Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Asad je muslidza, klanjao u dzamiji :) uz to je i blizak Irancima, supporteterima ARBIH 1992-95 :)

To je divno, sta ti mislis, da sam ja nekakav nacionalista, rasista i mrzitelj pripadnika drugih religija, kao ne daj Boze, neki drugi forumasi? Naravno da ne.

U celom Siitsko-sunitskom sukobu, jasno je da je Siizam superioran i bolji za covecanstvo.

Siitska kultura i umetnost su neprikosnoveni, dok nesrecni suniti, od Avganistana do Sarajeva, apsolutno nemaju osecaj za stil, arhitekturu, kulturu, umetnost i versku toleranciju.

Recimo, Islamska Republika Iran ima rezervisana poslanicka mesta za verske manjine a Sirija je multikulturalni mozaik divote, za razliku od nesrecnih sunitskih vukoyebina kao sto su Saudi Arabija ili Federacija BiH koje bespostedno seku glave pripadnicima manjina.

To je divno, sta ti mislis, da sam ja nekakav nacionalista, rasista i mrzitelj pripadnika drugih religija, kao ne daj Boze, neki drugi forumasi? Naravno da ne.

U celom Siitsko-sunitskom sukobu, jasno je da je Siizam superioran i bolji za covecanstvo.

Siitska kultura i umetnost su neprikosnoveni, dok nesrecni suniti, od Avganistana do Sarajeva, apsolutno nemaju osecaj za stil, arhitekturu, kulturu, umetnost i versku toleranciju.

Recimo, Islamska Republika Iran ima rezervisana poslanicka mesta za verske manjine a Sirija je multikulturalni mozaik divote, za razliku od nesrecnih sunitskih vukoyebina kao sto su Saudi Arabija ili Federacija BiH koje bespostedno seku glave pripadnicima manjina.
:klap:

Dakle, on i Mesa Selimovic.

Jedina dvojica od kojih je nesto ispalo.
А па добро, ту је и Махмед Паша Соколовић...

- - - - - - - - - -

Ne, Vehabizam je jedina ispravna religija.

Šiiti su čobani, budale koji se samopovređuju i seku deci glavu nožem. Time dokazuju lojalnost svom lažnom bogu Huseinu.
Кад те грунула сунчаница свашта ти се привиђало...

Ne, Vehabizam je jedina ispravna religija.

Šiiti su čobani, budale koji se samopovređuju i seku deci glavu nožem. Time dokazuju lojalnost svom lažnom bogu Huseinu.

Zlatne kupole Samarkanda te demantuju.

Samo ih uporedi sa dzamijom u Bujanovcu i dobices jasnu predstavu ko je u civilizacijskoj prednosti.

Takodje, Siiti su uredno obrijani i imaju normalan modni ukus, za razliku od Vehabija koji imaju neuredne, vasljive brade, i kratke pantalone zimi.

Da se ne lažemo, ne postoji normalan pravac u islamu. Sve je to ludo ili još luđe.

Mada, što se arhitekture tiče, sigurno je da su građevine izgrađene u iranskom/persijskom stilu ili stilovima na koje je isti uticao (Indija, Srednja Azija), najlepši deo islamske arhitektura.

Sirijske vladine snage oslobodile još jedan grad u blizini granice s Libanom

BosnianTV - Sirijske vladine snage oslobodile su Sarhu, grad koji je bio pod kontorlom pobunjenika i terorista, u blizini granice s Libanom, nastavljajući s ofanzivom s ciljem suzbijanja uporišta opozicije duž granice.
Sirijska državna novinska agencija SANA je objavila da su vladine snage zauzele Sarhu u ponedjeljak ujutro, dan nakon što su zauzeli obližnji grad Rankus. Od novembra, snage odane sirijskom predsjedniku Bešar el Asadu oslobodile su više gradova u zemlji koji su se nalazili pod pobunjeničkom kontrolom, posebno u region planinskog područja Kalamun, duž granice s Libanom. Granična regija dugo vremena služi kao ključna ruta za snabdijevanje opozicije u Damasku. Islamski pokret otpora Libana Hizbullah je pomagao sirijskim vojnicima u ofanzivi na Kalamun.

http://bosnian.sahartv.ir/news/siri...-jedan-grad-u-blizini-granice-s-libanom-15925

- - - - - - - - - -

Sva podrska sirijskom rezimu. Treba se vec jednom raskrstiti sa tim ekstremistima.

Ja sam ranije bio za sirijsku revoluciju i ja sam tada pisao turskom predsjedniku da vojno intervenise. Turska je tada mogla sebi dati jaku reputaciju ali ponijela se metiljavo. Razvojem situacije se pokazalo da je Bog dao prijednost Al Assadu zbog selefijskog barbarizma.

Zelio sam da se locira sjediste predsjednika Sirije i da se desantom (specijalnim jedinicama) upadne u njegovu prostoriju a zato vrijeme da se tenkovima i artiljerijom razbije sirijska vojska. Hapsenje Al Assada bi se sprovelo i on bi se odveo u Istanbul gdje bi se snimao i gdje bi se demoralisala sirijska vojska.

Ali turska politika nije iskrena.

Poslednja izmena:
Turska se ne oslanja na Ameriku i vodi dvostruku politiku. Turska je mogla kao americki igrac da zavodi red na Bliskom Istoku. Ko bi tada pitao Rusij?. Niko ne bi pitao Rusiju tada bi Rusija samo galamila u prazno. Nego Turska je mnogo pricala a malo radila.

Poslednja izmena:
Meni je smijesno i zao mi je Amerike kad je htjela angazirati flote protiv Sirije. To je za mene nesto glupo. Moze se intervenirati i bez flote.

Jedna dobro uvjezbana specijalna jedinica je mogla smiriti rat u Siriji.

Poslednja izmena:
Rusija i Iran su prekinuli americku akciju kroz siijsku mahinaciju cekanja i pravde. Znaci postivanja autoriteta SADa. Tada su SAD bile smirene. Inace da je Turska ona stara macho Turska ne bi Iran ni Rusija nista ucinili niti bi bilo III svjetskog rata kojeg su oni nagovjestavali.

Na isti nacin se moze uciniti i sa Egiptom. Da se locira Sisi i da se pripremi njegova otmica.

- - - - - - - - - -

Turska ne treba traziti odobrenje Arapa. Ko su Arapi da se od njih trazi odobrenje? Loseg Arapina bih tako slatko likvidirao da me ne bi bilo briga sta ce o meni drugi Arapin misliti.

Poslednja izmena:
Turskoj je izgleda vaznije da se drzi svojih serija i da ima neki trzisni primat na Balkanu.

- - - - - - - - - -

Imao sam plan da se otme Al Assad i da se odvede u Istanbul i da se snimi kamerama poznatih svjetskih novinskih agencija CNN, BBC, Al Jazeera, NTV, Turk Show, i da to ispadne atrakcija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back