Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sirija se mora osloboditi od ISILa i da se uniste posljednji ostaci te tvorevine. Sirija je jedna zemlja u kojoj je lijepo zivjeti jer tamo ima puno Dzamija koje su lijepe i dobre za odlazak na molitvu. Sirija ima jednu prelijepu Dzamiju u Damasku a to Ummajadska Dzamija koja je sveta za mnoge muslimane. Damask treba da se izgradi u jedan veliki ccentar koji ce zraciti citavom Sirijom. Bez unistenja ISILa nema mira u Siriji i Iraku. Irak i Sirija moraju zajednickim snagama srediti ISIL.

Ipak moji stavovi u vezi Sirije su promijenjeni jer sam uvidio da nema mira u Siriji sve dok ne pobjedi Al Assad. Drugi rezim ce biti isti kao ISIL. Zato se zalazem da Rusija pomogne Al Assadu da zauzme cijelu teritoriju Sirije i da utvrdi granice Sirije. Jedino tako sse moze promijeniti stvar jer rusenje diktature smo uvidjeli da nije mogucno sacuvati kao se Mursi nije mogao odrzati u Egiptu. Zato sam za mir i za Rusiju koja pomaze Al Assadu da opstane na vlast.

Забадани.

58865_57669498_11950150_10203466328338940_2674728982576051293_o.jpg

- - - - - - - - - -

Ipak moji stavovi u vezi Sirije su promijenjeni jer sam uvidio da nema mira u Siriji sve dok ne pobjedi Al Assad. Drugi rezim ce biti isti kao ISIL. Zato se zalazem da Rusija pomogne Al Assadu da zauzme cijelu teritoriju Sirije i da utvrdi granice Sirije. Jedino tako sse moze promijeniti stvar jer rusenje diktature smo uvidjeli da nije mogucno sacuvati kao se Mursi nije mogao odrzati u Egiptu. Zato sam za mir i za Rusiju koja pomaze Al Assadu da opstane na vlast.

Ако САА на крају однесе победу у овом рату, народ ће бити тај који ће на изборима бирати ко ће да их води. Руси су то више пута поновили а Ал Асад је се сложио.

Ако САА на крају однесе победу у овом рату, народ ће бити тај који ће на изборима бирати ко ће да их води. Руси су то више пута поновили а Ал Асад је се сложио.
Da, pod uslovom da to bude Asad.

To je ta ruska demokratija, od koje trenutno beži 5 miliona žena i dece.

Pa to je najrazumniji stav i najbolje za Siriju. Zaustaviti pljačku i neutralisati teroriste.

Забадани.

58865_57669498_11950150_10203466328338940_2674728982576051293_o.jpg

- - - - - - - - - -

To vec moze da se prihvati jer bitno je da se ISIL unisti i sa siriijske a i sa iracke strane i natjerati neprijatelj na predaju i na sudjenje. Oni moraju da se uniste a jedina stvar i opcija je da se sacuva Al Assadova vlast i da se steknu uvjeti za ponovni povratak izbjeglica.

Ako pobjedi ISIL u Siriji onda ce alevitima prijetiti genocid jer ISIL ce biti okrutan prema toj zajednici a mozda se pokrene jos veci talas izbjeglica za Europu. ISIL je zlo koje se mora pobjediti i koje mora otici u historiju. Rusija mora pomoci Al Assadu da opstane i da krene u napad na ISIL. Iskreno volio bih da Rusija sa svojim snagama udje u Siriju ali niko nece da prihvati takve prijedloge jer nijedna drzava ne zeli rizikovati zivote mladih vojnika.

Nije dobro ako ISIS bude zauzeo cijelu Siriju. To ce biti mnogo lose i aleviti ce propasti. I nece samo alevitima biti lose nego i svim muslimanima jer ISIS donosi neke cudne norme koje su muslimanima zaista teske. Toga nema u Serijatu. Zato za muslimane je najbolje da Al Assad ostane na vlasti i da pobjedi ISIS organizaciju.

Nije dobro ako ISIS bude zauzeo cijelu Siriju. To ce biti mnogo lose i aleviti ce propasti. I nece samo alevitima biti lose nego i svim muslimanima jer ISIS donosi neke cudne norme koje su muslimanima zaista teske. Toga nema u Serijatu. Zato za muslimane je najbolje da Al Assad ostane na vlasti i da pobjedi ISIS organizaciju.

hehe mirko i slavko da zauzmu siriju...ako im ne stigne pomoc s neba partizani su ga ugasili..:D

САА држи готово све веће градове под својом контролом. ФСА је нестала, нити су војна сила као што су у једном тренутку били нити имају политичког представника за било какве преговоре. Значи нема их више.
Остају терористи који имају АЛ Раку и још пар градова, али са којима нема преговора.

И остаје 50 процената земље(пустиње) које је ненасељено и ничије у овом тренутку.

Complete Battle Map of Syria: September 8th Update
i4SM420tz88jX.jpg

- - - - - - - - - -

Austria Says Syria's Assad Should Be Part of Fight Against ISIS

Austria foreign minister backs Assad during state visit to Iran, exposing divide among Western nations on how to deal with Syrian president.
http://www.haaretz.com/news/middle-east/1.675156

Da, Asad se lažno predstavlja kao predsednik sirije, a u stvari vidimo da ne kontroliše mnoge gradove.

Treba pomenuti da su rusofili 2012. godine slavili konačnu pobedu nad sirijskim pobunjenicima.

Međutim, profesor doktor El Bagdadi je u međuvremenu deklasirao rusku vojsku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back