Borba protiv ovog režima je egzorcizam

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
niko nije namerno pobio ljude to je jasno, ali postoji odgovornost onih koji su projekat koristili za korupciju što je doprinelo nestručnosti izvođenja radova...
lično mislim da je direktan krivac firma koja je menjala hidroizolaciju krova jer su njeni radnici verovatno isekli kotve misleći da to ničemu ne služi...imao je Nemanja Šarović dobar video o tome dan dva posle pada nadstrešnice...snimio je situaciju na krovu iz drona posle pada i uporedio sa fotografijama od pre pada i jasno se vidi da nema kotvi na krovu tamo gde su bile...

pazi to je mogao da bude i teroristički napad...da se neko noću popne na krov i iseče kotve...ali verovatnije je da su kotve isečene pri restauraciji krova i da je sajle držala samo betonska oplata što je funkcionisalo par meseci...

ali mi do dan danas ne znamo koja je to firma koja je menjala hidroizolaciju krova ni ko je isekao kotve jer vlast izbegava svaku odgovornost zbog korupcije i pokušava da se opere kroz veštačenja o navodnoj preteranoj koroziji sajli...da su sajle korodirale do te mere da puknu ne bi imali situaciju da su sve sajle pukle odjednom i da su se sajle cele izvukle iz betonske oplate na krovu nego bi neka pukla na jednoj visini neka na drugoj...
То би био окидач као што атентат на Франца Фердинанда није узрок већ окидач.
Овај пројекат је само један од многих у низу где нису испоштовани безбедносни стандарди ни у самом пројекту нити људству које је ангажовано на многим имамо мртвих непријављених људи о огромне новчане малверзације.

Просто једноставно како неко може за10 година да постане милијардер ако и може пуком срећом један 2 али не 100 или 1000
Добро ово је 1991. сад у каквој вези је то са овим што се десило 2000. или пре?
Која је поента?

niko nije namerno pobio ljude to je jasno, ali postoji odgovornost onih koji su projekat koristili za korupciju što je doprinelo nestručnosti izvođenja radova...
lično mislim da je direktan krivac firma koja je menjala hidroizolaciju krova jer su njeni radnici verovatno isekli kotve misleći da to ničemu ne služi...imao je Nemanja Šarović dobar video o tome dan dva posle pada nadstrešnice...snimio je situaciju na krovu iz drona posle pada i uporedio sa fotografijama od pre pada i jasno se vidi da nema kotvi na krovu tamo gde su bile...

pazi to je mogao da bude i teroristički napad...da se neko krišom popne na krov i iseče kotve...ali verovatnije je da su kotve isečene pri restauraciji krova i da je sajle držala samo betonska oplata što je funkcionisalo par meseci...

ali mi do dan danas ne znamo koja je to firma od silnih podizvođača glavnog podizvođača koja je menjala hidroizolaciju krova ni ko je isekao kotve jer vlast izbegava svaku odgovornost zbog korupcije i pokušava da se opere kroz veštačenja o navodnoj preteranoj koroziji sajli...da su sajle korodirale do te mere da puknu ne bi imali situaciju da su sve sajle pukle odjednom i da su se sajle cele izvukle iz betonske oplate na krovu nego bi neka pukla na jednoj visini neka na drugoj i ne sve odjednom u istoj sekundi...
rekoh da struka ne moze da dise od politicara.

sto je direktna posledica partijskog sistema vlasti gde diletante od partijskih kadrova postavljaju na rukovodece funkcije kojima nisu dorasli. ovo dakle nije slucaj samo sns-a vec svih vlada do sada.

resenje su narodni nepartijski poslanici i izbor menadzmenta nekog javnog preduzeca konkursom kao i svih ostalih zaposlenih u javnim preduzecima. raskid radnog odnosa tamo da bude dobro jutro kao svuda.

nakaradnih gradjevinskih resenja ima sijaset. nisam gradjevinac ali se jezim kad vidim da neku plocu virtuozno drzi samo jedan stub u sredini. uzmes malj ili hilti i polupas stub i pozdravilo te.

stoga, pokoj mu dusi, najvise odgovornosti lezi na glavnom projektantu. Prvo ne znam sta ce mu betonska nastresnica. Ali ako ju je stavio i dodao sajle umesto stubova on je bio duzan da razmatra slucaj korozije sajli za 200godina i da shvati sta ce biti s betonom kada sajle oslabe. I eto umesto korozije dosao podizvodjac i ...

Poslednja izmena:
Само ти ди тврдио да је био извиждан јер је пробио кордон полиције много касније овај говор нећу ни тражим али нема никакве везе с тим.
Дакле било је студената који су рецимо извиждали Јова Бакића па то није већински став.

Да ти дам пример једног пајсера земљака који је повикао за патријархом и обезбеђењем "Јевреји" човек му је пришао овај му је рекао скини руке с мене изудараћу те. Човек је видео да има посла с будалом и пустио га и отишао.

И сад ја нађем тај клип ето видите да је неко звиждао и бунио се против патријарха Павла или прође Ђоковић поред колоне демонстраната који звижде и неко сними клип и каже ето блокадеро извиждали Ђоковића.

Poslednja izmena:
Da razradimo malo temu...

Matorci i pozeri i puritanci se odvajaju i separatisu, jer su tu tri razloga za odvajanje, neodgovara im trenutni nivo ponasanja seljacina u Srbiji , ne odgovara nivo agresivnog prepotentnog koji je deo SNS poretka i drustva kao komponenta koja radi posao....da pokaze ko si ...

Medjutim mladi , studenti su jos u dobu kada se ne odvajaju nego bas naprotiv, potrebno je spajanje jer im treba radi trazenja i nalazenja zabave, partnera i prilike za napredovanje...povezivanje...
Tako da studenti jesu prirodna sila koja zbog svoje magije ne podnosi religiju matoraca i korupcije...i poganosti koji je osnova SNS sistema..
Sa druge strane, seljacine u SNS akademskom obrazovanju i ponasanju vide sve ono sto im fali , prestiz, ekonomsku dobit i priliku da inverzijom vrednosti budu ono sto nikad ovako ne bi mogli , vredniji od onog ko je pametniji vredniji i posteniji od njih....

Dovoljna je mala prisutnost seljackog da se na nekoj od ovih tacaka uoci prednost...npr mala seljanija dovodi do prednosti ako si neposteniji za malo od drugih...lukaviji , prepredeniji....ako si vise , onda je prednosta seljacine jos veca...tako da sistem gde ne postoji limit idealan..

Srbija ce imati sigurno jos problema zato sto je borbom protiv intelektualaca, protiv pozitivne selekcije jos od Slobe pa nadalje, polako eliminisala sve gradjansko i ostala je samo seljanija..
Ti problemi nece nestati nikako ,cak i da se sad uvede normalno funkcionisanje institucija...jedino sto ce normalnim funkcionisanjem poceti da se daje znacaj pozitivnoj selekciji , jer nema negativne...preko nakaradnih dejstava institucija...

Mladi imaju cak i prednost u promeni sistema...jer matori su ugazeni i ako su se osladili sa korupcijom oni ce ocekivati ponovo oportunizam korupcije...i cekace i cekace i cekace...dok mladi mogu da promene pristup i ponudu vrlo brzo i tako ce i biti , ako se promeni pristup od potrebna veza do potrebna sirina obrazovanja, mladi ce vrlo brzo nakupiti kurseve i neke pocetne skupove metoda da pokriju neobrazovanje....dok matori mogu samo da grebu na vratima..

Isto vazi i za copine koje su lenje ili glupe ko pajseri...oni su spori , slow, na onaj drugi nacin , tako da ne mogu i ne zele da isprate..
Ali to menjanje koloseka od idealne Srbije za neradnike , lenstine i lopove, ka nekoj drugoj Srbiji ce puno da kosta jer se sve baca i krece od ponovo.
Sad jesmo blizu da Srbija na vodi bude idealna teritorija na svetu , jedino mesto gde glupi i lenji mogu da budu uspesni i sretni....bez hendikepa..
Ti i Schrodinger mnogo mudrosti prosipate na ovom forumu to vam skidam kapu, vi ste retki pravi Srbi (šta god to više značilo, ali eto)

>i ostala je samo seljanija..
Nije problem selo kao selo i seljak kao seljak, već srpsko selo i seljak su još zaglavljeni u kamenom dobu, prosto mi nije jasno bez da bacam neke predrasude kako pod stečenom slobodom srpsko selo se ne širi i napreduje, što više vojvođanska sela bivših Folksdojčera i Madžara uvenu pod dodirom srpske noge, a dinarska i šumadijska i sva druga sela ostaju u kamenom dobu kao što sam napisao već. Jedno je spolja politika, a drugo je uređenje i međusobni odnos iznutra i na užem nivou zajednice. Super je biti gostoljubiv, meziti i podrkavati sebi kako si ratoboran, ali ako je to sve i kraj, bolje da sam otišao u Afriku da živim kod crnaca i plešem oko vatre i veselim se i da me vija lav i hijena. (nisam rasista majke mi, časna pionirska, već to samo ilustrativno).

>Mladi imaju cak i prednost u promeni sistema...jer matori su ugazeni i ako su se osladili sa korupcijom
To sa kaže narodski "pregazilo ih vreme", što se u potpunosti slažem, samovidljivo je. E sad što se tiče mladih, trebaće se dokazati sebi da li imaju volju i šta je potrebno da prošire Srbiju i da je vode ka pravcu državom koja će da širi uticaj u svakom obliku na svoju okolinu i svet u budućnosti, da budu asertivni u svojim idejama i vizijama i da probijaju granice, a ne da kopiraju i palamude i krive nekog drugog za neuspeh.

>Ali to menjanje koloseka od idealne Srbije za neradnike , lenstine i lopove, ka nekoj drugoj Srbiji ce puno da kosta jer se sve baca i krece od ponovo.
Zvuči kao san na prvi pogled, ali kao korak i šetnja pa maraton je nešto sa "high risk, high reward", bolno ali isplativo na duže staze, mnogi neće to preživeti, ne doživeti, već baš tako... preživeti.

>Sad jesmo blizu da Srbija na vodi bude idealna teritorija na svetu
Tu smo, ima potencijala, daleko od toga, ali nadevezuje se na prethodni paragraf svakako.

meni se čini da je verovatno nadzorni bio zadužen da proveri kako je urađena hidroizolacija krova...nije im palo napamet da su pre zamene hidroizolacije tu bile i neke kotve a da ih posle nije bilo...kompartmentalizacija poslova...svako gleda svoj deo a niko ne gleda celu sliku...nadzorni je koliko se sećam novinskih izveštaja bila neka strana firma dal mađarska ili francuska a glavni izvođač kineska verovatno se tužioci nisu usudili ni da ih ispitaju i optuže...
pogledaj kako je pala

znači nije se obrušavala po inerciji već odjednom

pogledaj kako je pala

znači nije se obrušavala po inerciji već odjednom
meni ovo što vidim ide u prilog tezi da su kotve isečene....kad počinje kolaps svuda gde su sajle se vidi dim prašine iz betonske oplate iznad...sajle su se izvukle iz betonske oplate jer ih ništa nije držalo osim betonske oplate...e sad pitanje je da li su kotve isekli nestručni radnici par meseci ranije ili ih je isekao neki terorista kratko pred pad...da je korozija pukla bi jedna sajla prvo pa bi se nadstrešnica zaljuljala pa bi pukla još neka sajla a nadstrešnica bi se još više zaljuljala pa bi popucale sve sajle

meni ovo što vidim ide u prilog tezi da su kotve isečene....kad počinje kolaps svuda gde su sajle se vidi dim prašine iz betonske oplate iznad...sajle su se izvukle iz betonske oplate jer ih ništa nije držalo osim betonske oplate...e sad pitanje je da li su kotve isekli nestručni radnici par meseci ranije ili ih je isekao neki terorista kratko pred pad...da je korozija pukla bi jedna sajla prvo pa bi se nadstrešnica zaljuljala pa bi pukla još neka sajla a nadstrešnica bi se još više zaljuljala pa bi popucale sve sajle
ne znam možda grešim ali ovo mi ne liči na neku slučajnost.
da su nehotice zeznuli nešto padala bi parcijalno i ne cela, nešto bi ostalo da visi.
ionako nećemo pozadinu nikad saznati

Zanimljivo.... je li otvorena tema na teorijama zavere o tome?

mislim da ni ne smeju, ostaće kao teorija zavere, zanimacija za narod.
ta vrsta terorizma može samo na vlast da ide ili neko iz vlasti, niko drugi.
vlasti nije bilo u interesu da namerno napravi ovakav ishod....oni su krivci samo ako su zbog korupcije nestručna lica pri zameni hidroizolacije krova skinuli kotve jer nisu imali pojma čemu one služe, što je najverovatnije slučaj...stranim službama je moglo da bude u interesu...samo kakvom kad spoljni faktor nije protiv Vučića? možda nije cilj bio obaranje Vučića nego destabilizacija Srbije pred napad na republiku Srpsku i njeno gušenje...

vlasti nije bilo u interesu da namerno napravi ovakav ishod....oni su krivci samo ako su zbog korupcije nestručna lica pri zameni hidroizolacije krova skinuli kotve jer nisu imali pojma čemu one služe, što je najverovatnije slučaj...stranim službama je moglo da bude u interesu...samo kakvom kad spoljni faktor nije protiv Vučića? možda nije cilj bio obaranje Vučića nego destabilizacija Srbije pred napad na republiku Srpsku i njeno gušenje...
pa jesi li čuo da neki nisu ni znali da je "rekonstruisana"
šta ti misliš da neki članovi sns ne rade sa stranim službama?
a da ne pričamo o vladi i kurta i murta ministri.

Pa hrvatsko-albanskom, u toku je hibridni rat njih protiv nas i Madjarske... zatim udar na zeleznicu do Budimpeste je mnogima u interesu
hrvatske i albanske službe nisu autonomne...jači igrači upravljaju njima...BND verovatno...ali BNDu ne odgovara pad Vučića jer jedino on može da obezbedi da se ovde kopa litijum...jedino ako postoji viši interes...naprimer ako je NATO rešio da stavi čizmu na tlo ovde pre Rusa pa im treba mini građanski rat ovde da bi ušli ovde kao mirotvorci...i istovremen napad na republiku Srpsku i njeno ukidanje...

Back