opozicionih stranaka? Svako ko tvrdi da to nije bitno, nema iskrenu nameru da u Srbiji dođe do promena. Za sve što sam izneo imam dokaze i to znaju svi i unutar SDS i unutar liste Srbija protiv nasilja, jer su svi lideri sa te liste bili upoznati sa tim i bili smo sve vreme u komunikaciji. Dakle, još jednom Aleksić je preneo da je Đilasov zahtev da ja apsolutno ne smem nigde da se pojavljujem u medijima. Pored toga, srušen je postignut dogovor o našoj saradnji i umesto toga isporučen zahtev da lista Srbija protiv nasilja odredi ko će iz SDS biti na listi i to samo personalno, a ne kao predstavnici naše stranke. Lista koja nosi naziv borbe protiv nasilja je imala zahtev da oni odrede ko će predstavljati SDS (!), da ti ljudi zapravo i ne predstavljaju SDS nego samo svojim imenom udju na tu listu (!) i da se meni zabrani javna reč (!). I gle čuda, baš ti ljudi prelaze u Aleksićevu stranku. To što vam sada ne odgovara da gradjani znaju na kojim principima funkcioniše vaša lista i iza kojih vrednosti ste stali, ne znači da bi trebalo mene da optužujete da lažem. Besramno je da nakon sve štete koja je učinjena SDS-u još upućujete i ovakve optužbe - naveo je Tadić.

Kurir.rs

• Haha
Reactions: PA8
Да је лажни опозиционар хтео као што није да његова листа победи, односно да више добије више гласова, за носиоца исте би ставио Тадича Борисова, а не (опет) Палмаринику дел Коко(ш) :kafa:
Lažni opozicionar ti je upravo BoTa

Kome mi koji smo proevropski orijentisani treba da ukažemo poverenje ?
Па за твог Вољеног гласај. Зашто би мењао? Он ће да испуни све из француско-немачког плана.
Lažni opozicionar ti je upravo BoTa
Не. Јер управо је Тадич Борисов са "руске" стране политичког спектра највећи опозиционар. Ови из "МИ", или Zavijetnica, да живе 300 година не могу да ураде оно шта је за вас русофиле урадио Тадич својим одбијањем да потпише план Махтија Ахтисарија и тако нас спречио да уђемо у ЕУ 2013-те када и Хрватска, као и давањем НИС-а русима чиме је "заковао" малигни руски утицај у Србији.

• Haha
Gospodar Bosne i Huma gospodin Milorad pozvao je da se glasa za gospodara Vučića.
Па наравно, зато што је Додиг пре свега човек Запада. Иначе би позвао да се гласа за Покрет "МИ" који су "руски", твог Додига због сепаратизма хвале све у шеснаес`, док се твој Вољени с Додигом среће само што мора због гласова Босанаца који живе овде, а на гузове су добили Србијанско држављанство и нажалост имају право гласа у Србији.

• Haha
Па наравно, зато што је Додиг пре свега човек Запада. Иначе би позвао да се гласа за Покрет "МИ" који су "руски", твог Додига због сепаратизма хвале све у шеснаес`, док се твој Вољени с Додигом среће само што мора због гласова Босанаца који живе овде, а на гузове добили Србијанско држављанство и право гласа у Србији.
Nalazim da poziv bosanskog gospodara ima veze sa činjenicom što je i naš gospodar poreklom izbosne.

ЈАВНО ПИСМО ПРОГРАМСКОМ ДИРЕКТОРУ “N1 TV” ИГОРУ БОЖИЋУ​

1702633989991.png

13. децембар 2023

Поштовани господине Божић,

Обраћамо Вам се испред изборних листа “Добро јутро Србијо” и “Добро јутро Београде”. Овим путем изражавамо свој протест због чињенице да наше листе током предизборне кампање нису имале ни секунд представљања на телевизији "N1". Такође, указујемо на то да представници наше листе нису позвани ни у једну предизборну дебату која је органи-зована на вашој телевизији, као и на то да наши представници нису добили позив ни за једно гостовање у било којој другој емисији током предизборне кампање.
Посебно је скандалозно да је наша листа данима била тема емисија у којима су се упућивале оптужбе да смо “фалсификовали потписе”, а да при том ни у једну од тих емисија није позван ниједан наш представник, чиме сте супротно свим правилима новинарске етике онемогућили гледаоцима да чују и другу страну.

Изражавамо свој протест, али и разочарење што је ваша телевизија током ове кампање показала да није независна и да није оличење објективног и професионалног новинарства. Управо супротно, оваквим односом према једној изборној листи и очигледним и нападним привилеговањем селектованих опозиционих изборних листа, ваше извештавање током ове кампање је било несхватљиво пристрасно, а посебно у случају наше листе придружили сте се ономе што урушава нашу државу и друштво у последњој деценији - медијском мраку и цензури.

Уколико вам је критеријум био парламентарни статус, подсећамо Вас да су на вашој теле-визији током прошле предизборне кампање највише простора имале листе које тада нису биле парламентарне. Уколико вам је, пак, критеријум рејтинг, односно резултати прошлих избора, наша коалиција има приближно исти резултат као неке друге изборне листе које пред ове из-боре имају простор у вашим емисијама, представљању у ТВ дневницима и у дебатама.

Ви сте извесно свесни да сте оваквим односом према нашој коалицији “Добро јутро Србијо” ушли у директно ометање изборног процеса, ускраћујући у потпуности вашим гледаоцима прилику да чују представљање и наше листе. Овакав однос према једној изборној листи да-леко више омета изборну вољу грађана од пар подметнутих фалсификованих потписа са којима немамо апсолутно никакве везе. Баш као што смо осудили и фалсификовање потписа и сваки други вид ометања изборног процеса и предузели све правне радње како би прав-да била задовољена, тако ми у Социјалдемократској странци осуђујемо и начин на који је "N1" извештавала током ове предизборне кампање.

1702634025475.png

Посебно је симптоматично што сте својом уређивачком политиком током ове предиз-борне кампање практично испунили захтев који је, по речима Мирослава Алексића, Драган Ђилас испоручио Социјалдемократској странци у току преговора о наступу на изборима, а који се односио на забрану појављивања у медијима председника Социјалдемократске странке Бориса Тадића. Након оваквог односа према коалицији “Добро јутро Србијо” током ове кампање само појачавате уверења да Драган Ђилас има апсолутну контро-лу над уређивачком политиком "N1", што су представници ваше телевизије више пута деманто-вали на речима, али сада, нажалост, коначно потврдили на делу.

Обавештавамо Вас да ћемо се овим поводом у наредном периоду обратити и акционарима ваше компаније, али и амбасадама земаља одакле та компанија долази и свим релевантним међународним институцијама, јер је ово проблем који превазилази цен-зурисање наше коалиције и дубоко залази у шири проблем урушавања медијских слобода у Србији, ометања изборних радњи и статус демократије у нашој земљи.

Ако је "N1" до данас представљао наду независног новинарства у Србији и у региону, данас је потпуно очигледно да је то медиј који спроводи исту врсту уређивачке политике као и режимски медији у Србији, али само заступајући интересе условно речено друге стране. Тиме "N1" суштински заједно са режимским медијима чини дуопол у медијској сфери, што производи огромну социјалну и политичку штету за државу и све наше грађане, баш као и сваки дуопол.

Надамо се да ћете ово наше јавно писмо објавити у целости, како би ваши гледаоци макар били упознати са истином због чега ниједан дан нису имали прилику да чују политичку понуду наше коалиције.

У нади да нас све заједно чекају боља времена у држави у којој ће медији бити стварно слободни, независни и професионални,

Срдачан поздрав,

Социјалдемократска странка (СДС)

• Haha
Nalazim da poziv bosanskog gospodara ima veze sa činjenicom što je i naš gospodar poreklom izbosne.
Да, обојица органски мрзе нас Србијанце. То је разумљиво. Прађедове смо им јурили бајонетима по Церу и Колубари.

Петак, 17.11.2023.

Лидер Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић је у гостовању у емисији "Директно са Мињом Милетић" открио да је прави разлог зашто се његова странка није придружила коалицији "Србија против насиља" на предстојећим изборима налог Драгана Ђиласа.

Тадић је навео да је Драган Ђилас захтевао да му се "забрани јавна реч у наредних неколико месеци".

“Оно што је био један од захтева који су стварно бласфемични за улазак наше странке у ту коалицију јесте да мени забране јавну реч. Покушао сам да објасним људима са којима сам разговарао да је забрана јавне речи повезана са најмонструознијим тоталитарним режимима у свету.

Дакле, тоталитаризам наступа преко забране јавне речи. То је био услов који је поставио један од лидера те коалиције или лидер те коалиције јер он не зна да се тако нешто не може успоставити. То је Драган Ђилас” – рекао је Тадић.

Образложење које је коалиција "Србија против насиља" као разлог због којег СДС-а неће бити на листи - да је Тадић "закаснио са изјашњавањем", овај назива "наивним и смешним оправдањем" и додао је да је Мирослав Алексић током тих преговора у ствари преговарао о поткупљивању функционера СДС посланичким местима.

"Од почетка смо прихватали услове који су били постављени за учешће на тој листи", нагласио је Тадић.

Када је у питању покушај сарадње са Драганом Ђиласом, тврди да му је савест мирна и да је "учинио све што је могао".

"Прихватио сам све нормалне околности, ненормалне нисам. Мени је савест потпуно мирна. Ако ће неко лагати о природи наших преговора - њему на част", нагласио је Тадић.

link

Тако ти и треба Тадичу Борисове! Ниси ономад подржао Светог Леку када му је твој бивши пулен из ваше "руске" струје у ДС-у Друг Ђидо као изабраном председнику "жутих" покушао да намести силовање да би га политички уништио. Пази се ти Борисове, јер и ти си познат као швалер, да Ђидо исто тако не плати некој твојој другарици са факултета да по таблоидима крене са причом како си је неке тамо '79-те звао да слушате плоче ...
poslao te u istoriju

Петак, 17.11.2023.

link

Poubijajte se medjusobno. Istovremeno pucajte. Nemoj da neko ne opali!

1703133808425.png

LAŽNA KOALICIJA BEZ IDEOLOGIJE I JASNOG PROGRAMA

KARIJERNI POPULISTI UNIŠTILI GRAĐANSKU IDEJU U SRBIJI Ðilasova megalomanija i njegove marionete siguran su put u propast

1703133817596.png

20.12.2023.

Osim što su precizno odredili pravac u kojem građani žele da Srbija ide u narednom periodu, ovi izbori su dali i malo jasniju sliku o našem političkom i stranačkom miljeu.

Zapravo su potvrdili da kriza građanske ideje u Srbiji ne samo da nije ublažena, već je, čini se, još dublja i konfuznija.

Tome je u prethodnom periodu, pa i ovoga puta, ubedljivo najviše doprineo Dragan Đilas jer je sebi svojstvenim političko-finansijskim inženjeringom svaku malu ali iskrenu građansku opciju uspevao da "zarazi" svojom megalomanijom i utopi je u veliku ali lažnu, zato i takozvanu, građansku koaliciju kojom je upravljao.

Njih je bilo više, ali ova poslednja - Srbija protiv nasilja - izjela je možda i najviše građanskog tkiva koje se u Srbiji održalo i pokušalo regenerisati. U prvi ešalon "Srbije protiv nasilja" Đilas je instalirao Mariniku Tepić i Miroslava Mikija Aleksića, dvoje političara koji se, uz naravno armiju istih takvih iz drugih političkih opcija, mogu smatrati simbolima konvertitstva u Srbiji. A ono nikada nije posledica ideoloških ubeđenja, već isključivo ličnog interesa. Tako su i oportuna lutanja Đilasovog dvojca - od preletanja u druge stranke, pa prepakivanja u treće i četvrte, te cepanja sopstvene, pa naplaćivanja tog posla kod petog lidera - slika i prilika iskrenosti sa kojom pristupaju u najnovijoj ulozi koju im je vlasnik liste namenio

Lica tzv. građanske Srbije zapravo su karijerni populisti koji su, zahvaljujući pre svega Đilasu kao vođi kastinga, uspeli da u svoju novu predstavu uključe sve što se moglo nakupiti, uz uslov da mogu biti samo statisti.

Đilas je video priliku u opštoj konfuziji koju su u proteklom periodu održavali stranački i unutarstranački sukobi, paranje i krpljenje šavova po brojnim partijama i pokretima, te različite neprirodne, pa može se reći čak i natprirodne koalicije. "Srbija protiv nasilja" proizvod je zamešateljstva, pa je teško razlučiti da li je priklanjanje Đilasovom izbornom projektu išlo po liniji ličnog ili političkog interesa

Kad se podvuče crta, nosioci pravih građanskih vrednosti ili onoga što može takvo postati u budućnosti nestalo je i utopljeno je u populizmu koji, preko Marinike Tepić i Miroslava Aleksića, diktira Đilas.

Tako je Demokratska stranka, kao prvobitni rasadnik svih današnjih organizacija iz tog korpusa, bila potpuno nevidljiva a njen lider Zoran Lutovac gotovo ućutkan u ovoj predizbornoj kampanji. Ista sudbina sačekala je i pokret Ne davimo Beograd i Dobricu Veselinovića, koje su građanski Beograd, a posle i Srbija počeli da prepoznaju kao svog (novog) autentičnog političkog predstavnika.

Međutim, desilo se to da su građanske vrednosti u ponuđenim stranačkim kombinacijama skoro potpuno izbrisane. Uočljivo je na izborima nedostajao taj korektiv i protivteža konzervativnom, nacionalnom i ekstremnom na političkoj sceni.

Umesto jasne ideje, konkretnog programa i ideološkog okvira, koalicija "Srbija protiv nasilja" koketirala je i sa nacionalnim i sa građanskim i servirala je jedan populizam koji je mogao da se sabere jedino oko parole "Ua Vučić", sasvim praznog političkog narativa, lišenog bilo kakve građanske vrednosti i nedovoljnog da popuni zjapeću prazninu koju je nekada preplavljivao pravi DS.

Izbori su pokazali da se bez ideološkog temelja ne može graditi ozbiljna politička priča. Prevario se svako ko je u ovoj kampanji menjao stavove i računao da će tako ugrabiti birača više.

Boško Obradović je ne tako davno probao da se uz pomoć Đilasa infiltrira u građansku opciju, pa se i tu olupao zajedno sa njim. Njegovu neiskrenost glasači očigledno nisu zaboravili. A možda su politički brak iz interesa Obradovića i Milice Đurđević Stamenkovski birači prozreli i zbog zakulisnog delovanja pravog muža i pravog vođe Zavetnika Stefana Stamenkovskog. I oni, ali i svi ostali koji su kalkulisali onim sa čim se u politici ne sme kalkulisati, imaju vremena da analiziraju poruku koju su im birači poslali 17. decembra. Do sledećih izbora videćemo ko je lekciju naučio.
Kurir.rs

Poslednja izmena:
Pa i tvoj Tadic je iz Hercegovine poreklo, a rodjen je u Sarajevu.
E bre komso, nista bre ne znas..
Tačnije iz današnje Crne Gore. Plužine doduše pripadaju Staroj Hercegovini.
Pripada plemenu Banjana i Pivljana, koncentrisanom u trouglu Gacko, Plužine, Nikšić.
Zajedničko im je da svi imaju izuzetno retku haplogrupa N2, u svetskim okvirima, a da je najviše ima upravo među Srbima u iznosu od 3%. Toliko ima i Banjana i Pivljana, kako svi imaju jednog zajedničkog pretka pre 900 godina.
Pored Tadića, ovu misterioznu haplogrupu od srpskih političara imaju Vojislav Koštunica i Dragan Đilas. Imam je i ja.
Nepoznato je kako je nastala, zašto je nastala i zašto se u značajnijem broju nalazi samo među Srbima. Svi ostali je imaju u promilima i obično su pojedinci povezani sa Balkanom i Srbima.

Međutim, sve to nema veze, kako je Boris Tadić pre svega beogradski i srpski političar. Bivši predsednik Srbije, nažalost ucenjen od vlasti i službe da za njih botuje.

Tačnije iz današnje Crne Gore. Plužine doduše pripadaju Staroj Hercegovini.
Pripada plemenu Banjana i Pivljana, koncentrisanom u trouglu Gacko, Plužine, Nikšić.
Zajedničko im je da svi imaju izuzetno retku haplogrupa N2, u svetskim okvirima, a da je najviše ima upravo među Srbima u iznosu od 3%. Toliko ima i Banjana i Pivljana, kako svi imaju jednog zajedničkog pretka pre 900 godina.
Pored Tadića, ovu misterioznu haplogrupu od srpskih političara imaju Vojislav Koštunica i Dragan Đilas. Imam je i ja.
Nepoznato je kako je nastala, zašto je nastala i zašto se u značajnijem broju nalazi samo među Srbima. Svi ostali je imaju u promilima i obično su pojedinci povezani sa Balkanom i Srbima.

Međutim, sve to nema veze, kako je Boris Tadić pre svega beogradski i srpski političar. Bivši predsednik Srbije, nažalost ucenjen od vlasti i službe da za njih botuje.
Ваша N2 се одвојила од своје базичне N пре неких 20 000 година и ваше порекло је несумњиво из Азије. А по научним сазнањима, у Европу сте стигли у касном бронзаном добу.

Српски гени су R1A1. То је потврда континутитета нас Србијанаца тј правих Срба, на подручју Србије од периода Лепенског Вира, Винче, Трибала, јер ми смо Трибали, па све до данас.

Иначе Тадич Борисов није Србин него Црногорац. Два смо потпуно различита народа само ето што се разумемо када причамо због Вукове преваре када нам је подметнуо језик Шкутора из јужне Босне.

Poslednja izmena:
Ваша N2 се одвојила од своје базичне N пре неких 20 000 година и ваше порекло је несумњиво из Азије. А по научним сазнањима, у Европу сте стигли у касном бронзаном добу.

Српски гени су R1A1. То је потврда континутитета нас Србијанаца на подручју Србије од периода Лепенског Вира, Винче, Трибала, јер ми смо Трибали, па све до данас.
Srboljube, ti si naš ... ne damo te.

Back